Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre în ei totul e spoială și sclavii banului
Se pare că scena politică electrocutează provocând frisoane şi apoimutaţii grave de comportament în structurile celor care o ating pentruprima oară. Această frisonare nu-i sperie,  îi face să se adapteze de îndată, metabolismul li se schimbă, iar ei devin alţi oameni.
De câte ori nu auzim vorbindu-se despre câte un parlamentar sau chiar despre vreun primăraş oarecare:”Funcţia l-a schimbat total, e de nerecunoscut”. Ciudat este că asemenea aserţiuni le auzi rostite chiar de către rudele lor, de membrii  familiilor lor. Stau şi mă întreb care sunt factorii care contribuie la schimbările de fond în asemenea cazuri. Totul pleacă de la structura lor caracterologică. Pentru a cuprinde în esenţă fondul lor, aş folosi un vers din Mihai Eminescu: „mici de zile, mari de patimi”. Tocmai, păşind nepregătiţi pe scena politică, un teritoriu cu atâtea responsabilităţi faţă de semeni, e un act de curaj şi de  totală iresponsabilitate. După ce simt că pământul nu le mai alunecă de sub picioare, de îndată se îmbăţoşează,  li se întunecă dreapta judecată ajungând sclavii banului.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre cântecul de lebădă al împăratului   
Asumându-ţi rolul de politician,  trebuie să renunţi în parte la propria ta personalitate, devenind  o persoană publică trebuie să răspunzi doar nevoilor comunităţii şi apoi nevoilor tale personale. Există în politica noastră astfel de …excepţii? Avem, cu adevărat, oameni politici? Nu cred. Şi individual şi-n grup manifestările lor sunt aceleaşi, rezonează cu haiducia şi fac casă bună cu nesimţirea. Nu accentuez în nici un fel tuşele când e să caracterizez astfel de indivizi. Este de ajuns să tragi  cu ochiul peste tot ce evidenţiază zi de zi mass-media, privind dosarele instrumentate de către procurorii DNA,  şi vei avea în faţă imaginea clară a acestor specimene. Nu putem concluziona decât că hoţia nu are culoare politică, iar indivizii care o practică se folosesc de instrumentul politic doar pentru a ajunge mai repede la punga statului, la avuţia naţională, devenind imuni la tot ce înseamnă interes naţional. Şi cum peştele de la cap se alterează,  aşa e şi-n politica dâmboviţeană, diapazonul e în mâna premierului, el dă tonul. În PSD Victor Ponta a ajuns un fel de felcer pentru corupţi, el e primul care le sare în ajutor,  badijonându-le rănile. Asta fiindcă şi el e plin de bube purulente, e prins şi el în câteva dosare de corupţie.
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL un poem: Eminescu
Nu mai e mult până ce va ţâşni şi de aici puroi. Este de ajuns să recurgeţi la un simplu exerciţiu de imaginaţie oprindu-vă la un tablou grotesc, decupat parcă din fantasticul decadent al lui Hieronymus Bosch, avându-l în prim-plan pe felcerul naţional tamponând rănile şobolanilor, gen Hrebenciuc şi Adam, şi altor animăluţe politice infestate cu virusul hoţiei, ce colcăie prin subteranele avuţiei naţionale. Da, la noi decadenţa politică e deja instituţionalizată, toţi bişniţarii şi corupţii naţionali dansează Hora Unirii în plenul Parlamentului sau în afara lui!
Botoşănenii nu puteau rămâne mai prejos, aşa că s-au aliniat şi ei suflului naţional. Sub pâcla toamnei lui 2012 au fost trimişi în forul legislativ al ţării politicieni numai unul şi unul, toţi … de înaltă probitate morală. Ipoteştenii, ca urmaşi ai marelui Eminescu, au dat tonul, l-au propus spre validare pe înţeleptul obştii, Verginel Gireadă. Un al ipochimen care a ajuns în Parlament,  fără a şti cu ce se mănâncă politica,  e „revegistul” de Crasnaleuca.
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
De cum a ajuns în Bucureşti,  de îndată şi-a cumpărat picioroange de politician. Deh, să fie şi el la înălţimea responsabilităţilor! Acum nu-i mai ajungi nici cu prăjina la nas, se vede gigant. Între timp a trecut sub tirul câtorva focuri penale. După cum se mişcă,  se pare că  ar fi scăpat teafăr. Cei doi liberali au fost şi încă mai sunt falangele de serviciu de la mâna dreaptă a lui Florin Ţurcanu. Această „ trinitate toxică” vă dezintegra partidul, va topi şi ultima celulă liberală. Poate că e timpul ca liberalii autentici să repună partidul în paradigma sa istorică.
Lucian ALECSA
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   

Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
Draga Maria, apucaturile culese de pe piata muncii politice sunt imprimate atat de sanatos in exprimare zilnica a individului incat fac corp comun cu al sau carater. Se pare ca oamenii de stiinta mai au de invatat de la ...politicieni
30 ianuarie 2015, 08:41
Lucian draga, nu confunda caracterul omului cu ,, apucaturile" pe care si le insuseste alesul din balta politicii romanesti. De ce? Nu eu spun asta, ci oamenii de stiinta ne-au invatat ca, in general, caracterul omului este un dat si nu prea se schimba pe parcursul vietii. Alte .. aptitudini" se pot schimba.
29 ianuarie 2015, 10:08
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.1 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.1 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.