Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
De asemenea, ţara vecină s-a confruntat în luna octombrie şi cu alegeri parlamentare. Chiar dacă în multe localităţi s-a votat şi sub imperiul fricii, sub ameninţarea teroriştilor ruşi, victoria a fost de partea democraţiei, partidul preşedintelui Poroşenko, cu orientare pro-occidentală, a ieşit învingător. O primă concluzie: voinţa poporului a fost mai puternică decât armata rusă. Privind situaţia din Ucraina  doresc să fac o remarcă. Acum câţiva ani, Polonia încerca prin toate mijloacele diplomatice, forţând uneori nota, să deschidă traseul pentru intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. Aspect ce i-a deranjat pe ruşi, în special pe Vladimir Putin, dar, în acelaşi timp, şi pe minoritarii ruşi din ţara vecină, concentraţi în special în partea de est a ţării, zonă puternic industrializată. Cred că acesta a fost punctul zero, punctul de la care au început să se tulbure apele, să răbufnească orgoliile naţionaliste, de ambele părţi ale baricadei.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Ei bine, acest exemplu negativ ar fi trebuit să le dea de gândit politicienilor noştri, să-i determine să-şi dozeze discursurile  unioniste, să treacă pasionalul sub controlul raţionalului. Moldova este pe linie dreaptă în drumul spre Europa, lucrurile curg în mod natural spre unire, deocamdată sub umbrela Uniunii Europenii. Numai că ai noştri ”diplomaţi” n-au făcut decât să lovească firescul lucrurilor prin tot felul de răbufniri naţionaliste, camuflate în discursuri sforăitoare,  urmărind de fapt interese personale. Orice român adevărat, indiferent pe ce mal al Prutului ar trăi, doreşte din tot sufletul să-şi îmbrăţişeze fratele, dar de aici şi până a arunca în eter tot felul de vorbe pompoase generatoare de iluzii aduce a dezinformare. Într-o bună zi aceste gesturi se pot întoarce împotriva tuturor românilor. Printr-un astfel de demers iresponsabil poţi trezi orgoliile ursului bolşevic de dincolo de Nistru şi de îndată poate ajunge la Chişinău.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Ceea ce s-a întâmplat în Moldova în ziua votului pentru preşedinţia României mi-a lăsat un gust amar. Zeci de autocare, purtând pe geamuri sloganul „Victor Ponta, preşedinte”, transportau sute de moldoveni spre secţiile de votare. Aceste imagini mi-au amintit  de ceea ce se întâmpla la noi la începutul anilor ’90. Oare n-a fost puţin umilitor pentru fraţii de peste Prut acest mod de-a privi politica? Cred că premierul nostru pentru un vot e capabil să-şi calce fratele pe grumaz. E clar, politicienii noştri nu sunt deloc atenţi la greşelile altora, pentru a le putea evita în timp.
La sfârşitul lunii noiembrie au loc alegeri parlamentare şi în Moldova. Românul de peste Prut e bulversat, are de ales între Rusia şi Europa. Nedumirirea lui vine şi de la ceea ce se întâmplă la nivelul cel mai înalt între cele două ţări române. Premierul Iurie Leancă, declarat de dreapta şi pro-occidental, e într-o amiciţie, mai mult decât politică, cu Victor Ponta, un premier de stânga, care, mai degrabă, pare a juca cărţile ruşilor şi chinezilor decât europenilor.
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
O voce puternică, în ton pur occidental, este cea a fostului premier Vlad Filat, artizanul deschiderii Moldovei spre tot ce înseamnă valori europene. Deja, în Moldova, au început să funcţioneze dezinformările, minciuna este ambalată în cele mai strălucitoare foiţe de staniol, doar pentru a lua ochii cetăţeanului fără convingeri clare. Cred că singurele site-uri ce ne pot oglindi adevărul despre alegerile din Moldova de la sfârşitul lui noiembrie sunt: www. alegerimoldova2014.md şi www. euvotez.eu. Dacă fraţii de peste Prut nu fac ochii mari pentru a vedea lumea în ansamblul ei, există pericolul ca în scurt timp să uite de Europa, şi chiar de noi.
Atenţie, dictatorii pot face copy-paste oricărei file de istorie!
CITEȘTE:
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine

Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
lucian alecsa te pricepi la multe asa crezi dar esti o muhaia
19 noiembrie 2014, 17:10
Pentru Marian: Nu stiu mai nimic despre KGB-ul tau, insa fiind descoperit, dai in stinga si-n dreapta. Daca vrei sa te convingi de ceea ce am spus eu, mai citeste opinia analistilor politici din Europa( nu din Romania sau din tarile din Est), concluziile OSCE si vei vedea ca asa este, cum spun eu. Nu vad de ce aceasta situatie ,, ar conveni sistemului". Care sistem? Imi pare ca vorbesti in dodii.
19 noiembrie 2014, 10:27
Maria, cred ca esti inca sub influenta KGB dupa cum stii sa dezinformezi prin omisiunea unor fapte si preluarea altora la fel de reale dar care convin doar sistemului
13 noiembrie 2014, 16:02
Din ceea ce scrie ,, scriitorul" deducem ca acesta nu cunoaste mai nimic din ceea ce se intimpla in Rep. Moldova si care sunt problemele reale. Fostul premier Filat a fost indepartat de la putere tocmai pe probleme de mare coruptie. Ce stii tu, scriitorule ! In al doilea rind, punctul zero din Ucraina se situeaza cu circa 10 ani in urma - nu ca urmare a actiunii poloneze de acum 2-3 ani. Total gresit, domnule scriitor. Tendinta de rupere lansata din Est si de federalizare a Ucrainei - lansata din Nord ( Lvov)s-a manifestat intr-o perioada dinaintea primei revolutii portocalii. Dar tu n-ai de unde sa stii, ca nu cunosti situatia reala. Si multe alte lucruri nu le cunosti.
13 noiembrie 2014, 09:49
Daca se confirma ca cele doua falange din liceu ale primarului au mintit, vor fi adusi in fata instante pentru calomnie si vor ramane fara casute. Pariem!
12 noiembrie 2014, 16:41
Poate ocupa rusii Brasovul.
10 noiembrie 2014, 07:58
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.8 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.