Știrea zilei
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți

„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.

Mort la 56 de ani

 

Florin Pietrariu avea 56 de ani și de un an ieșise la pensie după ce a lucrat cât o viață de om la CFR, ca mecanic de locomotivă. Era președinte de asociație la Bucecea, orașul în care trăia, și în general un om activ și plin de viață.

 

A murit pe 11 iunie 2020  în Spitalul Județean Mavromati, pe secția ATI și este se pare al treilea pacient decedat în condiții cel puțin ciudate, din seria celor cu sedare și intubare și numeroase întrebări lăsate în urmă pentru familii.

 

„De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani?”

 

În aceeași zi a murit Dumitru Spatariu care avea aceeași vârstă, 56 de ani, iar sâmbătă, pe 13 iunie Doinița Țurcanu, pacienta din Săveni care nu avea nicio afecțiune cronică. La toți trei, familiile acuză că personalul medical le-a închis telefoanele pacienților. Toți au fost sedați, după care s-a anunțat decesul.

 

Florin Pietrariu își serbase ziua de naștere pe 22 martie. Soția lui plânge și povestește: „Avea un an de când ieșise la pensie. De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani? Sau 25 cât ar mai fi trăit”.

 

„Cu spirt dezinfecta și legătura de pătrunjel”

 

În perioada de pandemie a fost mai mult decât atent. A stat în casă fără a ieși decât pentru strictul necesar, când și-a luat toate măsurile de siguranță.

 

„Dacă ați ști cât s-a protejat... Până în 15 mai nu a ieșit decât dacă mergea la cumpărături, cu mănuși, cu spirt la el, clor în casă, la ușă. Cu spirt dezinfecta și legătura de pătrunjel pe care o cumpăra. O lăsa o oră, o spăla și eu când veneam de la serviciu, puteam să fac mâncare. Sacoșa, papucii, tot pufăia cu spirt. Nu știu de unde îl putea lua. Dacă l-a avut de acasă, dacă eu am stat cu el, nu am avut absolut nici un simptom. Dar mama lui, care are 80 de ani, a stat în patul ei, învelit cu pilota ei și femeia s-a culcat după aia. Dacă ei spun că se ia așa, ea nu ar fi avut nici un simptom?”,

Mihaela Pietrariu, soția pacientului decedat.

 

„Atât nu a vrut să meargă… atât nu a vrut”

 

A mers la spital pentru că a acuzat o ușoară stare de rău. A avut febră și tensiunea mare. Avea un istoric medical din cauza tensiunii și avea tratament de 3 ani, pe care îl lua cu regularitate. Înainte de a merge la spital a fost extrem de activ. A luat masa cu soția, s-a comportat normal.

 

Îngrijorarea a apărut când soția i-a măsurat tensiunea, peste 20, și știind că a mai trecut printr-un episod similar, a decis să nu aștepte ca starea să i se înrăutățească.

 

„Știind că acum trei ani a mai avut probleme cu tensiunea, am zis să nu așteptăm prea mult. Și îi spun: «eu sun salvarea și mergi la spital». Atât nu a vrut să meargă… atât nu a vrut… până la urmă nu a avut ce face. Am chemat salvarea pe la 6 și un pic, a făcut singur duș. Soțul meu a ieșit pe picioarele lui din casă, s-a urcat în salvare”,

Mihaela Pietrariu, soția pacientului decedat

 

Din ambulanță a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), mai apoi la Secția de Boli Infecțioase și apoi la Spitalul de Pneumoftiziologie. A revenit la Mavromati, după ce a fost văzut de doi medici care au pus un diagnostic inițial de răceală la plămâni.

 

A fost internat în cele din urmă pe Secția Medicală II unde a fost testat pentru COVID. Rezultatul a venit mai târziu. Pozitiv.

 

Pijama plină de sânge

 

A doua zi i-au fost trimise toate lucrurile acasă, fără a se mai aștepta 14 zile cum s-a întâmplat la ceilalți pacienți.

 

Inclusiv costumele de pijama pe care le-a avut în spital. La primire, familia are parte de un nou șoc.

 

„Îmi pare rău că nu am putut să fac poze să am dovada cum erau. Pe lângă faptul că erau ude de la transpirație, erau însângerate într-un hal fără de hal. Pijamaua era ca și cum ar fi stat cu fundul într-o baltă de sânge, așa erau. Și la mâneci nu mai spun, dar poate i-o fi prins branule”

 

Soția lui Florin Pietrariu povestește și un episod cu telefonul mobil care a fost închis pentru o perioadă. I s-a transmis de la spital că s-a pierdut încărcătorul. A reapărut când familia a cumpărat altul nou: „I s-a închis telefonul, nu știu dacă el l-a închis, dacă i l-au luat, asta nu aș putea să spun. Până și cei de la pușcărie au dreptul la un telefon. Cei din spital nu mai au acest drept”.

 

Ultima discuție

 

Ultima dată a vorbit cu el duminică. Avea vocea vioaie și spunea că este mai bine, că este puternic și că va lupta cu boala pentru a merge mai repede acasă.

