Section 1
M-am hotărât! Candidez! - Surpriză de proporții în cursa pentru funcția de primar

Un botoșănean a anunțat în seara de marți, 18 august 2015, pe rețeaua de socializare Facebook că vrea să intre în cursa pentru funcția de primar. Acesta a stârnit imediat reacții din partea internauților, care i-au urat succes, unii dintre ei spunându-i chiar că îl vor vota.

Dumitru Monacu, fostul director de la RAR Botoșani, a scris pe contul său personal următorul mesaj:

”M-am hotărât ! Candidez la Primărie ca independent ! Chiar așa ! Orașul nostru nu a avut niciodată un primar independent, avantajele unui asemenea fapt fiind uriașe. Să vi le prezint :
- Neavând un partid în spate, nu voi fi nevoit să fur decât pentru mine iar necesitățile mele sunt de-a dreptul ridicol de mici comparativ cu ale unui partid. Așadar, mă voi limita la 2 – 3 la sută comision din cotractele încheiate. Socotiți ce economie la buget va face Primăria !
- Voi crea efectiv zeci, dacă nu sute de locuri de muncă, prin concedierea membrilor de partid din Primărie care taie frunze la câini. Această măsură va avea un efect secundar demn de luat în seamă întrucât vor dispărea și foarte mulți maidanezi, obișnuiți cu ... frunzele tăiate !
- Locuiesc la bloc, nu am nici generator nici sursă de apă independentă, nici butan în recipienți uriași deci în situațiile de avarie voi acționa fără discuție pentru binele meu, bine de care va beneficia și obștea !
- Având niște ani, nu-mi voi permite sub nicio formă să am o amantă mai tânără cu 20-30 de ani (din Primărie), deci Poliția comunitară nu va fi angrenată în urmăriri, supravegheri, reconstituiri !
- O dată ales, nu voi putea fi concediat de vreun șef din partid (ca în 2008 de ... se știe cine !), deci nu voi fi nevoit să apelez la justiție și să văduvesc bugetul cu salariile neplătite, juristul primăriei având în acest fel timp și posibilitatea de a-și rotunji veniturile pledând pentru mediul privat. Că invers, sigur se poate, nu mai dau exemple aici !
- Pe perioada campaniilor electorale voi interzice afișajul în municipiu, toate bannerele, afișele și fluturașii urmând a fi amplasate într-un spațiu amenajat la ieșirea din oraș, lângă groapa de gunoi (în cazuri excepționale, chiar în groapă ! )
- Nu voi semna niciun document ”ca primarul” pentru că, din acel fond de 2-3 la sută din contracte îmi voi permite o parafă cu inscripția ”inginer primar”. Că ”medic primar” e numai independentul pesedist Oprescu !


- Ținând cont de marele scandal ivit cu ocazia acordării în iarnă a premiului de poezie ”Mihai Eminescu” voi ceda locul din juriu unui primar cu reale competențe în domeniu și implicat în proiect, adică edilului comunei M. Eminescu !
- Voi renunța la a premia cuplurile cu prilejul nunții de aur, dublând în schimb premiile pentru nunțile de platină !
- Având în vedere numărul mare de biserici din municipiu nu voi mai aproba cedarea de terenuri pentru altele decât dacă preotul paroh cunoaște pe dinafară CNP-urile enoriașilor.
- Voi interzice cu desăvârșire spartul semințelor pe stradă, singurul loc unde această activitate va fi permisă fiind cantina de ajutor social care nu va mai pregăti hrană ci pungi cu semințe de bostan sau, după preferințe, de floarea soarelui.
Mai sunt și alte avantaje dar nu vi le prezint acum pentru că, din puzderia de candidați sigur se va găsi vreunul care să vrea să ia fața șefului de partid pentru nominalizare.Dar, mai în glumă mai în serios, eu cred că vremea independenților a venit. Deci, nu se știe!”.

 

