Știrea zilei
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE

Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.

De ce ne mor copiii, ne întrebăm de fiecare dată când auzim că s-a mai ridicat la cer un înger. Şi câtă suferinţă în sufletul unui părinte care îşi vede pruncul plecând câte puţin în fiecare zi!

 

Sorina a trăit ca un mucenic şi a murit ca un înger. Fetiţa cu un căţel alb, care voia să devină doctoriţă. Avea o parafă şi caiete cu programări. Era un copil care îți dădea şi ultimul "dumicat" de pâine, spun cei care au cunoscut-o. Îi încuraja pe toţi: "Nu mai fiţi triști, totul o să fie bine, zâmbiţi"!

 

Copil iubit şi care mai presus de orice iubea. Între durere şi lupta pentru fiecare zi, Sorina aşeza cărări de zâmbete.

 

Fetiţa din Dorohoi a plecat la Cer şi abia acum, după ani şi ani de suferinţă, oamenii din toată ţara află despre ea. Într-un spital din Bucureşti, a alinat ea însăşi plânsul altor copii.

 

”Prima dată când am văzut-o pe Sorina era ajutor de asistentă şefă. Stătea pe un scăunel mic, rotund, lângă măsuţa de la intrarea în Secţia de Neurologie Pediatrică de la Spitalul ”Victor Gomoiu” din Bucureşti. Era exact ca un spiriduş. Ţopăia literalmente. De pe scaun la uşa secţiei care se deschide cu cartelă de acces. La primul ţâr, sărea de pe scaun: mă duc eu să deschid, doamna Adina!”, povestea în urmă cu doi ani Ana-Maria Cătănuş, voluntar Neurocare.

 

Medicii de secţie îi făcuseră cadou o parafă. Întreg personalul, de la infirmiere la medici şi asistente, era impresionat de copila din Dorohoi foarte inteligentă şi de o profunzime surprinzătoare.

 

Fusese diagnosticată cu monucleoză infecţioasă, o suferinţă caracterizată prin faptul că măduva osoasă nu permite o imunitate competentă, astfel că viaţa Sorinei a fost altfel decât a celor mai mulți copii de vârsta ei. Spitalizări dese, tratamente şi intervenţiidureroase, solicitante, epuizante, povesteşte Ana-Maria Cătănuş.

 

Avea un căţel alb, pe nume Lucy, părticică esenţială a universului ei.

 

Marţi, 30 iulie 2019, Sorina s-a stins. Adina Istrate, asistentă medicală la Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu” din Bucureşti, a scris un emoţionant mesaj la plecarea fetiţei alături de care a petrecut mulţi ani în saloanele spitalului:

 

”Sori, nu pot să te mai îmbrățișez, pot doar să mai fac un mic gest pentru tine și Mami. Cu aceste rânduri îmi doresc să ating niște inimi, inimi care bat în pieptul unor oameni ce lucrează ca și mine în sistemul sanitar.

 

Dragii mei colegi, de aici și de pretutindeni, vă rog amintiți-vă în fiecare zi care e menirea voastră pe acest pământ, amintiți-vă că meseria pe care NE-AM ALES-O este una de vocație, una în care EMPATIA fată de cel aflat în suferintă ar trebui să se manifeste prin fiecare gest. 

 

Știu că există reguli și protocoale pe care trebuie să le respectăm, dar mai știu și faptul că atunci când vezi o mamă care aşteaptă cu sufletul la gură să-și vadă copilul aflat într-o secție de ATI, care asteaptă un cuvânt, un zâmbet și poate puţină bunătate din partea unor oameni aflați în spatele unor uși închise nu costă absolut nimic... poate doar puţină bunăvoinţă, compasiune și un pic de suflet.

 

Faptul că o mamă are decenţă să nu riposteze sau să pună intrebări în condițiile în care copilul e într-o stare foarte gravă, nu ne face pe noi, asistenți/e, infirmieri/e, doctori stăpânii destinuluiei și ai copilului ei...

 

Sori era un copil minunat, Sori înțelegea cel mai bine dintre toți copiii care veneau la spital cum e bine să se poarte doamna asistentă, doctor... ar fi putut să facă această meserie cu foarte mult devotement și implicare...

 

Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva, îmi doresc că mama Sorinei să povestească într-o zi, când va putea, îmi doresc asta pentru a schimba ceva...

 

Sori.... îți Mulțumesc că din când în când am putut să fiu bună datorită ție, îți Mulțumesc că ai trecut prin viața mea și ai făcut-o mai frumoasă, îți Mulțumesc pentru îmbrăţişările tale sincere de copil bun...

 

Mami (Ionela Agavriloaiei), ție nu știu ce să-ți spun, pot doar să le povestesc oamenilor cât ai luptat pentru Sorina, dincolo de puterile unui om , câtă decenţă în durerea asta surdă și neînchipuit de sfâșietoare a existat în tot ceea ce ai trăit în ultimele zile de viață ale copilului tău.

 

Pe voi, dragi colegi, vreau să vă rog să nu uitați că înainte de orice și indiferent de pregătirea pe care o avem, suntem și trebuie să rămânem OAMENI.

 

Drum lin în lumină, SORINA!”

 

Dumnezeu să o odihnească în pace pe Sorina. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Loading...
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Loading...
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu la FINAL în Botoșani – avocații cer ACHITAREA fostului președinte al CJ
Vizitele lunare la Tribunalul Botoșani începute în 2016 și mai ales stresul cauzat de problemele din justiție care s-au răsfrânt și asupra familiei sunt pe cale să ia sfârșit pentru Florin Țurcanu.  
Show-ul recordurilor la Polivalentă, cel mai mare spectacol indoor de după revoluție: Dacă noi ne iubim... aprindem salaVIDEO & GALERIE FOTO
La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.
Echipa de handbal a Botoșaniului, în impas: Președintele amenință cu retragerea: Ar fi păcat să râdă celelalte județe de noi
În ciuda rezultatelor bune obținute în campionatul Diviziei A, echipa de handbal CSM Botoșani traversează o perioadă financiară extrem de grea, iar președintele Cătălin Stoleru amenință inclusiv cu retragerea.
”Scandalos și regretabil”! Poeta premiată în numele lui Eminescu, sătulă de bărbații poeți, a protestat pe scenă: Mentalitate de secol 19, în care femeile nu au... VIDEO & FOTOGALERIE
La doi ani după scandalul național provocat de poeta Medeea Iancu la Gala de decernare a Premiilor Eminescu, o altă tânără a produs rumoare printre cei 400 de spectatori prezenți la eveniment. De această dată în centrul atenției s-a aflat chiar câștigătoarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum pe anul 2019.
Pentru multi nu are nici o relevanta. Ei ( medicii) se uita in continuare, cu coada ochiului, daca scoti plicul din buzunar.
2 august 2019, 11:29
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Ce doriți să vedeți săptămâna viitoare pe Stadionul Municipal?
Meciul naționalei României de rugby
Meciul FC Botoșani - Poli Iași
Declaraţia zilei
„Un singur aspect aș dori să vă aduc în atenție. Numărul insuficient de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară și anume pentru copiii de  0 -3 ani care la noi în oraș au la dispoziție doar trei clase, doar trei ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
14 februarie 2020
EUR
Euro
4.7694 lei
USD
Dolarul SUA
4.4000 lei
CHF
Francul elveţian
4.4840 lei
GBP
Lira sterlină
5.7297 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0071 lei
XAU
Gramul de aur
222.8755 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2480 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9555 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3226 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1924 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6383 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.