Știrea zilei
Primăria a asfaltat o stradă doar până la casele unor VIP-uri, restul oamenilor au fost lăsați pradă noroiului: Noi suntem niște proști? - GALERIE FOTO

O stradă pe care tocmai s-a turnat covor asfaltic a împărțit oamenii care locuiesc acolo în două tabere: prima a mulțumiților, care se bucură de condiții rutiere civilizate, cealaltă a revoltaților, care se pregătesc să mai treacă o iarnă cu teama că vor rămâne cu mașinile împotmolite în noroaie.

Stradă de municipiu pe o porțiune și de sat amărât pe o altă porțiune

 

Culmea ironiei este faptul că acești botoșăneni locuiesc la propriu pe aceeași stradă: Hatman Arbore.

 

Cum s-a ajuns ca aceeași stradă din Botoșani să fie asfaltată doar pe o porțiune este o întrebare la care nu am primit răspuns.

 

Cert este că acest tronson are asfalt pe o lungime de 400 de metri liniari și pământ cu piatră pe o diferență de 200 de metri.

 

Recent, Primăria Botoșani a revenit în zonă pentru reabilitare și a turnat asfalt, însă numai pe o porțiune. Iar oamenii acuză faptul că partea cu asfalt se termină tocmai la casele unde locuiesc un director de instituție publică și un șef de la compania care se ocupă de partea de întreținere străzi din municipiul reședință de județ.

 

Iar partea de asfalt ar fi fost lungită cu câteva zeci de metri pentru a ajunge exact în dreptul caselor celor doi.

 

„Ideea este că doi ani de zile au stat utilajele alea blocate în spate la mănăstire, au spart drumul. Preoții au spus că s-au găsit două oseminte, bun s-a mai blocat drumul o perioadă, am stat și am îndurat. Și am sperat că totuși se face. Sau măcar cum era înainte să-l facă. Drumul era asfaltat înainte până la intersecție, în acte. Însă asfalt s-a pus până la casele VIP-urilor. Trebuiau să facă toată strada, nu? Pentru ce i-au făcut lui ăsta aici? Noi suntem niște proști?”,

Spunea un cetățean din zonă

 

 

VIP-urile nu au trotuare, ci ronduri pentru flori

 

Odată cu turnarea covorului asfaltic s-au reabilitat și trotuarele. În fața caselor celor doi însă, în loc de trotuare au fost montate borduri cu spații pentru flori. Oamenii din zonă susțin că au filmat operațiunea în care s-ar fi lucrat pe bani publici și amenință chiar cu sesizarea organelor de cercetare penală.

 

„Cu probele astea și cu imaginile vreau să mă duc la DNA. Ăsta și-a pus borduri din banii botoșănenilor, nu se poate așa ceva”,

A arătat un tânăr din zonă.

 

În trecut, pe porțiunea împietruită a rămas blocat un microbuz. Și cum am intrat deja în anotimpul ploios, botoșănenii care locuiesc acolo susțin că probabil se vor chinui și iarna care vine pentru a putea ajunge acasă.

 

În plus, neoficial li s-ar fi promis că acea criblură de asfalt care a rezultat din decopertarea străzii care are asfalt, va fi reașezată pe bucata de drum pe care stau ei, lucru care nu s-a întâmplat.

 

 

Să auzi și să nu crezi: drumul NU se poate face tot fiindcă la Primărie de aceeași stradă se ocupă două servicii diferite

 

Lucrările de turnare a asfaltului au fost coordonate de viceprimarul Marian Murariu, care susține că a încercat să le explice oamenilor situația cu acest drum.

 

„Noi am refăcut doar porțiunea care era asfaltată înainte pentru că eu coordonez întreținere – reparații străzi și prin atribuția aceasta nu pot repara decât o zonă care are asfalt. Strada împietruită pentru a fi asfaltată trebuie să se adreseze compartimentului investiții, pe care nu îl coordonez eu. Fiind într-o stare avansată de degradare am decis să reabilităm toată strada, dar pe capitolul reparații nu am putut repara decât zona care era asfaltată, cea împietruită am reprofilat-o cu autogrederul. Acolo nu am cum să duc asfalt, asta nu înțeleg cetățenii, diferența dintre reparații și investiții”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Pe botoșănenii care au neșansa să locuiască pe porțiunea împietruită din strada Hatman Arbore nu-i interesează faptul că primarul e liberal, iar viceprimarii sunt social-democrați și se ceartă continuu.

 

Și nici faptul că direcția de investiții este în subordinea primarului, iar partea de întreținere străzi, la viceprimar.

