Știrea zilei
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului

A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.

De la București, la Bălușeni 

 

După un parcurs al carierei care a însemnat preponderent posturi „la distanță”, a decis să revină acasă... la Primăria Bălușeni.

 

Cătălin Obuf Buhăianu s-a angajat administrator public în comuna limitrofă orașului, condusă de Claudiu Doroftei, ales la scrutinul din 27 septembrie 2020. Decizia a fost luată în ședința de Consiliu Local de luni, 9 noiembrie 2020.

 

Primarul comunei Bălușeni susține că el a fost cel care l-a ofertat pe Cătălin Buhăianu, datorită carierei sale.

 

„Am căutat un om cu experiență în administrație publică și dl Buhăianu a acceptat. Dlui se va ocupa de proiecte europene și tot ce face un administrator public. Avem în obiectiv gazele naturale, nu avem deloc în comună. Modernizarea drumurilor, extinderi de apă și canalizare, trebuie să terminăm primăvara aceasta Zăicești, Buzeni și Coșuleni este finalizat, urmează branșarea la populației și în primăvară vrem să dăm drumul. Iar la Bălușeni – Draxini anul viitor preconizăm”,

Claudiu Doroftei, primarul comunei Bălușeni

 

Contactat de Botoșăneanul.ro, Cătălin Buhăianu a explicat faptul că la acest moment ocupă în paralel și funcția de la București și cea de administrator public de la Botoșani. Poate face acest lucru, fiind posturi contractuale, însă nu pentru mult timp, urmând a renunța la activitatea dinCcapitală pentru a se retrage acasă, alături de familie.

 

„Facem activitatea deocamdată în paralel, o să-mi intru în prerogative, deja lucrez pentru foarte multe proiecte, chiar azi am avut discuții pentru proiectul privind investiția la rețeaua de gaze, cu firma care ne-a făcut un studiu de fezabilitate să obținem autorizațiile de depunere a acelui proiect. Deocamdată o să sprijin sub o anumită formă activitatea comunității, urmând ca ulterior să mă implic 100%.E o formă de a-mi oferi capacitatea și experiența administrativă comunității botoșănene. Chiar dacă este la Bălușeni, pentru mine este mai mult decât okay și onorant în egală măsură”,

Cătălin Obuf Buhăianu

 

 

Fostul parlamentar a fost numit pe funcția de administrator public, prin dispoziție de primar, conform reglementărilor Codului Administrator. Primarul numește persoane pe această funcție și tot el eliberează, dacă situația o impune.

 

Și mai ales încearcă să-și găsească colaboratori cu experiență, având la îndemână instrumentul legal. 

 

„Bazele colaborării noastre nu au avut legătură cu politica, ci pe expertiza pe care pot să i-o ofer comunei Bălușeni strict pe problemele care sunt și conform prerogativelor administratorului public, știți ce înseamnă, e o responsabilitate uriașă care pică pe umerii mei. Am și eu un copil de 6 ani care stă în Botoșani și eu în București”

 

„Cred că experiența mea și expertiza căpătate în această perioadă și ca fost parlamentar două mandate și lucrând în administrația publică și conducând unele instituții, fie ele de sport și nu neapărat, cred că poate crea un plus valoare la Primăria Bălușeni. Nu iau această nobilă funcție doar prin prisma financiară, pur și simplu cred că putem face mult mai mult”,

Cătălin Obuf Buhăianu

 

Cătălin Buhăianu a fost deputat în Parlamentul României de două ori, în mandatele 2004 - 2008 și 2008 - 2012. În prima legislatură a fost ales pe listele PSD, iar în iunie 2007 a trecut la PD, care ulterior a devenit PD-L.

De la această formațiune a revenit în 2012 la PSD.

 

Doi ani mai târziu era numit consul la Consulatul României de la Bălți – Republica Moldova, unde a stat însă doar câteva luni. A ajuns la București, pe un post de director adjunct al Complexului Sportiv Național Lia Manoliu, iar în prezent conduce Sala Polivalentă din acest complex.

 

La Primăria Bălușeni, din postura de administrator public, va avea un salariu de bază de 10.500 de lei conform grilei stabilită în baza Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

 

loading...
INTERVIU incendiar Cătălin Buhăianu : Eu n-am trecut de la PDL la PSD

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Loading...
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Loading...
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Când PNL se bate cu USR, câștigă PSD: Social-democrat numit șef de instituție după lupte grele la Botoșani între liberali și useriști
Deși nu este tocmai instituția cu un buget extraordinar și una cu adresabilitate extrem de ridicată pentru public, funcția de șef continuă să fie una greu de ocupat în concordanță cu negocierile politice din coaliția de guvernare.
ATMOSFERĂ de vis la Cornișa! Un moldovean a dărâmat toate recordurile de la Family Fest – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil cel mai superb moment dintre cele care s-au perindat pe generoasa scenă amenajată în Parcul de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, în cadrul Family Fest.
Miss Botoșani și o impresionantă colecție de rochii de mireasă pe scena de la Family Fest, două prințese au fost cele mai frumoase dintre frumoase – GALERIE FOTO & VIDEO
Concurs de frumusețe și eleganță în cea de-a doua seară a festivalului care are loc în aceste zile în parcul de agrement Cornișa.
de toata jena, priceput la toate si la nimic, da, e leafa mare, el pe de laturi cu toate, mai trec 4 ani de nika, dle Buh, zi concret ce stii sa faci? ca ai fost pe la toate partidele, ai facut frumos oriunde ca sa te cocoti, profilul actual al profitorului din politica....lasa ca la tara nu se cunoaste
11 noiembrie 2020, 19:36
ce penibil...o ajuns si asta expert in administratie, fonduri europene...
11 noiembrie 2020, 16:25
Marius Budai nu are nici o legatura cu angajarea lui Buhaianu la Primăria Baluseni ?? Ce imi vine sa rad !!!
11 noiembrie 2020, 13:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu am fost dintotdeauna liberal și nu am ascuns chestiunea asta. Și vreau să vă spun că astăzi demonstrăm încă o dată că indiferent de culoarea politică suntem împreună pentru a dezvolta această piață de weekend....
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9473 lei
USD
Dolarul SUA
4.1999 lei
CHF
Francul elveţian
4.5309 lei
GBP
Lira sterlină
5.7880 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8197 lei
XAU
Gramul de aur
238.6026 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4085 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0693 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3177 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1955 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6653 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
8.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.