Știrea zilei
Asta țeapă! Firma orașului așteaptă de 5 ANI banii de la PSD și PNL pentru campania electorală, s-a ajuns la proces

La mai bine de cinci ani de la data alegerilor, compania de transport a Consiliului Local Botoşani încă aşteaptă ca o parte a candidaţilor de la alegerile parlamentare din 2012 să îşi plătească datoriile.

USL încă mai există. Şi are datorii


Este vorba de aspiranţii social-democraţi şi liberali la Senat şi Camera Deputaţilor, care înregistrează un debit ce cu tot cu penalităţi atinge exact 3.305 de lei. SC Eltrans SA a deschis proces pentru recuperarea banilor abia în luna octombrie a anului trecut. Marea problemă este însă că atunci PSD-iştii şi PNL-iştii formau Uniunea Social Liberală, alianţă politică destrămată încă din 2014. Aşa că, Judecătoria Botoşani a solicitat precizări de la Tribunalul Bucureşti privind situaţia juridică a USL. Şi, surprinzător, cu toate că PSD şi PNL au candidat separat la toate alegerile din ultimii patru ani, răspunsul a fost că USL încă există. Iar aceasta tocmai pentru că la nivel naţional ar înregistra datorii uriaşe şi nu i se acceptă dizolvarea.

 

Eltrans nu s-a prea obosit să recupereze banii


USL perfectase un contract cu SC Eltrans SA pentru montarea unor bannere pe stâlpii aferenţi liniilor de tramvai. Suma totală se ridica la circa 4.500 de lei, din care social-democraţii şi liberalii au plătit o parte, după care au refuzat însă să mai achite, astfel că s-a ajuns la proces. Directorul general al societăţii susţine că predecesorul său, social-democratul Paul Şmit, a refuzat practic să depună plângere pentru a nu-şi supăra şefii de la partid, aşa că imediat după preluarea funcţiei a trebuit să iniţieze el o acţiune. Deşi au trecut cinci ani de la prestarea serviciilor, este convins că suma trebuie plătită şi crede că la mijloc este şi rea voinţă întrucât debitul este nesemnificativ pentru liderii unor partide parlamentare.


„Nu e prescris că l-am prins pe ultima sută de metri. Ei au mai făcut nişte plăţi şi de la data ultimei plăţi nu au trecut trei ani până ce am depus acţiunea. Practic, ei au recunoscut datoria. Eu ce pot să fac cu suma aceasta, o iau pe mine?”


Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SRL.


Un contabil chemat să plătească totul


Culmea este că la două partide cu atâţia parlamentari, primari, consilieri, cel chemat la bară de magistraţi a ajuns să fie un contabil, Dumitru Ciobanu, pe motiv că el era atunci mandatar financiar al USL. Acesta a rămas interzis când a primit citaţia şi a chemat PSD-ul şi PNL-ul în garanţie.


„Eu ce treabă am? Am candidat eu, mi-au pus mie bannere, mi-au făcut mie reclamă? Eu am făcut acolo nişte calcule: 2 + 2 = 4. După alegeri n-a mai vorbit unul cu mine. Juridic, USL încă mai există, chiar dacă politic nu”,


Dumitru Ciobanu, mandatar financiar USL la alegerile din 2012.


Acesta a redirecţionat plângerea spre mandatarul financiar naţional al USL. El a adăugat că SC Eltrans SA a emis factura în ultima zi de campanie electorală astfel încât nu a mai avut timp să o achite până la alegeri. A înregistrat-o totuşi în contabilitate cu menţiunea că trebuie plătită după scrutin. Aşa cum însă s-a întâmplat de o mulţime de ori, după ce a trecut scrutinul, foştilor candidaţi nu le-a mai păsat de datorii.

 

Partea neagră a afacerii


Întreaga poveste are şi o parte neoficială. USL nu ar fi avut contract cu SC Eltrans SA pentru toate bannerele, iar o parte ar fi fost montate „la negru”. În timpul campaniei din 2012 USL a primit o amendă pentru că a lipit nişte afişe electorale fără respectarea legislaţiei, în sensul precizării tirajului şi a tipografiei care le-a executat. Speriaţi că li s-ar putea face o plângere şi pentru bannerele fără acte, liderii USL ar fi făcut de urgenţă un contract, care însă nu fusese bugetat înaintea campaniei. Practic, plata sa nu a fost luată vreodată în calcul la modul serios, posibil şi pe baza faptului că director general la SC Eltrans SA era un PSD-ist. Speriat de eventuale consecinţe, acesta ar fi şi refuzat să întreprindă vreo acţiune concretă pentru încasarea contravalorii contractului. Până la urmă asta s-a repercutat însă asupra celor două partide pentru că s-au tot calculat penalităţi, iar suma de plată a tot crescut.

