Știrea zilei
Primăria a asfaltat o stradă doar până la casele unor VIP-uri, restul oamenilor au fost lăsați pradă noroiului: Noi suntem niște proști? - GALERIE FOTO

O stradă pe care tocmai s-a turnat covor asfaltic a împărțit oamenii care locuiesc acolo în două tabere: prima a mulțumiților, care se bucură de condiții rutiere civilizate, cealaltă a revoltaților, care se pregătesc să mai treacă o iarnă cu teama că vor rămâne cu mașinile împotmolite în noroaie.

Stradă de municipiu pe o porțiune și de sat amărât pe o altă porțiune

 

Culmea ironiei este faptul că acești botoșăneni locuiesc la propriu pe aceeași stradă: Hatman Arbore.

 

Cum s-a ajuns ca aceeași stradă din Botoșani să fie asfaltată doar pe o porțiune este o întrebare la care nu am primit răspuns.

 

Cert este că acest tronson are asfalt pe o lungime de 400 de metri liniari și pământ cu piatră pe o diferență de 200 de metri.

 

Recent, Primăria Botoșani a revenit în zonă pentru reabilitare și a turnat asfalt, însă numai pe o porțiune. Iar oamenii acuză faptul că partea cu asfalt se termină tocmai la casele unde locuiesc un director de instituție publică și un șef de la compania care se ocupă de partea de întreținere străzi din municipiul reședință de județ.

 

Iar partea de asfalt ar fi fost lungită cu câteva zeci de metri pentru a ajunge exact în dreptul caselor celor doi.

 

„Ideea este că doi ani de zile au stat utilajele alea blocate în spate la mănăstire, au spart drumul. Preoții au spus că s-au găsit două oseminte, bun s-a mai blocat drumul o perioadă, am stat și am îndurat. Și am sperat că totuși se face. Sau măcar cum era înainte să-l facă. Drumul era asfaltat înainte până la intersecție, în acte. Însă asfalt s-a pus până la casele VIP-urilor. Trebuiau să facă toată strada, nu? Pentru ce i-au făcut lui ăsta aici? Noi suntem niște proști?”,

Spunea un cetățean din zonă

 

 

VIP-urile nu au trotuare, ci ronduri pentru flori

 

Odată cu turnarea covorului asfaltic s-au reabilitat și trotuarele. În fața caselor celor doi însă, în loc de trotuare au fost montate borduri cu spații pentru flori. Oamenii din zonă susțin că au filmat operațiunea în care s-ar fi lucrat pe bani publici și amenință chiar cu sesizarea organelor de cercetare penală.

 

„Cu probele astea și cu imaginile vreau să mă duc la DNA. Ăsta și-a pus borduri din banii botoșănenilor, nu se poate așa ceva”,

A arătat un tânăr din zonă.

 

În trecut, pe porțiunea împietruită a rămas blocat un microbuz. Și cum am intrat deja în anotimpul ploios, botoșănenii care locuiesc acolo susțin că probabil se vor chinui și iarna care vine pentru a putea ajunge acasă.

 

În plus, neoficial li s-ar fi promis că acea criblură de asfalt care a rezultat din decopertarea străzii care are asfalt, va fi reașezată pe bucata de drum pe care stau ei, lucru care nu s-a întâmplat.

 

 

Să auzi și să nu crezi: drumul NU se poate face tot fiindcă la Primărie de aceeași stradă se ocupă două servicii diferite

 

Lucrările de turnare a asfaltului au fost coordonate de viceprimarul Marian Murariu, care susține că a încercat să le explice oamenilor situația cu acest drum.

 

„Noi am refăcut doar porțiunea care era asfaltată înainte pentru că eu coordonez întreținere – reparații străzi și prin atribuția aceasta nu pot repara decât o zonă care are asfalt. Strada împietruită pentru a fi asfaltată trebuie să se adreseze compartimentului investiții, pe care nu îl coordonez eu. Fiind într-o stare avansată de degradare am decis să reabilităm toată strada, dar pe capitolul reparații nu am putut repara decât zona care era asfaltată, cea împietruită am reprofilat-o cu autogrederul. Acolo nu am cum să duc asfalt, asta nu înțeleg cetățenii, diferența dintre reparații și investiții”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Pe botoșănenii care au neșansa să locuiască pe porțiunea împietruită din strada Hatman Arbore nu-i interesează faptul că primarul e liberal, iar viceprimarii sunt social-democrați și se ceartă continuu.

 

Și nici faptul că direcția de investiții este în subordinea primarului, iar partea de întreținere străzi, la viceprimar.

 

Vor doar să știe cum este posibil ca aceeași stradă să aibă asfalt și piatră în același timp și de ce nu există o viziune integrată prin care să fie turnat asfalt de la un capăt la altul al acesteia, cum ar fi normal. Pentru că atât primarul cât și viceprimarii lucrează în același loc: Primăria Botoșani. Și ar trebui să împiedice producerea unor situații care până la urmă sfidează logica.

