Știrea zilei
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE

Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.

De ce ne mor copiii, ne întrebăm de fiecare dată când auzim că s-a mai ridicat la cer un înger. Şi câtă suferinţă în sufletul unui părinte care îşi vede pruncul plecând câte puţin în fiecare zi!

 

Sorina a trăit ca un mucenic şi a murit ca un înger. Fetiţa cu un căţel alb, care voia să devină doctoriţă. Avea o parafă şi caiete cu programări. Era un copil care îți dădea şi ultimul "dumicat" de pâine, spun cei care au cunoscut-o. Îi încuraja pe toţi: "Nu mai fiţi triști, totul o să fie bine, zâmbiţi"!

 

Copil iubit şi care mai presus de orice iubea. Între durere şi lupta pentru fiecare zi, Sorina aşeza cărări de zâmbete.

 

Fetiţa din Dorohoi a plecat la Cer şi abia acum, după ani şi ani de suferinţă, oamenii din toată ţara află despre ea. Într-un spital din Bucureşti, a alinat ea însăşi plânsul altor copii.

 

”Prima dată când am văzut-o pe Sorina era ajutor de asistentă şefă. Stătea pe un scăunel mic, rotund, lângă măsuţa de la intrarea în Secţia de Neurologie Pediatrică de la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Bucureşti. Era exact ca un spiriduş. Ţopăia literalmente. De pe scaun la uşa secţiei care se deschide cu cartelă de acces. La primul ţâr, sărea de pe scaun: mă duc eu să deschid, doamna Adina!”, povestea în urmă cu doi ani Ana-Maria Cătănuş, voluntar Neurocare.

 

Medicii de secţie îi făcuseră cadou o parafă. Întreg personalul, de la infirmiere la medici şi asistente, era impresionat de copila din Dorohoi foarte inteligentă şi de o profunzime surprinzătoare.

 

Fusese diagnosticată cu monucleoză infecţioasă, o suferinţă caracterizată prin faptul că măduva osoasă nu permite o imunitate competentă, astfel că viaţa Sorinei a fost altfel decât a celor mai mulți copii de vârsta ei. Spitalizări dese, tratamente şi intervenţiidureroase, solicitante, epuizante, povesteşte Ana-Maria Cătănuş.

 

Avea un căţel alb, pe nume Lucy, părticică esenţială a universului ei.

 

Marţi, 30 iulie 2019, Sorina s-a stins. Adina Istrate, asistentă medicală la Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu” din Bucureşti, a scris un emoţionant mesaj la plecarea fetiţei alături de care a petrecut mulţi ani în saloanele spitalului:

 

”Sori, nu pot să te mai îmbrățișez, pot doar să mai fac un mic gest pentru tine și Mami. Cu aceste rânduri îmi doresc să ating niște inimi, inimi care bat în pieptul unor oameni ce lucrează ca și mine în sistemul sanitar.

 

Dragii mei colegi, de aici și de pretutindeni, vă rog amintiți-vă în fiecare zi care e menirea voastră pe acest pământ, amintiți-vă că meseria pe care NE-AM ALES-O este una de vocație, una în care EMPATIA fată de cel aflat în suferintă ar trebui să se manifeste prin fiecare gest. 

 

Știu că există reguli și protocoale pe care trebuie să le respectăm, dar mai știu și faptul că atunci când vezi o mamă care aşteaptă cu sufletul la gură să-și vadă copilul aflat într-o secție de ATI, care asteaptă un cuvânt, un zâmbet și poate puţină bunătate din partea unor oameni aflați în spatele unor uși închise nu costă absolut nimic... poate doar puţină bunăvoinţă, compasiune și un pic de suflet.

 

Faptul că o mamă are decenţă să nu riposteze sau să pună intrebări în condițiile în care copilul e într-o stare foarte gravă, nu ne face pe noi, asistenți/e, infirmieri/e, doctori stăpânii destinuluiei și ai copilului ei...

 

Sori era un copil minunat, Sori înțelegea cel mai bine dintre toți copiii care veneau la spital cum e bine să se poarte doamna asistentă, doctor... ar fi putut să facă această meserie cu foarte mult devotement și implicare...

 

Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva, îmi doresc că mama Sorinei să povestească într-o zi, când va putea, îmi doresc asta pentru a schimba ceva...

 

Sori.... îți Mulțumesc că din când în când am putut să fiu bună datorită ție, îți Mulțumesc că ai trecut prin viața mea și ai făcut-o mai frumoasă, îți Mulțumesc pentru îmbrăţişările tale sincere de copil bun...

 

Mami (Ionela Agavriloaiei), ție nu știu ce să-ți spun, pot doar să le povestesc oamenilor cât ai luptat pentru Sorina, dincolo de puterile unui om , câtă decenţă în durerea asta surdă și neînchipuit de sfâșietoare a existat în tot ceea ce ai trăit în ultimele zile de viață ale copilului tău.

 

Pe voi, dragi colegi, vreau să vă rog să nu uitați că înainte de orice și indiferent de pregătirea pe care o avem, suntem și trebuie să rămânem OAMENI.

 

Drum lin în lumină, SORINA!”

 

Dumnezeu să o odihnească în pace pe Sorina. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Loading...
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Pentru multi nu are nici o relevanta. Ei ( medicii) se uita in continuare, cu coada ochiului, daca scoti plicul din buzunar.
2 august 2019, 11:29
kurtmann.ro%20
Sondaj
Trebuie interzisă în România circulația automobilelor cu volan pe dreapta?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-au văzut 3 lovituri de la 11 metri, au fost 4 faze controversate numai la poarta adversă! Cum să nu punem VAR în România? Nu se poate! Mihai Roman a avut două faze în careu la care se putea da penalty. Ce să-i fac arbitrului ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7340 lei
USD
Dolarul SUA
4.2803 lei
CHF
Francul elveţian
4.3235 lei
GBP
Lira sterlină
5.3251 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9725 lei
XAU
Gramul de aur
206.9204 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2403 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4260 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9454 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2282 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1829 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.