Știrea zilei
Anchetă sfâșietoare la Poliție: Două fetițe din clasa pregătitoare ar fi fost agresate sexual de propriul tată și de un muncitor de pe șantier

Un caz cutremurător a fost scos la iveală de un cadru didactic botoșănean și a intrat în atenția Poliției de la Botoșani. Două surori din clasa pregătitoare ar fi fost agresate sexual de propriul tată dar și de un muncitor.

Patru copii abandonați de mamă

 

O învățătoare de la Botoșani a acționat imediat când a avut suspiciuni cu privire la două dintre elevele care care ar fi fost supuse unor agresiuni fizice dar și sexuale.

 

Cadrul didactic a apelat numărul unic destinat copilului 119, unde a sesizat cele care i-au fost aduse la cunoștință de către fetele în vârstă de 7 și 8 ani, dar și de adulți care s-au aflat în mediul lor.

 

Fetele sunt surori vitrege și mai au acasă doi frați mai mici, în vârstă de 4 și 5 ani, ambii la grădiniță. Surorile învață la o unitate de învățământ din localitatea Cătămărăști, comuna Mihai Eminescu.

 

Cei patru copii locuiesc doar cu tatăl după ce în urmă cu mai bine de un an fost fost abandonați de mamă, care se află la acest moment într-un loc necunoscut.

 

Semnale alarmante la școală

 

Învățătoarea care a semnalat abuzul sexual și faptele de violență ar fi observat că, de anul trecut, fetițele au la școală un comportament nespecific vârstei lor, nu se joacă și nu comunică cu colegii, sunt mereu triste și par să fie speriate de ceva anume. Ar fi discutat cu ele separat și micuțele i-ar fi povestit că obișnuiesc să mai doarmă cu tata care le atinge intim și le provoacă dureri.

 

Ba mai mult decât atât, ar fi avut și o igienă personală precară și frecvent erau găsite cu pediculoză. Ar fi purtat mai multe discuții cu tatăl căruia i-ar fi atras atenția să fie mai atent cu copiii.

 

Abuz și din partea unui muncitor

 

Potrivit unor informații neoficiale, familia locuia într-o construcție metalică specifică șantierelor, din mila patronului la care lucra tatăl. Același patron ar fi plătit o femeie ca să se îngrijească de cei patru copii.

 

Respectiva ”bonă” ar fi observat într-o zi cum un muncitor pe nume Cristi ar fi luat o fetiță în brațe și ar fi pupat-o pe gură. Același muncitor le mai făcea baie și le-ar fi atins în zona intimă, după ce se dezbrăca în fața lor.

 

Tatăl agresiv fizic cu copiii

 

La finele lunii ianuarie, femeia care avea grijă de copii ar fi fost alungată de tată care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

În aceeași perioadă, într-una din zile ar fi aruncat cu un cuțit după fetițe, iar când copiii au cerut de mâncare, el ar fi devenit violent.

 

Copiii trăiau mai mult din mila vecinilor care le duceau de mâncare. Iar unul dintre cei mici ar fi ajuns la grădiniță cu vânătăi pe care le-ar fi avut de la o nuia, bătaia fiind aplicată de tata care era deranjat de plânsete.

 

Semnal de alarmă tras prin 119

 

Ultima zi în care surorile au ajuns la școală a fost pe 31 ianuarie 2023. Erau înfrigurate și au povestit că de trei zile nu aveau curent electric și căldură. La scurt timp, învățătoarea lor a sunat la 119.  

 

„Inspectoratul Școlar Județean a fost informat cu privire la faptul că o învățătoare de la Școala Gimnazială din Cătămărăști Deal a sesizat faptul că două eleve înscrise în clasa pregătitoare la care dumneaei predă ar fi abuzate sexual de către tatăl lor. Mama lor a părăsit domiciliul și ele locuiesc cu tatăl lor. Cercetările au fost preluate de către instituțiile abilitate să verifice dacă abuzul se confirmă”,

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general

 

Copiii au ajuns în grija statului

 

În primă fază, în ziua de vineri, echipa mobilă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) s-a deplasat la domiciliul familiei pentru discuții cu tatăl, dar și pentru a vedea condițiile în care trăiesc.

 

A doua zi, sâmbătă, copiii au fost preluați de Direcția Copilului.

 

„A fost echipa mobilă, copiii au fost preluați de acasă și i-au adus la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. Sunt evaluați, procedura spune că se anunță și Poliția. Copiii vor merge la un asistent maternal până se va clarifica situația juridică. Am înțeles că mama este plecată, el este tatăl biologic de fapt, dar îl cheamă altfel decât pe copii”,

Alexandru Colbu, director executiv adjunct DGASPC

 

Informații contradictorii despre caz

 

Având în vedere că acest caz a fost scos la iveală în ziua de vineri, 3 februarie 2023, autoritățile ar fi fost informate că de fapt copiii împreună cu tatăl lor aveau la dispoziție o casă în localitatea Cătămărăști. Și nu ar fi locuit într-o baracă de pe un șantier.

 

Polițiștii vor cerceta acest caz și vor stabili exact dacă se confirmă abuzul sexual din partea tatălui sau al altor persoane.

 

”Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările comiterii faptei”,

agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Cei patru copii vor ajunge în grija unor asistenți maternali profesioniști, având în vedere vârstele mici. Ei se află în prezent în evaluare psihologică, având discuții cu psihologii cu privire la presupusele traume fizice sau de altă natură la care ar fi fost supuși.

 

Cel mai probabil la Poliție vor fi audiate toate persoanele care au informații despre situația celor patru frați pentru a se constata dacă a existat abuz sexual și / sau agresiune fizică.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
FOTO Un cuplu ”respectabil” a ademenit un botoșănean pentru o partidă de sex ca să îi fure telefonul și portofelul
Un botoșănean care s-a culcat de două ori cu o minoră, a scăpat cu o amendă de 25.000 de lei
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO

 

Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.5 o C
Dorohoi
11.3 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
10.7 o C
Saveni
10.1 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.