Știrea zilei
Povestea banilor de la nuntă! Audiat a treia oară, Florin Țurcanu își împinge în față foștii colaboratori și prieteni pentru casa socrului

Aflat la al treilea judecător deja, în procesul în care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost audiat din nou ieri, 4 septembrie 2018, alături de afaceristul care susține că i-a plătit o parte din casa din Aleea Pajiștii.

Țurcanu audiat de trei judecători

 

De la data presupuselor fapte s-au scurs cinci ani, însă marți, în fața noului judecător, Florin Țurcanu a dat dovadă de o memorie de excepție și a povestit cu lux de amănunte povestea cu casa din Aleea Pajiștii, de la întâlnirea cu Marcel Bârsan, patronul Cornell's Floor până la finalizarea lucrărilor.

 

Față de celelalte două audieri, Florin Țurcanu și-a schimbat mare parte din declarația dată ieri la Tribunalul Botoșani. Venit după mai multe clasări de dosare de cercetare de la DNA, Florin Țurcanu a avut și un cu totul alt tonus față de cel umil de la termenele anterioare, amintindu-și cum s-a oferit Verginel Gireadă să preia misiunea găsirii unui constructor care să accepte să lucreze cu plata în rate.

 

Asta, deși tot el a spus că se cunoștea cu Marcel Bârsan încă din 2008 și astfel nu ar fi avut nevoie de ajutorul lui Verginel Gireadă.

 

„Eram foarte apropiat de Virgil Gireadă, iar el era foarte săritor. Discutam diverse chestiuni, i-am spus ce voia socrul meu și el s-a oferit singur”,

Florin Țurcanu, fost președinte CJ Botoșani.

 

„Stoc” de 90.000 de lei în casă

 

Și că și-a dorit o firmă care să accepte banii eșalonat, în condițiile în care tot el a povestit că și-a ajutat socrul, pe Aristomel Anușcă, cu banii de la nuntă, o sumă de 90.000 de lei, plus economiile lui și ale soției.

 

Iar cei 90.000 de lei ar fi fost ajutor pentru socru, pentru că și el rându-i ar fi suportat cheltuielile cu nunta din primăvara anului 2013. Florin Țurcanu nu s-a dovedit a fi deosebit de clar când a povestit cum anume i-a fost dată socrului suma de 90.000 de lei și de către cine, având în vedere că nu este tocmai o sumă aflată la îndemâna oricui.

 

Țurcanu a povestit în instanță că acești bani s-au aflat în casă, la îndemâna copiilor, soției și a unei bunici, fiecare apelând ori de câte ori era nevoie și că „ar fi căzut în ridicol” dacă ar fi pus prea multe întrebări soției, după ce au decis să țină banii la comun.

 

Primarii îi erau dușmani, consilierii lui au făcut totul

 

Despre primarii din comunele Avrămeni și Dângeni care ar fi oferit contracte firmei Cornell's Floor în schimbul construcției casei, Florin Țurcanu a spus că se află cu ei în relații de dușmănie, din diverse motive și nu ar fi putut apela la dânșii pentru a le cere favoruri.

 

Nu în ultimul rând, el a explicat faptul că pe terenul de lângă Alfa Land există trei construcții, prima fiind pentru Ștefan Codău, șoferul de la Consiliul Județean, a doua pentru bunica soției și a treia pentru el și familie, atunci când nu și-a mai permis chiria la un apartament situat pe strada Ștefan Luchian, fiind suspendat din funcție.

 

Și nu în ultimul rând, Florin Țurcanu și-a indicat foștii consilieri, Ștefan Codău și Lucian Diac Milatinovici că s-ar fi ocupat total de casa socrului, de la plăți la discuții cu Marcel Bârsan. Cel de-al doilea este jurist de meserie și cu toate acestea casa s-a ridicat fără proiect și autorizațiile necesare.

 

„Treceam o dată la o lună și ceva. Nu m-am implicat deloc, nu mă pricep, nu știm ce dorește socrul meu și nici nu era o construcție importantă. (…) Așa cum am arătat, eu l-am rugat pe Diac să se ocupe, el s-a dus cu socrul meu și l-a ajutat. Eu nu știu nici măcar ziua în care s-a semnat contractul. Nu știu de unde știa Diac la ce societate să se adreseze, probabil i-a spus Codău. I-am spus să se ocupe, scurt”,

a povestit Florin Țurcanu în fața instanței

 

Nu în ultimul rând Florin Țurcanu a subliniat că niciodată nu a discutat cu Marcel Bârsan despre eventuale contracte pe care să i le „rezolve”, având în vedere că între Consiliul Județean și primar nu există relații de subordonare.

