Reportaj
Măgării cu bani publici îngropaţi într-un tapşan la Ungureni: Primarul „Păcănele” la moara cu ciocănele - FOTOGALERIE
Mulţi dintre aleşii noştri după ce prind la coajă, asta însemnând la cel mult un an de la preluarea mandatului, devin un soi de morari, iar primăriile încep să aibă valţuri producând mălai de cea mai bună calitate. Spre final de mandat sunt de nerecunoscut;  roşiori în obrăjori, plini de sine şi extrem de orgolioşi.

"Ăştia te votează până la loc comanda"

Dacă te pune necuratul să le evidenţiezi nesimţirea, de îndată devin baritonali înjurându-te ca la uşa cortului.  În acest material voi încerca să descurc iţele unei afaceri, care la prima vedere, pare benignă, dar care a secătuit bugetul unei primării cu câteva zeci de mii de lei, bani care ar fi putut fi folosiţi pentru reabilitarea unei şcoli. Este vorba despre afacerea reabilitării terenului de fotbal din comuna Ungureni. Domnul Ilie Ivanache e la al doilea mandat de primar, n-a făcut multe lucruri de amploare pentru consătenii lui dar, fiind un tip cu cei şapte ani de acasă, ştie un lucru: „dacă te porţi frumos cu oamenii şi chiar dacă nu faci multe lucruri  pentru ei, ăştia te votează până la loc comanda”. Gândire sănătoasă, de politician alunecos. Nu o dată a fost surprins trăgând cu privirea în curţile consătenilor şi salutând păsărele sau alte animăluţe din gospodărie dacă stăpânii nu se arătau la ochi. În comună i se mai spune şi primarul „Păcănele”. Deh, are şi el o meteahnă, în drum spre casă, când o coteşte spre Iepureni şi când în faţă îi apare localul cu jocuri mecanice poposeşte pentru câteva ore să-şi antreneze neuronii  pentru ca a doua zi să freş în faţa supuşilor, să poată gândi mai sănătos în folosul comunităţii.

Niznai fotbal, Davai denghi

Cu toate că nu prea ştie cu ce se mănâncă fotbalul dl. primar s-a înhămat la o afacere privind  modernizarea stadionului comunal. Cică lucrul  acesta s-a întâmplat la insistenţele câtorva consilieri locali,  mari iubitori ai jocului cu balonul rotund. Povestea sună banal, dar eliberează prin toţi porii un damf suspect.
După calamităţile din 2010 Federaţia Română de Fotbal, la iniţiativa Asociaţiei de Fotbal Botoşani şi în urma unui proiect al  Consiliului Local Ungureni, a aprobat acordarea  sumei de 17.625 de euro echivalentul a 73.144 de lei pentru reabilitarea stadionului local afectat de inundaţii. Valoarea totală a proiectului a fost de 159.810 lei rămânând ca diferenţa de peste 86.000 de lei să fie asigurată din bugetul local. În urma licitaţiei s-a ajuns la 110.164 de lei diminuându-se astfel partea de contribuţie locală. Câştigătoare a fost desemnată  firma S.C „Trans Silviu” SRL din Botoşani.

După spuselor primarului cât şi în baza actelor existente la dosar lucrurile de reabilitare ar fi curs impecabil. Lucrările au constat în săparea şi decopertarea terenului de fotbal la o adâncime de 25 de cm, după care turnarea unui strat de suport protector constând în pietriş în amestec cu nisip, pe o grosime de 15 cm, constituirea de drenuri, în număr de 4, care să preia excesul de apă în caz de inundaţii,  după care gazonarea suprafeţei de joc. Conform hârtiilor operaţiunea de reabilitare a mers impecabil, lucrările finalizându-se la sfârşitul lui 2011. Rezultatul e tragic, terenul arată groaznic, suprafaţa de joc e numai hârtoape. Cu toate astea primarul are un singur răspuns: „Nu mă interesează, totul s-a făcut conform proiectului. Eu, unul, nu iubesc fotbalul, le-am spus consilierilor să nu pună gazon. A fost şi Curte de Conturi, totul e în regulă”. Zău, chiar aşa ne jucăm cu banul public?

