Știrea zilei
2 milioane de euro îngropate! Poveste fără sfârșit: Pavelele de pe bulevard înlocuite din nou - Sunt pavele stricate, nu le putem lăsa așa - GALERIE FOTO

Primăvara aceasta se împlinește un deceniu de la reabilitarea bulevardului Mihai Eminescu, dar reparațiile la trotuare nu s-au terminat nici până în 2018.

Betonul amprentat înlocuit cu granit din China, iar acum se pun pavele. Probabil din România

Finalizate cu doar câteva zeci de ore înaintea alegerilor locale din 2008, lucrările au avut nevoie de mai multe îmbunătățiri. Printre altele, betonul amprentat s-a crăpat și a fost adus granit din China. SC Nova Construct SRL, firma care a efectuat investiția, a dat faliment, iar garanția de bună execuție a dispărut subit din bancă deși trebuia să se afle la dispoziția Primăriei Botoșani. Așa că lucrările au tot fost suportate din bugetul local. La fel ca și cele demarate în martie, când a început înlocuirea pavelelor din apropierea copacilor.


Edilii susțin că sunt practic obligați să finanțeze reparațiile de pe bulevard, chiar dacă se tot repetă.


”A fost un proiect derulat prin serviciul investiții în anii precedenți, probabil în 2008, eu nu eram la Primărie. Această investiție a fost într-o perioadă de garanție, acea perioadă a expirat. În momentul expirării garanției, chestiunea revine în responsabilitatea direcției edilitare, prin compartimentul de întreținere-reparații străzi, deci acum, pe reparații străzi, reparăm această bucată de bulevard stricată, nu o putem lăsa așa. Înlocuim tot ceea ce este stricat, nu le putem lăsa așa, este o zonă importantă din bulevard. Sunt pavele stricate, nu le putem lăsa așa”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Inițial, lucrările au început pe 12 martie, dar au fost întrerupte de vreme și apoi reluate, imaginile de mai jos fiind surprinse pe 27 martie.

 

”Facem reparații fiindcă avem reclamații”


Cât costă noile îmbunătățiri aduse bulevardului Mihai Eminescu se va afla mai târziu pentru că, potrivit viceprimarului, ”noi reparăm și în funcție de complexitatea reparațiilor vom ști valoarea lucrărilor”.


”Practic, toate pavelele stricate, distruse le înlocuim și pe trotuar, și pe partea carosabilă. Facem reparații fiindcă avem reclamații, într-adevăr, și colegii de la edilitare au observat că sunt degradate”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Tronsonul supus noilor intervenții este cel central, delimitat de străzile Marchian și Octav Onicescu.

 

Telenovela de pe bulevard

 

Betonul amprentat a fost distrus în bună parte după prima iarnă, adică a ținut pentru alegerile locale și cele parlamentare din 2008.
În 2011 a fost înlocuit cu granit din China, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 450.000 de lei. Ca și acum, de execuție s-a ocupat tot SC Conrec SA.
În 2012 lucrările s-au reluat fiindcă pavelele de granit montate în urmă cu mai puțin de un an începuseră deja să sară.


8,8


milioane de lei a fost valoarea contractului inițial de reabilitare a bulevardului perfectat de Primăria Botoșani cu SC Nova Construct SRL Iași.


600.000


de lei a pierdut Primăria Botoșani garanție de bună execuție, bani pe care nu i-a mai recuperat vreodată.  


Însumând, reiese că numai până la lucrările din această primăvară s-au cheltuit deja 9,85 milioane de lei cu bulevardul Mihai Eminescu în ultimii zece ani.

 

loading...
Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu
Bulevardul Mihai Eminescu din nou în şantier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Director de ziar și jurnalist chemați în instanță în procesul Uvertura Mall!

Lovitură dată în procesul în care sunt judecate mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Botoșani, într-un dosar intrumentat de DNA Suceava și care vizează construcția singurului mall de la Botoșani.

Chiajna, mon amour... Scandal fără precedent, pumni și amenințări, jucătorii au înjurat spectatorii, oamenii i-au fluierat și huiduit: Rușine, blatiștilor, ați vândut meciul - VIDEO

Scene fără precedent de la promovarea roș-alb-albaștrilor în Liga 1 au putut fi văzute la finalul partidei FC Botoșani - Concordia Chiajna 0 - 1 disputată miercuri seară pe Stadionul Municipal.

UNICAT: Firma de curățenie a orașului are 3 șefi în aer, bătaie pe viață și pe moarte pentru funcții în timp ce rampele sunt sufocate de gunoaie

Disputa pe conducerea firmei de salubrizare a municipalității a ajuns de marți la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), care deja a redirecționat-o spre Tribunalul Botoșani, acolo se va tranșa noul litigiu.

5.000 de euro vărsați PNL-ului, la București, într-o singură zi, de euro Mihai; fratele Țurcanu se bate în donații cu Stolojan și nevasta lui Crin

În timp ce PNL Botoșani a rămas cu datorii consistente de pe urma mandatului de președinte al fratelui său, adunate inclusiv de la alegerile europarlamentare din 2014, Mihai Țurcanu contribuie cu sume importante de bani la bugetul de la București al partidului.

