Știrea zilei
Povestea banilor de la nuntă! Audiat a treia oară, Florin Țurcanu își împinge în față foștii colaboratori și prieteni pentru casa socrului

Aflat la al treilea judecător deja, în procesul în care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost audiat din nou ieri, 4 septembrie 2018, alături de afaceristul care susține că i-a plătit o parte din casa din Aleea Pajiștii.

Țurcanu audiat de trei judecători

 

De la data presupuselor fapte s-au scurs cinci ani, însă marți, în fața noului judecător, Florin Țurcanu a dat dovadă de o memorie de excepție și a povestit cu lux de amănunte povestea cu casa din Aleea Pajiștii, de la întâlnirea cu Marcel Bârsan, patronul Cornell's Floor până la finalizarea lucrărilor.

 

Față de celelalte două audieri, Florin Țurcanu și-a schimbat mare parte din declarația dată ieri la Tribunalul Botoșani. Venit după mai multe clasări de dosare de cercetare de la DNA, Florin Țurcanu a avut și un cu totul alt tonus față de cel umil de la termenele anterioare, amintindu-și cum s-a oferit Verginel Gireadă să preia misiunea găsirii unui constructor care să accepte să lucreze cu plata în rate.

 

Asta, deși tot el a spus că se cunoștea cu Marcel Bârsan încă din 2008 și astfel nu ar fi avut nevoie de ajutorul lui Verginel Gireadă.

 

„Eram foarte apropiat de Virgil Gireadă, iar el era foarte săritor. Discutam diverse chestiuni, i-am spus ce voia socrul meu și el s-a oferit singur”,

Florin Țurcanu, fost președinte CJ Botoșani.

 

„Stoc” de 90.000 de lei în casă

 

Și că și-a dorit o firmă care să accepte banii eșalonat, în condițiile în care tot el a povestit că și-a ajutat socrul, pe Aristomel Anușcă, cu banii de la nuntă, o sumă de 90.000 de lei, plus economiile lui și ale soției.

 

Iar cei 90.000 de lei ar fi fost ajutor pentru socru, pentru că și el rându-i ar fi suportat cheltuielile cu nunta din primăvara anului 2013. Florin Țurcanu nu s-a dovedit a fi deosebit de clar când a povestit cum anume i-a fost dată socrului suma de 90.000 de lei și de către cine, având în vedere că nu este tocmai o sumă aflată la îndemâna oricui.

 

Țurcanu a povestit în instanță că acești bani s-au aflat în casă, la îndemâna copiilor, soției și a unei bunici, fiecare apelând ori de câte ori era nevoie și că „ar fi căzut în ridicol” dacă ar fi pus prea multe întrebări soției, după ce au decis să țină banii la comun.

 

Primarii îi erau dușmani, consilierii lui au făcut totul

 

Despre primarii din comunele Avrămeni și Dângeni care ar fi oferit contracte firmei Cornell's Floor în schimbul construcției casei, Florin Țurcanu a spus că se află cu ei în relații de dușmănie, din diverse motive și nu ar fi putut apela la dânșii pentru a le cere favoruri.

 

Nu în ultimul rând, el a explicat faptul că pe terenul de lângă Alfa Land există trei construcții, prima fiind pentru Ștefan Codău, șoferul de la Consiliul Județean, a doua pentru bunica soției și a treia pentru el și familie, atunci când nu și-a mai permis chiria la un apartament situat pe strada Ștefan Luchian, fiind suspendat din funcție.

 

Și nu în ultimul rând, Florin Țurcanu și-a indicat foștii consilieri, Ștefan Codău și Lucian Diac Milatinovici că s-ar fi ocupat total de casa socrului, de la plăți la discuții cu Marcel Bârsan. Cel de-al doilea este jurist de meserie și cu toate acestea casa s-a ridicat fără proiect și autorizațiile necesare.

 

„Treceam o dată la o lună și ceva. Nu m-am implicat deloc, nu mă pricep, nu știm ce dorește socrul meu și nici nu era o construcție importantă. (…) Așa cum am arătat, eu l-am rugat pe Diac să se ocupe, el s-a dus cu socrul meu și l-a ajutat. Eu nu știu nici măcar ziua în care s-a semnat contractul. Nu știu de unde știa Diac la ce societate să se adreseze, probabil i-a spus Codău. I-am spus să se ocupe, scurt”,

a povestit Florin Țurcanu în fața instanței

 

Nu în ultimul rând Florin Țurcanu a subliniat că niciodată nu a discutat cu Marcel Bârsan despre eventuale contracte pe care să i le „rezolve”, având în vedere că între Consiliul Județean și primar nu există relații de subordonare.

 

Audierea sa a durat aproape două ore.

 

Marcel Bârsan, declarație opusă

 

A urmat Marcel Bârsan, care așteptase pe hol. Omul de afaceri a povestit că a fost abordat de Florin Țurcanu singur și l-a exclus din discuțiile despre casă pe Verginel Gireadă. A povestit că Florin Țurcanu l-a rugat să nu încheie contract cu socrul lui pe propria firmă, pentru că avea deja contracte cu statul.

 

Discuțiile ar fi avut loc la CJ, la sediul PNL sau la Marcel Bârsan acasă, în comuna Roma. Omul de afaceri a povestit că Florin Țurcanu i-a promis clar mai multe contracte indicându-le exact și anume împietruiri la Avrămeni, mobilier și o instalație de încălzire la Dângeni, asfaltarea a două drumuri, Curtești – Cristești și Dracșani – Cerbu, precum și reabilitarea Mănăstirii Coșula.

Și a fost trimis la cei doi primari de Florin Țurcanu, aceștia fiind deja la curent cu motivul vizitei. 

La unele dintre aceste licitații a participat, dar nu a câștigat.

 

În schimb, a suportat cheltuielile cu casa din Aleea Pajiștii, care s-ar ridicat undeva la 156.000 de lei, bani trecuți într-o agendă care ulterior a fost confiscată de procurorii DNA Suceava.

 

loading...
”Fapta nu există”! Dosarul Tratoria clasat: Țurcanu a scăpat, Gheorghincă și Purice la fel, 6 fapte de posibilă corupție au picat
Altă „lovitură” dată de ALDE: Roxana Anușca Țurcanu primită în partid, e așteptat și Florin Țurcanu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
offf, imi vine sa plang.....saracu Turcanu,bunatatea intruchipata, cum ajuta el oamenii...dezinteresat...hahahahaha
10 septembrie 2018, 19:14
Asa este atunci cand vezi ca te inneci...incerci sa te prinzi de orice ramura, ca poate, poate te salvezi. Dar e prea tarziu, si scapare nu mai este! Fii barbat si demn, suporta consecintele, si nu incerca sa bagi pe altii la inaintare, ca oricum nu s-au oferit ei sa te ajute de buna voie, ci tu i-ai trimis!
5 septembrie 2018, 15:09
Fluorine, ești de toată jena!
5 septembrie 2018, 10:34
Dusmanii sunt vinovati si cel cu coarne ca la impins la o asa fapta!El n-are nici o vina,astia sunt vinovati...
5 septembrie 2018, 08:12
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
24 mai 2019
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.