Tăpşanul buclucaş

Conform actelor puse la dispoziţie de către primar reabilitarea suprafeţei de joc ar fi înghiţit peste 1.500 de tone de balastru cu nisip, asta însemnând  peste 40 de maşini, şi peste 2.000 de tone de pământ de calitate, bun pentru însămânţarea gazonului. Terenul arată dezastruos, e cel mai arid tăpşan din toată comuna, e plin de denivelări şi chiar gropi cu o adâncime de câţiva centimetri. După ce iarba a crescut sălbatic, la peste jumătate de metru,  a fost cosită, brazdele de fân accentuează sinistrul peisajului.
Dacă vrei să pedepseşti un animal îl laşi dezlegat pe stadion timp de o zi, seara îl vei găsi mai flămând. Când am fost să filmez suprafaţa de joc, două văcuţe păşteau în faţa porţii de la intrare în  stadion. Bietele animale nu aveau curajul nici să privească spre pârloaga de dincolo de gard. Mai ştii, poate că cele două văcuţe îl aşteptau pe domn primar să le taie bilete de intrare. Atenţie, tot din bugetul local, în scopul întreţinerii suprafeţei de joc, s-au investit bani achiziţionându-se o pompă şi câteva aspersoare, care acum zac ruginite într-o magazie a Primăriei. Mă aşteptam ca la intrare pe uliţa ce duce spre stadion să găsesc o pancartă sugestivă: „Aici sunt îngropaţi banii dumneavoastră!”. Nu de alta, să ştie şi cetăţeanul din Ungureni,  căruia îi cerşesc consilierii şi primarul din 4 în 4 ani votul,  cum sunt gestionaţi bănişorii lui.

Una rece, alta caldă

Dar cum în viaţa nu toate zilele sunt la fel, aşa este şi-n administraţie,  lucrurile sunt nuanţate. Iaca, şi la Ungureni,  după una rece urmează una caldă. Este în plină desfăşurare un proiect APDRP finanţat din aprilie 2012 şi trecut în execuţie din primăvara acestui an. Acesta cuprinde 2 km de drum asfaltat, care face legătura între satul Ungureni şi cătunul Durneşti, 3 km de şanţuri dalate, pietruirea uliţelor laterale şi construcţia a 6 poduri şi 3 podeţe. De asemenea, vor fi amenajate din loc în loc drenuri împotriva inundaţiilor. Valoarea proiectului este de 600.000 de euro, sumă asigurată în proporţie de 100% din fonduri europene. 
Lucian ALECSA
CITEŞTE:
SCRIE SCRIITORUL de deszăpezire şi primarul Păcănele : Aleşii noştri sub puseurile naturii
[[galerie-foto]]