 

loading...
Apel la 112 după ce niște muncitori au găsit schelete în municipiu, Poliția Criminalistică și Medicina Legală în alertă – GALERIE FOTO
Asfalt turnat pe o stradă din Botoșani, lucrările coordonate de viceprimar – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Camere umplute cu fecale și mâl, aparatură și mobilier distruse în locuința unei femei care trăiește din salariul minim – GALERIE FOTO
Doamna Liliana are 56 de ani și este persoană cu dizabilități, în urma unei afecțiuni dobândită în ani. Muncește chiar și în aceste condiții și se descurcă cu un salariu minim pe economie și nu se plânge din acest punct de vedere. Locuiește pe strada Hatman Arbore, la numărul 14, în municipiul reședință de județ. Săptămâna aceasta avea să trăiască una dintre cele mai nefericite întâmplări.
Cel mai fericit pensionar botoșănean a primit înainte de Paște mai mult de 10.000 de lei
O uriașă gură de aer este primită de o categorie de pensionari de la Botoșani. Nu am putea spune că se regăsesc printre cei care beneficiază de „pensii nesimțite”, pentru că vorbim despre persoane care în tinerețe și-au pus în primejdie integritatea corporală, la locul de muncă.
O femeie de serviciu cu zâmbetul pe buze: Povestea Danielei, mama văduvă care-și crește fetițele dintr-un minim pe economie – FOTO&VIDEO
Fiecare persoană are propriul drum în viață. Atât calea personală, cât și cea profesională depind nu numai de alegerile noastre, ci și de context. Unii ajung medici sau avocați, alții oameni de afaceri, dar avem nevoie și de măturători sau femei de serviciu. Ultima categorie menționată diferă de prima, într-adevăr, însă fiecare are un rost și un scop bine stabilit în cadrul societății și noi toți avem drepturi egale.
Zeci de bătrâni, o povară pentru propriii copii – Mulți sunt UITAȚI în spitale, alții nici nu știu de existența lor sau fug cât mai departe de ei – FOTOGALERIE
Unii copii  îi prețuiesc atât de mult, alții fug cât mai departe de responsabilități, iar unii își amintesc de ei abia când nu mai sunt. Părinții bătrâni, enigmatici și cuminți, aproape terminându-și rostul în viață, fac parte în anul 2019 din categoria persoanelor neglijate, nu de oricine, ci de propriii  lor copii.
PREMIERĂ: Au început lucrările la primul Drive din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Celebra metodă, de comenzi la fast-food efectuate din mașină, aplicabilă mai ales la americani, a ajuns și la Botoșani. Deja se lucrează la prima linie de drive din municipiul reședință de județ. 
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate
Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.
Primărie executată silit pentru plata indemnizației unei femei cu dizabilități, care a murit între timp
O situație de o ironie amară se petrece la Botoșani. Un tânăr care s-a luptat ca bunica lui bolnavă să fie încadrată în grad de handicap și să obțină indemnizația  aferentă a câștigat un proces cu Primăria din localitatea de domiciliu și cu alte instituții ale statului.
Pacienți „omorâți” de sistemul medical: Sunt refuzați la Iași și București, Raed Arafat ignorat în majoritatea cazurilor
Sute de oameni ajung în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati Botoșani din diverse cauze. Unii dintre ei vin cu arsuri provocate în urma incendiilor, exploziilor sau după diferite accidente în gospodărie.
„Boala” invizibilă care lovește în copiii Botoșaniului, semnal de ALARMĂ către părinți
Românii sunt cei mai stresați europeni și nu este de mirare având în vedere condițiile socio- economice. În timp ce adulții se stresează pentru că nu au bani de plătit facturi, că nu fac față la locul de muncă sau altele asemenea, pentru copii cea mai frecventă sursă de stres este școala.
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară
Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.
PROIECT interesant pentru fostul complex Armonia din Bulevardul Eminescu gândit de un tânăr afacerist - GALERIE FOTO
Clădirea care se degradează de mai bine de un deceniu în bulevardul Mihai Eminescu își va recăpăta frumusețea de altădată după ani de așteptare. În încăperile părăsite și-au făcut culcuș oamenii fără adăpost, însă într-un final zidurile au devenit periculoase chiar și pentru ei.
SPECTACOL de zile mari la Botoșani: Amintirile, focul și emoțiile au adus împreună mii de oameni de toate vârstele – FOTO&VIDEO
Se pare că weekendul acesta, 30-31 martie 2019 nu poate fi comparat cu altele. A fost cu și despre amintiri, foc și emoții. Toate în singurul mall din Botoșani, la Uvertura Mall, care împlinește 6 ani de la deschidere.
