Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
Este de ajuns ca românul să fi meditat la acest aspect şi să-şi fi dat seama de caracterul şi de „românismul  autentic” al actualului premier. A fost un act de blasfemie! Noroc că poemul lui Andrei Mureşanu, ce constituie textul imnului, nu are inserat cuvântul „neamţ”. Suntem o ţară în care Constituţia e călcată în picioare, drepturile omului la fel, iar imnul naţional devine prilej de răzbunare politică. Trist. Şi asta se întâmplă după un sfert de veac de democraţie! Oare nu e timpul să ne reevaluăm pornirile şi să deschidem ochii mai mult spre popoarele civilizate? De ce nu se întâmplă asemenea anomalii în ţările nordice? Nici debutul la Cotroceni a actualului preşedinte nu a fost unul de bun augur. Ai lui consilieri l-au pus să decoreze, cu cea mai înaltă distincţie a statului, un individ controversat; nu prin faptele sale, ci prin declaraţiile sale. Chiar să nu fi ştiut Klaus Iohannis profilul moral al decoratului? Într-un stat democratic, ideile exprimate echivalează cu faptele. Cei ce s-au călcat pe picioare pentru a-l vota, îi vor monitoriza preşedintelui toate gesturile, chiar şi pe cele… nevinovate.
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Noaptea de Revelion  a reiterat gândurile septicilor precum că poporul refuză dinadins orice fel de schimbare. A fost de ajuns să tragi cu privirea pe sticlă în seara de 31 decembrie, când parcă ne-am dorit din răsputeri să rămânem aceiaşi; cheflii, manelişti, ţanţoşi şi siropoşi. Bineînţeles, au existat şi excepţii, dar tocmai acestea argumentează regula. Ştim să ne distrăm, să ne autopersiflăm, să ne evidenţiem metehnele aruncând cu totală indiferenţă  totul în derizoriu luând în seamă doar partea superficială a lucrurilor. Vorba lui nenea Iancu: „ cusur, necusur, numaidecât să-mi spui la cine a făcut infamul aluzie?”. Puţinele sketch-urile, din programele televiziunilor noastre difuzate în noapte trecerii dintre ani, au fost scrise într-o partitură frivolă , cu accente de desuetitudine, interpretate telenuvelistic. De multe ori când vezi astfel de emisiuni eşti atins de-o  infuzie de nostalgie,  gândul te duce la mult aşteptatele seri de Revelion cu Amza Pelea, Marin Moraru sau cu neîntrecutul Toma Caragiu. Vip-urile noastre de astăzi, ce se vor „maeştri” încă de la treizeci de ani, duc în derizoriu statutul de actor profesionist, acceptând  tot felul de texte şubrede şi neinspirate. Încep să cred că în România la viaţa se trăieşte pe sponci, fiind controlată doar de câştigul imediat. E drept, sunt televiziuni care au păstrat câte un colţ de program şi pentru tradiţii şi obiceiuri, numai că de foarte multe ori prezentatorii au intrat în zona confuziilor,  devenind penibili. Pe postul „Prima Tv” a fost un moment ilar, a fost prezentată o ceată de mascaţi , căiuţi şi căpriţe din judeţul nostru, ca fiind din Neamţ.
VEZI ŞI:
 Am trăit s-o vedem și pe asta: Tipa a făcut playback la plugușorul de la revelionul Primăriei – VIDEO & FOTOGALERIE
Anul acesta Primăria Botoşani şi nici Consiliul Judeţean Botoşani nu s-au mai duelat în revelioane. Totul a fost modest. Domnul primar Ovidiu Portariuc, cu vreo trei săptămâni înaintea trecerii peste ani, şi-a anunţat teama  de DNA-ului, privind organizarea unor astfel de evenimente. Pentru satisfacerea poftelor concitadinilor ar fi obligat să deschidă teşchereaua instituţiei, ceea ce nu-i prea corect. Curtea de Conturi i-ar fi imputat ceva sărmăluţe, cârnăciori şi câteva butoiaşe de vin pe anul trecut. Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, frisonat de tot ceea ce i s-a întâmplat la Curtea de Apel Suceava a lăsat-o mai moale cu distracţiile, a fost cât se poate de discret pe final de an, în noul an va sufla şi-n iaurt. Important  este să-l mai aibă pe masă!
Lucian ALECSA


Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
Mare branza, are ASE...asa, si? SURPRIZAAA!!! Sunt zeci de mii de oameni cu ASE si master. Da, e primar....as fi fost si eu daca as fi candidat din partea PSD. Se vede cat de multe intelegi din ce se intampla in jurul tau. Primar poate fi oricine. Dar un primar capabil....e mai greu. Spune-mi macar un lucru pe care l-a facut Portas de cand e primar....si nu mi le servi pe cele incepute pe timpul lui Flutur...cum a facut si Imparatul....Spitalul era 80% gata cand a venit la Imparatie si el si-a trantit pancarta in fata....ca e facut de el....
18 ianuarie 2015, 08:23
O fi Portariuc cum zici tu.Pana una alta are un ASE,are master,are niste cursuri si spre deosebire de tine care esti un neica nimeni,el este primarul unui municipiu de 100000 de locuitori si il conduce si prsedintele organizatiei PSD Botosani si se descurca.
10 ianuarie 2015, 22:29
Portariuc este un prostanac.
10 ianuarie 2015, 19:32
Vai ce stiri importante!Era mai bine dac erau prezentate la Sf.Pasti.Dar ca Portariuc a pus din buzunarul sau 5200 de lei pentru petrecerea de Anul Nou de ce nu ai spus nimic,asa ca un "scriitor" echidistant?Nu am inteles,de ce un om de cultura ca tine a stat in noaptea de Anul Nou si aprivit emisiunile proaste de la TV cu manele,glumite frivole si nu te-ai uitat la desene animate?Greu de inteles.
10 ianuarie 2015, 16:33
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.0 o C
Dorohoi
-3.6 o C
Bucecea
-3.2 o C
Darabani
-4.3 o C
Saveni
-3.7 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.