Reportaj
Revelion maraton: Cinci ore de show în frig, artişti pe fugă, primar înhoră, ultime secunde cu politicieni pe scenă, program dat peste cap deun basarabean – VIDEO & GALERIE FOTO
Revelionul 2014 de la Botoşani va intra în istorie nu doar ca fiind cel mai scump, ci şi cel mai lung din istoria oraşului. Început pe la 21:00 spectacolul din Piaţa Revoluţiei s-a terminat tocmai pe la 2:00. Aceasta după un şir de peripeţii care a dat peste cap programul stabilit iniţial.
revelion botosani 2014

Doar "Ţăndărică" a mai respectat programul

Practic, în afara faptului că în debut au intrat pe scenă Ovidiu Lipan „Ţăndărică” şi Fanfara 10 Prăjini, nimic nu s-a mai respectat din programul făcut public de Primăria Botoşani pe 30 decembrie. Totul a plecat de la întârzierea moldoveanului Ion Paladi, din cauza căruia Ciro de Luca a ajuns să susţină un spectacol de o oră şi jumătate, de trei ori mai mult faţă de cât ar fi trebuit. Italianul a ieşit de pe scenă aproape fără voce după ce a cântat tot ce i-a trecut prin cap, pentru ca într-un final să reia melodiile interpretate în deschidere. Au intrat apoi pe scenă băieţii de la Ro-Mania, care de fapt trebuia să fie ultima trupă din show-ul dintre ani.

Prefect, primar şi ex-vice pe scenă

Aceştia cu coborât de pe scenă cu cinci minute înainte de finalul anului, fiind înlocuiţi de o trupă de… politiceni. Fostul viceprimar Viorel Iliuţă, prefectul Costică Macaleţi şi primarul Ovidiu Portariuc s-au adresat mulţimii. Primul a pronunţat de două ori „Florin Ţurcanu”, al doilea a fost aşa cum ne-a obişnuit de mai bine de un deceniu, adică extrem de scurt, în timp ce edilul şef a numărat ultimele 10 secunde din an alături de botoşăneni. Aceştia au fost 3.000, 4.000, la un moment dat s-a anunţat de pe scenă 5.000, pentru ca ulterior, pe modelul SummerFest, să ajungă la 7.000, număr făcut public de prezentatori.


Edilul, patru ore de îndurat frigul pentru o horă

Primele 10 minute din noul an au fost marcate de un frumos foc de artificii, după care au urcat pe scenă DJ Project, Zdob şi Zdub şi, în sfârşit, Ion Paladi. Pe la 1:30 primarul, însoţit de membri ai Tineretului Social Democrat au format o horă pe strada Cuza Vodă după cinci ore de stat în frig. De altfel, dacă la precedentul revelion a venit cu doar 10 minute înainte de finalul anului, a vorbit de pe scenă, a dansat o horă şi apoi a plecat, de data aceasta Ovidiu Portariuc a sosit la câteva minute după 21:00 şi a stat până pe la 1:30.

Coadă la băutură moca, beţivi luaţi cu salvarea

Au lipsit însă consilierii locali ai PSD Botoşani, tot aşa cum preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost prezent doar prin afişele de pe căsuţele unde s-au împărţit cârnaţi, vin şi ţuică. Dacă CJ-ul a dat aceste produse, în apropierea miezului nopţii municipalitatea a scos baxuri cu şampanie servind botoşănenii care au putut astfel cinsti şi pe banii Primăriei, nu numai ai CJ-ului.
Majoritatea artiştilor au fost atât de grăbiţi încât au plecat fugind spre maşini. Cum au avut o mulţime de angajamente de revelion, nu prea au mai avut timp de şedinţe foto cu fanii.Oricum, unii dintre ei au fost excesiv de "obosiţi" de băutura pusă la dispoziţie gratuit, fiind ridicaţi de jandarmi şi salvare din Parcul Rapsodia.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
ACUM: Debut de revelion cu îngrămădeală la cârnaţii şi vinul lui Ţurcanu – FOTOGALERIE
[[banner]]
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
Eu sunt tot din tabara aiuritilor lui nellu si asteptam huiduieli mai puternice, dar cand i-am intrebat pe cine huiduie ei au spus ca tot pe pedelistii portocalii pentru ca n-au facut o telegondola si la botosani sau macar o telenovela
2 ianuarie 2014, 04:58
Sa nu credeti ca doar voi , postacii de partid, sunteti pe lume. Nu trebuie sa va suportam la nesfarsit: pe voi si emanatiile voastre, fie el turcanu, fie el portariuc, sau ailalti de la burebista-ncoace, ca sa fim drepti cu toata lumea. Cei care, prin comentariile lor ling carnatul-festiv-2014 al lui turcanu astazi si vor s-o faca tot anul, ar fi cazul sa stie, ca altii pe linga tastatura mai au si bun simt. Pentru acei care se vor regasi in comentariul asta am scris. Numa un chior n-a vazut ca Revelionul asta a fost facut pentru furt. Din 1000 de botosaneni, le-au iesit la calcule 7000. Pentru ce? Pentru deconturi? Din banii cui?
2 ianuarie 2014, 04:24
Asa e Nelu,lumea a crezut ca urca Turcanu pe scena;cand au vazut Primarul s-au linistit!Oricum e bine pentru o multime care fusese bine "antrenata" cu tuica si vin din partea CJ inca de pe la la ora 21!Cea mai neinspirata idee sa dai tuica si vin in asemenea momente pt ca multimile pot scapa de sub control.Ma intreb cum de-a acceptat Jandarmeria un asemenea lucru!Bine ca nu au fost batai si si accidente la cat alcool fusese consumat!
1 ianuarie 2014, 17:25
Cred ca s-au omis doua aspecte in acest reportaj:1)In momentul cand primarul s-a urcat pe scena,din multime s-a auzit un cor de huidueli(cca 60% din cei prezenti).2)In speech-ul sau, primarul a recomandat botosanenilor,,SA FITI CUMINTI" In rest........Eu va urez LA MULTI ANI .
1 ianuarie 2014, 12:11
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Foștii colegi și conducerea Liceului "Alexandru cel Bun" Botoșani deplâng plecarea în lumea de dincolo a celei care a ghidat în fascinanta lume a chimiei numeroase generații de elevi și a îndrumat, în calitate de director ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.