Știrea zilei
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul

Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.

”Dacă nu ne plătește, în două săptămâni închidem acolo. Punct!”


”Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric ansamblul Bisericii Sfântul Gheorghe Botoșani” este titlul oficial al proiectului european care, printre altele, prevede restaurarea bisericii, restaurarea iconostasului bisericii, lucrări de reabilitare a turnului-clopotniță, împrejmuirea incintei.


Reprezentanții SC LDC Trust Construcții MV SRL susțin că se află într-o fază a operațiunilor chiar peste grafic, dar că municipalitatea înregistrează datorii de circa 1,2 milioane de lei pentru lucrări efectuate și facturate.


”Nu ne-a plătit din mai-iunie. Avem facturi neplătite la biserică. Haideți să facem simbolul orașului, nu? Că tot știu să fac biserici și se vede că am făcut treabă acolo (...). Eu anul acesta la Primărie am virat 500.000 de lei. Unde sunt banii aceștia? Și ei nu au bani pentru biserică. Nu ai bani la biserică? Va rămâne ca teatrul. Dacă nu ne plătește, în două săptămâni închidem acolo. Punct!”


Victor Mihalachi, reprezentant constructor.

 

Primăria a virat o parte din bani, pentru restul așteaptă avizul ADRNE


Aceasta a adăugat că, potrivit contractului, Primăria Botoșani este obligată ca în termen de 30 de zile să îi achite facturile, prevedere care nu se respectă.


Edilii susțin că în cursul zilei de marți au virat deja 400.000 de lei din suma menționată. Pentru restul banilor este necesar acordul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) în vederea modificării bugetului inițial.


Mai exact, față de estimările inițiale s-au făcut economii la unele capitole, iar excedentul trebuie mutat la capitolele în care este nevoie de fonduri, iar operațiunea nu poate fi realizată fără acordul ADRNE.


Primăria a centralizat situația pe toată lucrarea, a refăcut bugetul și urmează să obțină avizul ADRNE.


”Au fost lucrări prevăzute, de exemplu, pe utilități și s-au cheltuit din 300.000 doar 120.000 și a rămas un rest de 180.000 de lei și trebuie din nou refăcut bugetul. Nu sunt alți bani în plus, rectificarea aceasta ține doar de faptul că trebuie luate fonduri de la capitolul A și mutate la capitalul B”,


Bogdan Buhăianu, viceprimar Botoșani.

 

Constructorul dorește să termine lucrarea cu nouă luni înainte, ”numai să vrea ei”


10 august 2020 a fost data de începere a lucrărilor, iar 10 august 2022 este cea de finalizare.


Victor Mihalachi susține însă că planul său este ca întreaga investiție să fie finalizată până la sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil, adică în prima decadă a lunii noiembrie:


”Sunt un om credincios, vreau să fac, dar trebuie să îmi plătesc oamenii, materialele, mai ales că multe s-au scumpit acum sută la sută și nu ne-au actualizat un leu”.


75%


este stadiul fizic al lucrărilor, potrivit constructorului.


Intervențiile la turlă ar urma să se finalizeze în două săptămâni, iar țigla să fie montată într-o lună. S-ar adăuga amenajarea pe orizontală din interiorul bisericii astfel încât în septembrie să se atingă un nivel de 90%.


”Numai să vrea ei. Dacă ei nu alocă finanțarea și mă aruncă încă un an, eu pot să lucrez cu doi oameni acolo și să stau încă un an de zile și ceilalți oameni îi iau și îi duc în altă parte, nu este o problemă”,


Victor Mihalachi, reprezentant constructor.


Potrivit acestuia, municipalitatea are restanțe pentru lucrările executate în lunile aprilie și mai.

 

1,5 milioane de euro

 

este, cu aproximație, valoarea totală a investiției

 

loading...
Biserica de suflet a orașului renaște ușor, s-a anunțat primul TERMEN pentru finalizarea lucrărilor– GALERIE FOTO & VIDEO
Încă un om de afaceri reacționează după repartizarea tuturor banilor la handbal: Am rămas perplex / Nu poate să conducă Primăria cum conduce mașina

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
,,LIC" - te rog, prima data, sa te inveti sa scrii corect si apoi sa comentezi. Agramatule !
13 iulie 2021, 09:43
Eu ma mir ca nu infundati puscaria si nu v-a luat DNA. Ati distrus teatrul, ati distrus pietonalul unirii cu pavele alea de rahat. Si tot firma asta a-ți luat-o sa va faca biserici? Cred ca spaga e cheia aici. Altfel nu se explica.
9 iulie 2021, 10:47
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.1 o C
Ştefăneşti
9.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.