Jandarmi botoșăneni AMENINȚAȚI și înjurați ca la ușa cortului de un bărbat prins cu droguri, s-a sesizat Parchetul
Un bărbat și-a vărsat furia la adresa Jandarmeriei Române și mai ales a unor jandarmi botoșăneni, în mediul online.
Tragedia de la Orășeni Deal: Fratele botoșăneanului mort în accident, mărturisire dureroasă după aproape 4 ani- Am observat mașina într-o fracțiune de secundă
Ziua de 6 iunie 2015 este una neagră pentru familia Huțanu din Vorona care a pierdut doi membri într-un cumplit accident rutier. Ce este mai cumplit este faptul că în urma morții celor doi soți, Ștefan și Mirela Huțanu, doi copilași au rămas orfani de ambii părinți. În urmă au rămas instituțiile statului care au cercetat și urmează să pedepsească vinovatul, dacă acesta există. Pentru că, Mirela și Ștefan nu mai pot fi aduși înapoi. 
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO
Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.
Pensia mult prea mică, medicamentele și facturile mult prea mari: Bătrânii botoșăneni, în pragul SINUCIDERII – Copiii, singurii care îi țin în viață – FOTOGALERIE
În județul Botoșani trăiesc zeci de mii de vârstnici care nu mai pot munci, iar câteva mii provin din municipiul reședință de județ. Trist este că mulți dintre ei, poate chiar majoritatea, abia trăiesc de o pe o zi pe alta, chinuindu-se să le ajungă pensia.
Hotel cu piscină, săli de conferință, terasă și restaurant în locul unei școli din centrul orașului Botoșani – GALERIE FOTO
Proiect îndrăzneț promovat la Botoșani de doi tineri afaceriști. Cei doi, soț și soție au achiziționat clădirea în care a funcționat fosta școală 4.
Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului
Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.
POVESTEA omului care iubește oamenii: Un medic merge zilnic 50 de km pentru a se îngriji de suferința altora – GALERIE FOTO
Într-un stat cu valori solide și un sistem bine pus la punct, fiecare persoană are acces neîngrădit la servicii de bază. În România s-ar putea spune că de la Revoluția din 1989 lucrurile au evolut însă pașii parcurși încă sunt mici. La Botoșani, spre exemplu, încă există comunități întregi care nu au acces la serviciile medicale.
Mai nou, ne place la țară: Sute de botoșăneni au lăsat blocul pentru o casă construită la sate – FOTOGALERIE
Chiar dacă este declarat ”orașul verde” al României, municipiul Botoșani nu mai reprezintă o alternativă pentru o parte dintre botoșăneni. Aceștia fug de zonele aglomerate, de un trafic tot mai aglomerat și preferă să își construiască o casă în comunele vecine capitalei județului.
pe banii nostri, ai celor ce platesc impozitele 100%, nu ca locuitorii de lux din alphaland care platesc doar50% (printre ei si edilul shef?). Lucrul acesta se intampla si in buricul targului unde sunt strazi pe care nu s-a turnat un strop de asfalt de pe vremea raposatului, unde se platesc impozite de zona zero, unde trotuarele sunt macinate, transformate in praf toxic si aruncate de masinile de mare tonaj pe casele si in casele celor ce locuiesc acolo. Si acolo smecherii cu parale multe au trotuar facut de catrea primarie, culmea unul singur pe toata strada- a venit muraru cu masini si intr-o zi a pus borduri si pavele la un singur patron. Bucuria celorlalti s-a sfarsit cand si-au dat seama ca atat a fost si ca-s niste prosti in ochii celor ce conduc orasul. Urmeaxza o campanie de strangere de semnaturi pentru un demers in instanta.
17 octombrie 2018, 09:42
Ha, auzi borduri cu spații pentru flori, nu ca să nu aibă cetățeanul un trotuar, ci ca să nu le treacă nimeni pe sub gard! Da, au strada lor! Bineînțeles cu ajutorul municipalității.
16 octombrie 2018, 20:51
Ha, auzi borduri cu spații pentru flori, nu ca să nu aibă cetățeanul un trotuar, ci ca să nu le treacă nimeni pe sub gard! Da, au strada lor! Bineînțeles cu ajutorul municipalității.
16 octombrie 2018, 20:35
