Știrea zilei
Povestea banilor de la nuntă! Audiat a treia oară, Florin Țurcanu își împinge în față foștii colaboratori și prieteni pentru casa socrului

Aflat la al treilea judecător deja, în procesul în care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost audiat din nou ieri, 4 septembrie 2018, alături de afaceristul care susține că i-a plătit o parte din casa din Aleea Pajiștii.

Țurcanu audiat de trei judecători

 

De la data presupuselor fapte s-au scurs cinci ani, însă marți, în fața noului judecător, Florin Țurcanu a dat dovadă de o memorie de excepție și a povestit cu lux de amănunte povestea cu casa din Aleea Pajiștii, de la întâlnirea cu Marcel Bârsan, patronul Cornell's Floor până la finalizarea lucrărilor.

 

Față de celelalte două audieri, Florin Țurcanu și-a schimbat mare parte din declarația dată ieri la Tribunalul Botoșani. Venit după mai multe clasări de dosare de cercetare de la DNA, Florin Țurcanu a avut și un cu totul alt tonus față de cel umil de la termenele anterioare, amintindu-și cum s-a oferit Verginel Gireadă să preia misiunea găsirii unui constructor care să accepte să lucreze cu plata în rate.

 

Asta, deși tot el a spus că se cunoștea cu Marcel Bârsan încă din 2008 și astfel nu ar fi avut nevoie de ajutorul lui Verginel Gireadă.

 

„Eram foarte apropiat de Virgil Gireadă, iar el era foarte săritor. Discutam diverse chestiuni, i-am spus ce voia socrul meu și el s-a oferit singur”,

Florin Țurcanu, fost președinte CJ Botoșani.

 

„Stoc” de 90.000 de lei în casă

 

Și că și-a dorit o firmă care să accepte banii eșalonat, în condițiile în care tot el a povestit că și-a ajutat socrul, pe Aristomel Anușcă, cu banii de la nuntă, o sumă de 90.000 de lei, plus economiile lui și ale soției.

 

Iar cei 90.000 de lei ar fi fost ajutor pentru socru, pentru că și el rându-i ar fi suportat cheltuielile cu nunta din primăvara anului 2013. Florin Țurcanu nu s-a dovedit a fi deosebit de clar când a povestit cum anume i-a fost dată socrului suma de 90.000 de lei și de către cine, având în vedere că nu este tocmai o sumă aflată la îndemâna oricui.

 

Țurcanu a povestit în instanță că acești bani s-au aflat în casă, la îndemâna copiilor, soției și a unei bunici, fiecare apelând ori de câte ori era nevoie și că „ar fi căzut în ridicol” dacă ar fi pus prea multe întrebări soției, după ce au decis să țină banii la comun.

 

Primarii îi erau dușmani, consilierii lui au făcut totul

 

Despre primarii din comunele Avrămeni și Dângeni care ar fi oferit contracte firmei Cornell's Floor în schimbul construcției casei, Florin Țurcanu a spus că se află cu ei în relații de dușmănie, din diverse motive și nu ar fi putut apela la dânșii pentru a le cere favoruri.

 

Nu în ultimul rând, el a explicat faptul că pe terenul de lângă Alfa Land există trei construcții, prima fiind pentru Ștefan Codău, șoferul de la Consiliul Județean, a doua pentru bunica soției și a treia pentru el și familie, atunci când nu și-a mai permis chiria la un apartament situat pe strada Ștefan Luchian, fiind suspendat din funcție.

 

Și nu în ultimul rând, Florin Țurcanu și-a indicat foștii consilieri, Ștefan Codău și Lucian Diac Milatinovici că s-ar fi ocupat total de casa socrului, de la plăți la discuții cu Marcel Bârsan. Cel de-al doilea este jurist de meserie și cu toate acestea casa s-a ridicat fără proiect și autorizațiile necesare.

 

„Treceam o dată la o lună și ceva. Nu m-am implicat deloc, nu mă pricep, nu știm ce dorește socrul meu și nici nu era o construcție importantă. (…) Așa cum am arătat, eu l-am rugat pe Diac să se ocupe, el s-a dus cu socrul meu și l-a ajutat. Eu nu știu nici măcar ziua în care s-a semnat contractul. Nu știu de unde știa Diac la ce societate să se adreseze, probabil i-a spus Codău. I-am spus să se ocupe, scurt”,

a povestit Florin Țurcanu în fața instanței

 

Nu în ultimul rând Florin Țurcanu a subliniat că niciodată nu a discutat cu Marcel Bârsan despre eventuale contracte pe care să i le „rezolve”, având în vedere că între Consiliul Județean și primar nu există relații de subordonare.

