Section 1
Şeful de la Casă, la Somax TV despre politica de la “Mavromati”: Oficial am făcut doar două controale
Social-democraţii implicaţi în activitatea sistemului sanitar de laBotoşani neagă presiuni politice la adresa managerului de la SpitalulJudeţean. Viorel Iliuţă a explicat săptămâna aceasta că a renunţat lafuncţie din cauza faptului că, liberal fiind, a avut parte de o mulţimede reclamaţii şi controale efectuate la ordinul PSD-iştilor.

“Câte controale credeţi dvs. că am făcut noi, Casa de Asigurări, la Spitalul Judeţean?"

În condiţiile în care ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la fiecare vizită la Botoşani, a criticat doar conducerea de la Spitalul Judeţean, neavând ceva de reproşat, de exemplu, Spitalului Sfântul Gheorghe subordonat municipalităţii conduse de PSD-istul Ovidiu Portariuc, directorul Casei de Asigurări de Sănătate a susţinut totuşi că “Mavromati” nu a avut parte de tratament politic.
“Câte controale credeţi dvs. că am făcut noi, Casa de Asigurări, la Spitalul Judeţean? Oficial am făcut două controale mari şi un control a fost printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, era un control strict pe Spitalul Judeţean şi era un alt control care a fost programat printr-un ordin comun al preşedintelui Casei Naţionale cu ministrul Sănătăţii, control efectuat la 77 de unităţi sanitare din România, control pe care îl ştiţi şi dvs., iscat în urma acelui scandal de la Spitalul de Arşi. Acest control, la nivelul judeţului Botoşani, s-a efectuat doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, pe trei secţii”, a afirmat Costel Lupaşcu joi, la Botoşăneanul TV.
Directorul PSD a adăugat că inclusiv la controalele efectuate de Consiliul Judeţean, unitate căreia i se subordonează “Mavromati”, s-au depistat numeroase nereguli.

"Mă întreb de ce dl manager nu a fost atenţionat de către proprii oameni cu care lucrează?"

Prezentă la rândul său în studioul Somax TV,  deputata Tamara Ciofu a adoptat o poziţie asemănătoare.
“Ministerul Sănătăţii are şi acest drept de a face controale tematice, sunt atâtea probleme legate de activitatea mediclaă încât nu cred că ar trebui pe un manager al unei asemenea unităţi, de o asemenea dimensiune, să îl deranjeze. Ministrul Sănătăţii nu a venit să facă controale, ci să ia act de anumite situaţii, care i-au fost sesizate în scris şi verbal. Mă întreb de ce dl manager nu a fost atenţionat de către proprii oameni cu care lucrează, mai exact de către sindicate, că trebuie să participle la o asemenea şedinţă? Deci sindicatele nu-l doreau acolo, asta este o problemă care trebuie să-l pună pe gânduri”, a afirmat Tamara Ciofu la Botoşăneanul TV.
Nici parlamentara şi nici PSD-istul de la Casă nu au amintit de faptul că efectuarea ultimului control a fost intermediată de Gabriel Oprişanu, colegul lor de partid şi consilier al ministrului Sănătăţii, în al cărui mandat de director la Autoritatea de Sănătate Publică a girat investiţii la “Mavromati”, unde au ajuns să se cumpere paturi de operaţie care s-au rupt cu tot cu pacienţi. 
CITEŞTE ŞI:
 Iliuță învins într-o luptă inegală : E normal să țină ședință oficiali de la minister fără manager?

