Știrea zilei
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului

Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Bonusul la leafă se plăteşte chiar şi dacă angajaţii îşi pierd locul de muncă până la finele anului

 

În ultima şedinţă a CA-ului de la ASF s-a votat ca amintitul drept bănesc să fie încasat înainte datei de 5 noiembrie, informează Economica.net care precizează că surse din piaţa asigurărilor susţin că decizia ar fi fost luată pentru ca toţi membrii si angajaţii ASF să beneficieze de acest avantaj, chiar şi cei care după această dată nu vor mai fi angajaţi ai instituţiei.


Aceasta deoarece ASF este condusă de un Consiliu format din 9 membri:


-    5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi;


-    4 membri neexecutivi, printre care se regăseşte şi fostul preşedinte al PSD Botoşani, Gheorghe Marcu.


Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 5 noiembrie 2013. Astfel, pe 5 noiembrie 2018, ASF va trebui să aibă validat de către Parlament un nou Consiliu de Administraţie pentru următorii 5 ani, care poate include sau nu membrii actualului Consiliu.

 

Totul pleacă de la CCM


Într-un răspuns oficial trimis de ASF către Economica.net se arată că toate deciziile de politică salarială sunt luate în concordanţă cu prevederile contractului colectiv de muncă negociat de conducerea instituţiei cu sindicatul.


„Politica salarială a ASF nu prevede acordarea altor venituri în afara celor deja prevăzute in Contractul Colectiv de Muncă, negociat la nivel de instituție cu Sindicatul salariaților ASF”.


Botoşăneanul Gheorghe Marcu a intrat în structura ASF încă din 2013, asta şi în urma unei negocieri politice la nivel judeţean şi local din cadrul Uniunii Social Liberale. Fostul parlamentar a acceptat ca USL să îl susţină la preşedinţia Consiliului Judeţean pe PNL-istul Florin Ţurcanu, în schimb PSD sprijinându-l pe Gheorghe Marcu pentru ocuparea unui post de vicepreşedinte la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, instituţie a cărei activitate a fost ulterior preluată de ASF.

 

Într-un an cât alţii în zece


Din declaraţiile de avere aferente anului 2017 reiese că Gheorghe Marcu a avut, alături de un coleg, cel mai mare venit dintre membrii neexecutivi ai Consiliului ASF.


Dar iată sumele:


Gheorghe Marcu - 338.678 lei, adică 28.223 de lei pe lună;


Daniel Ştefan Armeanu - 338.678 lei, adică 28.223 de lei pe lună;


Gabriela Boca: 350.837 lei, adică 29.236 lei pe lună;


Albin Biro nu a precizat în declaraţia de avere veniturile încasate din salarii.


Al 13 – lea salariu de la ASF este egal cu leafa de bază a fiecărui angajat, ceea ce înseamnă că atât Gheorghe Marcu, cât şi Daniel Ştefan Armeanu ar urma să primească fiecare în jur de 6.000 de euro.

 

