Știrea zilei
Povestea banilor de la nuntă! Audiat a treia oară, Florin Țurcanu își împinge în față foștii colaboratori și prieteni pentru casa socrului

Aflat la al treilea judecător deja, în procesul în care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost audiat din nou ieri, 4 septembrie 2018, alături de afaceristul care susține că i-a plătit o parte din casa din Aleea Pajiștii.

Țurcanu audiat de trei judecători

 

De la data presupuselor fapte s-au scurs cinci ani, însă marți, în fața noului judecător, Florin Țurcanu a dat dovadă de o memorie de excepție și a povestit cu lux de amănunte povestea cu casa din Aleea Pajiștii, de la întâlnirea cu Marcel Bârsan, patronul Cornell's Floor până la finalizarea lucrărilor.

 

Față de celelalte două audieri, Florin Țurcanu și-a schimbat mare parte din declarația dată ieri la Tribunalul Botoșani. Venit după mai multe clasări de dosare de cercetare de la DNA, Florin Țurcanu a avut și un cu totul alt tonus față de cel umil de la termenele anterioare, amintindu-și cum s-a oferit Verginel Gireadă să preia misiunea găsirii unui constructor care să accepte să lucreze cu plata în rate.

 

Asta, deși tot el a spus că se cunoștea cu Marcel Bârsan încă din 2008 și astfel nu ar fi avut nevoie de ajutorul lui Verginel Gireadă.

 

„Eram foarte apropiat de Virgil Gireadă, iar el era foarte săritor. Discutam diverse chestiuni, i-am spus ce voia socrul meu și el s-a oferit singur”,

Florin Țurcanu, fost președinte CJ Botoșani.

 

„Stoc” de 90.000 de lei în casă

 

Și că și-a dorit o firmă care să accepte banii eșalonat, în condițiile în care tot el a povestit că și-a ajutat socrul, pe Aristomel Anușcă, cu banii de la nuntă, o sumă de 90.000 de lei, plus economiile lui și ale soției.

 

Iar cei 90.000 de lei ar fi fost ajutor pentru socru, pentru că și el rându-i ar fi suportat cheltuielile cu nunta din primăvara anului 2013. Florin Țurcanu nu s-a dovedit a fi deosebit de clar când a povestit cum anume i-a fost dată socrului suma de 90.000 de lei și de către cine, având în vedere că nu este tocmai o sumă aflată la îndemâna oricui.

 

Țurcanu a povestit în instanță că acești bani s-au aflat în casă, la îndemâna copiilor, soției și a unei bunici, fiecare apelând ori de câte ori era nevoie și că „ar fi căzut în ridicol” dacă ar fi pus prea multe întrebări soției, după ce au decis să țină banii la comun.

 

Primarii îi erau dușmani, consilierii lui au făcut totul

 

Despre primarii din comunele Avrămeni și Dângeni care ar fi oferit contracte firmei Cornell's Floor în schimbul construcției casei, Florin Țurcanu a spus că se află cu ei în relații de dușmănie, din diverse motive și nu ar fi putut apela la dânșii pentru a le cere favoruri.

 

Nu în ultimul rând, el a explicat faptul că pe terenul de lângă Alfa Land există trei construcții, prima fiind pentru Ștefan Codău, șoferul de la Consiliul Județean, a doua pentru bunica soției și a treia pentru el și familie, atunci când nu și-a mai permis chiria la un apartament situat pe strada Ștefan Luchian, fiind suspendat din funcție.

 

Și nu în ultimul rând, Florin Țurcanu și-a indicat foștii consilieri, Ștefan Codău și Lucian Diac Milatinovici că s-ar fi ocupat total de casa socrului, de la plăți la discuții cu Marcel Bârsan. Cel de-al doilea este jurist de meserie și cu toate acestea casa s-a ridicat fără proiect și autorizațiile necesare.

 

„Treceam o dată la o lună și ceva. Nu m-am implicat deloc, nu mă pricep, nu știm ce dorește socrul meu și nici nu era o construcție importantă. (…) Așa cum am arătat, eu l-am rugat pe Diac să se ocupe, el s-a dus cu socrul meu și l-a ajutat. Eu nu știu nici măcar ziua în care s-a semnat contractul. Nu știu de unde știa Diac la ce societate să se adreseze, probabil i-a spus Codău. I-am spus să se ocupe, scurt”,

a povestit Florin Țurcanu în fața instanței

 

Nu în ultimul rând Florin Țurcanu a subliniat că niciodată nu a discutat cu Marcel Bârsan despre eventuale contracte pe care să i le „rezolve”, având în vedere că între Consiliul Județean și primar nu există relații de subordonare.

