Știrea zilei
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO

După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,

Vineri, 27 mai 2022 au fost programate pentru a fi debranșate de la serviciul public de furnizare a apei cinci apartamente. În sprijinul echipajului de la compania de apă au venit jandarmii și executorul judecătoresc Cristina Gheorghiu.

 

Ghinionistul zilei

 

Prima adresă a fost Aleea Parcul Tineretului, nr. 6 la un apartament situat la etajul patru. Executorul a bătut insistent în ușă, niciun răspuns din interior. Un vecin, ca de altfel toți ceilalți care au urmat, a deschis ușa și a spus că „nu știe nimic” despre cel care locuieșe perete în perete cu el.

 

S-a lăsat o somație în ușă și s-a luat decizia deplasării la următoarea adresă. Doar că la coborâre, extrem de agitat, proprietarul apartamentului vizat pentru sistarea apei și-a făcut apariția.

 

Dar cu cine am onoarea...?”, a vrut el să știe ce se întâmplă. „Aveți datorii la apă neachitate”, l-a lămurit Cristina Gheorghiu.

 

„Cine nu are!?”, i-a răspuns botoșăneanul. „Așa-i viața, ce să facem? O să facem o convenție și plătesc”, a continuat el.

 

S-a mirat că nu a dat nimeni drumul la ușă, pentru că în locuință se aflau soția și fiica. Până când a realizat că va rămâne fără apă în apartament și a izbucnit: ”Nu opriți apa astăzi, o să vedeți mai târziu, nu pot eu să stau fără apă în casă, ascultați ce vă spun eu. Nu opriți apa, luați serie, luați ceva, eu azi plătesc. Dacă îmi tăiați apa, să știți că eu o pun înapoi, rup de acolo tot, eu nu stau fără apă. Eu azi plătesc, dar nu-mi tăiați apa, că eu rup tot, nu vreau să ajung mai departe și să fac măgării, adică pentru o jumătate de zi nu ne putem înțelege?”.

 

Nu s-au putut înțelege. Executorul judecătoresc i-a dat asigurări că va avea din nou apă în apartament după ce-și va achita datoriile de aproximativ 28.400 de lei, inclusiv onorariul biroului de executare. Echipajul Nova Apaserv a întrerupt apa și a montat sigilii pe robinete.

 

Ruperea acestora este infracțiune și este pedepsită conform Codului Penal.

 

 

Apartamentul cu ușă fără clanță

 

 

Odată încheiat procesul verbal și îndeplinit scopul pentru care s-a făcut deplasarea la prima adresă, grupul s-a deplasat către următoarea.

 

O locuință situată tot în Parcul Tineretului. Și tot etajul 4, unde atunci când s-a ajuns s-a constatat că la ușa de la intrare nu mai există clanță, ci doar o bucată de sârmă. Ușa s-a deschis la o ușoară atingere, în interior persista o imagine insalubră și miroasea a pustiu. Cum cel mai probabil apartamentul era abandonat s-a luat decizia părăsirii locului și revenirii la o dată ulterioară, când se vor lua măsuri de protejare a puținelor bunuri din interior. Adică să se asigure o încuitoare la ușă. La această locuință datoriile se ridicau undeva la suma de aproape 22.000 de lei.

 

Vecinii săritori

 

Al treilea apartament vizat de debranșare era la etajul 8 al singurului bloc turn din Parcul Tineretului care de peste 20 de ani nu mai are lift funcțional. Are însă interfon, unde s-a așteptat un sfert de oră pentru că nicio persoană din interior nu a apăsat butonul pentru a deschide ușa.

 

Nici măcar femeia de serviciu din cartier, scuzându-se că nu are cheia.

 

Într-un final, a coborât un botoșănean de 80 de ani, de la etajul 5 și a deschis ușa amabil. „Ce faceți, cu serviciul?”, l-a întrebat pe unul dintre jandarmi. „Da, da, cu serviciul, mulțumim că ați deschis”.

 

Ușa nu s-a deschis nici la etajul 8, la locuința unde debitele erau undeva la 26.000 de lei.

 

De altfel, la fel s-a întâmplat și la următoarea adresă din strada Teodor Callimachi, la un apartament situat la etajul 1, cu datorii de aproape 22.000 de lei. Nici în acest caz, vecinii nu știau absolut nimic despre colocatarii de pe palier.

 

Datornicul găsit pe bancă, în parc

 

Ultima dintre cele cinci locații propuse pentru tăierea apei era o locuință din Aleea Curcubeului.

 

Un apartament de la etajul 1, la care nu a răspuns nimeni. Unul dintre vecini a sărit în ajutor de această dată și a transmis că proprietarul se află pe o bancă în parc.

 

Cel vizat, un bărbat cu vârstă înaintată. A înțeles că trebuie să meargă acasă, dar când a ajuns efectiv în locuință, a trântit ușa în fața celor care au venit să-l debranșeze de la apă.

 

Executorul a mai făcut o încercare și a împins ușa. Un miros greu s-a strecurat din interiorul care semăna cu un focar de infecție, cu tot felul de mizerie adunate probabil de-a lungul anilor. Bărbatul a trântit o înjurătură în același timp cu ușa.

 

Aici datoriile se ridicau la puțin peste 10.000 de lei. Cel mai probabil serviciul va fi întrerupt după ce proprietarul va fi internat la Psihiatrie.

 

În celelalte cazuri, la a doua vizită a executorului, în cazul în care proprietarii apartamentelor nu vor deschide ușa, se va proceda la spargerea ei.

 

loading...
loading...
Evacuare de pomină în ANL Cișmea, chiriașa a fugit pe balcon: Îmi iau actele și am plecatGALERIE FOTO & VIDEO
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze

 

BOALA care atinge proporții epidemice, copii de 10 ani din Botoșani care cântăresc 80 de kilograme
Cazurile de obezitate sunt în creștere alarmantă, relevă un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în acest an. Aproximativ 58% dintre români suferă de supraponderabilitate.
Strada Primăverii ÎNCHISĂ de săptămâna viitoare! Primăria începe scoaterea dalelor de tramvai și turnarea asfaltului
Una dintre cele mai aglomerate artere ale orașului va fi închisă circulației rutiere în următoarele săptămâni.Primăria Botoșani lansează un apel la înțelegerea conducătorilor auto pentru ridicarea mașinilor din zonă.
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Dar cum e poisibil așa ceva , sa ajungi la asemenea sume de plătit ?? De câți ani nu au plătit facturile respectivii utilizatori ? Fără supărare, dar pe buna dreptate au venit sa va taie apa .
28 mai 2022, 16:18
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8806 lei
USD
Dolarul SUA
4.8447 lei
CHF
Francul elveţian
5.0668 lei
GBP
Lira sterlină
5.7514 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5460 lei
XAU
Gramul de aur
273.1331 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1967 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3441 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7332 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1982 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6562 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.8 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.