loading...
Până la urmă s-a scos : Gheorghe Marcu a prins post la „Big Brotherul” financiar
104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
LECȚIE din pușcărie: Deținuții mai harnici și mai eficienți la muncă decât salariații plătiți de patroni
De o eficiență și productivitate ieșite din comun par să dea dovadă cei care se află într-o categorie aparte: persoanele care au condamnate la închisoare.
Bijutierul, băieţii cu lifturile, afaceristul cu avion, cei doi giganţi din lactate – TOP 10 afacerişti din Botoşani
Topul Judeţean al Firmelor lansat săptămâna trecută de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani a avut, ca de obicei, o secţiune aparte dedicată celor mai profitabile firme.
OPERAȚIUNE nocturnă în centrul orașului viceprimar – Eltrans – Poliția Locală: Microbuze de marfă cu roțile blocate, petiție cu mașini zgâriate – GALERIE FOTO
Situația din zona adiacentă Pieței Centrale a municipiului a scăpat de sub control, cel puțin în cursul acestui an, iar disconfortul uriaș era resimțit într-un mod accentuat de către oamenii care locuiesc la blocurile din apropiere. Și nu în ultimul rând de botoșănenii care obișnuiesc să meargă la cumpărături în cea mai mare piață a orașului.
Cel mai celebru restaurant din Botoșani a spart bariera a 5 milioane, dar patronul ar vrea totuși să-l vândă
Probabil că pentru o bună parte a botoșănenilor SC Ernesto Lounge SRL nu le spune prea multe lucruri. Însă dacă aud de Restaurant LaStrada lucrurile se schimbă categoric.
Suntem fraierii României: Guvernul pregăteşte o ţeapă uriaşă, drumul mult aşteptat TĂIAT pentru că este prea scump
Autostrada A8 de la Târgu Mureș spre Moldova, tronsonul peste munți care ar trebui să lege regiunea de Transilvania și de Vest, ar putea fi anulată sau amânată pe termen lung. În locul său ar urma să fie prioritizat un proiect pe valea Oituzului - autostrada A13 Brașov - Bacău, potrivit unei analize a autorităților.
Săracii din Botoșani lăsați FLĂMÂNZI chiar de partidul pe care-l votează cu încăpățânare, Guvernul le-ar da mai degrabă bani să se spele
După aproximativ un deceniu de când oamenii cu probleme materiale „au fost hrăniți” la propriu de marea familie europeană, în guvernare social-democrată programul prin care se ofereau produse alimentare sărmanilor, a capotat nu numai la Botoșani, ci în toată țara. De doi ani de zile.
O Toyota s-a izbit violent într-un stâlp lângă ”Laurian” și a ricoșat într-un Passat, șoferul dus de urgență la spital - GALERIE FOTO
Un nou week-end, un nou accident în apropierea Colegiului Național AT Laurian. De această dată nu a mai avut loc la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu, ci chiar în fața unității de învățământ.
Milionarii Botoșanilor s-au întâlnit la cel mai scump bal din an: s-au premiat între ei, au admirat fete frumoase și au ținut la ușă politicienii - GALERIE FOTO
A XXV - a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri a avut loc vineri seară, iar odată cu schimbarea președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) manifestarea și-a modificat puțin locul desfășurării, dar și mai mult structura.
Concurs cu 28 de candidaţi câştigat de şoferul instituţiei: DNA a început ancheta, s-a deschis şi un proces
Un concurs organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru ocuparea unui post devenit vacant în urma unei pensionări a avut parte de o concurenţă mai ceva ca pe vremuri la „Medicină” şi s-a terminat cu un proces şi o plângere la Tribunalul Botoşani.
Unde s-a ajuns! Timişoara caută şoferi şi vatmani la Botoşani, salariile bat spre 1.000 de euro
Criza cronică a forţei de muncă obligă unele firme să îşi caute lucrători la celălalt capăt al ţării şi să vină cu oferte care în urmă cu un deceniu păreau a fi doar un vis.
CRIMA DE LA VORNICENI: Confruntare tată și fiică în proces, unul dintre inculpați și-a schimbat mărturia
La Tribunalul Botoșani a avut loc pe 30 decembrie un nou termen în crima de la Vorniceni, în care Dumitru Dăscăleanu a fost ucis cu bestialitate de către patru tineri: Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.
MEDICI acuzați că au tratat NELEGAL aproape 1.800 de pacienți, proces de zeci de mii de euro tranșat la Tribunal
Un control efectuat în luna februarie a anului trecut s-a soldat cu imputarea unei sume de peste 200.000 de lei, sau 44.000, echivalentul în euro. Banii au fost imputați pentru o serie de servicii medicale efectuate în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, ce se află sub tutela Primăriei municipiului reședință de județ.