 

Vor doar să știe cum este posibil ca aceeași stradă să aibă asfalt și piatră în același timp și de ce nu există o viziune integrată prin care să fie turnat asfalt de la un capăt la altul al acesteia, cum ar fi normal. Pentru că atât primarul cât și viceprimarii lucrează în același loc: Primăria Botoșani. Și ar trebui să împiedice producerea unor situații care până la urmă sfidează logica.

 

loading...
Apel la 112 după ce niște muncitori au găsit schelete în municipiu, Poliția Criminalistică și Medicina Legală în alertă – GALERIE FOTO
Asfalt turnat pe o stradă din Botoșani, lucrările coordonate de viceprimar – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
LECȚIE din pușcărie: Deținuții mai harnici și mai eficienți la muncă decât salariații plătiți de patroni
De o eficiență și productivitate ieșite din comun par să dea dovadă cei care se află într-o categorie aparte: persoanele care au condamnate la închisoare.
Bijutierul, băieţii cu lifturile, afaceristul cu avion, cei doi giganţi din lactate – TOP 10 afacerişti din Botoşani
Topul Judeţean al Firmelor lansat săptămâna trecută de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani a avut, ca de obicei, o secţiune aparte dedicată celor mai profitabile firme.
OPERAȚIUNE nocturnă în centrul orașului viceprimar – Eltrans – Poliția Locală: Microbuze de marfă cu roțile blocate, petiție cu mașini zgâriate – GALERIE FOTO
Situația din zona adiacentă Pieței Centrale a municipiului a scăpat de sub control, cel puțin în cursul acestui an, iar disconfortul uriaș era resimțit într-un mod accentuat de către oamenii care locuiesc la blocurile din apropiere. Și nu în ultimul rând de botoșănenii care obișnuiesc să meargă la cumpărături în cea mai mare piață a orașului.
Cel mai celebru restaurant din Botoșani a spart bariera a 5 milioane, dar patronul ar vrea totuși să-l vândă
Probabil că pentru o bună parte a botoșănenilor SC Ernesto Lounge SRL nu le spune prea multe lucruri. Însă dacă aud de Restaurant LaStrada lucrurile se schimbă categoric.
Suntem fraierii României: Guvernul pregăteşte o ţeapă uriaşă, drumul mult aşteptat TĂIAT pentru că este prea scump
Autostrada A8 de la Târgu Mureș spre Moldova, tronsonul peste munți care ar trebui să lege regiunea de Transilvania și de Vest, ar putea fi anulată sau amânată pe termen lung. În locul său ar urma să fie prioritizat un proiect pe valea Oituzului - autostrada A13 Brașov - Bacău, potrivit unei analize a autorităților.
Săracii din Botoșani lăsați FLĂMÂNZI chiar de partidul pe care-l votează cu încăpățânare, Guvernul le-ar da mai degrabă bani să se spele
După aproximativ un deceniu de când oamenii cu probleme materiale „au fost hrăniți” la propriu de marea familie europeană, în guvernare social-democrată programul prin care se ofereau produse alimentare sărmanilor, a capotat nu numai la Botoșani, ci în toată țara. De doi ani de zile.
O Toyota s-a izbit violent într-un stâlp lângă ”Laurian” și a ricoșat într-un Passat, șoferul dus de urgență la spital - GALERIE FOTO
Un nou week-end, un nou accident în apropierea Colegiului Național AT Laurian. De această dată nu a mai avut loc la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu, ci chiar în fața unității de învățământ.
Milionarii Botoșanilor s-au întâlnit la cel mai scump bal din an: s-au premiat între ei, au admirat fete frumoase și au ținut la ușă politicienii - GALERIE FOTO
A XXV - a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri a avut loc vineri seară, iar odată cu schimbarea președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) manifestarea și-a modificat puțin locul desfășurării, dar și mai mult structura.
Concurs cu 28 de candidaţi câştigat de şoferul instituţiei: DNA a început ancheta, s-a deschis şi un proces
Un concurs organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru ocuparea unui post devenit vacant în urma unei pensionări a avut parte de o concurenţă mai ceva ca pe vremuri la „Medicină” şi s-a terminat cu un proces şi o plângere la Tribunalul Botoşani.
Unde s-a ajuns! Timişoara caută şoferi şi vatmani la Botoşani, salariile bat spre 1.000 de euro
Criza cronică a forţei de muncă obligă unele firme să îşi caute lucrători la celălalt capăt al ţării şi să vină cu oferte care în urmă cu un deceniu păreau a fi doar un vis.
CRIMA DE LA VORNICENI: Confruntare tată și fiică în proces, unul dintre inculpați și-a schimbat mărturia
