Știrea zilei
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului

Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Bonusul la leafă se plăteşte chiar şi dacă angajaţii îşi pierd locul de muncă până la finele anului

 

În ultima şedinţă a CA-ului de la ASF s-a votat ca amintitul drept bănesc să fie încasat înainte datei de 5 noiembrie, informează Economica.net care precizează că surse din piaţa asigurărilor susţin că decizia ar fi fost luată pentru ca toţi membrii si angajaţii ASF să beneficieze de acest avantaj, chiar şi cei care după această dată nu vor mai fi angajaţi ai instituţiei.


Aceasta deoarece ASF este condusă de un Consiliu format din 9 membri:


-    5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi;


-    4 membri neexecutivi, printre care se regăseşte şi fostul preşedinte al PSD Botoşani, Gheorghe Marcu.


Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 5 noiembrie 2013. Astfel, pe 5 noiembrie 2018, ASF va trebui să aibă validat de către Parlament un nou Consiliu de Administraţie pentru următorii 5 ani, care poate include sau nu membrii actualului Consiliu.

 

Totul pleacă de la CCM


Într-un răspuns oficial trimis de ASF către Economica.net se arată că toate deciziile de politică salarială sunt luate în concordanţă cu prevederile contractului colectiv de muncă negociat de conducerea instituţiei cu sindicatul.


„Politica salarială a ASF nu prevede acordarea altor venituri în afara celor deja prevăzute in Contractul Colectiv de Muncă, negociat la nivel de instituție cu Sindicatul salariaților ASF”.


Botoşăneanul Gheorghe Marcu a intrat în structura ASF încă din 2013, asta şi în urma unei negocieri politice la nivel judeţean şi local din cadrul Uniunii Social Liberale. Fostul parlamentar a acceptat ca USL să îl susţină la preşedinţia Consiliului Judeţean pe PNL-istul Florin Ţurcanu, în schimb PSD sprijinându-l pe Gheorghe Marcu pentru ocuparea unui post de vicepreşedinte la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, instituţie a cărei activitate a fost ulterior preluată de ASF.

 

Într-un an cât alţii în zece


Din declaraţiile de avere aferente anului 2017 reiese că Gheorghe Marcu a avut, alături de un coleg, cel mai mare venit dintre membrii neexecutivi ai Consiliului ASF.


Dar iată sumele:


Gheorghe Marcu - 338.678 lei, adică 28.223 de lei pe lună;


Daniel Ştefan Armeanu - 338.678 lei, adică 28.223 de lei pe lună;


Gabriela Boca: 350.837 lei, adică 29.236 lei pe lună;


Albin Biro nu a precizat în declaraţia de avere veniturile încasate din salarii.


Al 13 – lea salariu de la ASF este egal cu leafa de bază a fiecărui angajat, ceea ce înseamnă că atât Gheorghe Marcu, cât şi Daniel Ştefan Armeanu ar urma să primească fiecare în jur de 6.000 de euro.

 