Urmărește-ne și pe Google News

UPDATE: Pieton scos din minți, a lovit cu picioarele o mașină care era să-l ia pe capotă – FOTOGALERIE
La trecerea de pietoni de pe strada Marchian, în fața parculuiJunior, un grup de băieți a vrut să traverseze strada, moment în care unautoturism marca VW Sharan nu a acordat prioritate.
31 de milioane de euro la Primărie pentru tramvaie ”ultimul răcnet” și iluminat inteligent la Botoșani - VIDEO
Următorul exercițiu financiar ar urma să aducă în municipiu zeci demilioane de euro. Asta dacă proiectele prezentate de actuala echipă deconducere din Primărie se vor dovedi a fi fezabile și ulteriorconcretizate în realitate. Edilul șef de la Botoșani a prezentat celemai importante proiecte ce ar urma să fie implementate la Botoșani cubani europeni.
Botoșani din nou la televiziunile naționale : Minunea de la Hlipiceni, fenomenul straniu - VIDEO
Focul şi apa sunt două elemente ale naturii fără de care viaţa, aşacum o ştim, nu ar fi posibilă. Cu o singură condiţie. Să fie separate.Şi asta pentru că cele două elemente sunt opuse. Ba chiar se anihileazăreciproc, se arată într-un reportaj difuzat de Antena1.
Poetul nepereche, din manuale, în căminul cultural de la sat: Dragoste de adulți și luceferi în flanele, pe scenă – GALERIE FOTO & VIDEO
Baiazid e o fetiță rumenă în obraji, cu o mustață creionată de doamna învățătoare. El și Mircea Cel Bătrân, o altă fetiță, cât jumătate de om mare, cu plete aurii, sunt tare buni prieteni. Se ascund în mulțime și repetă din nou ce au de spus când vor urca pe scena din Căminul Cultural al comunei Dîngeni.
Am trăit s-o vedem și pe asta: IATĂ ce nume i-a pus un botoșănean firmei sale
Atunci când dorești să-ți înființezi o societate, în urma căreia săfaci profit vine la un moment dat și timpul pe lângă ”tonele” de acte săpui și un nume reprezentativ, căci n-ai să vezi vreo firmă fără nume.Astfel, îți trec prin cap tot felul de idei care adunate laolaltă dausens viitoarei afaceri.
Detalii groaznice de la accidentul din Târgu Frumos, c-un șofer din Botoșani: Tânăr aproape decapitat
Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una de coșmar pentru unșofer din județul Botoșani, care a fost implicat într-un accident rutiergrav. O mașină la volanul căreia se afla un ieșean de 23 de ani și care ar fi fost subinfluența băuturilor alcoolice s-a izbit frontal în camionul pe care-lconducea botoșăneanul. Ce a urmat după impact te lasă fără grai.
Accident rutier cum rar mai vezi: Victima și șoferul au dat ”bir cu fugiții”
Un eveniment rutier a avut loc ieri, 2 decembrie 2014 înmunicipiul Botoșani. O femeie a fost acroșată pe trecerea de pietoni și aavut nevoie de îngrijiri medicale.
Stare de alertă la Stânca, desfășurare incredibilă de forțe cuautoutilitare, elicopter, șalupe, scafandri sau ATV : GALERIE FOTO &VIDEO
Eveniment inedit la Stânca Costești la care au pus umărul polițiștide frontieră, pompieri și jandarmi. Cu sprijinul colegilor din RepublicaMoldova s-a simulat un exercițiu privind stare de alertă cu Cod Roșuinstituită pentru localitățile Ștefănești, Românești și Santa Mare.
Pieton călcat de-un șofer cu VW Passat în apropiere de Priscom : FOTOGALERIE
O botoșăneancă a fost preluată în stare gravăde o ambulanță după ce a fost victimă a unui accident rutier.
ACUM: A înnebunit lumea!?!?! Eugen Ţurcanu inaugurează nocturna – FOTOGALERIE
La exact 16 zile după inaugurarea nocturnei de la Stadionul Municipal,instalaţia este inaugurată din nou. Nu este nici o glumă, la faţalocului se află fostul viceprimar Eugen Ţurcanu pentru a deschide şioficial... nocturna.
Iz de plângeri pentru abuz în serviciu la CJ : Ne conducem după voința unui om
Faptul că proiectul de hotărâre inițiat de o parte dintreconsilierii județeni și care face referire la schimbareavicepreședinților Consiliului Județean, nu a fost introdus pe ordinea dezi, a încins spiritele la județ.
Meciul mireselor furate la miez de noapte, în club: nuntă de miliardari vs. nuntă comună – FOTOGALERIE ce a ieşit
Un club din Botoşani s-a confruntat noaptea trecută cu o situaţie decare cei care îl diriguiesc nu au parte chiar în fiecare zi. Două miresefurate de la tot atâtea nunţi au ajuns la Grand Irish Pub aproximativîn acelaşi timp.
