Știrea zilei
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți

„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.

Mort la 56 de ani

 

Florin Pietrariu avea 56 de ani și de un an ieșise la pensie după ce a lucrat cât o viață de om la CFR, ca mecanic de locomotivă. Era președinte de asociație la Bucecea, orașul în care trăia, și în general un om activ și plin de viață.

 

A murit pe 11 iunie 2020  în Spitalul Județean Mavromati, pe secția ATI și este se pare al treilea pacient decedat în condiții cel puțin ciudate, din seria celor cu sedare și intubare și numeroase întrebări lăsate în urmă pentru familii.

 

„De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani?”

 

În aceeași zi a murit Dumitru Spatariu care avea aceeași vârstă, 56 de ani, iar sâmbătă, pe 13 iunie Doinița Țurcanu, pacienta din Săveni care nu avea nicio afecțiune cronică. La toți trei, familiile acuză că personalul medical le-a închis telefoanele pacienților. Toți au fost sedați, după care s-a anunțat decesul.

 

Florin Pietrariu își serbase ziua de naștere pe 22 martie. Soția lui plânge și povestește: „Avea un an de când ieșise la pensie. De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani? Sau 25 cât ar mai fi trăit”.

 

„Cu spirt dezinfecta și legătura de pătrunjel”

 

În perioada de pandemie a fost mai mult decât atent. A stat în casă fără a ieși decât pentru strictul necesar, când și-a luat toate măsurile de siguranță.

 

„Dacă ați ști cât s-a protejat... Până în 15 mai nu a ieșit decât dacă mergea la cumpărături, cu mănuși, cu spirt la el, clor în casă, la ușă. Cu spirt dezinfecta și legătura de pătrunjel pe care o cumpăra. O lăsa o oră, o spăla și eu când veneam de la serviciu, puteam să fac mâncare. Sacoșa, papucii, tot pufăia cu spirt. Nu știu de unde îl putea lua. Dacă l-a avut de acasă, dacă eu am stat cu el, nu am avut absolut nici un simptom. Dar mama lui, care are 80 de ani, a stat în patul ei, învelit cu pilota ei și femeia s-a culcat după aia. Dacă ei spun că se ia așa, ea nu ar fi avut nici un simptom?”,

Mihaela Pietrariu, soția pacientului decedat.

 

„Atât nu a vrut să meargă… atât nu a vrut”

 

A mers la spital pentru că a acuzat o ușoară stare de rău. A avut febră și tensiunea mare. Avea un istoric medical din cauza tensiunii și avea tratament de 3 ani, pe care îl lua cu regularitate. Înainte de a merge la spital a fost extrem de activ. A luat masa cu soția, s-a comportat normal.

 

Îngrijorarea a apărut când soția i-a măsurat tensiunea, peste 20, și știind că a mai trecut printr-un episod similar, a decis să nu aștepte ca starea să i se înrăutățească.

 

„Știind că acum trei ani a mai avut probleme cu tensiunea, am zis să nu așteptăm prea mult. Și îi spun: «eu sun salvarea și mergi la spital». Atât nu a vrut să meargă… atât nu a vrut… până la urmă nu a avut ce face. Am chemat salvarea pe la 6 și un pic, a făcut singur duș. Soțul meu a ieșit pe picioarele lui din casă, s-a urcat în salvare”,

Mihaela Pietrariu, soția pacientului decedat

 

Din ambulanță a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), mai apoi la Secția de Boli Infecțioase și apoi la Spitalul de Pneumoftiziologie. A revenit la Mavromati, după ce a fost văzut de doi medici care au pus un diagnostic inițial de răceală la plămâni.

 

A fost internat în cele din urmă pe Secția Medicală II unde a fost testat pentru COVID. Rezultatul a venit mai târziu. Pozitiv.

 

Pijama plină de sânge

 

A doua zi i-au fost trimise toate lucrurile acasă, fără a se mai aștepta 14 zile cum s-a întâmplat la ceilalți pacienți.

 

Inclusiv costumele de pijama pe care le-a avut în spital. La primire, familia are parte de un nou șoc.

 

„Îmi pare rău că nu am putut să fac poze să am dovada cum erau. Pe lângă faptul că erau ude de la transpirație, erau însângerate într-un hal fără de hal. Pijamaua era ca și cum ar fi stat cu fundul într-o baltă de sânge, așa erau. Și la mâneci nu mai spun, dar poate i-o fi prins branule”

 

Soția lui Florin Pietrariu povestește și un episod cu telefonul mobil care a fost închis pentru o perioadă. I s-a transmis de la spital că s-a pierdut încărcătorul. A reapărut când familia a cumpărat altul nou: „I s-a închis telefonul, nu știu dacă el l-a închis, dacă i l-au luat, asta nu aș putea să spun. Până și cei de la pușcărie au dreptul la un telefon. Cei din spital nu mai au acest drept”.