La Tribunalul Botoșani a avut loc pe 30 decembrie un nou termen în crima de la Vorniceni, în care Dumitru Dăscăleanu a fost ucis cu bestialitate de către patru tineri: Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.
MEDICI acuzați că au tratat NELEGAL aproape 1.800 de pacienți, proces de zeci de mii de euro tranșat la Tribunal
Un control efectuat în luna februarie a anului trecut s-a soldat cu imputarea unei sume de peste 200.000 de lei, sau 44.000, echivalentul în euro. Banii au fost imputați pentru o serie de servicii medicale efectuate în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, ce se află sub tutela Primăriei municipiului reședință de județ.
Polițiștă bătută și amenințată în trafic de un șofer mort de beat
Nu de puține ori agenții de poliție au de suferit în urma controalelor pe care le efectuează în trafic.
Aşa ieşi primar prin Botoşani? O femeie a votat DE ŞASE ORI cu buletinul expirat – VIDEO & FOTO
O femeie din satul Brehuieşti a reuşit performanţa de a vota de şase ori cu toate că are cartea de identitate expirată.
astratex.ro
Șefii cei mari de la ”Apă” au fost plătiți și fără să vină la treabă, i-a prins ANAF-ul și trebuie să dea banii înapoi
Membrii consiliului de administrație de la SC Nova Apaserv SA au beneficiat de plata integrală a indemnizației lunare chiar și dacă nu au participat la toate ședințele.
PRIMUL termen în procesul crimei de la Pacea: Părinții Petronelei, înfruntare cu elevul, mama fetei a început să urle de durere
Bogdan Ionel, tânărul de 17 ani care ar fi ucis-o pe eleva Petronela Mihalachi în pădurea de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Pacrhetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru omor calificat.
Val URIAȘ de demisii la partid: Roxana, colonelul, preşedintele fondator şi chiar… cumătrul, scrisoare EXPLOZIVĂ: Minte cum respiră
Filiala Județeană ALDE Botoșani stă pe un butoi cu pulbere. Partidul care guvernează alături de PSD pare să se fi rupt în două la nivel județean, fiecare dintre tabere ducând lupte grele la nivel central, respectiv către Călin Popescu Tăriceanu, pentru înlăturarea celeilalte.
Soldățel, cățelul dat afară de stăpân, a plecat departe tare – FOTO & VIDEO unde a ajuns patrupedul ținut la poartă
Vă mai amintiți de Soldățel?
Mamă și fiică alergate cu toporul de-un bărbat dezbrăcat, șeful de post ar vrea taxă de protecție
Un bărbat cu capul alb acuzat de tentativă de omor a venit în fața judecătorilor de la Tribunalul Botoșani și a scos la iveală o adevărată „conspirație” demnă de pelicule polițiste.
Un „Alfa Land” mai mic pentru oamenii bogați: Șir de vile construit lângă Parcul Cornișa – FOTOGALERIE
Un cuplu de la Botoșani a depus documentația necesară la Primărie pentru construirea unui mini-cartier de vile.
pe banii nostri, ai celor ce platesc impozitele 100%, nu ca locuitorii de lux din alphaland care platesc doar50% (printre ei si edilul shef?). Lucrul acesta se intampla si in buricul targului unde sunt strazi pe care nu s-a turnat un strop de asfalt de pe vremea raposatului, unde se platesc impozite de zona zero, unde trotuarele sunt macinate, transformate in praf toxic si aruncate de masinile de mare tonaj pe casele si in casele celor ce locuiesc acolo. Si acolo smecherii cu parale multe au trotuar facut de catrea primarie, culmea unul singur pe toata strada- a venit muraru cu masini si intr-o zi a pus borduri si pavele la un singur patron. Bucuria celorlalti s-a sfarsit cand si-au dat seama ca atat a fost si ca-s niste prosti in ochii celor ce conduc orasul. Urmeaxza o campanie de strangere de semnaturi pentru un demers in instanta.
17 octombrie 2018, 09:42
Ha, auzi borduri cu spații pentru flori, nu ca să nu aibă cetățeanul un trotuar, ci ca să nu le treacă nimeni pe sub gard! Da, au strada lor! Bineînțeles cu ajutorul municipalității.
16 octombrie 2018, 20:51
Ha, auzi borduri cu spații pentru flori, nu ca să nu aibă cetățeanul un trotuar, ci ca să nu le treacă nimeni pe sub gard! Da, au strada lor! Bineînțeles cu ajutorul municipalității.
16 octombrie 2018, 20:35
