Știrea zilei
2 milioane de euro îngropate! Poveste fără sfârșit: Pavelele de pe bulevard înlocuite din nou - Sunt pavele stricate, nu le putem lăsa așa - GALERIE FOTO

Primăvara aceasta se împlinește un deceniu de la reabilitarea bulevardului Mihai Eminescu, dar reparațiile la trotuare nu s-au terminat nici până în 2018.

Betonul amprentat înlocuit cu granit din China, iar acum se pun pavele. Probabil din România

Finalizate cu doar câteva zeci de ore înaintea alegerilor locale din 2008, lucrările au avut nevoie de mai multe îmbunătățiri. Printre altele, betonul amprentat s-a crăpat și a fost adus granit din China. SC Nova Construct SRL, firma care a efectuat investiția, a dat faliment, iar garanția de bună execuție a dispărut subit din bancă deși trebuia să se afle la dispoziția Primăriei Botoșani. Așa că lucrările au tot fost suportate din bugetul local. La fel ca și cele demarate în martie, când a început înlocuirea pavelelor din apropierea copacilor.


Edilii susțin că sunt practic obligați să finanțeze reparațiile de pe bulevard, chiar dacă se tot repetă.


”A fost un proiect derulat prin serviciul investiții în anii precedenți, probabil în 2008, eu nu eram la Primărie. Această investiție a fost într-o perioadă de garanție, acea perioadă a expirat. În momentul expirării garanției, chestiunea revine în responsabilitatea direcției edilitare, prin compartimentul de întreținere-reparații străzi, deci acum, pe reparații străzi, reparăm această bucată de bulevard stricată, nu o putem lăsa așa. Înlocuim tot ceea ce este stricat, nu le putem lăsa așa, este o zonă importantă din bulevard. Sunt pavele stricate, nu le putem lăsa așa”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Inițial, lucrările au început pe 12 martie, dar au fost întrerupte de vreme și apoi reluate, imaginile de mai jos fiind surprinse pe 27 martie.

 

”Facem reparații fiindcă avem reclamații”


Cât costă noile îmbunătățiri aduse bulevardului Mihai Eminescu se va afla mai târziu pentru că, potrivit viceprimarului, ”noi reparăm și în funcție de complexitatea reparațiilor vom ști valoarea lucrărilor”.


”Practic, toate pavelele stricate, distruse le înlocuim și pe trotuar, și pe partea carosabilă. Facem reparații fiindcă avem reclamații, într-adevăr, și colegii de la edilitare au observat că sunt degradate”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Tronsonul supus noilor intervenții este cel central, delimitat de străzile Marchian și Octav Onicescu.

 

Telenovela de pe bulevard

 

Betonul amprentat a fost distrus în bună parte după prima iarnă, adică a ținut pentru alegerile locale și cele parlamentare din 2008.
În 2011 a fost înlocuit cu granit din China, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 450.000 de lei. Ca și acum, de execuție s-a ocupat tot SC Conrec SA.
În 2012 lucrările s-au reluat fiindcă pavelele de granit montate în urmă cu mai puțin de un an începuseră deja să sară.


8,8


milioane de lei a fost valoarea contractului inițial de reabilitare a bulevardului perfectat de Primăria Botoșani cu SC Nova Construct SRL Iași.


600.000


de lei a pierdut Primăria Botoșani garanție de bună execuție, bani pe care nu i-a mai recuperat vreodată.  


Însumând, reiese că numai până la lucrările din această primăvară s-au cheltuit deja 9,85 milioane de lei cu bulevardul Mihai Eminescu în ultimii zece ani.

 

Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu
Bulevardul Mihai Eminescu din nou în şantier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
APLICAȚIE pregătită la Botoșani pentru identificarea prin telefon a locurilor de parcare libere
Botoșănenii care întâmpină greutăți să parcheze când merg în vizită în alte cartiere sau vor să folosească unele locuri de parcare din zona în care locuiesc, mereu ocupate gratuit de altcineva, ar putea să o facă în mod facil.
Se sparge Serviciul de Permise! Angajații își vor pierde gradele și vor avea cu totul alți șefi
Modificări radicale în ceea ce privește una dintre cele mai aglomerate structuri de la Botoșani unde zilnic afluxul de persoane este unul ridicat.
LOVITURĂ în statul român: Tot mai mulți botoșăneni REFUZĂ să mai contribuie pentru pensii și sănătate
Cum este posibil ca după 35 de ani de muncă să ajungi să încerci să trăiești cu o pensie de 860 de lei? Sau cât de normal este să contribui ani de zile la rând la sistemul de asigurări de sănătate și când te îmbolnăvești să fii nevoit să ajungi tot în sistemul privat?
TOȚI directorii de deconcentrate de la Botoșani își vor pierde funcțiile!
Funcțiile tuturor directorilor instituțiilor publice deconcentrate de la Botoșani (și nu numai) vor fi în aer.
SEDIU modern pentru una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani – FOTOGALERIE
În urma mai multor demersuri întreprinse la nivel instituțional, botoșănenii vor avea acces la unele servicii publice, în condiții civilizate.
S-a vândut ”Televiziunea Botoșănenilor”! Un cunoscut om de afaceri a preluat postul TV
La 11 ani și jumătate de la prima zi de emisie, ”televiziunea botoșănenilor” și-a schimbat din nou proprietarul.
Cumpărături la Carrefour și concedii cu mașina unității, ploaie de sesizări pentru „omul de talia lui Ronaldo în fotbal” – FOTOGALERIE
Puzderie de sesizări la adresa unui director botoșănean care este acuzat că folosește în interes personal mașina unității.
PREMIERĂ la Botoșani: Primul taxi electric scos pe străzi, arată bine de tot și este silențios – FOTOGALERIE & VIDEO
Municipiul reședință de județ mai face un pas spre civilizația care se regăsește preponderent în marile orașe ale țării. Pe străzile din orașul Botoșani apare primul taximetru electric.
Mireasă părăsită cu o zi înaintea nunții, mirele s-a speriat și a fugit
O nuntă de vis s-a terminat într-un mod dureros pentru o tânără fată din Botoșani.
loading...
Cu nevasta sau cu…? Funcţionarii de la „Drumuri” prinşi vara la perfecţionare cu „însoţitoare”
Curtea de Conturi a României a descoperit că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) a decontat cheltuieli cu o deplasare pentru salariaţi din afara instituţiei.
Domn’ Costică a sacrificat un manager care a plătit datorii de peste 6 milioane pentru o doctoriţă care a luat 3 şi ceva la ultimul examen pentru director
În raportul de activitate pe care l-a depus la jumătatea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu face referire strict doar la instituţia pe care o conduce, ci şi la cele subordonate.
Lecție de răzbunare sexuală la Girl Up! Scandal cu o tabără exclusiv pentru fete, Inspectoratul pune şcolile în gardă: Mare atenţie
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a trimis marţi o adresă unităţilor de învăţământ preuniversitar cu privire la organizarea unei tabere mai… aparte în judeţul Covasna.
Şut în… FC Botoşani - datorii, ameninţări şi… stadioane: L-a executat pe Cornel Șfaițer, dar nu vreau să fiu următorul pe lista lui / Tot ameninţări că o să fiu executat
Disputele pe seama utilizării bazelor sportive de către FC Botoşani s-au amplificat după ce luni dimineaţă jucătorilor nu li s-a permis accesul la stadionul „Mecanex”, iar conducerea clubului a făcut public incidentul.
TRAGEDIE în fotbal: Un mare fost jucător de la Botoşani a plecat la ceruri, doi băieți i-au dus visul mai departe
Fotbalul botoşănean s-a despărţit de unul dintre cei mai mari jucători ai săi. Luni dimineaţă a încetat din viaţă în propria casă.
amafashion.ro%20
loading...
Unul dintre cei mai bogați politicieni botoșăneni continuă să fie… bogat
De aproximativ cinci ani de zile, un fost politician de la Botoșani pare să trăiască visul majorității românilor.
Un botoșănean și-a construit casă cu tot cu gard pe domeniul public și a înfundat canalizarea orașului – FOTO
Probabil dacă nu ar fi fost ziua de 28 iunie 2018, acest botoșănean ar fi trecut neobservat de oamenii legii.
FĂRĂ PRECEDENT: Director ținut cu forța în funcție, vrea să plece dar nu-i dau voie șefii cei mari
Situație fără precedent la Botoșani: Un director cu un salariu de peste 10.000 de lei nu poate să-și părăsească funcția deoarece nu i se permite o revocare a contractului de mandat.
