Știrea zilei
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE

Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.

Pandemia, mănușă pentru politicieni 

 

Se prevalează de criza sanitară și de aparenta teamă de virus, majoritatea instituțiilor publice, fără nicio diferențiere, fie că vorbim de deconcentrate, adică acele unități care se află în subordinea ministerelor, fie de autoritățile publice locale, în această categorie intrând Primăria sau Consiliul Județean.

 

În martie se împlinește un an de când s-au suspendat toate ședințele din aceste instituții, prin care erau furnizate informații de interes local. Un an de zile în care accesul cetățenilor a fost restricționat în aceste unități, paznicii de la poartă devenind factori hotărâtori în a decide cine intră și cine nu în unitățile de stat.

 

Politicienii mai ales profită din plin, din multe puncte de vedere, de această pandemie care oferă cortina „ideală” pentru tot felul de decizii de impact.

 

Ședințele de Consiliu Local sau Consiliu Județean sunt în continuare organizate fără prezența fizică a aleșilor locali.

 

Plenul municipal reprezintă, pentru înțelesul tuturor, un fel de parlament al orașului, care adoptă „legi” numite Hotărâri cu impact asupra urbei, dar care nu pot înlocui deciziile luate de forurile de la București, Parlament sau Guvern.

 

De la începutul pandemiei, întrunirile plenului municipal au fost transmise pe Facebook, de pe contul oficial al lui Cătălin Flutur, când era edil-șef, apoi al Primăriei Botoșani. Consilierii locali, în număr de 23, aleși pe listele partidelor la alegerile locale participă la ședințe prin intermediul tabletelor primitede la stat.

 

Aleșii fără chipuri 

 

Mai mult în teorie pentru că în practică cei mai mulți își țin camerele web închise. Și, având în vedere că sunt convocați o dată pe lună, nici atunci nu catadicsesc să transmită, chiar și online, o legătură cu cei care urmăresc aceste ședințe.

 

Situația se poate regla probabil, la un an distanță de când România a intrat pentru prima dată în starea de urgență.

 

„Când scade indicele de infectare sub 1,5 la mia de locuitori, în acest sens vom putea să ne întâlnim la interior și să putem asigura condițiile pentru buna organizare a ședinței de Consiliu Local. Analizez foarte serios să convoc într-o modalitate clasică, cu prezență fizică, consilierii, pentru următoarea ședință de CL”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Secretomanie totală la Județ: Noi ne dorim, dar nu se poate

 

La Consiliul Județean în schimb, aceste ședințe sunt nepublice de la bun început. Luna trecută, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a luat decizia convocării consilierilor județeni în sala de ședințe.

 

Ulterior nu ne-am confruntat cu o explozie de cazuri sau alte probleme deosebite. Și totuși, joi, 25 februarie 2021, plenul a reluat ședințele audio la care cetățenii sau mass-media nu au acces, fără vreo explicație.

 

„Ne dorim ca toate ședințele să fie făcute cu prezență fizică, în sala de ședințe, dar, din păcate, situația epidemiologică actuală ne impune anumite restricții de distanțare socială, de care, vrem nu vrem, trebuie să ținem cont. Sperăm ca în cel mai scurt timp să revenim la normalitate și să putem desfășura ședințele așa cum se făceau în mod firesc înaintea pandemiei”

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

Săracii aleși de la Județ n-au bani de-un laptop pentru o ședință live

 

Șefa Județului continuă și arată că totuși face demersuri să le cumpere aleșilor laptopuri pentru ca lucrările să fie transmise, așa cum se întâmplă la Municipiu.

 

Aceiași consilieri, majoritatea oameni de afaceri sau directori în cazul cărora este greu de crezut că nu dețin un laptop personal, pe care să-l folosească în interesul celor care i-au votat.

 

Aceiași aleși despre a căror averi Botoșăneanul a scris aici: Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ

 

„În paralel, s-a început procedura de achiziții a unor laptopuri pentru consilierii județeni, astfel încât să se poată trece în sistem videoconferință, dar, din păcate, încă nu avem aprobat bugetul. Cu speranța că acest lucru se va produce cât mai curând, vom căuta să fim transparenți și să comunicăm informațiile de interes pentru public și mass-media”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

Mai trebuie precizat că, în timp ce politicienii se ascund după pandemie, la Botoșani săptămânal au loc concerte ale Filarmonicii de Stat cu o participare de 180 de persoane, adică și de patru, cinci ori mai mult decât numărul participanților în plenurile municipal și județean: O nouă seară simfonică la Botoșani, povești de dragoste și magia valsului în sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO

 

În aceeași ordine de idei, pe 7 și 8 Martie, cunoscutul Dan Bitman va concerta la Botoșani, două zile la rând, iar la eveniment este anunțată o participare la fel de „numeroasă”.

 

Și mai presus de toate trebuie menționat și faptul că toți consilierii județeni și municipali primesc o indemnizație pentru participarea la ședințe, plătită din bani publici, bineînțeles. Și plătită ca oamenii să știe ce fac ei în ședință, nu ca să își ascundă votul și fețele.

 

Vezi video AICI

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

 

 

Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Loading...
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Loading...
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE
Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT
Seria conflictelor din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) continuă cu o nouă plângere penală, în cazul de față fiind vizată activitatea de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani.
PUB de peste 200.000 de euro aproape de deschidere în Parcul Cornișa, se fac angajări de personal, meniul gândit în stil american – FOTOGALERIE
Primul restaurant din Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se deschide în aproximativ o lună, după ce, timp de aproape doi ani, de când s-a inaugurat, complexul a suferit la acest capitol.
Ce I mai grav în toate astea???? Cei aleși sa ne reprezinte în municipiu, județ, guvern nici ei nu știu cum de au ajuns acolo și ce ar trebui sa facă.Si e valabil pentru toate partidele politice.
26 februarie 2021, 11:25
Bine ca elevii pot folosi laptopurile sau telefoanele personale (intreb profesorii din CL cum e sa inveti chimie sau matematica de pe telefon? Nu toti parintii isi permit unul sau mai multe laptopuri. Sau sa fie pana de curent si singurul laptop din familie sa cedeze) stiindu-se ca invatamantul e garantat de stat si constitutie. Asumati-va ceea ce sunteti si realizati ceva pentru comunitate
26 februarie 2021, 07:23
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.7 o C
Dorohoi
8.7 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.