31 de milioane de euro la Primărie pentru tramvaie ”ultimul răcnet” și iluminat inteligent la Botoșani - VIDEO
Următorul exercițiu financiar ar urma să aducă în municipiu zeci demilioane de euro. Asta dacă proiectele prezentate de actuala echipă deconducere din Primărie se vor dovedi a fi fezabile și ulteriorconcretizate în realitate. Edilul șef de la Botoșani a prezentat celemai importante proiecte ce ar urma să fie implementate la Botoșani cubani europeni.
Botoșani din nou la televiziunile naționale : Minunea de la Hlipiceni, fenomenul straniu - VIDEO
Focul şi apa sunt două elemente ale naturii fără de care viaţa, aşacum o ştim, nu ar fi posibilă. Cu o singură condiţie. Să fie separate.Şi asta pentru că cele două elemente sunt opuse. Ba chiar se anihileazăreciproc, se arată într-un reportaj difuzat de Antena1.
Poetul nepereche, din manuale, în căminul cultural de la sat: Dragoste de adulți și luceferi în flanele, pe scenă – GALERIE FOTO & VIDEO
Baiazid e o fetiță rumenă în obraji, cu o mustață creionată de doamna învățătoare. El și Mircea Cel Bătrân, o altă fetiță, cât jumătate de om mare, cu plete aurii, sunt tare buni prieteni. Se ascund în mulțime și repetă din nou ce au de spus când vor urca pe scena din Căminul Cultural al comunei Dîngeni.
Am trăit s-o vedem și pe asta: IATĂ ce nume i-a pus un botoșănean firmei sale
Atunci când dorești să-ți înființezi o societate, în urma căreia săfaci profit vine la un moment dat și timpul pe lângă ”tonele” de acte săpui și un nume reprezentativ, căci n-ai să vezi vreo firmă fără nume.Astfel, îți trec prin cap tot felul de idei care adunate laolaltă dausens viitoarei afaceri.
Detalii groaznice de la accidentul din Târgu Frumos, c-un șofer din Botoșani: Tânăr aproape decapitat
Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una de coșmar pentru unșofer din județul Botoșani, care a fost implicat într-un accident rutiergrav. O mașină la volanul căreia se afla un ieșean de 23 de ani și care ar fi fost subinfluența băuturilor alcoolice s-a izbit frontal în camionul pe care-lconducea botoșăneanul. Ce a urmat după impact te lasă fără grai.
Accident rutier cum rar mai vezi: Victima și șoferul au dat ”bir cu fugiții”
Un eveniment rutier a avut loc ieri, 2 decembrie 2014 înmunicipiul Botoșani. O femeie a fost acroșată pe trecerea de pietoni și aavut nevoie de îngrijiri medicale.
Stare de alertă la Stânca, desfășurare incredibilă de forțe cuautoutilitare, elicopter, șalupe, scafandri sau ATV : GALERIE FOTO &VIDEO
Eveniment inedit la Stânca Costești la care au pus umărul polițiștide frontieră, pompieri și jandarmi. Cu sprijinul colegilor din RepublicaMoldova s-a simulat un exercițiu privind stare de alertă cu Cod Roșuinstituită pentru localitățile Ștefănești, Românești și Santa Mare.
Pieton călcat de-un șofer cu VW Passat în apropiere de Priscom : FOTOGALERIE
O botoșăneancă a fost preluată în stare gravăde o ambulanță după ce a fost victimă a unui accident rutier.
ACUM: A înnebunit lumea!?!?! Eugen Ţurcanu inaugurează nocturna – FOTOGALERIE
La exact 16 zile după inaugurarea nocturnei de la Stadionul Municipal,instalaţia este inaugurată din nou. Nu este nici o glumă, la faţalocului se află fostul viceprimar Eugen Ţurcanu pentru a deschide şioficial... nocturna.
Loading...
Iz de plângeri pentru abuz în serviciu la CJ : Ne conducem după voința unui om
Faptul că proiectul de hotărâre inițiat de o parte dintreconsilierii județeni și care face referire la schimbareavicepreședinților Consiliului Județean, nu a fost introdus pe ordinea dezi, a încins spiritele la județ.
Meciul mireselor furate la miez de noapte, în club: nuntă de miliardari vs. nuntă comună – FOTOGALERIE ce a ieşit
Un club din Botoşani s-a confruntat noaptea trecută cu o situaţie decare cei care îl diriguiesc nu au parte chiar în fiecare zi. Două miresefurate de la tot atâtea nunţi au ajuns la Grand Irish Pub aproximativîn acelaşi timp.
Bătaia crâncenă din Centrul Vechi cu romi a ajuns și la Pro TV - VIDEO
Răfuiala din Centrul Vechi între romi care a avut loc miercuri aajuns inclusiv la Pro Tv. Toata țara a văzut cum un botoșănean aluat o bătaie soră cu moartea de la câțiva indivizi de etnie romă. Bărbatul a fost efectiv doborât la pământ după ploaia de pumni și picioare primite.
”Bătălie” aprigă între fete frumoase pentru titlul de Miss Botoșani şi Miss Fotbal cu inegalabilul Vlădău
Botoșaniul va fi plin de fete frumoase luna viitoare, atunci când se va organiza un mega concurs de frumusețe.Tinerele care se vor înscrie la competiţia programată pe data 25 octombrie2014 vor defila pentru unul dintre cele patru titluri puse la bătaie deorganizatori.
Aşa ceva nu vezi decât în dormitor! Rochia despicată i-a cam creat probleme unei manechine, la September Fest
Cu toate că Festivalul Toamnei s-a încheiat duminică, 14 septembrie2014, câteva aspecte (ne)plăcute ochiului încă mai ies la suprafață. Pescenă au urcat pe lângă artiștii locali sau naționali și manechine de la oagenție de modeling.