Bicicleta furată de la un director, scoasă la vânzare de un medic pe OLX – un dosar la Poliţie de te doare mintea - FOTOGALERIE
După şapte săptămâni un director botoşănean şi-a recuperat bicicleta care i-a dispărut din uscător. Povestea este însă mult mai interesantă decât obiectul cu pricina.
Avarii în lanț în municipiul Botoșani: apa curge într-o veselie de peste o lună, case inundate, oameni disperați – GALERIE FOTO & VIDEO
Sunt doar câteva cuvinte ce descriu tabloul disperării pe care îl trăiesc mai multe familii ce locuiesc în municipiul Botoșani și care, de mai bine de o lună de zile se luptă cu… apa din conductele societății Nova Apaserv.
starshiners.ro%20
PSD-ist numit director exact pe postul pentru care a luat 2 şi ceva la examen
Actualul Guvern pare să îşi fi făcut un obicei din a numi directori care s-au umplut de ruşine la examenele organizate pentru ocuparea respectivelor posturi.
Bine ca se re-re-repara Bulevadul - e o artera importanta, de acord, dar, domnule primar, ce faceti si cu celelalte strazi si alei din municipiu care sunt de pamant???Ati iesit in presa cu tot felul de promisiuni, poate va indreptati atentia si pe zona Luizoaia, aleaa Pisoski.Ce ar trebui sa facem noi ca si cetateni ca dumneavoastra ca sa va tineti de promisiune?Consiliul local nu are atributii vizavi de dezvoltarea orasului sau doar de a se intruni in sedinte?Sunt mai bine de 12 ani de când doar se promite. RUSINE.
11 aprilie 2018, 22:17
De ce nu se vorbeste in articol despre primarul de atunci si de acum!Nici o lucrare importanta nu se face in oras fara stirea lui! De ce nu mergeti sa luati un interviu primarului,asa in numele cetatenilor,sa-l intrebati pentru ce ia salariu daca nu are nici o raspundere!!!
11 aprilie 2018, 18:35
singura primarie din tara cu o mizerie de oras. mai mare dragul sa vezi alte localitati cum au fost gospodarite. aici iti strici tocurile la pantofi, se ridica pavelele. degeaba le lipesc, azi am trecut si sunt puse strimb si denivelat in bataie de joc de aia de la conrec. mai bine asfaltati trotuarele si strada. canalele sunt praf, au cimentat la vreo 5 cm deasupra canalului, efectiv cade roata pe capacul de la canal. toti facem slalom cu masina. dalelele sunt gaurite si fac un zgomot asurzitor in masina. va bateti joc ca niste nemernici de impozitele si taxele noastre. taxe mari pe gunoi si gunoiul cat casa, taxe pe masini urias, pe apartamente, pe aer ca sa tinem o primarie plina de taietori de frunze la caini pe salarii uriase!
11 aprilie 2018, 16:35
FURT. CALIFICAT. Cu complicitatea reprezentantilor primariei. Altfel cum va explicati ca Primaria nu a formulat plangere penala impotriva bancii si societatii comerciale? Probabil ceva plicuri cu bani au uns cateva usi de prin primarie...
11 aprilie 2018, 13:14
In realitate se sterg urmele furaciunii.
11 aprilie 2018, 10:25
Asta e bulevardul făcut "bine" de executantul care a dispărut în neant și care a reușit să scoată banii din Bancă, care constituiau garanția lucrării.Banii au fost scoși pe baza unei semnături false, dar cu ștampila reală a Primăriei condusă atunci de Flutur.Cum ștampilă stp de obicei la portar, e curios cum nici până acum, acel portar nu a fost pus să plătească banii!
11 aprilie 2018, 10:01
de 20 de ani tot reparati bulevardul, mai luati in calcul si alte strazi din municipiul ca de ex: Iuliu Maniu, Vasile Lupu, AT Laurian, Graniceri, Verona. Portariuc a reusit sa asfalteze Maramaures, voi ce aveti de gand ?// doar bulevardul ?
11 aprilie 2018, 08:11
astratex.ro
loading...
starshiners.ro%20
loading...
Sondaj
Sunt justificate protestele românilor din Diaspora?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am luat decizia clară. Povestea aia să recuperăm alea două zile câte o oră în fiecare zi, nu. Tot atât lucrau. Vor recupera zilele astea în două sâmbete și va fi toată lumea la serviciu și trebuie și să-i controlăm, dac ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6586 lei
USD
Dolarul SUA
4.0976 lei
CHF
Francul elveţian
4.1247 lei
GBP
Lira sterlină
5.2037 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6983 lei
XAU
Gramul de aur
155.3364 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4388 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9785 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1211 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1811 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6248 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18 o C
Dorohoi
18 o C
Bucecea
18 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
18 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.