Ar trebui ridicat dreptul de a mai profesa cadrelor medicale aflate de serviciu în noaptea în care Alexandra Ivanov a murit în Maternitatea Botoșani?
Nu
12.04%
Da
87.96%
apa de ploaie si cu intrebarea,nu vor pati NIMIC
14 septembrie 2023, 12:29
Bolnav. Înainte de toate îți doresc să te vindeci, să fii sănătos că și așa trăim într-o societate bolnavă din multe puncte de vedere. Eu am dat unele exemple pentru ca cei care citesc să-și facă mai ușor o părere, să facă o paralelă. În România se întâmplă asemenea (și alte) cazuri (nu generalizez) de bine ce o duc medicii, asistenții, sistemul sanitar în ansamblul său, pentru că, începând cu 01.01.2018, o fostă ministru al Muncii (LOV) le-a acordat acestora comparativ cu alte categorii de bugetari salariul conform Legii nr. 153/2017 -salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariul pe care îl meritau începând cu anul 2022 prin încălcarea prevederilor art. 6 lit. (b) principiul nediscriminării, (c) principiul egalităţii, (d) principiul importanţei sociale a muncii. Ex.: dacă pe data de 31.12.2017 un medic avea salariul de 5.000 lei iar în anul 2022 trebuia să fie de 20.000 lei, aceștia au primit salariul de 20.000 lei începând cu 01.01.2018 și nu etapizat ca și ceilalți bugetari care datorită pandemiei au mai sărit un an prin înghețarea acestuia, încălcând astfel principiile scrise chiar de ea (ministru / îmi permit să-i spun ea și nu doamnă pentru că nu merită) pe motiv că ne pleacă medicii / asistenții din țară. Cum eu, în 1981 ca fost elev în Șc. Mil. și apoi ca și cadru militar (timp de 36 de ani) am fost nevoit să închei la început un contract pe 9 ani de zile cu MAp.N (trebuia 9 ani să rămân în sistem altfel plăteam cheltuielile de școlarizare), apoi altele din 4 în patru ani iar după 15 ani unul până la trecerea în rezervă, TOT AȘA ȘI MEDICII SĂ ÎNCHEIE CONTRACTE CU MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ÎN MOMENTUL ÎNSCRIERII LA FACULTATATE, CU OBLIGAȚIA CA SĂ PROFESEZI ÎN ROMÂNIA ATÂȚIA ANI CÂT STATUL ROMÂN LE-A SUPORTAT CHELTUIELILE DE ȘCOLARIZARE, DUPĂ CARE POȚI PLECA UNDE VREI ȘI NU SĂ-I STIMULEZE / CONVINGĂ PRIN SALARII COLOSALE. Așa a făcut Bulgarisa pe timpul pandemiei solicitân de la Parlamentul European / Comisia Europeană derogare de la legislația europeană privind dreptul la muncă și libera circulație. În rest, vă urez numai de bine. Spre știința dv. și eu am peste 7 afecțiuni constatate și certificate de medici specialiști prin scrisori medicale fiind nevoit să iau câte 14 pastile zilnic de peste 16 ani.
3 septembrie 2023, 14:36
Mai ,, Sacal ,, lasa-ne cu legile tale militare ! In cazul de fata,doctorita de garda , arestata,sechestru pe avere ! Ce poate face acesta doctorita ? Sa omoare alta mamica ? Oare ea are copii ?
3 septembrie 2023, 10:33
Intrebarea mea este de ce nu a fost nimeni arestat pana la ora asta?! Ce s-a intamplat acolo e crima. Tot personalul medical responsabil, inclusiv medicul curant, nu doar cei din spital, trebuiau legati unul de altul cu bratari din otel si bagati la duba a doua zi. Parchetul ce asteapta?!?!? A cata ancheta penala o priveste pe tanti Mariana?!?! Cred ca protestele ar trebui mutate in fata procuraturii! Au primit rezultatul necropsiei. Legistul a facut partial pe nebunul si s-a pronuntat cat se poate de vag ca sa le mai dea o sansa sa scape "colegilor". Si cu toate astea faptele sunt clare si incontestabile. parchetul trebuia sa audieze legistul si chiar sa ceara si alta expertiza medico-legala daca medicul legist incearca sa favorizeze infractorii. Unde e legea?! Unde sunt institutiile care trebuie sa ne apere de criminali?!?! Procurori ce faceti?!? Va faceti complici la crima?!?!? Dormiti precum "medicul de garda"?!?!?! Unde este propunerea de arestare preventiva?!? Neglijenta/abuz in serviciu, lasarea fara ajutor a unei persoane aflata in dificultate si omor (ca aia au prevazut consecintele si le-au acceptat). Nu sunt jurist dar pana si eu pot identifica cel putin 3 infractiuni comise in cazul asta. Allooooo, parchetul... se aude acolo?!?!?