La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
Loading...
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
Loading...
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Fiti tare domn dutca ca am vazut cum voiau sobolanii sa va atace in piata.da cu bun simt si cu credinta iati facut sa para niste prosti.eu va tin minte toata viata cum mati ajutat cand am avut o grea incetcare.sa va dea dumnezeu putere si reusita si sa vin sa va strang.mina ca primar
28 mai 2016, 15:36
Spune bine cetateanul.demult in primarie erai respectat.Acum fac ce vor,si chiar am fost injurat de decretar,iar cand am spus primarului a ridicat din umeri.Acum iar vrea in fotoliu,jigneste pe cei ce fac concurenta cinstita si bate palma pe la colturi cu alti candidati pe care ii face vice.m-am cam saturst si de votat dar votez ca sa stiu ca daca pica l-am ajutat si eu. bafta unui candidat cinstit.
28 mai 2016, 15:28
Primari au fost,dar ivanache e singurul care a avut privilegiul de a face ceva cu fonduri europene.si ce a facut? Comuna arata jalnic,piatra de pe drumuri e un mijloc de a face bani pt interesul personal cu acte in regula(doar nu o sa ne apucam acum sa o cantarim),cultura e varza,nici macar parada de anul nou nu a reusit sa o pastreze,ca de ,dumnealui nu iubeste nici sportul ,nici cultura.sa-Si aminteasca anonimul(care poate are cei 7 ani dar ecertat cu gramatica),cum a fost pe vremea lui dutca.era apropiat de oameni, trata lumea cu respect si a muncit pentru proiecte pe care ivanache doar le-a inaugurat.pe principiul "astia ma voteaza ca nu au pe cine a prins trei mandate.dar poate ca acum vom alege un primar pentru oameni.nu mai vreu sa mi se inchida usa primarului in nas si sa fiu plasat ca o minge de la un functionar la altul si sa plec tot cu problemele nerezolvate.Vreau respect si corectitudine si vreau ca ei toti sa dea socoteala pentru risipa banului nostru.cu capul purtat de consilieri personali platiti cu bani grei ,de manageri a caror eficienta e zero ivanache e doar un parvenit cu pofta de putere.macar de era mai cu carisma,poate nu sesizai asa puternic lipsa inteligentei,ca de pe langa sportul si cultura pe care nu le iubeste,e cert ca nu a iubit pra mult nici scoala.si apropo ,candva, pe vremea lui dutca am intrat in primarie pt. o problema.in biroul din vechea primarie ,primarul vorbea,in picioare,cu un batran caruia ii oferise un scaun sa se aseze.mi-am amintit asta acum.daca ai demnitatea de a te apleca la cel cu probleme vei avea puterea sa ajuti!
28 mai 2016, 12:40
Sunt multe lucruri de spus vizavi de atitudinea primarului si a celor din jurul sau.strategia lui ivanache de a se inconjura de incompetenti aserviti e cunoscuta(fii cu mine ca vad eu ce fac pt tine).E greu sa porti o discutie coerenta iar de principii mai bine nu amintesti .Concret e faptul ca ivanache a uitat ca e doar un primar ales ,ca nu i s-a facut titlu de proprietate pe conuna ungureni si ca noi, cetatenii de rand avem dreptul sa-l intrebam despre soarta comunei.sfidator si prea plin de el ,ivanache continua sa creada ca noi cei multi si prosti o sa-l votam din nou.Oameni buni ganditi!a
27 mai 2016, 12:08
primaru angajează betivi nu mame care au copii cu certificat de gradu 1 acentuat cumpără masini să le tină in fata localurilor unde sunt păcănele tomberoanele la el in curte si gunoiu peste imaşu il dă pe bani iar lume e amenintată
28 aprilie 2016, 21:23
bai prostilor care santeti da voi ce ati facut a fost si dutca primar si ce a facut macar asta a facut multe da ala na fost in stare sa puie piatra in comuna si nu mai dati atat clasa pe voi ca nici sapte ani de acasa nui aveti
25 aprilie 2016, 22:39
de trei ani tot spune primarul ca asfalteaza drumul dintre Epureni si Vicoleni dar pina acuma nimic.
22 noiembrie 2015, 23:46
Asta e doar una din sutele de probleme care sunt inca nerezolvate in ungureni.si inca ceva primarul sta mai mult la pacanele decat la primarie.secretarul casierul si cativa functionari mai vechi fac legea in primarie si te trateaza de parca tu ai fi un boschetar iar ei d zeu.
22 noiembrie 2015, 19:38
Nu s-a facut nimic si nu se va face,cine-i mai controleaza acum?Acum se fura tot,dar el săracul fura ce a ramas de la altii care au fost inaintea lui,pacat de populatie ca plătesc taxe mari si nu au locuri de munca.
22 noiembrie 2015, 11:33
veniti cata piatra a pus pe str.jîjiei parcă a strecurato cu sita
8 noiembrie 2015, 16:18