Plângere la DNA şi proces pentru noul CA de la Urban Serv + cerere de daune de peste 100.000 de lei

Revocarea consiliului de administraţie de la societatea de salubrizare şi numirea unuia interimar n-a avut nici pe departe darul de a readuce liniştea la unitatea municipalităţii. Dimpotrivă chiar, scandalul se amplifică.

O frumoasă fată din Spania, trasă parcă prin inel, a cântat la Botoșani pe un stadion gol – GALERIE FOTO & VIDEO

Unul dintre cele mai de tradiție evenimente de la Botoșani, organizat deja de 11 ani, în 2018 pare să nu fi atras masa obișnuită de oameni.

BĂTAIE DE JOC!!! Chiriași scoși cu forța din apartamentele HORROR pline de gunoie, mizerie, pereți scorojiți, fecale pe jos – GALERIE FOTO & VIDEO

Unii botoșăneni chiar nu par să aprecieze mâna de ajutor întinsă de stat, prin punerea la dispoziție de locuințe sociale. În mod normal locul în care trăiești oglindește modul în care ești definit ca persoană. În cazul acestor oameni, o descriere a condițiilor în care erau imobilele este greu de făcut.

RĂZBUNARE în stil mafiot în Centrul Istoric: Mercedes Benz distrus cu cărămizi în toiul nopții, curentul oprit pentru „acțiune” – GALERIE FOTO

Conviețuirea în Centrul Istoric al municipiului Botoșani pare să fie tot mai greu de suportat pentru unii botoșănenii ce au locuințe în proprietate acolo.

EVACUARE cu executorul judecătoresc și jandarmii în Centrul Istoric, femeie scoasă din locuința Primăriei – GALERIE FOTO

Primăvara aduce cu sine și o serie de măsuri extreme pentru chiriașii rău platnici din locuințele sociale ale Primăriei.

loading...
La 111 ani de la răscoala ţărănească, elevii din Flămânzi învaţă agricultura la mii de kilometri de casă, pe banii UE - VIDEO & FOTOGALERIE

Într-un judeţ eminamente agricol, zeci de elevi din Botoşani se familiarizează cu munca pământului la mii de kilometri depărtare de casă. Şi culmea, provin tocmai din localitatea de unde a plecat Răscoala Ţărănească de la 1907.

Biserica simbol a oraşului, WC-ul public al nemernicilor târgului: bălţi de urină la locul botezului lui Eminescu – FOTOGALERIE

An de an, cei mai mari scriitori ai României vin aici pe 15 ianuarie. Are loc o slujbă de pomenire a poetului nepereche fiindcă în acest lăcaş de cult a fost creştinat. Atunci îi trec pragul şi oficialităţile Botoşaniului, iar uneori, cum s-a întâmplat chiar în 2018, şi diplomaţi străini.

Afaceristul care închiriază terenuri pentru mașinile dintr-un cartier și dă 100.000 de euro la Primărie

O investiție importantă de la Botoșani a generat numeroase discuții în contradictoriu.

Crima de la Pacea: Unghiile Petronelei decisive în anchetă? Polițiștii și procurorii scotocesc orașul în căutare de alte probe

Probabil unul dintre cele mai complexe cazuri de la Botoșani și prin prisma valului uriaș de reacții din partea opiniei publice este omorul ce a fost comis în pădurirea de la Pacea și în care au fost implicați copii.

Măcel în tribune: ultraşi ridicaţi de jandarmi, ploaie de interdicţii pentru accesul pe stadion

Unul dintre cele mai violente episoade petrecute în această primăvară în Cupa României a avut loc la un meci al Botoşaniului. Surprinzător, evenimentele au fost trecute sub tăcere timp de mai bine de o lună.

loading...
Încă o ILEGALITATE în mijlocul orașului, moarte de om rezolvată cu un PET: O panaramă de tot râsul FOTOGALERIE

Autoritățile par să nu mai facă față la numărul mare de cazuri de ilegalitate care apar peste tot în oraș. Probabil că dacă s-ar efectua un control de amploare, polițiștii de la inspecția în construcții ar fi uimiți de rezultate. Și nu doar ei.

Gard și magazie dintr-un cartier din Botoșani dărâmate cu viceprimar și Poliție: Erau aici și alte treburi, sexuri și toate aleaGALERIE FOTO & VIDEO

O botoșăneancă din municipiu a făcut o adevărată criză de nervi, săptămâna trecută într-un cartier situat pe Aleea Viilor din Botoșani. Poliția Locală și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Botoșani, coordonați de viceprimarul Marian Murariu i-au dezafectat un gard și o magazie construite ilegal.

Viață de coșmar pentru doi soți din Botoșani, amenințați cu moartea de propriul fiu: Ne va da foc să ardem ca șobolanii

Trai greu pentru o familie și toate acestea din cauza propriului fiu.