 

„Luni dimineață când sun îmi spun că l-au sedat, că era agitat, că din cauza lipsei de oxigen scotea perfuzia. Luni la amiază, după ce sun ca disperata până prind, că dacă prinzi centrala e ocupat pe reanimare, îți și vorbește cum își vorbește. Că dacă au făcut greșeala să spui că ai sunat și dimineață, deja te iau în ture: «dar noi stăm aici să dăm relații, că noi salvăm vieți»… Și îmi spune că d-na doctor intubează. Când după jumătate de oră am reușit să vorbesc cu d-na doctor, tocmai pe el îl intubase, pe la 15:00. Și asta a fost tot. Apoi am sunat în neștire, a sunat și fata de la Cluj, pentru un transfer…”,

Mihaela Pietrariu, soția pacientului decedat

 

Florin Pietrariu a rămas intubat trei zile după care s-a sfârșit pe 11 iunie. 

 

„Eu așa vreau să cred că măcar l-au spălat”

 

Nu s-a mai putut face nimic pentru el. După primirea veștii despre deces, familia primește o nouă lovitură. Cel pe care l-au iubit a fost băgat dezbrăcat într-un sac și mai apoi în sicriu. A fost îngropat gol, deși dogmele creștine indică opusul.

 

 

„Trimiți în halul acesta pijamaua și mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un… nu știu cum, în pielea goală într-un sac? Nici hainele nu au vrut să le pună în sicriu? Dezbrăcat, nu l-au îmbrăcat. Nu știu cine a dat regula asta, l-au pus în sicriu gol, goluț, într-un sac. Dar hainele alea…. eu așa vreau să cred că măcar l-au spălat”.

 

Mihaela Pietrariu se îneacă în plâns: „Ce a fost mai scump și mai drag nimeni nu îmi mai poate aduce înapoi”.

 

Pe certificatul de deces la cauze s-a trecut un stop cardiorespirator ireversibil și pneumonie COVID-19.

 

Și în acest caz s-a solicitat schema de tratament administrată, fără succes. Familia Pietrariu, în care există și un medic, nu-și poate explica cum se pot administra medicamente, fără să se știe ce anume și dacă pacientul poate dezvolta alergii sau reacții adverse.

 

Reacții imprevizibile din partea pacienților (halucinații, depresie, delir)

 

În toate aceste cazuri, după mai bine de o săptămână de așteptare, Spitalul Județean a transmis poziții oficiale legate de aceste decese:

 

„Regretăm pierderile suferite de familii în această gravă criză  de sănătate, forma de afectare pulmonară secundar infecției cu COVID-19 fiind severă .

Atât tratamentul (care tratament, ce li se adminisrtează acestor bolnavi? - n.r.) cât și starea clinică a bolnavilor, agravată de hipoxie au determinat reacții imprevizibile din partea pacienților (halucinații, depresie, delir, etc)

 

Am considerat ca și un suport emoțional pentru pacienți și familiile acestora să permit accesul la telefon pentru intervale scurte de timp , chiar dacă starea generală a pacienților nu permitea, din partea acestora, nici un fel de efort.

 

În data de 9 iunie 2020, în ciuda suportului ventilator non invaziv, pacientul dezvoltă hipoxie severă, ceea ce a determinat agitație psihomotorie și a impus escaladarea suportului ventilator, necesitând intubarea și ventilația mecanică ceea ce presupune un grad de sedare.

Informațiile pe care suntem obligați să  le oferim familiei se dau prin telefonul secției atunci când aceștia le solicită, cu precizarea că dacă se agravează  sau intervine decesul avem obligația prin lege să anunțăm familia – așa cum am și procedat în cazul de față .

 

Ținând cont de efortul depus de personalul Secției  AȚI, care lucrează în condiții excepționale considerăm nefondate acuzațiile apărute în presă, actul medical respectând protocoalele medicale în vigoare”

Dr. Cristian Ponea, medic interimar șef secție ATI

 

și...

 

„În aceste momente deosebite, când teama provocată de boală se cuibărește în noi, este o încărcătură emoțională foarte mare din partea familiei care interpreteză într-un mod personal discuțiile avute cu personalul medical, pacientul fiind cu risc crescut de deces.

 

De asemenea, regretăm faptul că aceste convorbiri telefonice nu pot fi înregistrate, pentru că în acest mod am avea contextul real al discuțiilor și s-ar observa faptul că personalul medical nu este de rea credință, dar este pus totdeauna în situația de a oferi familiei date neplăcute cu privire la pacienți.

 

Regretăm apariția acestor incidente care umbresc activitatea cadrelor medicale din cea mai mare unitate sanitară din județ, care dau dovadă de profesionalism în această perioadă de pandemie provocată de virusul SARS Cov 2”,

 

Dr. Radu Malancea, managerul Spitalului Județean Mavromati

 

De menționat este că răspunsul Spitalului Județean vizează doar unul dintre decesele cu acuze uluitoare survenite în această lună și că NU este semnat de vreo persoană din conducerea spitalului și nici măcar de șeful de secție, fiind un simplu document word.