 

Audierea sa a durat aproape două ore.

 

Marcel Bârsan, declarație opusă

 

A urmat Marcel Bârsan, care așteptase pe hol. Omul de afaceri a povestit că a fost abordat de Florin Țurcanu singur și l-a exclus din discuțiile despre casă pe Verginel Gireadă. A povestit că Florin Țurcanu l-a rugat să nu încheie contract cu socrul lui pe propria firmă, pentru că avea deja contracte cu statul.

 

Discuțiile ar fi avut loc la CJ, la sediul PNL sau la Marcel Bârsan acasă, în comuna Roma. Omul de afaceri a povestit că Florin Țurcanu i-a promis clar mai multe contracte indicându-le exact și anume împietruiri la Avrămeni, mobilier și o instalație de încălzire la Dângeni, asfaltarea a două drumuri, Curtești – Cristești și Dracșani – Cerbu, precum și reabilitarea Mănăstirii Coșula.

Și a fost trimis la cei doi primari de Florin Țurcanu, aceștia fiind deja la curent cu motivul vizitei. 

La unele dintre aceste licitații a participat, dar nu a câștigat.

 

În schimb, a suportat cheltuielile cu casa din Aleea Pajiștii, care s-ar ridicat undeva la 156.000 de lei, bani trecuți într-o agendă care ulterior a fost confiscată de procurorii DNA Suceava.

 

loading...
”Fapta nu există”! Dosarul Tratoria clasat: Țurcanu a scăpat, Gheorghincă și Purice la fel, 6 fapte de posibilă corupție au picat
Altă „lovitură” dată de ALDE: Roxana Anușca Țurcanu primită în partid, e așteptat și Florin Țurcanu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O ruşine cât tot Consiliul Local: O firmă salvează onoarea oraşului după ce aleşii au boicotat Centenarul Filmului cu tot cu actorul botoşănean cu 4 filme la Cannes
Centenarul Filmului Românesc, manifestare itinerantă care se desfăşoară în zeci de localităţi din România, va avea loc în cele din urmă şi la Botoşani. În ciuda bătăii de joc din Consiliul Local, acolo unde toţi consilierii locali PNL şi o parte a celor din PSD nu s-au obosit să vină la şedinţă, s-a găsit o soluţie privată pentru ca manifestarea să aibă totuşi loc.
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani
Adolescentul care a recunoscut în primă fază că a comis crima de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.
Ce lovitură! Prietenul lui Portariuc pregătit de PSD-işti să preia funcţia de prim-ministru după un plan în care Viorica se îmbolnăveşte
Mass-media centrală a lansat din nou informaţia că Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită din funcţia de prim-ministru. Pentru a evita scandalurile ce au însoţit plecările lui Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fosta europarlamentară ar demisiona invocând sănătatea precară.
offf, imi vine sa plang.....saracu Turcanu,bunatatea intruchipata, cum ajuta el oamenii...dezinteresat...hahahahaha
10 septembrie 2018, 19:14
Asa este atunci cand vezi ca te inneci...incerci sa te prinzi de orice ramura, ca poate, poate te salvezi. Dar e prea tarziu, si scapare nu mai este! Fii barbat si demn, suporta consecintele, si nu incerca sa bagi pe altii la inaintare, ca oricum nu s-au oferit ei sa te ajute de buna voie, ci tu i-ai trimis!
5 septembrie 2018, 15:09
Fluorine, ești de toată jena!
5 septembrie 2018, 10:34
Dusmanii sunt vinovati si cel cu coarne ca la impins la o asa fapta!El n-are nici o vina,astia sunt vinovati...
5 septembrie 2018, 08:12
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”N-am sperat, am zis că ar fi prea frumos să ajung și eu la Botoșani cu Vlad, că știam că e din Botoșani. Nu fusesem niciodată la Botoșani și mi se pare și mai grozav să ajung aici”, Irina Margareta Nistor, critic de film ...
zenda.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6667 lei
USD
Dolarul SUA
4.0359 lei
CHF
Francul elveţian
4.0684 lei
GBP
Lira sterlină
5.3037 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5967 lei
XAU
Gramul de aur
159.1856 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2375 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4477 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8834 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1152 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1806 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6255 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12 o C
Dorohoi
12 o C
Bucecea
12 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
12 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.