 

Ultima discuție

 

Ultima dată a vorbit cu el duminică. Avea vocea vioaie și spunea că este mai bine, că este puternic și că va lupta cu boala pentru a merge mai repede acasă.

 

„Luni dimineață când sun îmi spun că l-au sedat, că era agitat, că din cauza lipsei de oxigen scotea perfuzia. Luni la amiază, după ce sun ca disperata până prind, că dacă prinzi centrala e ocupat pe reanimare, îți și vorbește cum își vorbește. Că dacă au făcut greșeala să spui că ai sunat și dimineață, deja te iau în ture: «dar noi stăm aici să dăm relații, că noi salvăm vieți»… Și îmi spune că d-na doctor intubează. Când după jumătate de oră am reușit să vorbesc cu d-na doctor, tocmai pe el îl intubase, pe la 15:00. Și asta a fost tot. Apoi am sunat în neștire, a sunat și fata de la Cluj, pentru un transfer…”,

Mihaela Pietrariu, soția pacientului decedat

 

Florin Pietrariu a rămas intubat trei zile după care s-a sfârșit pe 11 iunie. 

 

„Eu așa vreau să cred că măcar l-au spălat”

 

Nu s-a mai putut face nimic pentru el. După primirea veștii despre deces, familia primește o nouă lovitură. Cel pe care l-au iubit a fost băgat dezbrăcat într-un sac și mai apoi în sicriu. A fost îngropat gol, deși dogmele creștine indică opusul.

 

 

„Trimiți în halul acesta pijamaua și mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un… nu știu cum, în pielea goală într-un sac? Nici hainele nu au vrut să le pună în sicriu? Dezbrăcat, nu l-au îmbrăcat. Nu știu cine a dat regula asta, l-au pus în sicriu gol, goluț, într-un sac. Dar hainele alea…. eu așa vreau să cred că măcar l-au spălat”.

 

Mihaela Pietrariu se îneacă în plâns: „Ce a fost mai scump și mai drag nimeni nu îmi mai poate aduce înapoi”.

 

Pe certificatul de deces la cauze s-a trecut un stop cardiorespirator ireversibil și pneumonie COVID-19.

 

Și în acest caz s-a solicitat schema de tratament administrată, fără succes. Familia Pietrariu, în care există și un medic, nu-și poate explica cum se pot administra medicamente, fără să se știe ce anume și dacă pacientul poate dezvolta alergii sau reacții adverse.

 

Reacții imprevizibile din partea pacienților (halucinații, depresie, delir)

 

În toate aceste cazuri, după mai bine de o săptămână de așteptare, Spitalul Județean a transmis poziții oficiale legate de aceste decese:

 

„Regretăm pierderile suferite de familii în această gravă criză  de sănătate, forma de afectare pulmonară secundar infecției cu COVID-19 fiind severă .

Atât tratamentul (care tratament, ce li se adminisrtează acestor bolnavi? - n.r.) cât și starea clinică a bolnavilor, agravată de hipoxie au determinat reacții imprevizibile din partea pacienților (halucinații, depresie, delir, etc)

 

Am considerat ca și un suport emoțional pentru pacienți și familiile acestora să permit accesul la telefon pentru intervale scurte de timp , chiar dacă starea generală a pacienților nu permitea, din partea acestora, nici un fel de efort.

 

În data de 9 iunie 2020, în ciuda suportului ventilator non invaziv, pacientul dezvoltă hipoxie severă, ceea ce a determinat agitație psihomotorie și a impus escaladarea suportului ventilator, necesitând intubarea și ventilația mecanică ceea ce presupune un grad de sedare.

Informațiile pe care suntem obligați să  le oferim familiei se dau prin telefonul secției atunci când aceștia le solicită, cu precizarea că dacă se agravează  sau intervine decesul avem obligația prin lege să anunțăm familia – așa cum am și procedat în cazul de față .

 

Ținând cont de efortul depus de personalul Secției  AȚI, care lucrează în condiții excepționale considerăm nefondate acuzațiile apărute în presă, actul medical respectând protocoalele medicale în vigoare”

Dr. Cristian Ponea, medic interimar șef secție ATI

 

și...

 

„În aceste momente deosebite, când teama provocată de boală se cuibărește în noi, este o încărcătură emoțională foarte mare din partea familiei care interpreteză într-un mod personal discuțiile avute cu personalul medical, pacientul fiind cu risc crescut de deces.

