Știrea zilei
2 milioane de euro îngropate! Poveste fără sfârșit: Pavelele de pe bulevard înlocuite din nou - Sunt pavele stricate, nu le putem lăsa așa - GALERIE FOTO

Primăvara aceasta se împlinește un deceniu de la reabilitarea bulevardului Mihai Eminescu, dar reparațiile la trotuare nu s-au terminat nici până în 2018.

Betonul amprentat înlocuit cu granit din China, iar acum se pun pavele. Probabil din România

Finalizate cu doar câteva zeci de ore înaintea alegerilor locale din 2008, lucrările au avut nevoie de mai multe îmbunătățiri. Printre altele, betonul amprentat s-a crăpat și a fost adus granit din China. SC Nova Construct SRL, firma care a efectuat investiția, a dat faliment, iar garanția de bună execuție a dispărut subit din bancă deși trebuia să se afle la dispoziția Primăriei Botoșani. Așa că lucrările au tot fost suportate din bugetul local. La fel ca și cele demarate în martie, când a început înlocuirea pavelelor din apropierea copacilor.


Edilii susțin că sunt practic obligați să finanțeze reparațiile de pe bulevard, chiar dacă se tot repetă.


”A fost un proiect derulat prin serviciul investiții în anii precedenți, probabil în 2008, eu nu eram la Primărie. Această investiție a fost într-o perioadă de garanție, acea perioadă a expirat. În momentul expirării garanției, chestiunea revine în responsabilitatea direcției edilitare, prin compartimentul de întreținere-reparații străzi, deci acum, pe reparații străzi, reparăm această bucată de bulevard stricată, nu o putem lăsa așa. Înlocuim tot ceea ce este stricat, nu le putem lăsa așa, este o zonă importantă din bulevard. Sunt pavele stricate, nu le putem lăsa așa”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Inițial, lucrările au început pe 12 martie, dar au fost întrerupte de vreme și apoi reluate, imaginile de mai jos fiind surprinse pe 27 martie.

 

”Facem reparații fiindcă avem reclamații”


Cât costă noile îmbunătățiri aduse bulevardului Mihai Eminescu se va afla mai târziu pentru că, potrivit viceprimarului, ”noi reparăm și în funcție de complexitatea reparațiilor vom ști valoarea lucrărilor”.


”Practic, toate pavelele stricate, distruse le înlocuim și pe trotuar, și pe partea carosabilă. Facem reparații fiindcă avem reclamații, într-adevăr, și colegii de la edilitare au observat că sunt degradate”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Tronsonul supus noilor intervenții este cel central, delimitat de străzile Marchian și Octav Onicescu.

 

Telenovela de pe bulevard

 

Betonul amprentat a fost distrus în bună parte după prima iarnă, adică a ținut pentru alegerile locale și cele parlamentare din 2008.
În 2011 a fost înlocuit cu granit din China, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 450.000 de lei. Ca și acum, de execuție s-a ocupat tot SC Conrec SA.
În 2012 lucrările s-au reluat fiindcă pavelele de granit montate în urmă cu mai puțin de un an începuseră deja să sară.


8,8


milioane de lei a fost valoarea contractului inițial de reabilitare a bulevardului perfectat de Primăria Botoșani cu SC Nova Construct SRL Iași.


600.000


de lei a pierdut Primăria Botoșani garanție de bună execuție, bani pe care nu i-a mai recuperat vreodată.  


Însumând, reiese că numai până la lucrările din această primăvară s-au cheltuit deja 9,85 milioane de lei cu bulevardul Mihai Eminescu în ultimii zece ani.