Lasa domnule ca am vazut alegatorii cu drept de vot la referendum.Sa stii ca granitele sunt deschise. Am auzit ca acolo e mai bine, strazile sunt asflatate iar partulele cetatenesti formate din parinte 1 si parinte 2 picheteaza prin mitinguri spontane si neatorizate primariile pana se asfalteaza fiecare coltisor din oras.Hai #rezist ca esti in Romania aici stiti numai sa va plangeti ca aveti drepturi si platiti taxe si impozite si va intereseaza mai mult de ce vecinul are si voi nu.Rusine scumpul meu.In loc sa spuneti mersi ca aveti asfalt si altii stam si ne rupem masinile prin cartiere mai aveti si tupeul sa comentati.Restul cetatenilor cu drept de vot care stam la bloc si suntem mai multi si mai necajiti decat astia de stau la case cerem de urgenta nemultumitului sa i se ia darul si sa ne plombati gropile din cartiere ca noi platim si locuri de parcare. Pe principiul sa ne vedem fiecare de treaba lui cerem sa fie verificati cetatenii cu drept de vot de pe strada respectiva daca au autorizatie de constructie, daca sunt bransati legal la utilitati samd.
16 octombrie 2018, 20:13
Ieri am trecut pe Trandafirilor, încă se mai lucra pe ici pe colo, însă nu am dat cu ochii de "herbert von karajan" marele dirijor al asfaltărilor. De fapt el vine o dată cu presa şi stă la poză după care are altă stradă de "asfaltat". "..fiţi liniştiţi avem Cornişa..." Avem şi Meceu care papă banii contribuabililor, câte 11 meleoane pe an, ne aruncă mafioţii în sictir că banii sunt pentru cetăţenii săraci da de vreo şase ani ei tot papă câte 11 meleoane în timp ce în fiecare an se debranşează câteva sute de abonaţi. De când primăria dă la "Naşu" 11 meleoane anual abonaţii s-au subţiat cu cel puţin 2000, banii de la primărie bob numărat 11 meleoane, don primare nu se încurcă la numărat. Atunci pe cine subvenţionează primăria, pe abonați sau pe mafioți? Să fie clar! Banii de pe impozite nu mai sunt ai noştri, sunt ai lor, al mafioților. Rezultatele se văd în tot oraşul, cetăţeni de-o perjă şi de două perje. Trebuie doar să faci dovada la primărie de câte perje eşti!
16 octombrie 2018, 20:00
Se tot toarnă asfalt pe aceleași străzi de 25 de ani, dar pe celelalte când se intra ? Trebuie sa se mute un boss sau șmecher pe străzile respective ca sa le poată veni rândul . Toți avem drept de vot și atunci vom acționa in consecință dle Murariu.
16 octombrie 2018, 12:34
Bai Murariu dar tu ești viceprimarul de la primărie doar pt locuitori cu asfalt ? La care viceprimar sa ne adresam noi fraierii care rămânem in continuare fără asfalt ?
16 octombrie 2018, 12:28
Aceasta stare de lucruri este generalizata in oras. Sint multe strazi spre periferia orasului unde au fost asfaltate doar portiuni unde locuiesc "bastanii"orasului, ba chiar sint strazi care au fost canalizate doar pe portinunea unde acesti "stabi" locuiesc. Eu personal as trece astfel de fapte in "gama" marea coruptie - poate se autosesizeaza totusi cine trebuie !!!Pai este frumos asa mai tovarasi de la Primarie ?! Jenant si in acelasi timp penibil .
16 octombrie 2018, 11:13
De ce nu scrieti si despre cine e vorba, macar sa stie platitorul de taxe si impozite cum sta treaba.
16 octombrie 2018, 10:13
sa zici multumesc ca e asfaltata pe jumate.. La mine nu e deloc .. ighit praf zilnic..niste putori..toti.Dar fiti linistiti avem CORNISA.... o sa fie bine
16 octombrie 2018, 08:57
sefu poate vrei sa ajungi si primar in viitor , sa stii ca nu esti gospodar, bre nu te-a invatat taticu , ca daca te apuci de o treaba fa lucrarea pana la capat , nu o invarti ca pe investitii, ca pe reparatii, toti locuiesc pe aceasti strada , toti platesc impozite , primaria trebuie sa le asigure tratament egal, Este o discriminare fara doar si poate si nu este singura strada din botosani asa, se practica din cele mai vechi timpuri, vezi si str. Logofat tautu , cat este asfaltata si restul pamant , jenant .......
16 octombrie 2018, 08:55
De strada Stegari ati auzit? E aia asfaltata pe jumate :))
16 octombrie 2018, 08:34
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
Beneficiați de o primă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale?
Da
Nu
Încă nu știu
Declaraţia zilei
„Cine ar mai fi făcut vreodată, în județul Botoșani 221 de școli, așa cum faceți dvs., Guvernul și PSD? Cine ar mai fi făcut vreodată în județul Botoșani 100 de drumuri comunale și județene? S-ar fi gândit vreodată ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7581 lei
USD
Dolarul SUA
4.2268 lei
CHF
Francul elveţian
4.1488 lei
GBP
Lira sterlină
5.4956 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7787 lei
XAU
Gramul de aur
173.0752 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2365 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4831 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0067 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1617 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1850 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6373 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.