Am inteles ca licitatia de reabilitare a caminului cultural va fi atribuita firmei familiei Soptica,si acest lucru se stia cu mult inainte de licitatie.
9 august 2013, 17:57
domnule ziarist trebuia sa scrieti si de o alta misculatie:ieri a avut loc o licitatie la ungureni,de fapt o pseudolicitatie pentru ca se cunoastecastigatorul de dinainte:este vorba de firma deputatului cooooostel soptica!
9 august 2013, 09:11
Primarul nostru e un bleg analfabet care se teme si de umbra lui, secretarul conduce comuna si inca 2 functionari
8 august 2013, 20:00
...toată treaba e ca nu plateste "taxa de protectie"...!!!
8 august 2013, 19:52
insulta si calomnia dupa noul cod penal se pedepsesc si inca drastic.......nea lica nu i-ai platit felicitari de te-a executat?????
8 august 2013, 18:04
mAI BORIS PASTARNAC,ORI UN OU ORI UN BOU ,DUPA MINTEA TA ESTE TOT AIA.dar daca prostii te voteaza ,ce treaba au ORGANILI cu tine
8 august 2013, 13:44
Dreptul la replica !!!!Domnule Alexa, întradevăr ceea ce apare pe site este foarte frumos…., dar a-ţi publicat numai ceea ce aţi vrut dumneavoastră. Eram sigur, din comportamentul de care aţi dat dovadă în ziua anterioară (07.08.2013), în “aşa zisa informare la faţa locului”. Martori ai comportamentului dumneavoastră sunt salariaţii primăriei, care chiar m-au întrebat cine era domnul care vorbea pe o totalitate foarte mare.În spiritul fair – play-ului şi al statutului deontologic al meserii de ziarist, vă rog să informaţi cititorii cu privire la următoarele :- De ce nu a-ţi publicat şi toate fotografiile pe care le a-ţi vizionat la sediul primărie, fotografii realizate pe parcursul lucrării (de la începutul lucrării şi până la finalizarea acesteia), fotografii care confirmă că lucrarea a fost realizată conform normelor ?- De ce nu a-ţi specificat faptul că în anul 2012, comuna a fost afectată şi de secetă, dar şi de grindina din 15.07.2012, grindină care a provocat distrugeri în peste 1300 de locuinţe şi 14 instituţii publice, fiind afectate peste 3.000 ha teren agricol, valoarea totală a pagubelor depăşind 3.000.000 lei ? Menţionez că distrugerile provocate de grindina din 2012, inclusiv deteriorarea iremediabilă a gazonul au fost constatate de instituţiile abilitate, fiind încheiate în acest scop documente, pe care a-ţi refuzat să le studiaţi ?- De ce aspectele negative ale activităţii unei administraţii le vedeţi şi le prezentaţi, iar activităţile “bune”, la prezentaţi în câteva rânduri (asfaltare DC 20), sau nu le prezentaţi (de exemplu în comuna Ungureni sunt împietruiţi toţi cei 61 km de drumuri din satele comunei, astfaltul de pe DC 17, după 5 ani de la finalizarea lucrărilor, situaţia localurilor şcolare din comună, iluminatul public, etc.) ?
8 august 2013, 13:43
"a secatuit cu cateva zeci de mii ..." este identic. cu " dupa lupte seculare care au durat 30 de ani "a secatui = a epuiza totalvad ca ptr.autetenticitate,te-ai tra si poza in fata portii stadionului,cu pretenarul taumai Negru,alura ta de simenthalian baltat fiind arhicunoscuta.succesuri in continuare
8 august 2013, 09:09
Nui nici primul nici ultimul la asememea investiti fara cap numai de dragul de-a pune mana pe bani si apoi nimeni nui mai intreaba nimic . Sau sporadnic daca un primar cu o asemenea realizare e de la vreun partid neagreat de putere e luat la bani marunti . Astai Romania in care traim si ganditiva ca idem cu cele intamplate la Ungureni se intampla la nivel de guvern de ministere si totul intra in ceata cand e vorba de justificari vorba proverbului corb la corb nusi scoate ochi .
8 august 2013, 08:10
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Vom suplimenta mijloacele de transport în comun care ajung la Cornișa, mă refer la traseul 6, care pleacă de pe strada I.C. Brătianu cu itinerariul Dragoș Vodă – Ion Pillat – Calea Națională – Marchian – Bulevardul ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9262 lei
USD
Dolarul SUA
4.0800 lei
CHF
Francul elveţian
4.4941 lei
GBP
Lira sterlină
5.6770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7392 lei
XAU
Gramul de aur
238.7720 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1708 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3476 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1913 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6625 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.9 o C
Dorohoi
8.9 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
7.6 o C
Saveni
8.9 o C
Ştefăneşti
14.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.