 

Audierea sa a durat aproape două ore.

 

Marcel Bârsan, declarație opusă

 

A urmat Marcel Bârsan, care așteptase pe hol. Omul de afaceri a povestit că a fost abordat de Florin Țurcanu singur și l-a exclus din discuțiile despre casă pe Verginel Gireadă. A povestit că Florin Țurcanu l-a rugat să nu încheie contract cu socrul lui pe propria firmă, pentru că avea deja contracte cu statul.

 

Discuțiile ar fi avut loc la CJ, la sediul PNL sau la Marcel Bârsan acasă, în comuna Roma. Omul de afaceri a povestit că Florin Țurcanu i-a promis clar mai multe contracte indicându-le exact și anume împietruiri la Avrămeni, mobilier și o instalație de încălzire la Dângeni, asfaltarea a două drumuri, Curtești – Cristești și Dracșani – Cerbu, precum și reabilitarea Mănăstirii Coșula.

Și a fost trimis la cei doi primari de Florin Țurcanu, aceștia fiind deja la curent cu motivul vizitei. 

La unele dintre aceste licitații a participat, dar nu a câștigat.

 

În schimb, a suportat cheltuielile cu casa din Aleea Pajiștii, care s-ar ridicat undeva la 156.000 de lei, bani trecuți într-o agendă care ulterior a fost confiscată de procurorii DNA Suceava.

 

loading...
”Fapta nu există”! Dosarul Tratoria clasat: Țurcanu a scăpat, Gheorghincă și Purice la fel, 6 fapte de posibilă corupție au picat
Altă „lovitură” dată de ALDE: Roxana Anușca Țurcanu primită în partid, e așteptat și Florin Țurcanu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Instituția FANTOMĂ: Fără contabil, fără economist, fără director... înmulțește animalele - GALERIE FOTO
Oare câți botoșăneni au auzit de instituția publică denumită Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Ce-i drept, nici nu le-ar fi tocmai ușor să afle.
Şpăgi în spitale şi la salarii de 3.000 - 4.000 de euro, vinovaţi sunt scoşi tot bolnavii: Se simt datori să dea
Deși salariile în sectorul sanitar au crescut considerabil în ultimul an, botoșănenii și românii în general nu renunță la a mai oferi personalului medical „mici atenții”.
kalapod.net%20
ALARMANT: Bătaia, ”ruptă din rai” la Botoșani - ”Luna de miere” cu pumni și picioare acceptată de zeci de botoșănence în relațiile cu partenerul
Trăim într-o eră modernă, însă se pare că anumite metehne învechite nu vor să se desprindă încă din năravul unora. Unii botoșăneni încă mai merg pe ideea că ”bătaia este ruptă din rai”, iar acest lucru se observă prin cazurile de violență care ajung în evidența Poliției.
offf, imi vine sa plang.....saracu Turcanu,bunatatea intruchipata, cum ajuta el oamenii...dezinteresat...hahahahaha
10 septembrie 2018, 19:14
Asa este atunci cand vezi ca te inneci...incerci sa te prinzi de orice ramura, ca poate, poate te salvezi. Dar e prea tarziu, si scapare nu mai este! Fii barbat si demn, suporta consecintele, si nu incerca sa bagi pe altii la inaintare, ca oricum nu s-au oferit ei sa te ajute de buna voie, ci tu i-ai trimis!
5 septembrie 2018, 15:09
Fluorine, ești de toată jena!
5 septembrie 2018, 10:34
Dusmanii sunt vinovati si cel cu coarne ca la impins la o asa fapta!El n-are nici o vina,astia sunt vinovati...
5 septembrie 2018, 08:12
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Credeți că încep anul acesta lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acest buget poartă semnătura unui prim-ministru care a picat toate examenele importante ale educaţiei: admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a şi admiterea la facultate. Marele regret al societăţii româneşti este că o ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7383 lei
USD
Dolarul SUA
4.2016 lei
CHF
Francul elveţian
4.1734 lei
GBP
Lira sterlină
5.3832 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8045 lei
XAU
Gramul de aur
177.9108 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4898 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1625 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1843 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6350 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.