 

loading...
Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu
Bulevardul Mihai Eminescu din nou în şantier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani
Adolescentul care a recunoscut în primă fază că a comis crima de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.
Ce lovitură! Prietenul lui Portariuc pregătit de PSD-işti să preia funcţia de prim-ministru după un plan în care Viorica se îmbolnăveşte
Mass-media centrală a lansat din nou informaţia că Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită din funcţia de prim-ministru. Pentru a evita scandalurile ce au însoţit plecările lui Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fosta europarlamentară ar demisiona invocând sănătatea precară.
Se coace un schimb de teren între Primărie și un privat care se termină cu un hipermarket și poate cu o parcare supraetajată – GALERIE FOTO
Municipalitatea botoșăneană poate deveni proprietară pe un teren generos care se află într-o zonă centrală a orașului. Mai exact lângă Stadionul Municipal, suprafața aparținând unei firme private.
Bine ca se re-re-repara Bulevadul - e o artera importanta, de acord, dar, domnule primar, ce faceti si cu celelalte strazi si alei din municipiu care sunt de pamant???Ati iesit in presa cu tot felul de promisiuni, poate va indreptati atentia si pe zona Luizoaia, aleaa Pisoski.Ce ar trebui sa facem noi ca si cetateni ca dumneavoastra ca sa va tineti de promisiune?Consiliul local nu are atributii vizavi de dezvoltarea orasului sau doar de a se intruni in sedinte?Sunt mai bine de 12 ani de când doar se promite. RUSINE.
11 aprilie 2018, 22:17
De ce nu se vorbeste in articol despre primarul de atunci si de acum!Nici o lucrare importanta nu se face in oras fara stirea lui! De ce nu mergeti sa luati un interviu primarului,asa in numele cetatenilor,sa-l intrebati pentru ce ia salariu daca nu are nici o raspundere!!!
11 aprilie 2018, 18:35
singura primarie din tara cu o mizerie de oras. mai mare dragul sa vezi alte localitati cum au fost gospodarite. aici iti strici tocurile la pantofi, se ridica pavelele. degeaba le lipesc, azi am trecut si sunt puse strimb si denivelat in bataie de joc de aia de la conrec. mai bine asfaltati trotuarele si strada. canalele sunt praf, au cimentat la vreo 5 cm deasupra canalului, efectiv cade roata pe capacul de la canal. toti facem slalom cu masina. dalelele sunt gaurite si fac un zgomot asurzitor in masina. va bateti joc ca niste nemernici de impozitele si taxele noastre. taxe mari pe gunoi si gunoiul cat casa, taxe pe masini urias, pe apartamente, pe aer ca sa tinem o primarie plina de taietori de frunze la caini pe salarii uriase!
11 aprilie 2018, 16:35
FURT. CALIFICAT. Cu complicitatea reprezentantilor primariei. Altfel cum va explicati ca Primaria nu a formulat plangere penala impotriva bancii si societatii comerciale? Probabil ceva plicuri cu bani au uns cateva usi de prin primarie...
11 aprilie 2018, 13:14
In realitate se sterg urmele furaciunii.
11 aprilie 2018, 10:25
Asta e bulevardul făcut "bine" de executantul care a dispărut în neant și care a reușit să scoată banii din Bancă, care constituiau garanția lucrării.Banii au fost scoși pe baza unei semnături false, dar cu ștampila reală a Primăriei condusă atunci de Flutur.Cum ștampilă stp de obicei la portar, e curios cum nici până acum, acel portar nu a fost pus să plătească banii!
11 aprilie 2018, 10:01
de 20 de ani tot reparati bulevardul, mai luati in calcul si alte strazi din municipiul ca de ex: Iuliu Maniu, Vasile Lupu, AT Laurian, Graniceri, Verona. Portariuc a reusit sa asfalteze Maramaures, voi ce aveti de gand ?// doar bulevardul ?
11 aprilie 2018, 08:11
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sunt oameni aici care mai bine mor de foame decât să ceară ajutor social. Este un soi de mândrie a omului de aici, din nord. Dar este şi obişnuinţa. Este o zonă cu ierni grele, cu vânturi puternice, cu inundaţii. Aici, dacă nu ...
zenda.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6677 lei
USD
Dolarul SUA
4.0341 lei
CHF
Francul elveţian
4.0786 lei
GBP
Lira sterlină
5.3242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5984 lei
XAU
Gramul de aur
159.3098 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4484 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8739 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1090 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
13 o C
Bucecea
11.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
15 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.