Știrea zilei
AUR le face cu ochiul liberalilor! Tânăr antreprenor cu „viitor pe liste”, plecare din PNL pentru partidul lui Simion – FOTOGALERIE

Sunt deja câteva săptămâni de când s-a produs ruptura prin demisia din PNL și semnarea adeziunii la AUR.

AUR - mirajul decepționaților din politică

 

Eusebiu Cilibiu, inginer cadastral de profesie, fost inginer șef la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, și-a depus demisia din PNL pentru a trece la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

 

Înainte de plecare a avut o discuție cu președintele filialei județene, care nu a reușit să-l convingă să rămână în PNL: „Am înțeles că este chiar președintele Organizației Municipale AUR”, a comentat plecarea Costel Șoptică.

 

A existat se pare o discuție în urma căreia probabil că tânărul antreprenor și-a văzut posibilă cariera politică mai degrabă alături de cei de la AUR.

 

„Ne-am despărțit amiabil ca să spun așa, este viitoarea lui carieră politică pe care și-o gestionează și și-o gândește în felul în care crede că e mai bine. Într-un anume fel este o pierdere pentru noi, dar poate este un câștig pentru Botoșani, că s-a dus la AUR, cam în cheia asta trebuie privite lucrurile”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

„Oameni împotriva sistemului”

 

Mutarea a fost făcută poate și în contextul alegerilor din 2024 care vor avea loc la toate nivelurile, de la Parlamentul European până la parlamentare și locale. Și cu așteptări ridicate din partea celor de la AUR de a obține cel puțin rezultatele pe care le-au avut la alegerile generale din 2020, când au intrat în Parlamentul României.

 

„Asta este altă discuție pentru că ei la nivel local practic nu au nimic, a fost un val al AUR, de oameni împotriva sistemului. E singurul argument de fapt, pentru că nu au nicio platformă, nu au nicio gândire”,

a continuat Costel Șoptică.

 

Eusebiu Cilibiu a confirmat plecarea la AUR, ba chiar pe data de 25 octombrie la Ziua Armatei Române a depus coroane la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial alături de noii colegi de partid.

 

A infirmat însă că ar fi preluat deja Organizația Municipală AUR Botoșani: „Nu, deocamdată sunt membru, nu există o decizie în sensul acesta de preluare a organizației. Deocamdată sunt membru, nu este nimic special de spus”.

 

„Dar ce are AUR?”

 

Întrebat dacă plecarea sa din PNL a fost cauzată de faptul că nu și-a mai văzut un viitor în PNL, Eusebiu Cilibiu a răspuns destul de evaziv: „Sunt multe motive, poate și acesta fi unul dintre ele”.

 

Evident că următoarea întrebare a fost cu privire la șansele sale politice într-un partid precum AUR...

 

„Dar ce are AUR? Este partid de dreapta, este partid care corespunde exact credințelor, cerințelor și ideilor mele. O să discutăm la momentul în care vor fi lucrurile mai concrete, la momentul acesta nu prea am nimic de zis”,

Eusebiu Cilibiu, inginer cadastral

 

Scurt istoric 

 

Tânărul fost liberal este membru în Biroul Politic Județean al PNL Botoșani. La alegerile locale din septembrie 2020, a ocupat ultimul loc (40) pe lista pentru Consiliul Județean al candidatului la funcția de președinte, Costel Șoptică.

 

Ulterior, la alegerile parlamentare, Eusebiu Cilibiu s-a regăsit pe locul 4 pe lista pentru Senatul României după Cristian Achiței, Viorel Iliuță și Monica Adăscăliței.

 

Este posibil ca tocmai ocuparea unor poziții neeligibile la precedentele alegeri să fi contribuit la decizia de a demisiona din PNL. De altfel, în vară au existat o serie de discuții și despre o eventuală plecare în AUR a lui Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoșani.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Instituțiile de forță îngenuncheate de George Simion și ai lui: Turneul sfidător din Botoșani făcut cu încălcarea legii, tolerat rușinos de ”oamenii legii”
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO

 

Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
Păcat,se compromite...acuma,nu că ar fi o mare victorie să fii membru PNL,dar sub comanda lui Simion...mai bine te lași de mizeria asta,de politică.
28 octombrie 2022, 14:17
Cilibiu asta este un alt OPORTUNIST dintre jegurile politice din Botosani. umbla numai dupa functii, si din partid in partid. huuuoooo!
28 octombrie 2022, 09:02
Mare pierdere pentru pnl...acest individ a avut ceva discuții și cu PSD la un moment dat, ca voia și el un ciolanas, dar nu i-a mers. De upărare a plecat în Canada, ca-i era greata aici, dar de valoros ce e, s-a întors cu coada între picioare...drum bun la haur, ce-as rade sa nu prinzi nici acolo ceva...
28 octombrie 2022, 08:22
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.8 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-2.6 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.