Știrea zilei
AMENINȚĂRI din partea unui consilier - fost polițist, care a votat cu două mâini și riscă să plece acasă: O să contactez un avocat și o să vă ia pe toți la rând DOCUMENT

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis în data de 24 august 2022 o listă cu șapte persoane care au fost cercetate administrativ.

Consilierul de pe malul Prutului cu imaginea pătată

 

 

Una dintre persoanele cercetate și depistate într-o poziție de conflict de interese este un botoșănean din Rădăuți Prut. Membru al Partidului Național Liberal (PNL), consilier local ales la scrutinul din 2020.

 

Anul trecut, la un proiect de hotărâre ar fi acordat, potrivit ANI, un vot pentru un contract de concesiune, regăsindu-se într-un conflict de interese.

 

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2020-2024), a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al comunei Rădăuți-Prut din data de 31 martie 2021 privind inițierea procedurii de concesiune prin atribuire directă a suprafeței de 200,15 ha pășune aflată în proprietatea privată a comunei Rădăuți-Prut, iar ulterior a încheiat cu Primăria comunei Rădăuți-Prut la data de 14 mai 2021 Contractul de concesiune pentru suprafața de pajiște aflată în domeniul privat al comunei Rădăuți-Prut”,

se arată în comunicatul transmis de ANI

 

 

 

Informarea ANI a fost redată aproape cuvânt cu cuvânt de publicații din întreaga țară, inclusiv de presa locală.

 

Consilier local de la Botoșani depistat în conflict de interese

 

Fără a se interveni în vreun fel, avându-se în vedere faptul că vorbim despre punctul de vedere oficial emis de o agenție națională cu rol de control, care a gestionat mii de dosare în urma cărora au existat inclusiv primari care și-au pierdut mandatele.

 

Consilierul local PNL de la Rădăuți Prut a fost singurul deranjat de punctul de vedere al ANI și a reacționat printr-o serie de mesaje scrise incorect gramatical: ”Va rog sa verificați știrile cind le publicați îtrucit atti publicat o știre falsa despre  persoana mea” sau „Dar de ce nu verificați știrea înainte de a o publica eu pe cine să dau în judecată pt pătarea imagini”.

 

(nota red. - mesajele au fost redate sub forma în care au fost transmise, fără a fi corectate de redacție)

 

Altul cu procesele

 

Nu a înțeles sau nu a vrut să înțeleagă faptul că știrile la care a făcut referire reprezentau de fapt comunicarea transmisă de ANI și a încheiat cu tradiționala amenințare cu acționarea în judecată: „O să contactez un avocat și o să vă ia pe toți la rând”.

 

Contactat, președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică a arătat că ”Nici nu știu despre cine este vorba” și având în vedere că este vorba despre un simplu consilier local din nordul județului, acesta „nu este este o persoană importantă”.

 

Am încercat să accesăm mai multe informații despre consilierul local PNL, Radu Gherasă de pe site-ul Primăriei Rădăuți Prut unde nu am găsit niciun fel de informații despre numărul consilierilor locali, apartenența lor politică, declarațiile de avere și interese. Toate informațiile care sunt publice în mod obligatoriu în orice unitate administrativ teritorială.

 

Informațiile (ne)publice de la „Cuca Măcăii”

 

L-am contactat și pe primarul comunei care i-a luat apărarea colegului de partid.

 

„Dacă-i fac ăștia în fel și chip pe la ziare... Eu sunt obișnuit cu astea, la mine s-a îngroșat fața. Ca și la alții, dar lor li se pare ceva deosebit. În toate ziarele am apărut, când a fost cu nevastă-mea”,

Viorel Nichiteanu, primar comuna Rădăuți Prut

 

După ce a „empatizat” cu expunerea publică a colegului depistat de ANI în conflict de interese, primarul de pe malul Prutului a oferit o parte dintre informațiile care ar trebui să fie publice pe site-ul Primăriei.

 

 

„Este pensionar, a lucrat la Poliția de Frontieră. Acum a trimis ANI hotărâre, vedem ce spune Prefectura și după aceea îl suspendă. Totul depinde de Prefectură. Are drept să conteste și în instanță, are mai multe căi de atac”,

Viorel Nichiteanu, primar comuna Rădăuți Prut

 

13 consilieri locali

Sunt în Consiliul Local Rădăuți Prut.

 

PNL deține majoritatea politică cu un număr de 7 aleși locali, restul mandatelor fiind împărțite de PSD, ALDE sau PMP. Nu se înțeleg între ei și și-au făcut sesizări la ANI, iar primarul este de părere că mai vin și alte decizii pentru măcar cinci dintre aleșii locali din comună.

(Sursa foto - Mediafax)

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Consilier local din Botoșani în vizorul ANI, din cauza contractului cu o școală aflată sub autoritatea CL
Funcționar public din Botoșani în conflict de interese după ce a verificat firma soției

 

2 zile negre și 4 ceasuri rele: Polițiștii au descoperit zilele, dar și orele în care se moare la Botoșani în accidente rutiere – VIDEO
Dincolo de activitățile specifice de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii botoșăneni efectuează și numeroase analize privitoare la cauzele care stau la baza tragediilor care se petrec pe șoselele județului.
O femeie internată într-un centru al statului i-a rupt mâna unei infirmiere: Ne-o mai luăm așa, câteodată
Un conflict violent a avur loc săptămâna trecută într-un centrul al statului.
„Blestem” la noul spital al orașului: Probleme cu ușile, pereții și căldura, lucrări greșite descoperite de la o licitație la alta – FOTOGALERIE
Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Muzica compozitorului nepereche al României a răsunat din nou în casa în care s-a născut și a copilărit, sute de oameni la concertul Filarmonicii de la Liveni – VIDEO & GALERIE FOTO
În plin festival ”George Enescu”, Filarmonica de la Botoșani care îi poartă numele a organizat un concert pe plaiurile natale ale muzicianului. Casa memorială se află în plin proces de reabilitare printr-un proiect european transfrontalier al Muzeului Județean și deja o mare parte din lucrări au fost efectuate.
Le iese greva pe ochi! Val de procese la Tribunal după protestele din vară ale profesorilor botoșăneni
Sunt acțiuni colective deschise la Tribunalul Botoșani de către unul dintre sindicatele din sistemul educațional botoșănean.
Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.2 o C
Dorohoi
24.4 o C
Bucecea
22.5 o C
Darabani
22.4 o C
Saveni
25.1 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.