Polițiștă bătută și amenințată în trafic de un șofer mort de beat
Nu de puține ori agenții de poliție au de suferit în urma controalelor pe care le efectuează în trafic.
Aşa ieşi primar prin Botoşani? O femeie a votat DE ŞASE ORI cu buletinul expirat – VIDEO & FOTO
O femeie din satul Brehuieşti a reuşit performanţa de a vota de şase ori cu toate că are cartea de identitate expirată.
astratex.ro
Șefii cei mari de la ”Apă” au fost plătiți și fără să vină la treabă, i-a prins ANAF-ul și trebuie să dea banii înapoi
Membrii consiliului de administrație de la SC Nova Apaserv SA au beneficiat de plata integrală a indemnizației lunare chiar și dacă nu au participat la toate ședințele.
PRIMUL termen în procesul crimei de la Pacea: Părinții Petronelei, înfruntare cu elevul, mama fetei a început să urle de durere
Bogdan Ionel, tânărul de 17 ani care ar fi ucis-o pe eleva Petronela Mihalachi în pădurea de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Pacrhetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru omor calificat.
Val URIAȘ de demisii la partid: Roxana, colonelul, preşedintele fondator şi chiar… cumătrul, scrisoare EXPLOZIVĂ: Minte cum respiră
Filiala Județeană ALDE Botoșani stă pe un butoi cu pulbere. Partidul care guvernează alături de PSD pare să se fi rupt în două la nivel județean, fiecare dintre tabere ducând lupte grele la nivel central, respectiv către Călin Popescu Tăriceanu, pentru înlăturarea celeilalte.
Soldățel, cățelul dat afară de stăpân, a plecat departe tare – FOTO & VIDEO unde a ajuns patrupedul ținut la poartă
Vă mai amintiți de Soldățel?
Mamă și fiică alergate cu toporul de-un bărbat dezbrăcat, șeful de post ar vrea taxă de protecție
Un bărbat cu capul alb acuzat de tentativă de omor a venit în fața judecătorilor de la Tribunalul Botoșani și a scos la iveală o adevărată „conspirație” demnă de pelicule polițiste.
Un „Alfa Land” mai mic pentru oamenii bogați: Șir de vile construit lângă Parcul Cornișa – FOTOGALERIE
Un cuplu de la Botoșani a depus documentația necesară la Primărie pentru construirea unui mini-cartier de vile.
Mie îmi plac articolele alea când o slugă primește "leafă socială" 140 lei pentru care e obligat să facă 32 de ore muncă în folosul obștii. Huuu la muncă putoare! Te-ai băgat în banii șefului, din cauza ta o să ia 5999 euro. La pușcărie cu tine nenorocitule! Atentezi la banii șmecherului, ai?
5 octombrie 2018, 15:04
Da. Foarte destept acest Marcu. Vai de capul nostru. Dar asa este botosanenii nu stiu altceva decat sa voteze minunile din Psd. Cultura botosanenilor se numeste PSD.
5 octombrie 2018, 10:54
E salariu de neam prost rau.Dar daca ne gandim si la Flutur care si-a uns toti oameni de-ai lui pe la institutii subordonate parca nu vedem alternativa.Daca s-ar face publice salariile incepand de la Ivanescu si continuand cu Dumitras si toata sleata unsa prin primarie pe la Politia Locala si fel de fel de directii subordonate primariei ne facem cruce.Macar Marcu ,chiar daca pute a nesimtire si acolo are doua facultati facute la timp ,ailalti multi au facut facultate dupa ce s-au angajat pe la Spiru Haret.
5 octombrie 2018, 07:48
6000 euro,adica cat ia un profesor intr-un an spre ex.Oricum noi prostimea din Moldova ,Botosani si Vaslui in special votam PSD la greu .Atat ne duce mintea...
5 octombrie 2018, 07:37
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine este vinovat de blocarea investițiilor în municipiul Botoșani?
Guvernul
Consiliul Local
Primarul
Altcineva
Declaraţia zilei
”Toți românii, în cazul de față botoșănenii, cei pe care Răzvan Rotaru îi consideră, în baza unei închipuite congruențe ideologice sau principiale aliații săi, trebuie să aibă propriile lor convingeri, construite în baza ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6639 lei
USD
Dolarul SUA
4.1179 lei
CHF
Francul elveţian
4.0856 lei
GBP
Lira sterlină
5.2762 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6344 lei
XAU
Gramul de aur
160.9705 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2415 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9872 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1283 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6250 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.