Bătaia crâncenă din Centrul Vechi cu romi a ajuns și la Pro TV - VIDEO
Răfuiala din Centrul Vechi între romi care a avut loc miercuri aajuns inclusiv la Pro Tv. Toata țara a văzut cum un botoșănean aluat o bătaie soră cu moartea de la câțiva indivizi de etnie romă. Bărbatul a fost efectiv doborât la pământ după ploaia de pumni și picioare primite.
”Bătălie” aprigă între fete frumoase pentru titlul de Miss Botoșani şi Miss Fotbal cu inegalabilul Vlădău
Botoșaniul va fi plin de fete frumoase luna viitoare, atunci când se va organiza un mega concurs de frumusețe.Tinerele care se vor înscrie la competiţia programată pe data 25 octombrie2014 vor defila pentru unul dintre cele patru titluri puse la bătaie deorganizatori.
Aşa ceva nu vezi decât în dormitor! Rochia despicată i-a cam creat probleme unei manechine, la September Fest
Cu toate că Festivalul Toamnei s-a încheiat duminică, 14 septembrie2014, câteva aspecte (ne)plăcute ochiului încă mai ies la suprafață. Pescenă au urcat pe lângă artiștii locali sau naționali și manechine de la oagenție de modeling.
Chef de chef la conac, între opinci şi papion, dansuri printre făclii & balansări pe tocuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoşănenii nu au petrecut sâmbătă seară doar în Centrul Vechi, laSeptember Fest. Distracţie a fost ieri şi la Conacul Zăiceşti, acolounde s-a pus la cale o veritabilă Seară Românească. Peste o sută depersoane au plătit câte 40 de lei şi participat la un chef cu toate ingredientele unei petreceriromâneşti.
Start la September Fest: Micii sfârâie pe grătare, bere în valuri, blănuri și căciuli laolaltă cu genți și … icoane: GALERIE FOTO
Prima zi din seria celor patru și-a luat deja startul în CentrulIstoric al municipiului. Comercianții și-au așezat tarabele și mai multdecât atât au și fript primele bucăți de friptură sau mici iar mușteriilor s-au așezat la mese pentru a le degusta.
VIDEO Ghiorghiţă dă cărţile pe faţă la Somax TV
Consilierul local Florin Ghiorghiţă, probabil cel mai discutat ompolitic al momentului, este invitat astăzi la Somax TV. Fostulviceprimar este acuzat că a trădat PDL-ul şi implicit majoritatea creatăde câteva luni în Consiliul Local Botoşani, care a trimis PSD înopoziţie.
ri09/1223 | 14 °Cvineri 0% Precip.În mare parte senin. Minima 14 °C.vineri Night 0% Precip.În mare parte senin. Minima 14 °C. Vânt SE şi variabil.sâmbătă09/1328 | 13 °Csâmbătă 0% Precip.În mare parte senin. Maxima 28 °C. Vânt SE între 10 şi 15 km/h.sâmbătă Night 0% Precip.Parţial înnorat. Minima 14 °C. Vânt ESE şi variabil.duminică09/1428 | 13 °Cduminică 0% Precip.În mare parte senin. Maxima 28 °C. Vânt ESE între 10 şi 15 km/h.duminică Night 0% Precip.Parţial înnorat. Minima 13 °C. Vânt E şi variabil.
12 septembrie 2014, 20:44
Ce știe acest lipitor de afișe,ce făcea piața angajaților DSP???CAS București abia așteaptă să-l măture pe incompetent,e steril ideologic papițoiu...
12 septembrie 2014, 15:43
astratex.ro
Sondaj
Ar trebui să înceteze cadrele didactice greva după majorarea salarială aprobată de Guvern?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sperăm ca aceste sacrificii ale dvs să fie răsplătite într-un final. De ce ne aflăm aici? Un motiv foarte simplu, știe toată lumea… Guvernanții, în ultimii cinci ani, au fost surzi la solicitățile noastre, s-au făcut c ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9560 lei
USD
Dolarul SUA
4.6047 lei
CHF
Francul elveţian
5.1085 lei
GBP
Lira sterlină
5.7745 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.2978 lei
XAU
Gramul de aur
290.6090 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2588 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3412 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0907 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2095 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6652 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.6 o C
Dorohoi
27.8 o C
Bucecea
27.9 o C
Darabani
27.3 o C
Saveni
28.2 o C
Ştefăneşti
25.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.