 

Audierea sa a durat aproape două ore.

 

Marcel Bârsan, declarație opusă

 

A urmat Marcel Bârsan, care așteptase pe hol. Omul de afaceri a povestit că a fost abordat de Florin Țurcanu singur și l-a exclus din discuțiile despre casă pe Verginel Gireadă. A povestit că Florin Țurcanu l-a rugat să nu încheie contract cu socrul lui pe propria firmă, pentru că avea deja contracte cu statul.

 

Discuțiile ar fi avut loc la CJ, la sediul PNL sau la Marcel Bârsan acasă, în comuna Roma. Omul de afaceri a povestit că Florin Țurcanu i-a promis clar mai multe contracte indicându-le exact și anume împietruiri la Avrămeni, mobilier și o instalație de încălzire la Dângeni, asfaltarea a două drumuri, Curtești – Cristești și Dracșani – Cerbu, precum și reabilitarea Mănăstirii Coșula.

Și a fost trimis la cei doi primari de Florin Țurcanu, aceștia fiind deja la curent cu motivul vizitei. 

La unele dintre aceste licitații a participat, dar nu a câștigat.

 

În schimb, a suportat cheltuielile cu casa din Aleea Pajiștii, care s-ar ridicat undeva la 156.000 de lei, bani trecuți într-o agendă care ulterior a fost confiscată de procurorii DNA Suceava.

 

loading...
”Fapta nu există”! Dosarul Tratoria clasat: Țurcanu a scăpat, Gheorghincă și Purice la fel, 6 fapte de posibilă corupție au picat
Altă „lovitură” dată de ALDE: Roxana Anușca Țurcanu primită în partid, e așteptat și Florin Țurcanu

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Director tehnocrat în fruntea unei instituții publice: Nu sunt membru de partid
Fără surle și trâmbițe, una dintre funcțiile de conducere din instituțiile publice deconcentrate de la Botoșani a fost ocupată. Este unul dintre acele posturi care intră în calculele partidelor, la împărțeala politică ce se face atunci când o guvernare ia locul alteia.
FOTOGALERIE Crima care îngrozește Botoșaniul: Bărbatul ucis în casa prietenei, găsit într-o baltă de sânge cu mai multe coaste rupte
Noi informații ies la iveală în legătură cu crima care a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-un apartament din Aleea Scurtă.
Baie la Cornișa în piscina interioară și relaxare la saune și jacuzzi cu primar și mai mulți băieți mișto – GALERIE FOTO & VIDEO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa și-a deschis porțile preferențial în cursul după amiezii de joi, 6 decembrie 2018, de Moș Nicolae. Au făcut baie în piscina interioară și s-au bucurat de zona de relaxare pompieri și polițiști.
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
kalapod.net%20
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
offf, imi vine sa plang.....saracu Turcanu,bunatatea intruchipata, cum ajuta el oamenii...dezinteresat...hahahahaha
10 septembrie 2018, 19:14
Asa este atunci cand vezi ca te inneci...incerci sa te prinzi de orice ramura, ca poate, poate te salvezi. Dar e prea tarziu, si scapare nu mai este! Fii barbat si demn, suporta consecintele, si nu incerca sa bagi pe altii la inaintare, ca oricum nu s-au oferit ei sa te ajute de buna voie, ci tu i-ai trimis!
5 septembrie 2018, 15:09
Fluorine, ești de toată jena!
5 septembrie 2018, 10:34
Dusmanii sunt vinovati si cel cu coarne ca la impins la o asa fapta!El n-are nici o vina,astia sunt vinovati...
5 septembrie 2018, 08:12
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
”Nevoia ne-a adus aici pe toţi pentru că fiecare am încercat să dezvoltăm proiecte şi am sperat în capacitatea administrativă a statului să rezolve aceste probleme. Avem o experienţă cu toţii în a scrie proiecte, dar nu avem ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6478 lei
USD
Dolarul SUA
4.0820 lei
CHF
Francul elveţian
4.1177 lei
GBP
Lira sterlină
5.1631 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6329 lei
XAU
Gramul de aur
163.9458 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2368 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4383 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9371 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0443 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-5 o C
Bucecea
-3.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-5 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.