 

Actorii principali ai business-ului au cam intrat la apă


Nici măcar unul dintre actorii principali ai disputei financiare nu mai ocupă funcţiile de atunci. Copreşedinţii USL Andrei Dolineaschi şi Florin Ţurcanu nu doar că au fost nevoiţi să renunţe la preşedinţiile judeţene de la PSD, respectiv PNL, ci au dispărut practic din viaţa publică. Paul Şmit a plecat de la SC Eltrans SA şi a devenit director adjunct la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Partidul Conservator şi Uniunea Naţională pentru Progresul României, care au candidat tot în cadrul USL, au dispărut pur şi simplu după fuziuni. Astfel că s-a ajuns să se ceară banii unui contabil care n-a candidat vreodată şi nici n-are de gând să o facă.

 

loading...
EXPLOZIV: Firma controlată de Conțac - cel mai mare donator la PSD Botoșani, nimeni n-a dat atâția bani
Județ sărac, partid bogat! PSD Botoşani rade totul, de la “tăticu’” la “d-na manager”: A adunat cei mai mulţi bani din toată Moldova

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Director de ziar și jurnalist chemați în instanță în procesul Uvertura Mall!

Lovitură dată în procesul în care sunt judecate mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Botoșani, într-un dosar intrumentat de DNA Suceava și care vizează construcția singurului mall de la Botoșani.

Chiajna, mon amour... Scandal fără precedent, pumni și amenințări, jucătorii au înjurat spectatorii, oamenii i-au fluierat și huiduit: Rușine, blatiștilor, ați vândut meciul - VIDEO

Scene fără precedent de la promovarea roș-alb-albaștrilor în Liga 1 au putut fi văzute la finalul partidei FC Botoșani - Concordia Chiajna 0 - 1 disputată miercuri seară pe Stadionul Municipal.

UNICAT: Firma de curățenie a orașului are 3 șefi în aer, bătaie pe viață și pe moarte pentru funcții în timp ce rampele sunt sufocate de gunoaie

Disputa pe conducerea firmei de salubrizare a municipalității a ajuns de marți la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), care deja a redirecționat-o spre Tribunalul Botoșani, acolo se va tranșa noul litigiu.

5.000 de euro vărsați PNL-ului, la București, într-o singură zi, de euro Mihai; fratele Țurcanu se bate în donații cu Stolojan și nevasta lui Crin

În timp ce PNL Botoșani a rămas cu datorii consistente de pe urma mandatului de președinte al fratelui său, adunate inclusiv de la alegerile europarlamentare din 2014, Mihai Țurcanu contribuie cu sume importante de bani la bugetul de la București al partidului.

Plângere la DNA şi proces pentru noul CA de la Urban Serv + cerere de daune de peste 100.000 de lei

Revocarea consiliului de administraţie de la societatea de salubrizare şi numirea unuia interimar n-a avut nici pe departe darul de a readuce liniştea la unitatea municipalităţii. Dimpotrivă chiar, scandalul se amplifică.

O frumoasă fată din Spania, trasă parcă prin inel, a cântat la Botoșani pe un stadion gol – GALERIE FOTO & VIDEO

Unul dintre cele mai de tradiție evenimente de la Botoșani, organizat deja de 11 ani, în 2018 pare să nu fi atras masa obișnuită de oameni.

BĂTAIE DE JOC!!! Chiriași scoși cu forța din apartamentele HORROR pline de gunoie, mizerie, pereți scorojiți, fecale pe jos – GALERIE FOTO & VIDEO

Unii botoșăneni chiar nu par să aprecieze mâna de ajutor întinsă de stat, prin punerea la dispoziție de locuințe sociale. În mod normal locul în care trăiești oglindește modul în care ești definit ca persoană. În cazul acestor oameni, o descriere a condițiilor în care erau imobilele este greu de făcut.

RĂZBUNARE în stil mafiot în Centrul Istoric: Mercedes Benz distrus cu cărămizi în toiul nopții, curentul oprit pentru „acțiune” – GALERIE FOTO

Conviețuirea în Centrul Istoric al municipiului Botoșani pare să fie tot mai greu de suportat pentru unii botoșănenii ce au locuințe în proprietate acolo.

EVACUARE cu executorul judecătoresc și jandarmii în Centrul Istoric, femeie scoasă din locuința Primăriei – GALERIE FOTO

Primăvara aduce cu sine și o serie de măsuri extreme pentru chiriașii rău platnici din locuințele sociale ale Primăriei.

loading...
La 111 ani de la răscoala ţărănească, elevii din Flămânzi învaţă agricultura la mii de kilometri de casă, pe banii UE - VIDEO & FOTOGALERIE

Într-un judeţ eminamente agricol, zeci de elevi din Botoşani se familiarizează cu munca pământului la mii de kilometri depărtare de casă. Şi culmea, provin tocmai din localitatea de unde a plecat Răscoala Ţărănească de la 1907.