Lasa domnule ca am vazut alegatorii cu drept de vot la referendum.Sa stii ca granitele sunt deschise. Am auzit ca acolo e mai bine, strazile sunt asflatate iar partulele cetatenesti formate din parinte 1 si parinte 2 picheteaza prin mitinguri spontane si neatorizate primariile pana se asfalteaza fiecare coltisor din oras.Hai #rezist ca esti in Romania aici stiti numai sa va plangeti ca aveti drepturi si platiti taxe si impozite si va intereseaza mai mult de ce vecinul are si voi nu.Rusine scumpul meu.In loc sa spuneti mersi ca aveti asfalt si altii stam si ne rupem masinile prin cartiere mai aveti si tupeul sa comentati.Restul cetatenilor cu drept de vot care stam la bloc si suntem mai multi si mai necajiti decat astia de stau la case cerem de urgenta nemultumitului sa i se ia darul si sa ne plombati gropile din cartiere ca noi platim si locuri de parcare. Pe principiul sa ne vedem fiecare de treaba lui cerem sa fie verificati cetatenii cu drept de vot de pe strada respectiva daca au autorizatie de constructie, daca sunt bransati legal la utilitati samd.
16 octombrie 2018, 20:13
Ieri am trecut pe Trandafirilor, încă se mai lucra pe ici pe colo, însă nu am dat cu ochii de "herbert von karajan" marele dirijor al asfaltărilor. De fapt el vine o dată cu presa şi stă la poză după care are altă stradă de "asfaltat". "..fiţi liniştiţi avem Cornişa..." Avem şi Meceu care papă banii contribuabililor, câte 11 meleoane pe an, ne aruncă mafioţii în sictir că banii sunt pentru cetăţenii săraci da de vreo şase ani ei tot papă câte 11 meleoane în timp ce în fiecare an se debranşează câteva sute de abonaţi. De când primăria dă la "Naşu" 11 meleoane anual abonaţii s-au subţiat cu cel puţin 2000, banii de la primărie bob numărat 11 meleoane, don primare nu se încurcă la numărat. Atunci pe cine subvenţionează primăria, pe abonați sau pe mafioți? Să fie clar! Banii de pe impozite nu mai sunt ai noştri, sunt ai lor, al mafioților. Rezultatele se văd în tot oraşul, cetăţeni de-o perjă şi de două perje. Trebuie doar să faci dovada la primărie de câte perje eşti!
16 octombrie 2018, 20:00
Se tot toarnă asfalt pe aceleași străzi de 25 de ani, dar pe celelalte când se intra ? Trebuie sa se mute un boss sau șmecher pe străzile respective ca sa le poată veni rândul . Toți avem drept de vot și atunci vom acționa in consecință dle Murariu.
16 octombrie 2018, 12:34
Bai Murariu dar tu ești viceprimarul de la primărie doar pt locuitori cu asfalt ? La care viceprimar sa ne adresam noi fraierii care rămânem in continuare fără asfalt ?
16 octombrie 2018, 12:28
Aceasta stare de lucruri este generalizata in oras. Sint multe strazi spre periferia orasului unde au fost asfaltate doar portiuni unde locuiesc "bastanii"orasului, ba chiar sint strazi care au fost canalizate doar pe portinunea unde acesti "stabi" locuiesc. Eu personal as trece astfel de fapte in "gama" marea coruptie - poate se autosesizeaza totusi cine trebuie !!!Pai este frumos asa mai tovarasi de la Primarie ?! Jenant si in acelasi timp penibil .
16 octombrie 2018, 11:13
De ce nu scrieti si despre cine e vorba, macar sa stie platitorul de taxe si impozite cum sta treaba.
16 octombrie 2018, 10:13
sa zici multumesc ca e asfaltata pe jumate.. La mine nu e deloc .. ighit praf zilnic..niste putori..toti.Dar fiti linistiti avem CORNISA.... o sa fie bine
16 octombrie 2018, 08:57
sefu poate vrei sa ajungi si primar in viitor , sa stii ca nu esti gospodar, bre nu te-a invatat taticu , ca daca te apuci de o treaba fa lucrarea pana la capat , nu o invarti ca pe investitii, ca pe reparatii, toti locuiesc pe aceasti strada , toti platesc impozite , primaria trebuie sa le asigure tratament egal, Este o discriminare fara doar si poate si nu este singura strada din botosani asa, se practica din cele mai vechi timpuri, vezi si str. Logofat tautu , cat este asfaltata si restul pamant , jenant .......
16 octombrie 2018, 08:55
De strada Stegari ati auzit? E aia asfaltata pe jumate :))
16 octombrie 2018, 08:34
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine este vinovat de blocarea investițiilor în municipiul Botoșani?
Guvernul
Consiliul Local
Primarul
Altcineva
Declaraţia zilei
”Toți românii, în cazul de față botoșănenii, cei pe care Răzvan Rotaru îi consideră, în baza unei închipuite congruențe ideologice sau principiale aliații săi, trebuie să aibă propriile lor convingeri, construite în baza ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6639 lei
USD
Dolarul SUA
4.1179 lei
CHF
Francul elveţian
4.0856 lei
GBP
Lira sterlină
5.2762 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6344 lei
XAU
Gramul de aur
160.9705 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2415 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9872 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1283 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6250 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.