loading...
Până la urmă s-a scos : Gheorghe Marcu a prins post la „Big Brotherul” financiar
104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Cel mai fericit pensionar botoșănean a primit înainte de Paște mai mult de 10.000 de lei
O uriașă gură de aer este primită de o categorie de pensionari de la Botoșani. Nu am putea spune că se regăsesc printre cei care beneficiază de „pensii nesimțite”, pentru că vorbim despre persoane care în tinerețe și-au pus în primejdie integritatea corporală, la locul de muncă.
O femeie de serviciu cu zâmbetul pe buze: Povestea Danielei, mama văduvă care-și crește fetițele dintr-un minim pe economie – FOTO&VIDEO
Fiecare persoană are propriul drum în viață. Atât calea personală, cât și cea profesională depind nu numai de alegerile noastre, ci și de context. Unii ajung medici sau avocați, alții oameni de afaceri, dar avem nevoie și de măturători sau femei de serviciu. Ultima categorie menționată diferă de prima, într-adevăr, însă fiecare are un rost și un scop bine stabilit în cadrul societății și noi toți avem drepturi egale.
Zeci de bătrâni, o povară pentru propriii copii – Mulți sunt UITAȚI în spitale, alții nici nu știu de existența lor sau fug cât mai departe de ei – FOTOGALERIE
Unii copii  îi prețuiesc atât de mult, alții fug cât mai departe de responsabilități, iar unii își amintesc de ei abia când nu mai sunt. Părinții bătrâni, enigmatici și cuminți, aproape terminându-și rostul în viață, fac parte în anul 2019 din categoria persoanelor neglijate, nu de oricine, ci de propriii  lor copii.
PREMIERĂ: Au început lucrările la primul Drive din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Celebra metodă, de comenzi la fast-food efectuate din mașină, aplicabilă mai ales la americani, a ajuns și la Botoșani. Deja se lucrează la prima linie de drive din municipiul reședință de județ. 
GAME OVER: Zero locuri de veci în Cimitirul Pacea, ultima sută și la Eternitatea, se iau în calcul soluții disperate
Situația locurilor de veci de la Botoșani este pe cale să devină dramatică. Deja în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri libere pentru concesionare și se mai fac înmormântări doar în acele cazuri în care familiile dețin deja un cavou.
Primărie executată silit pentru plata indemnizației unei femei cu dizabilități, care a murit între timp
O situație de o ironie amară se petrece la Botoșani. Un tânăr care s-a luptat ca bunica lui bolnavă să fie încadrată în grad de handicap și să obțină indemnizația  aferentă a câștigat un proces cu Primăria din localitatea de domiciliu și cu alte instituții ale statului.
Pacienți „omorâți” de sistemul medical: Sunt refuzați la Iași și București, Raed Arafat ignorat în majoritatea cazurilor
Sute de oameni ajung în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Mavromati Botoșani din diverse cauze. Unii dintre ei vin cu arsuri provocate în urma incendiilor, exploziilor sau după diferite accidente în gospodărie.
„Boala” invizibilă care lovește în copiii Botoșaniului, semnal de ALARMĂ către părinți
Românii sunt cei mai stresați europeni și nu este de mirare având în vedere condițiile socio- economice. În timp ce adulții se stresează pentru că nu au bani de plătit facturi, că nu fac față la locul de muncă sau altele asemenea, pentru copii cea mai frecventă sursă de stres este școala.
PROTEST cu peste 100 de mașini la Botoșani: marș pe străzile orașului, se cer ambulanțe în plus pentru oameni în pericol să moară
Un mandat al neputinței. Dacă ar exista o descriere pentru legislatura 2016 – 2020 de la Consiliul Județean (CJ) Botoșani făcută de locuitorii unei anumite zone a județului, probabil că despre asta ar fi vorba, despre neputință.
PROIECT interesant pentru fostul complex Armonia din Bulevardul Eminescu gândit de un tânăr afacerist - GALERIE FOTO
Clădirea care se degradează de mai bine de un deceniu în bulevardul Mihai Eminescu își va recăpăta frumusețea de altădată după ani de așteptare. În încăperile părăsite și-au făcut culcuș oamenii fără adăpost, însă într-un final zidurile au devenit periculoase chiar și pentru ei.
SPECTACOL de zile mari la Botoșani: Amintirile, focul și emoțiile au adus împreună mii de oameni de toate vârstele – FOTO&VIDEO
Se pare că weekendul acesta, 30-31 martie 2019 nu poate fi comparat cu altele. A fost cu și despre amintiri, foc și emoții. Toate în singurul mall din Botoșani, la Uvertura Mall, care împlinește 6 ani de la deschidere.
Jandarmi botoșăneni AMENINȚAȚI și înjurați ca la ușa cortului de un bărbat prins cu droguri, s-a sesizat Parchetul
Un bărbat și-a vărsat furia la adresa Jandarmeriei Române și mai ales a unor jandarmi botoșăneni, în mediul online.
Tragedia de la Orășeni Deal: Fratele botoșăneanului mort în accident, mărturisire dureroasă după aproape 4 ani- Am observat mașina într-o fracțiune de secundă
