Știrea zilei
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO

Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.

Botoșani, orașul gropilor

 

La toate astea se adaugă uriașul disconfort cauzat de SC Nova Apaserv SA în urma intervențiilor la rețeaua de apă. Din cauza problemelor financiare ale societății, locurile în care au fost intervenții au rămas nerefăcute, spre disperarea botoșănenilor din zonă.

 

Aproape din fiecare cartier al orașului s-au ridicat nemulțumiri ale oamenilor, către Primărie, Nova Apaserv sau Consiliul Județean. Mai mult către Primărie, botoșănenii nefăcând distincția între Primărie și Consiliul Județean care este acționarul majoritar la operatorul de apă și canalizare.

 

„În acest moment se lucrează”

 

S-a ajuns la un total de aproape 100 de gropi în municipiu cauzate de avariile de la apă. Vineri după amiază primarul Cosmin Andrei, principala țintă a oamenilor pentru disconfortul creat, a avut o întâlnire cu Conrec (compania care readuce carosabilul la starea inițială) și Nova Apaserv (operatorul răspunzător de dezastrul creat pe străzi).

 

„Cei de la Conrec au promis că intervin astăzi și remediază într-o primă etapă 15 avarii, dincolo de problemele financiare pe care le au cu cei de la Apă. În acest moment se lucrează pe col. Tomoroveanu. Așa cum mi-au promis, se țin de cuvânt și reparăm strada unde au fost două intervenții, plus asfaltul afectat și continuăm cu cele mai vechi avarii din oraș pe care le are Nova Apaserv și care provoacă un disconfort foarte mare. Au început botoșănenii să le cunoască. Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne să reparăm carosabilul, în locul acestei societăți.”

Cosmin Andrei, primar

 

În urmă cu câteva luni, pe când director la Nova Apaserv era Gabriel Cîrlan, Primăria a încercat să intervină să repare gropile abandonate și să recupereze cheltuielile de la compania de apă, ulterior.

 

Din punct de vedere legal, acest lucru, pe atunci, nu a fost posibil.

 

 

„Nu am ajuns la un numitor comun, mi-au spus colegii că ar trebui o modificare de regulament, lucru care se întâmplă în acest moment, venim cu o modificare astfel încât să sancționăm compania dacă nu se conformează avizului de spargere eliberat, cu termene foarte clare. Această modificare este în dezbatere publică în acest moment.”

Cosmin Andrei, primar

 

Nerespectarea termenelor duce la preluarea intervențiilor de către Primărie, iar costurile să fie transferate către operatorul de apă.

 

”Anul 2021 pare a fi anul tranșeelor”

 

Societatea Nova Apaserv a încasat și o serie de amenzi de la Primărie, prin Poliția Locală pentru numeroasele tranșee din oraș. Sancțiuni pe care le-a achitat, fără a fi contestate.

 

„În 2021 anul acesta, am aplicat amenzi doar în mai și iunie, am așteptat să ieșim din sezonul rece, au fost în total aplicate 9 sancțiuni în valoare totală de 9.600 de lei. Anul trecut, pe tot anul de 12 luni au fost doar trei sancțiuni cu amendă în valoare totală de 6.500 de lei. Botoșănenii sunt nemulțumiți și pe bună dreptate, orașul Botoșani nu a arătat niciodată atât de rău din cauza intervențiilor efectuate de Nova Apaserv și abandonate. Dacă anul 2020 a fost un an al pandemiei Covid 19, anul 2021 pare a fi un an al tranșeelor și al gropilor care au apărut peste tot în oraș.”

Liviu Toma, viceprimar

 

Compania de apă obligată să-și plătească datoriile 

 

Motivul pentru care Conrec a refuzat să mai repare în urma intervențiilor echipajelor Nova Apaserv a fost cauzat de facturile restante pe care compania nu le-a mai achitat către firma privată.

Recent a fost semnat un act adițional la contract și s-a ajuns la agreerea și a unei reeșalonări a datoriei.

 

„Avem un act adițional la contractul semnat cu Conrec și, clar, toate intervențiile din urmă, ei le vor reface. La col. Tomoroveanu au fost și dl director Ștefan și dl primar Andrei, au stabilit fiecare ce are de făcut și de acolo, începem să le refacem în cea mai mare urgență. Asta e singura condiție: ca ei să intervină pe lucrări. S-a făcut grafic de reeșalonare pe datoriile existente, plus actul adițional la ceea ce fac în continuare. Colaborarea cu Primăria există, de asta s-au întâlnit pe col. Tomoroveanu ca să vadă exact ce are de făcut Primăria și ce cade în sarcina noastră ca și reparații în urma avariilor și de acolo plecăm, în cel mai scurt timp să le remediem. Dar asta ține în cea mai mare parte de partenerul nostru.”

Dan Ionescu, consilierul directorului Nova Apaserv

 

Echipele Conrec au început să intervină prioritar în zonele mai grav afectate din municipiu, pentru a remedia toate deficiențele din carosabil care trenează de mai bine de un an de zile.

loading...
Gropi după iarnă pe străzile orașului: Ne rupem mașinile

 

Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
poate explica cineva cine este acest Ionescu, ce grad are, unde este angajat de fapt...tot timpul s-a lipit și ta de funcții politice și la stat, tot timpul a fost legat ombilical de câte un șef.dar totuși, cine este acest dan Ionescu?
6 iulie 2021, 14:34
platiti lucrarile de refacere, ba astia de la apa, voi ridicati din umeri si vreti sa va faca treaba conrecul, gratis.....milogilor, ati ajuns din cauza incompetentei in faliment si asteptati pomana, pomanagiilor
6 iulie 2021, 14:29
D-le primar Cosmin Andrei, tind sa cred ca Egner, tatăl lui Pinochio, e mic copil fata de dvs. Faceți parte din marea famiglie a PSD, alături de directorul Nova Apa Serv și șeful CJ. Deci toți sunteți parte a famigliei.Și acum vii și indrugi verzi și uscate legate de gropile lăsate de cei de la apa?Bai pacoste, ai 8 ( opt frate, opt ani) de primărie și tu tot cu scuze vii?
6 iulie 2021, 13:42
Cine conduce Nova pana la urma ? Directorul Stefan sau consilierul Ionescu ?
6 iulie 2021, 13:20
La apa sunt angajati doar membrii de partid pe salarii exagerate. E plin de directori. Tot de aici politrucii pleaca la institutii unde apar posturi de conducere
6 iulie 2021, 09:12
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
11.0 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.