Biserica simbol a oraşului, WC-ul public al nemernicilor târgului: bălţi de urină la locul botezului lui Eminescu – FOTOGALERIE

An de an, cei mai mari scriitori ai României vin aici pe 15 ianuarie. Are loc o slujbă de pomenire a poetului nepereche fiindcă în acest lăcaş de cult a fost creştinat. Atunci îi trec pragul şi oficialităţile Botoşaniului, iar uneori, cum s-a întâmplat chiar în 2018, şi diplomaţi străini.

Afaceristul care închiriază terenuri pentru mașinile dintr-un cartier și dă 100.000 de euro la Primărie

O investiție importantă de la Botoșani a generat numeroase discuții în contradictoriu.

Crima de la Pacea: Unghiile Petronelei decisive în anchetă? Polițiștii și procurorii scotocesc orașul în căutare de alte probe

Probabil unul dintre cele mai complexe cazuri de la Botoșani și prin prisma valului uriaș de reacții din partea opiniei publice este omorul ce a fost comis în pădurirea de la Pacea și în care au fost implicați copii.

Măcel în tribune: ultraşi ridicaţi de jandarmi, ploaie de interdicţii pentru accesul pe stadion

Unul dintre cele mai violente episoade petrecute în această primăvară în Cupa României a avut loc la un meci al Botoşaniului. Surprinzător, evenimentele au fost trecute sub tăcere timp de mai bine de o lună.

loading...
Încă o ILEGALITATE în mijlocul orașului, moarte de om rezolvată cu un PET: O panaramă de tot râsul FOTOGALERIE

Autoritățile par să nu mai facă față la numărul mare de cazuri de ilegalitate care apar peste tot în oraș. Probabil că dacă s-ar efectua un control de amploare, polițiștii de la inspecția în construcții ar fi uimiți de rezultate. Și nu doar ei.

Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

O botoșăneancă din municipiu a făcut o adevărată criză de nervi, săptămâna trecută într-un cartier situat pe Aleea Viilor din Botoșani. Poliția Locală și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Botoșani, coordonați de viceprimarul Marian Murariu i-au dezafectat un gard și o magazie construite ilegal.

Viață de coșmar pentru doi soți din Botoșani, amenințați cu moartea de propriul fiu: Ne va da foc să ardem ca șobolanii

Trai greu pentru o familie și toate acestea din cauza propriului fiu.

Prietena criminalului chemată la audieri de anchetatori, pozele care au isterizat cunoscuții Petronelei - FOTO

Viața Mihaelei s-a transformat într-un coșmar începând de miercuri, de când prietenul ei, Bogdan, a recunoscut că a omorât-o cu zeci de lovituri de cuțit pe Petronela Mihalachi, amica ambilor.

Mama criminalului contraacată cu o variantă ȘOC: Nu a fost singur și probele vorbesc!

Bogdan Ionel nu avea tată, nu îl recunoscuse niciodată. Mama lui este plecată în Italia la muncă și astfel Bogdan și sora lui trăiau drama copiilor cu părinți plecați în străinătate. Tocmai de la tensiuni familiale a plecat starea sa de anxietate și depresie care a culminat cu o crimă.

modlet.ro
Fata omorâtă la Pacea, elevă la Colegiul Economic! UCISĂ de un băiat de 16 ani, val de șoc în Botoșani – GALERIE FOTO

Tânăra care a fost găsită ieri după amiază în păduricea din zona Pacea avea 18 ani și era elevă a Colegiului Economic Octav Onicescu.

...9 parlamentari la oferta zilei : 1 leu buc = 9 leiAtât sa achitat din debit asa de ieftini suntVor mai face cei de la Strâns un discount ca doar primesc subvenție pentru a mentine prețul pietei
14 aprilie 2018, 07:35
astratex.ro
astratex.ro
loading...
loading...
starshiners.ro%20
Sondaj
Credeți că se va moderniza drumul Botoșani - Târgu-Frumos până la alegerile din 2020?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sentimente mai bune…nu cred că am supărat pe nimeni, nu am jignit pe absolut nimeni. Eu întotdeauna am fost un om de comunicare, un om cu care se poate vorbi. Iar dacă există și un argument, sunt întotdeauna omul care percutez. ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6243 lei
USD
Dolarul SUA
3.9431 lei
CHF
Francul elveţian
3.9779 lei
GBP
Lira sterlină
5.2825 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5928 lei
XAU
Gramul de aur
164.3747 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2352 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4513 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9792 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6208 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.8 o C
Dorohoi
25 o C
Bucecea
28.8 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
25 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.