Ziua de 6 iunie 2015 este una neagră pentru familia Huțanu din Vorona care a pierdut doi membri într-un cumplit accident rutier. Ce este mai cumplit este faptul că în urma morții celor doi soți, Ștefan și Mirela Huțanu, doi copilași au rămas orfani de ambii părinți. În urmă au rămas instituțiile statului care au cercetat și urmează să pedepsească vinovatul, dacă acesta există. Pentru că, Mirela și Ștefan nu mai pot fi aduși înapoi. 
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO
Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.
melimeloparis.ro%20
Pensia mult prea mică, medicamentele și facturile mult prea mari: Bătrânii botoșăneni, în pragul SINUCIDERII – Copiii, singurii care îi țin în viață – FOTOGALERIE
În județul Botoșani trăiesc zeci de mii de vârstnici care nu mai pot munci, iar câteva mii provin din municipiul reședință de județ. Trist este că mulți dintre ei, poate chiar majoritatea, abia trăiesc de o pe o zi pe alta, chinuindu-se să le ajungă pensia.
Hotel cu piscină, săli de conferință, terasă și restaurant în locul unei școli din centrul orașului Botoșani – GALERIE FOTO
Proiect îndrăzneț promovat la Botoșani de doi tineri afaceriști. Cei doi, soț și soție au achiziționat clădirea în care a funcționat fosta școală 4.
Puiul galben găsit și în magazinele din Botoșani decolorat după o… saramură: MESAJUL producătorului
Fiecare încearcă în aceste vremuri să cumpere produse cât mai sănătoase, dacă se poate chiar bio, chiar cu riscul cheltuirii unui buget mai ridicat la capitolul mâncare. Iar în materie de pui, o anumită marcă părea să fie în preferințele consumatorilor, mai ales datorită aspectului.
POVESTEA omului care iubește oamenii: Un medic merge zilnic 50 de km pentru a se îngriji de suferința altora – GALERIE FOTO
Într-un stat cu valori solide și un sistem bine pus la punct, fiecare persoană are acces neîngrădit la servicii de bază. În România s-ar putea spune că de la Revoluția din 1989 lucrurile au evolut însă pașii parcurși încă sunt mici. La Botoșani, spre exemplu, încă există comunități întregi care nu au acces la serviciile medicale.
Mai nou, ne place la țară: Sute de botoșăneni au lăsat blocul pentru o casă construită la sate – FOTOGALERIE
Chiar dacă este declarat ”orașul verde” al României, municipiul Botoșani nu mai reprezintă o alternativă pentru o parte dintre botoșăneni. Aceștia fug de zonele aglomerate, de un trafic tot mai aglomerat și preferă să își construiască o casă în comunele vecine capitalei județului.
kalapod.net%20
Bursa zvonurilor: McDonald’s ar fi găsit la Botoșani locația perfectă pentru un restaurant cu McDrive
De ceva timp în municipiul reședință de județ circulă o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s. Gheața a fost oricum spartă anul trecut de cei de la KFC care se bucură de un mare succes.
Mie îmi plac articolele alea când o slugă primește "leafă socială" 140 lei pentru care e obligat să facă 32 de ore muncă în folosul obștii. Huuu la muncă putoare! Te-ai băgat în banii șefului, din cauza ta o să ia 5999 euro. La pușcărie cu tine nenorocitule! Atentezi la banii șmecherului, ai?
5 octombrie 2018, 15:04
Da. Foarte destept acest Marcu. Vai de capul nostru. Dar asa este botosanenii nu stiu altceva decat sa voteze minunile din Psd. Cultura botosanenilor se numeste PSD.
5 octombrie 2018, 10:54
E salariu de neam prost rau.Dar daca ne gandim si la Flutur care si-a uns toti oameni de-ai lui pe la institutii subordonate parca nu vedem alternativa.Daca s-ar face publice salariile incepand de la Ivanescu si continuand cu Dumitras si toata sleata unsa prin primarie pe la Politia Locala si fel de fel de directii subordonate primariei ne facem cruce.Macar Marcu ,chiar daca pute a nesimtire si acolo are doua facultati facute la timp ,ailalti multi au facut facultate dupa ce s-au angajat pe la Spiru Haret.
5 octombrie 2018, 07:48
6000 euro,adica cat ia un profesor intr-un an spre ex.Oricum noi prostimea din Moldova ,Botosani si Vaslui in special votam PSD la greu .Atat ne duce mintea...
5 octombrie 2018, 07:37
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
Beneficiați de o primă specială cu ocazia Sărbătorilor Pascale?
Da
Nu
Încă nu știu
Declaraţia zilei
„Vor să desfiinţeze dreptul la proprietate. Dacă nu mai vreţi case, terenuri, maşini, frigidere, «aragaze» (n.r. – forma corectă la plural este aragazuri), e în regulă“, Liviu Dragnea, președinte PSD, la Botoșani ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
19 aprilie 2019
EUR
Euro
4.7607 lei
USD
Dolarul SUA
4.2327 lei
CHF
Francul elveţian
4.1761 lei
GBP
Lira sterlină
5.5053 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7834 lei
XAU
Gramul de aur
173.5601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4879 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0277 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1661 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.