25 august 2023, 09:40
Categoric DA ! Ridicarea permanenta a dreptului de libera practica !!!! Numai asa vom avea personal sanitar de calitate si cu responsabilitate maxima !!!
25 august 2023, 02:16
Doamna Maria. În Armata României, Regulamentului Disciplinei Militare și Statutul cadrelor militare sunt în vigoare iar sancțiunile se aplică și pentru cea mai mica abatere de la legi / regulamente. https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/225942Capitolul IV Sancțiuni disciplinare. Secţiunea 1 Sancțiunile disciplinare. Articolul 51(1): În conformitate cu prevederile art. 33, 85 și 88 din Legea nr. 80/1995, cu modificările și completările ulterioare, pentru abateri de la disciplina militară, neîndeplinirea îndatoririlor, încălcarea normelor de conduită militară și a regulilor de conviețuire socială, cadrelor militare li se pot aplica următoarele sancțiuni disciplinare: a) avertisment; b) mustrare scrisă; c) retrogradare în funcție; d) amânarea înaintării în gradul următor pe timp de 1-2 ani; e) trecerea în rezervă.Persoanele responsabile de moartea Alexandrei nu numai că nu mai profeseze pe viitor (o anumită perioadă de timp), dar să suporte și rigorile legilor în vigoare, asta dacă justiția își spune cuvântul și nu încearcă să mușamalizeze probele ca și în cazul drogatului cu două victime pe care l-a transformat din consummator de droguri în consummator de alcool.
23 august 2023, 13:28
Pentru Sacalul: Vorbiti de sanctiuni si pedepse care erau inainte,.....acum avem justitie doar pentru prapaditi ca sa nu comentez mai mult.
23 august 2023, 10:53
Nici de cum suspendat, doar amendat si dat in judecata sa plateasca sume de milioane. Executat silit, pana la ultimul bănuț.
23 august 2023, 09:32
Discutam de omor din culpa...Clar.
22 august 2023, 22:43
Voi răspunde întrebării din rubrica SONDAJ prin câteva exemple strict la cadrele militare și nu la celelalte categorii (MAI, SRI, SPP, STS, etc.):1. Dacă un cadru militar este prins de către poliție băut la volan (indiferent de nivelul alcoolemiei, dar este peste cea legală) și i se întocmește dosar penal, acesta este propus eșalonului competent cu numirea pe funcție de către comandantul unității pentru trecerea în rezervă sau rămânerea în activitate (doar dacă este la prima abatere și are calificative de Foarte bun sau Excepțional iar condamnarea este cu suspendare, dar și atunci probabilitatea de a rămâne în activitate este redusă);2. Dacă un cadru militari (atenție stimați civili) PĂRĂSEȘTE GARNIZOANA FĂRĂ APROBARE (pleacă de la Botoșani la Bucecea la părinți / rude fără aprobarea Cdt. și fără a fi trecut în O.Z.U. = constituie ABATERE DISCIPLINARĂ și se pedepsește conform Regulamentului Disciplinei Militare) și comite un accident cu sau fără victime sau deces, se aplică exact procedura de la pct. 1, adică propunerea de trecere în rezervă.În concluzie (mai sunt și alte exemple): RĂMÂNE FĂRĂ LOC DE MUNCĂ ȘI SUPORTĂ CONSECINȚELE LEGII, lucru care, nu se întâmplă în cazuri similari cu cetățeni civili.Faceți o paralelă și dați un verdict, dacă persoanele vinovate în cazul Alexandrei merită să mai profeseze.Unii sunt foarte comozi și aroganți, deși statul român prin fostul ministru al Muncii LOV le-a acordat majorările salariale conform Legii nr. 153/2017, nu etapizat câte 25% în decurs de 4 ani ca și la ceilalți bugetari, ci într-o singură tranșă începând cu anul 2018 (salariul la nivelul anului 2022 pe motiv că ne pleacă medicii / asistenții din țară; au plecat ? au venit ? doar LOV cunoaște).
22 august 2023, 21:45
Da , daca si-au incalcat /neglijat atributiile de serviciu.
22 august 2023, 19:54
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.