 

loading...
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Loading...
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Loading...
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Nu ne ramane nimic mai bun decat sa protestam. Pasnic. In asa fel incat, cei din prima linie sa inteleaga ca toti suntem la fel: bogati sau saraci, suntem oameni. Si sa mai inteleaga ca ei sunt acolo sa-si faca datoria, adica sa salveze oameni, pentru ca lucreaza cu oameni....
24 iunie 2020, 20:29
Ati auzit ca vine valul 2 de COVID? Coreea a declarat stare de urgenta! Dar stiti ca noul virus va afecta doar medicii de la Mavromati? YES!!!!! Mai scapam de lichele! Vine vremea lor. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
24 iunie 2020, 17:44
Aruncam cu flori in ei. Eroi. Un rahat. As arunca azi cu gloante de AK-47. Niste infecti! Toata lumea are un nou motto. Indiferent de cum va simtiti, NU MERGETI IN SPITAL!!!!!!!! De acolo veti iesi doar pe la PROSECTURA! Dar stiu ca mesajul meu nu va fi postat, ca multe altele. Ura PSD! Ura Balascau!
24 iunie 2020, 17:34
Despre ce "psihologi"vorbim la spital?niște putori cu "inalte" studii la facultăți de doi lei,la fara frecventa si examene date in autobuz,vrei exemple:madam Bucsa!
24 iunie 2020, 15:04
dramatic, asa s-a procedat cu multi, mai rau ca la abator, cadrele medicale cred ca s-au dezumanizat, nici nu poti altfel daca esti mereu cu semimortii langa tine, insa , este un mare insa........de ce nu s-a sesizat niciun doctor, o asistenta, infirmiera asupra faptului ca sunt obligati sa faca lucruri inumane, sunt obligati sa omoare oamenii cu procedurile si ca efectul este cu mult mai rau decat tratamentul in sine ?, de ce?, pt ca tin toti de scaune, de functii , de bani si sunt total plictisiti de pacientii care mai misca...........aia morti, bineinteles ca sunt morti toti de covid..........nu mai stiu daca mai sunt oameni printre ei.........minciuna, perversitatea, indiferenta este la putere........pe bani grei de-ai nostril, adunati cu sange.
24 iunie 2020, 14:39
Un decor sumbru al spitalului Mavromati. Respectele mele Dr. Malancea. Dar la ce colegi are.... Mi-e mila de el. Dar Dumnezeu are grija de toate si de toti.
24 iunie 2020, 13:37
Asa muncesc "eroii din linia intai"........
24 iunie 2020, 12:54
Cadrele medicale din Botosani sunt,cu mici exceptii,niste calai indiferenti,plictisiti si lipsiti de profesionalism.
24 iunie 2020, 12:48
Da gil, se moare CU ZILE. Medicii doresc un singur lucru, sa fie relaxati si sa trateze vreun bogatan al targului dupa o petrecere cu niste perfuzii cu calciu sau poate niste bătranele cuminti. In rest- la psihiatrie, ca-s cu pluta, cer să li se pună diagonsic si sa fie si tratati- ce tupeu!. Cam asta este adevarul, tristetea si cinismul vremurilor.Pentru cei ce au posibilitati este bine sa plece in orasele cu medicina de calitate sau in strainatate cum a facut Musteață cand si-a rupt piciorul. Pentru el s-au gasit bani la casa de asigurari. poate sunt si pentru altii care chiar au nevoie.
24 iunie 2020, 12:26
Tot respectul pentru doctorul Malancea ,dar cred ca nu poate sa tina sub control personalul spitalului ,vreau sa va reamintesc daca nai bani la tine esti terminat ,indiferent cat sar mari salarile obiceul nu va dispare , sanatatea depinde de cati bani ai sa dai
24 iunie 2020, 11:41
Nu acuzăm pe nimeni că se moare și nu credem că medicii nu ar dori din suflet să vindece pe toți care vin cu speranța că vor scăpa!Dar să scoți omul intr-un sac,dezbrăcat,mai rău decât un cadavru de animal găsit pe marginea drumului, nu mi se pare în ordine!Oare daca ar conlucra cu familia decedatului,nu s-ar găsi o soluție s-ă fie imbrăcat și pus în sicriu omenește?Îmi cer scuze dacă poate din neștiință am ofensat pe cineva dar este o problemă despre care se vorbește cu groază și revoltă peste tot...
24 iunie 2020, 10:51
Nu stiu ce sa zic.... Vorbim de oameni din prima linie, foarte bine platiti, care au datorie de serviciu sa ne sprijine si sa ne vindece in lupta cu acest virus. Pe de alta parte, vorbim de oameni, care au trait simplu, frumos si cu demnitate si le este frica sa mearga la spital.... Nu e normal ca spitalul sa nu comunice cu familia. Pentru ce sunt psihologii? De ce spitalele nu au specialisti in comunicare? De ce nu sunt proceduri si pentru oamenii simpli, saraci?Acest COVID ne-a luat pana si ultima datina... inmormantarea dupa traditii si obiceiuri.
24 iunie 2020, 08:58
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.