 

De asemenea, regretăm faptul că aceste convorbiri telefonice nu pot fi înregistrate, pentru că în acest mod am avea contextul real al discuțiilor și s-ar observa faptul că personalul medical nu este de rea credință, dar este pus totdeauna în situația de a oferi familiei date neplăcute cu privire la pacienți.

 

Regretăm apariția acestor incidente care umbresc activitatea cadrelor medicale din cea mai mare unitate sanitară din județ, care dau dovadă de profesionalism în această perioadă de pandemie provocată de virusul SARS Cov 2”,

 

Dr. Radu Malancea, managerul Spitalului Județean Mavromati

 

De menționat este că răspunsul Spitalului Județean vizează doar unul dintre decesele cu acuze uluitoare survenite în această lună și că NU este semnat de vreo persoană din conducerea spitalului și nici măcar de șeful de secție, fiind un simplu document word.

 

loading...
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se clatină serios scaunul celui mai bine plătit director de unitate din subordinea CJ-ului: Vom lua măsuri chiar radicale
Zilele de director general al companiei de apă și canalizare par tot mai puține pentru Albert Tănasă după alegerile locale. Președintele Consiliului Județean a dispus efectuarea unei analize a activității SC Nova Apaserv SA, iar datele preliminare pe care le-a primit îngrijorează.
Radu scrie textul vieții
Îl scrie cu durere, cu demnitate, cu speranță. Și dacă la toate celelalte articole pe care le-a așezat, după timpuri, pe hârtie sau pe ecranul computerului, cunoștea răspunsurile la toate întrebările, acum are doar o mulțime de întrebări.
Bătălia pentru un loc în Senatul României: Candidați avuți importați din capitală, alții fără locuințe, unii cu listă de datorii, alții cu conturi de economii – AVERILE
După alegerile locale din 27 septembrie 2020 urmează un nou scrutin important care va avea loc la finele săptămânii viitoare: cel pentru Parlamentul României.
Eșec la licitația de aproape 30 de milioane de euro pentru noile căi de rulare ale tramvaielor: Nimeni nu vine să piardă bani
Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din municipiul Botoșani bate deocamdată pasul pe loc. Și în mod neașteptat, investiția privitoare la modernizarea infrastructurii de transport în comun, finanțată de Uniunea Europeană, a stârnit interes din partea companiilor private, însă până la un anumit punct.
Tragedie la Maternitate: Unicul copil al unor părinți infectați cu COVID a decedat, acuzații către cadre medicale: A murit cu zile
Doi tineri trec prin clipe grele după ce bebelușul lor s-a stins din viață la Maternitatea Botoșani. Îndurerată, familia lansează acuzații către cadrele medicale.
COVID - o boală cu bătaie lungă: Jumătate dintre botoșănenii tratați au rămas cu sechele după ce s-au vindecat
Până la sfârșitul acestei săptămâni erau declarați vindecați 3.285 de botoșăneni. Specialiștii susțin însă că mulți dintre ei au încă probleme de sănătate.
Administratorul unui pub și un comerciant au încercat desființarea hotărârii de închidere a piețelor și HoReCa, surpriză de proporții la Tribunal
Firma care administrează Grand Irish Pub și Sorinel Belciug, un comerciant cu afaceri în piață, au atacat în instanță hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) imediat după ce Guvernul a trasat o nouă serie de restricții, inclusiv interzicerea deplasării pe timpul nopții. Tribunalul a respins acțiunea, dar procesul are o poveste cu totul aparte.
Vicepreședintele CJ-ului ”importat” la negocierile politice, lăsat să șomeze la birou: D-na președinte a spus că deocamdată asta e situația
Dacă la Primăria Botoșani s-a transmis un mesaj de unitate și echipă, la Consiliul Județean unul dintre vicepreședinți a fost deja izolat de activitatea principală a instituției. Facem referire la persoana care nu prea corespunde politic cu noua conducere formată la Județ după alegerile locale.
Botoșani, de două săptămâni la limita carantinei: ”E clar că la 6,00 NU voi declara carantină”, DAR...
Botoșaniul trăiește periculos în pandemie, de aproape două săptămâni rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 5,00, iar de la 6,00 se poate intra în carantină, potrivit actelor normative adoptate de Guvern.
Loading...
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Loading...