Loading...
Chef de chef la conac, între opinci şi papion, dansuri printre făclii & balansări pe tocuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoşănenii nu au petrecut sâmbătă seară doar în Centrul Vechi, laSeptember Fest. Distracţie a fost ieri şi la Conacul Zăiceşti, acolounde s-a pus la cale o veritabilă Seară Românească. Peste o sută depersoane au plătit câte 40 de lei şi participat la un chef cu toate ingredientele unei petreceriromâneşti.
Şeful de la Casă, la Somax TV despre politica de la “Mavromati”: Oficial am făcut doar două controale
Social-democraţii implicaţi în activitatea sistemului sanitar de laBotoşani neagă presiuni politice la adresa managerului de la SpitalulJudeţean. Viorel Iliuţă a explicat săptămâna aceasta că a renunţat lafuncţie din cauza faptului că, liberal fiind, a avut parte de o mulţimede reclamaţii şi controale efectuate la ordinul PSD-iştilor.
Start la September Fest: Micii sfârâie pe grătare, bere în valuri, blănuri și căciuli laolaltă cu genți și … icoane: GALERIE FOTO
Prima zi din seria celor patru și-a luat deja startul în CentrulIstoric al municipiului. Comercianții și-au așezat tarabele și mai multdecât atât au și fript primele bucăți de friptură sau mici iar mușteriilor s-au așezat la mese pentru a le degusta.
VIDEO Ghiorghiţă dă cărţile pe faţă la Somax TV
Consilierul local Florin Ghiorghiţă, probabil cel mai discutat ompolitic al momentului, este invitat astăzi la Somax TV. Fostulviceprimar este acuzat că a trădat PDL-ul şi implicit majoritatea creatăde câteva luni în Consiliul Local Botoşani, care a trimis PSD înopoziţie.
În afara de faptul ca tovarășul Monacu este un dezertor peren, ce s-a plimbat și se va mai plimba prin toate partidele, anunță public ca va fi hot. A promis ca va fura cam 2-3 procente din toate contractele. Pai asta înseamnă că a furat de peste tot unde a fost, nu?
19 august 2015, 11:40
Avand in vedere "talentul" de epigramist,credca acest text e o scriere sugubeata,menita a descreti fruntile botosanenilor.Pe langa multele "nu voi face,nu voi drege",va spune cum a reusit sa cumpere acel apartament de pe Str.Marchian in care este sediul Protectiei Cumparatorului,cu o suma de trei ori mai mare decat pretul pietei?Declaratia poate fi si in viersuri,albe daca nu-i iese rima.
19 august 2015, 10:38
ESTI CUMVA PORTARIUC 2 SAU PORTARIUC REVINE CU MINCIUNI SI PROMISIUNI !
19 august 2015, 09:08
Va tineti de glume, d-le Monacu ! Va sugerez sa stati linistit in banca dvs daca nu vreti sa ajungeti in troaca porcilor si carpa de sters pe jos. Actualii politicieni infractori sau viitori infractori, de orice coloratura, inca din 1990 si-au infipt adanc radacinile in administratia botosaneana prin membrii familiilor, rude de orice fel, interlopi afaceristi, etc totul fiind controlat cu grija in drumul de acces catre mafia gulerelor albe. Au indatorat primariile in asa fel incat numai ei mai pot descalci itele tenebrelor politice pentru perioade indelungate. Chiar daca ar patrunde in administratie oameni de buna credinta, nu au cum realiza nici un progres datorita masinatiunilor infractionale pe termen lung, lasate mostenire. Ramane doar posibilitatea ca unii precum dvs sau altii de acelasi """calibru""" sa-i urmareasca pe cei actuali unde gresesc, sa faca publice matrapazlacurile, sa incite populatia la miscari de strada cand Justitia nu intervine pentru aducerea la legalitate etc . Partidele politice, indiferent de coloratura, sunt segmente ale dictaturii. Intrand intr-un partid sau in clasa politica, nu mai poti actiona cum iti dicteaza constiinta-constienta ci cum gandeste acea haita de sacali. Altfel esti terfelit, trimis in judecata sau marginalizat, in cel mai fericit caz.
19 august 2015, 08:36
Cred ca am sa-l votez,dar cu o conditie,sa nu mai publice acele epigrame despre botoseneni, de regula sunt jalnice!
19 august 2015, 07:40
Si ceva mai simplu...fiind independent,vor veni bani de la.guvern sau bt nu are nevoie?
18 august 2015, 22:03
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Avem o creștere indiferent de fluctuație, veniți, plecați, pensionați, o creștere cu contract de muncă de 22 de medici. Și să nu uităm că mai avem în continuare concursuri în derulare. Avem două posturi la ATI, concursul ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.6725 lei
CHF
Francul elveţian
4.8048 lei
GBP
Lira sterlină
5.8325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6467 lei
XAU
Gramul de aur
277.4633 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2864 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3027 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6568 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2006 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.3 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
22.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.