Prietena criminalului chemată la audieri de anchetatori, pozele care au isterizat cunoscuții Petronelei - FOTO

Viața Mihaelei s-a transformat într-un coșmar începând de miercuri, de când prietenul ei, Bogdan, a recunoscut că a omorât-o cu zeci de lovituri de cuțit pe Petronela Mihalachi, amica ambilor.

Mama criminalului contraacată cu o variantă ȘOC: Nu a fost singur și probele vorbesc!

Bogdan Ionel nu avea tată, nu îl recunoscuse niciodată. Mama lui este plecată în Italia la muncă și astfel Bogdan și sora lui trăiau drama copiilor cu părinți plecați în străinătate. Tocmai de la tensiuni familiale a plecat starea sa de anxietate și depresie care a culminat cu o crimă.

modlet.ro
Fata omorâtă la Pacea, elevă la Colegiul Economic! UCISĂ de un băiat de 16 ani, val de șoc în Botoșani – GALERIE FOTO

Tânăra care a fost găsită ieri după amiază în păduricea din zona Pacea avea 18 ani și era elevă a Colegiului Economic Octav Onicescu.

Bine ca se re-re-repara Bulevadul - e o artera importanta, de acord, dar, domnule primar, ce faceti si cu celelalte strazi si alei din municipiu care sunt de pamant???Ati iesit in presa cu tot felul de promisiuni, poate va indreptati atentia si pe zona Luizoaia, aleaa Pisoski.Ce ar trebui sa facem noi ca si cetateni ca dumneavoastra ca sa va tineti de promisiune?Consiliul local nu are atributii vizavi de dezvoltarea orasului sau doar de a se intruni in sedinte?Sunt mai bine de 12 ani de când doar se promite. RUSINE.
11 aprilie 2018, 22:17
De ce nu se vorbeste in articol despre primarul de atunci si de acum!Nici o lucrare importanta nu se face in oras fara stirea lui! De ce nu mergeti sa luati un interviu primarului,asa in numele cetatenilor,sa-l intrebati pentru ce ia salariu daca nu are nici o raspundere!!!
11 aprilie 2018, 18:35
singura primarie din tara cu o mizerie de oras. mai mare dragul sa vezi alte localitati cum au fost gospodarite. aici iti strici tocurile la pantofi, se ridica pavelele. degeaba le lipesc, azi am trecut si sunt puse strimb si denivelat in bataie de joc de aia de la conrec. mai bine asfaltati trotuarele si strada. canalele sunt praf, au cimentat la vreo 5 cm deasupra canalului, efectiv cade roata pe capacul de la canal. toti facem slalom cu masina. dalelele sunt gaurite si fac un zgomot asurzitor in masina. va bateti joc ca niste nemernici de impozitele si taxele noastre. taxe mari pe gunoi si gunoiul cat casa, taxe pe masini urias, pe apartamente, pe aer ca sa tinem o primarie plina de taietori de frunze la caini pe salarii uriase!
11 aprilie 2018, 16:35
FURT. CALIFICAT. Cu complicitatea reprezentantilor primariei. Altfel cum va explicati ca Primaria nu a formulat plangere penala impotriva bancii si societatii comerciale? Probabil ceva plicuri cu bani au uns cateva usi de prin primarie...
11 aprilie 2018, 13:14
In realitate se sterg urmele furaciunii.
11 aprilie 2018, 10:25
Asta e bulevardul făcut "bine" de executantul care a dispărut în neant și care a reușit să scoată banii din Bancă, care constituiau garanția lucrării.Banii au fost scoși pe baza unei semnături false, dar cu ștampila reală a Primăriei condusă atunci de Flutur.Cum ștampilă stp de obicei la portar, e curios cum nici până acum, acel portar nu a fost pus să plătească banii!
11 aprilie 2018, 10:01
de 20 de ani tot reparati bulevardul, mai luati in calcul si alte strazi din municipiul ca de ex: Iuliu Maniu, Vasile Lupu, AT Laurian, Graniceri, Verona. Portariuc a reusit sa asfalteze Maramaures, voi ce aveti de gand ?// doar bulevardul ?
11 aprilie 2018, 08:11
astratex.ro
astratex.ro
loading...
loading...
starshiners.ro%20
Sondaj
Credeți că se va moderniza drumul Botoșani - Târgu-Frumos până la alegerile din 2020?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sentimente mai bune…nu cred că am supărat pe nimeni, nu am jignit pe absolut nimeni. Eu întotdeauna am fost un om de comunicare, un om cu care se poate vorbi. Iar dacă există și un argument, sunt întotdeauna omul care percutez. ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6243 lei
USD
Dolarul SUA
3.9431 lei
CHF
Francul elveţian
3.9779 lei
GBP
Lira sterlină
5.2825 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5928 lei
XAU
Gramul de aur
164.3747 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2352 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4513 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9792 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6208 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25 o C
Dorohoi
25 o C
Bucecea
25 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
25 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.