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Nu ne ramane nimic mai bun decat sa protestam. Pasnic. In asa fel incat, cei din prima linie sa inteleaga ca toti suntem la fel: bogati sau saraci, suntem oameni. Si sa mai inteleaga ca ei sunt acolo sa-si faca datoria, adica sa salveze oameni, pentru ca lucreaza cu oameni....
24 iunie 2020, 20:29
Ati auzit ca vine valul 2 de COVID? Coreea a declarat stare de urgenta! Dar stiti ca noul virus va afecta doar medicii de la Mavromati? YES!!!!! Mai scapam de lichele! Vine vremea lor. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
24 iunie 2020, 17:44
Aruncam cu flori in ei. Eroi. Un rahat. As arunca azi cu gloante de AK-47. Niste infecti! Toata lumea are un nou motto. Indiferent de cum va simtiti, NU MERGETI IN SPITAL!!!!!!!! De acolo veti iesi doar pe la PROSECTURA! Dar stiu ca mesajul meu nu va fi postat, ca multe altele. Ura PSD! Ura Balascau!
24 iunie 2020, 17:34
Despre ce "psihologi"vorbim la spital?niște putori cu "inalte" studii la facultăți de doi lei,la fara frecventa si examene date in autobuz,vrei exemple:madam Bucsa!
24 iunie 2020, 15:04
dramatic, asa s-a procedat cu multi, mai rau ca la abator, cadrele medicale cred ca s-au dezumanizat, nici nu poti altfel daca esti mereu cu semimortii langa tine, insa , este un mare insa........de ce nu s-a sesizat niciun doctor, o asistenta, infirmiera asupra faptului ca sunt obligati sa faca lucruri inumane, sunt obligati sa omoare oamenii cu procedurile si ca efectul este cu mult mai rau decat tratamentul in sine ?, de ce?, pt ca tin toti de scaune, de functii , de bani si sunt total plictisiti de pacientii care mai misca...........aia morti, bineinteles ca sunt morti toti de covid..........nu mai stiu daca mai sunt oameni printre ei.........minciuna, perversitatea, indiferenta este la putere........pe bani grei de-ai nostril, adunati cu sange.
24 iunie 2020, 14:39
Un decor sumbru al spitalului Mavromati. Respectele mele Dr. Malancea. Dar la ce colegi are.... Mi-e mila de el. Dar Dumnezeu are grija de toate si de toti.
24 iunie 2020, 13:37
Asa muncesc "eroii din linia intai"........
24 iunie 2020, 12:54
Cadrele medicale din Botosani sunt,cu mici exceptii,niste calai indiferenti,plictisiti si lipsiti de profesionalism.
24 iunie 2020, 12:48
Da gil, se moare CU ZILE. Medicii doresc un singur lucru, sa fie relaxati si sa trateze vreun bogatan al targului dupa o petrecere cu niste perfuzii cu calciu sau poate niste bătranele cuminti. In rest- la psihiatrie, ca-s cu pluta, cer să li se pună diagonsic si sa fie si tratati- ce tupeu!. Cam asta este adevarul, tristetea si cinismul vremurilor.Pentru cei ce au posibilitati este bine sa plece in orasele cu medicina de calitate sau in strainatate cum a facut Musteață cand si-a rupt piciorul. Pentru el s-au gasit bani la casa de asigurari. poate sunt si pentru altii care chiar au nevoie.
24 iunie 2020, 12:26
Tot respectul pentru doctorul Malancea ,dar cred ca nu poate sa tina sub control personalul spitalului ,vreau sa va reamintesc daca nai bani la tine esti terminat ,indiferent cat sar mari salarile obiceul nu va dispare , sanatatea depinde de cati bani ai sa dai
24 iunie 2020, 11:41
Nu acuzăm pe nimeni că se moare și nu credem că medicii nu ar dori din suflet să vindece pe toți care vin cu speranța că vor scăpa!Dar să scoți omul intr-un sac,dezbrăcat,mai rău decât un cadavru de animal găsit pe marginea drumului, nu mi se pare în ordine!Oare daca ar conlucra cu familia decedatului,nu s-ar găsi o soluție s-ă fie imbrăcat și pus în sicriu omenește?Îmi cer scuze dacă poate din neștiință am ofensat pe cineva dar este o problemă despre care se vorbește cu groază și revoltă peste tot...
24 iunie 2020, 10:51
Nu stiu ce sa zic.... Vorbim de oameni din prima linie, foarte bine platiti, care au datorie de serviciu sa ne sprijine si sa ne vindece in lupta cu acest virus. Pe de alta parte, vorbim de oameni, care au trait simplu, frumos si cu demnitate si le este frica sa mearga la spital.... Nu e normal ca spitalul sa nu comunice cu familia. Pentru ce sunt psihologii? De ce spitalele nu au specialisti in comunicare? De ce nu sunt proceduri si pentru oamenii simpli, saraci?Acest COVID ne-a luat pana si ultima datina... inmormantarea dupa traditii si obiceiuri.
24 iunie 2020, 08:58
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.7 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
2.7 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
2.8 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.