Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
Prima concluzie ar suna aşa: „nu vă lăsaţi seduşi de gestica cozii, nu tot timpul antrenează mesaje sincere!”. Să vezi şi să nu crezi, după ce-a fost călcat pe coadă de electorat şi-a permis să-şi pună apendicele terminal al părţii posterioare pe spinare şi să-o taie în Dubai,  pentru o mine-vacanţă de relaxare. Pentru evaluarea pierderilor suferite, în ţară au rămas doar slugile. Şeful lui de cuib pisicesc,  Liviu Dragnea, a încercat să-şi salveze blana sugerând că alegerile au fost pierdute din cauză că şi-ar fi băgat coada dracul de peste ocean, adică americanul, nesuflând o vorbă despre faptul că orchestra social democrată, al cărui dirijor a fost, n-a avut nici cap şi nici coadă şi că partitura a fost intonată într-un limbaj „ a la coada vacii”.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
De asemenea, strategul de Teleorman, nu chiţcăie nimic despre cozile umilinţei la care au fost supuşi sute de mii de români din diasporă  şi care au fost trataţi ca nişte străini  de cozile noastre de topor ce hibernează pe la ambasade şi consulate. Totuşi, să nu uităm că tot acest spectacol  neorealist  a fost regizat de pisoiaşului Victor Viorel, sub stricta protecţie şi consolare a motanului cu apucături bolşevice, Teodor Meleşcanu. Cred că aceşti pisoi, pentru a-şi reveni cu picioarele pe pământ,  ar trebui supuşi unor infuzii de ceaiuri. Indicat ar fi să facă un coctail din următoarele plante erbacee: coada-calului, coada-cocoşului, coada - mâţei, coada-racului, coada-şoricelului şi alte cozi. Şi apoi, să încerce să nu mai tragă cu coada ochiului  spre Palatul Cotroceni încă vreo 10 ani, până nu  vor năpârli pentru a suta oară,  învăţându-se minte să nu mai stea cu codiţele ridicate în faţa electoratului din diasporă.
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină  
Fiecare partid şi partiduleţ are cozi de topor, dar cu cât un partid e mai mare,  cu atât are mai multe astfel de excrescenţe…posterioare. O vorbă din popor spune că fiecare pasăre pe limba ei piere, după eşecul lui Victor Ponta de la alegerile din această toamnă putem afirma, fără a ne înşela,  că fiecare pisoi alăptat la ţâţa bolşevismului târziu, datorită unei hipervitaminizări a orgoliului, poate pica în puţul uitării fără ca cineva, peste ani,  să-şi mai amintească de numele lui. Ordonanţa de urgenţă 55/2014 , care a permis pentru 45 de zile migraţia aleşilor locali,  a fost fatală pentru însuşi partidul care a promovat-o. Toate cozile de topor din ţară au dat valma în PSD îmbrăţişându-l până în pragul sufocării. În timpul alegerilor a fornăit ca un motan supraponderal şi leneş, fiind sigur că nimeni nu va avea curajul să-l trezească din moţăire, eliminând  cu bună-ştiinţă  din scenariu un lucru deja consacrat pe malurile Dâmboviţei: socoteala de acasă nu se prea potriveşte cu cea din târg.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
Şi-n judeţul nostru au existat zeci de cozi de topor. Atenţie,  toate din material îndoielnic calitativ sau chiar putregăios. Nu-i nominalizăm, sunt arhicunoscuţi. Ce te poţi aştepta la cei care şi-au făcut o meserie din traseismul politic, pentru ei schimbarea blănii  a fost doar un exerciţiu de…imagine.  Asemenea lighioane politice trebuie flituite de cum îţi bat la uşă, odată cu trecerea timpul s-ar putea să trăieşti experienţa proverbului: cu ce mână dai, cu aia primeşti. Printre cei care au „ anvelopat” PSD-ul lui Dolineaschi pe timpul campaniei electorale au fost vreo 11 primari şi peste 40 de consilieri locali. E drept, au adus ceva voturi pentru pisoiului Victoraş, asta doar contra cost, cu plata în avans, ca la bordel. De primit, au primit câte ceva bănuţi de buzunar, numai că de îndată ce-au terminat proviziile au trecut să facă nazuri lăsând să se înţeleagă că oricând pot părăsi corabia. Cică n-ar suporta în nici un fel călcatul pe coadă. Deh, promisiunile trebuie respectate!
Lucian ALECSA
CITEȘTE:
Kamikaze : Ponta a vîndut funcția de șef la PSD Botoșani cu 30.000 de euro

Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
Eu l-am votat pe Iohannis nene observatorule (chiar daca am votat cu liberalii si pe urma m-am suparat pe ei) pentru ca nu vroiam sa ajunga la putere un mincinos si un fatarnic care iata acum o intoarce ca la Ploiesti ca un fricos ce este! Una a spus cand era in opozitie (oponent al gazelor de sist, al proiectului Rosia Montana si al FMI) si alta a pupat cand a ajuns la ciolan. Si el si inalt cercetatul penal dragnea a crezut ca daca sunt la butoane ne prostesc!
8 decembrie 2014, 12:19
Luciane,esti varza !Ai o gandire limitata si interesata(in nici un caz interesanta).Unii se nasc si mor cu virusul slugarniciei in sange.Intoleranta,minciuna,lasitatea sunt caracteristicele celor aflati in spatele lui Iohanis.Pe voi,cei care l-ati votat pe Iohannis nu va inspaimanta cand va uitati in spatele lui si-i vedeti pe Blaga,Anastase,Ialomiteanu Igas,Videanu,Flutur etc.?Ori sunteti inconstienti,ori viata voastra depinde Turcanu,Flutur,Verginel etc.Viitorul va dovedii ca botosanenii au ales bine.Cat despre diaspora,sunt multe de spus.Oricum au fost conditii mult mai bune de vot decat in 2009. In rest numai de bine.
8 decembrie 2014, 09:03
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
26 mai 2023
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
12.0 o C
Bucecea
13.5 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
12.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.