Știrea zilei
50.000 de lei! Bani mai mulți pentru medicii de familie din Botoșani – TOPUL celor mai bine plătiți

Medicii de familie din Botoșani primesc tot mai mulți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani. Față de anul precedent, când cea mai mare sumă decontată pe o lună era 35.000 de lei, spre finalul anului 2021, s-a ajuns ca un medic să primească și 50.000 de lei.

Medici cu mii de pacienți

 

Iar asta în principal deoarece a crescut valoarea punctului „per capita”. Medicii de familie sunt plătiți de CAS Botoșani în baza contractelor încheiate. Iar banii primiți depind atât de numărul de pacienţi înscrişi, cât şi de serviciile medicale prestate.

 

Ca atare, sumele decontate diferă de la o lună la alta și de la un medic la altul. La nivelul județului, în luna octombrie 151 de medici de familie aveau contract cu CAS Botoșani.

 

3.708.020,70 lei,

este suma decontată în total pentru luna octombrie

 

Medicii de familie din mediul rural par să câștige mai bine întrucât au și mai mulți pacienți asigurați înscriși, dar beneficiază și de un spor.

 

 "Începând cu 1 august 2021 după ce au fost încheiate noile contracte de furnizare de servicii medicale în asistența medicală primară valoarea punctului per capita a crescut de la 7,8 lei la 8,5 lei. În acest fel au crescut și veniturile medicilor de familie, avem medici care au pe listă mai mulți asigurați, peste 3.000 de asigurați și încasează o sumă de în jur de  50.000 de lei. Această sumă este influențată și de sporul acordat în zona rurală”,

Alina Mustiață, director CAS Botoșani.

 

 

CINE primește cei mai mulți bani

 

Iată topul celor mai mari sume acordate de CAS Botoșani.

 

  • 50.807 de lei – medic comuna Hudești
  • 43.934  - medic comuna Ungureni
  • 39.729 -   medic comuna Vorona
  • 39.545 – medic Dorohoi

 

Cei mai mulți dintre acești medici au câte 3.000 de pacienți. Iar asta din cauză că încă există deficit de medici de familie în multe comune din Botoșani. La polul opus cea mai mică sumă decontată a fost 8.586 de lei pentru medicul de familie din Trușești. Sunt rare cazurile în care decontul de la CAS este sub 10.000 de lei.

 

Deficit de medici

 

Din banii decontați de CAS, medicii de familie îşi plătesc toate cheltuielile cabinetului: salariul asistentelor, al femeii de serviciu, impozitele la stat, utilităţile, chiria. Astfel ceea ce rămâne după scăderea acestor cheltuieli reprezintă venitul propriu al medicului de familie.

 

Unii medici mai primesc bani și pentru că au ales să monitorizeze pacienți COVID sau sunt implicați în campania de vaccinare. 

 

La nivelul județului sunt vacante patru posturi de medici de familie în municipiul Botoșani câte unul în următoarele localități Flămânzi, Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Coțușca, Dimăcheni, Drăgușeni, Hudești, Manoleasa, Viișoara, Vorniceni, Ungureni, Călărași.

loading...
Doar trei medici de familie prezenți la o întâlnire organizată de prefect, val de nemulțumiri transmise - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Poliția Locală dată în judecată de un angajat pentru mai puțin de 200 de lei
Cazurile în care angajații din sistemul bugetar sunt sancționați disciplinar sunt mai rare la Botoșani.
Pentru cei care nu știu, medicul indiferent de specialitatea lui are la dispoziție douăzeci de minute, normate, pentru fiecare pacient.Anamneza, consultație și tratament. Poate nu întâmplător medicii au program de șapte ore...Lucrează cu oamenii care și-au pus viața în palma lor și nu trebuie să fie grăbiți sau să lucreze sub presiune. Din păcate deficitul de medici, atât de familie cât și specialiști se resimte puternic în starea de sănătate a populației.
5 decembrie 2021, 18:05
Medicii de familie sunt baza piramidei sistemului de sănătate. Sunt cei în care potențialii pacienți au încredere absolută. Dacă ar fi avut de la început responsabilitatea vaccinării populației, spitalele nu s-ar fi confruntat cu aglomerația, stresul, infectările și decesele într-un număr atât de mare. Iar procentul vaccinaților ar fi fost mult mai ridicat. La fel și cel al vindecaților.Dar, atunci când politicul intervine, dezastrul nu mai poate fi oprit.
5 decembrie 2021, 17:46
bani aruncati, cati pacienti consulta in cele 4 ore si calitatea si acuratetea consultului, asta ar trebui sa primeze, asa ca.... ar trebui revizut sistemul,bani f.multi si calitate aproape de 0 (zero)
5 decembrie 2021, 16:43
absurd, aberant. sunt si medici buni , dar majoritatea sunt catastrofe.
5 decembrie 2021, 11:43
Cum sa primeasca medicii de familie la salar atatia bani ?Dar ce opereaza pe cord deschis ?Medicii de familie sa fie platiti dupa cat muncesc adica dupa cate consultatii fac.Ca nu consulta lunar 3000 de pacienti.Daca impartim 3000 de pacienti la 21 de zile = 142 .Dar ei in acele 4 ore de servici daca consulta 20 persoane.Pentru asta contribuim noi la sistemul de sanatate? Nici macar nu avem dreptul sa vedem ce ne scrie pe cardul de sanatate ca degeaba nu ne este interzis sa ne vedem propriile carduri de sanatate.Sigur ne scriu boli fictive .
5 decembrie 2021, 10:50
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am făcut un control pe zona HoReCa care m-a intrigat foarte tare, pentru că la un angajator am găsit opt tineri de 17 ani care desfășurau activitate fără forme legale, aveau un program de lucru de 16 ore în condițiile în care ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9210 lei
USD
Dolarul SUA
4.8330 lei
CHF
Francul elveţian
5.0392 lei
GBP
Lira sterlină
5.8375 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5786 lei
XAU
Gramul de aur
276.1646 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2491 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2522 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3658 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7446 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2007 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.7 o C
Dorohoi
27.7 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
29.1 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
29.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.