Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
De emoţii, simţindu-se periat din toate părţile de ipochimenii social-democraţi botoşăneni, s-a fâstâcit niţel, sfeclind-o elementar cu acordul dintre subiect şi predicat: „Botoşaniul să nu mai fie izolaţi”. Mă întreb de ce dl Andrei Dolineaschi, purtătorul lui de griji şi de diplomat, a stat cu limba în gură şi nu l-a ghiontit frăţeşte când acesta a comis-o. Până acum, pesediştii, ori de câte ori  au dorit să-l jignească pe Florin Ţurcanu, i-au lipit pe frunte şi eticheta de analfabet. Oare, din acest moment,  nu se vor frisona când va veni vorba să antreneze în vreo discuţie un asemenea epitet? Vorba proverbului: „unde dai şi unde crapă”.
CITEŞTE ŞI:
Ponta a deşărtat agramatical sacul cu promisiuni la cabană: Botoşaniul să nu mai fie izolaţi
E dovedit faptul că la noi, pe plaiurile Dâmboviţei, minciuna e virusul puterii. Toţi cei care au pus mâna pe hăţurile naţiei au minţit poporul. Primul a fost Ion Iliescu, care, pe lângă faptul că ne-a vândut numai gogoşi privind democraţia,  prin binecunoscuta-i metodă a dezinformării, a recurs şi la violenţe. Ştim bine cum a chemat minerii să moaie căpăţânile studenţilor şi intelectualilor şi cum i-a pus la punct pe „legionarii” ţărănişti şi liberali care refuzaseră să mănânce alături de popor salam cu soia. A minţit şi Theodor Stolojan, şi Călin Popescu Tăriceanu, a minţit şi Emil Boc, dar parcă nimeni nu minte cu atâta seninătate ca Victor Ponta. Zău, ăsta-şi schimbă minciuna în funcţie de ora exactă. Vorbele lui nu acoperă în nici un fel adevărul. Pentru a ajunge la această performanţă a testat tot felul de metode, aia cu doctoratul i-a amprentat pe de-a întreg comportamentul. Până când şi campania electorală pentru prezidenţiale a debutat-o cu minciună. După cum deja toată lumea ştie, fapt anunţat şi de Uniunea Europeană, România, de două trimestre, e cu economia pe toboganul  recesiunii, numai premierul nostru spune altceva: „nu e scădere, e creştere, nu e recesiune, e creştere, nu mai mergem cu 130 de km pe oră,  ci cu o 100 la oră, dar nu stăm pe loc”.
CITEŞTE ŞI:
„Operaţiunea Microbuzul” – coproducţie Casa de Filme Palatul Victoria & PSD Botoşani – campanie electorală mizerabilă pe spatele elevilor – DOCUMENT
Cum era de aşteptat, avem şi la Botoşani câţiva mitomani profesionişti. Cei mai devotaţi spiritului minciunii sunt tot cei din generaţia pontistă, cei care bat la uşa a patru decenii de viaţă, pe care revoluţia i-a prins fluturându-şi cravatele roşii în soare. Atenţie, presiuni ideologice asupra lor n-au existat, s-au maturizat odată cu şubreda noastră democraţie, atunci de ce atâta minciună? Da, minciuna este o formă a urii îndreptată împotriva semenului tău! Se pare că principiul lor în viaţă suna aşa: „unde minciună nu e, nimic nu e!” Trist. Şi politicienii noştri social-democraţi de Botoşani sunt la fel de vioi în minciuni precum premierul. Andrei Dolineaschi e un soi de proiecţie sfrijită a minciunii, de câte promisiuni a făcut ca politician,  i-a secat glanda fanteziilor, acum stă ascuns pe la Bucureşti suflându-i în ceafă premierului. Minciuna a contaminat-o rău de tot şi pe Doiniţa Fedorovici.Chiar dacă se vrea harnică ca o furnică, nu prea are gura mică, când e să-şi aroge realizări cu fanfare, calcă adevărul în picioare, cică totu-i meritul lui Ponta Victoraş, chiar dacă proiectul e de pe vremea lui Boc Emilaş. Are zeci de tăieri de panglici la activ fără ca vreun şantier să fi început pe timpul actualului premier: asfaltarea drumului din Conceşti, asfaltarea drumurilor din comuna Vlăsineşti, finalizarea grădiniţelor din comunele Albeşti şi Dângeni şi a şcolii generale din Mihălăşeni. Sunt doar câteva exemple de ipocrizie trandafirie.
Lucian ALECSA


Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Catre "maestru" - Un poet nu poate sa scrie decat ce are el de spus .Nu si ce are altul de spus.
20 august 2014, 10:55
Adriana , "mirosul" lui "mitoman" nu poate fi decat in sfera medicala (daca tot ai vrea sa amintesti de sfericitatea cuvintelor dar nu stii cum se numeste )pentru oamenii care folosesc corect limba romana.. Maestrul incearca o jalnica manipulare DENATURAND sensul cuvintelor.
20 august 2014, 10:22
Cand amatorul de Adrian nu are proprietatea nuantelor se repede la DEX si deschide pagina pentru decomentare si haleste sensul direct fara a-i simti si mirosul. De asta Ponta e aplaudat pentru mitomanie.
20 august 2014, 09:09
MINCIÚNĂ, minciuni, s. f. 1. Denaturare intenționată a adevărului având de obicei ca scop înșelarea cuiva; neadevărda' sa stii ca nimerisi diagnosticul! Ai putea sa te lasi de scris si sa faci pe psihiatrul ...la cat de profesionist esti matale ...
20 august 2014, 01:53
"mitomani profesionişti" ...maestre tot nu te-ai imprietenit cu DEX-ul!!!!!!!!!!MITOMÁN, -Ă, mitomani, -e, s. m. și f. Persoană care suferă de mitomanie.MITOMANÍE s. f. Boală psihică caracterizată prin tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate;....adica ..poetic vorbind ...bolnavi profesionisti????
20 august 2014, 01:35
Lui Riciu Pogoniciu, esti un arici pesedist cu tepi de mucava si mintea ca o halva
18 august 2014, 19:51
Nu toti pot fi oameni de litere cu sau fara diploma.
18 august 2014, 13:41
POliti Politicienii "este" destepti si "este" si multi! Si mai "este" si competenti. Multi ani o sa-i suportam!
18 august 2014, 12:05
POliti Politicienii "este" destepti si "este" si multi! Si mai "este" si competenti. Multi ani o sa-i supotam!
18 august 2014, 12:03
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.9 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
-1.1 o C
Darabani
-1.7 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.