Reportaj
Locuiește într-o fostă frizerie și-i amenințată cu moartea că-i vede de la geam pe primar și prefect - VIDEO & GALERIE FOTO
Ea-i Antoneta Radmacher și dacă stă cu coatele pe geam îi vede peprimar sau pe prefect. Câteodată și pe președintele ConsiliuluiJudețean. Și asta întrucât deține o locuință într-una din cele mai bunezone din oraș. Pe Pietonalul Unirii, exact capătul dinspre PiațaRevoluției.

A rămas pe lume doar cu apartamentul

S-a mutat acolo cu omul ei cu ani în urmă, nu pare prea coerentă ca să explice. A rămas văduvă după ce bărbatul ei care a fost frizer cunoscut în târg a trecut în lumea celor drepți. A rămas ea pe lume cu apartamentul. După 18 ani cât spune c-ar fi trecut de când i-a murit soțul, locul arată aproape la fel. Cu excepția mormanelor de gunoaie și tot felul de lucruri aruncate peste tot: peste chiuvete, peste scaunul special, peste oglinzi.
Zona bună în care locuiește, spune ea, ar fi atras ura celor din jur care-i vor bunul. Mai ales un vecin cu care bătrâna care se apropie de 80 de ani ar avea ceva de împărțit.
M-a amenințat mai de multe ori iar ultima vara în vara lui 2014 și tot în toamna lui 2014 era cu soția, eu eram pe străduță: noi, noi te omorâm. A spus de vreo două ori. Eu am spus că este Poliție și nu ne temem. Dumnezeu a ținut ușa că ei au vrut să intre la mine, că doar nu am bani, am o pensie foarte mică, dar ei au împins tare și ușa s-a înclinat. Întâi au scos balamaua, au tras puternic și aici a slăbit și s-a înclinat sticla”, a povestit Antoneta.

”Eu n-am nimic cu ea, ea este puțin bolnavă”

Face un tur al blocului și arată gratiile de la geam. Spune că le-a pus tot de frică dar sticla tot a crăpat după ce, cei care i-ar vrea răul au zguduit fereastra ”de-au auzit și ăia de la patru”. Zice că-i e frică și nu mai poate trăi sub teroare.
Teroare care pare-se există însă doar în mintea ei pentru că vecinul incriminat povestește că situația stă taman invers.
”Am trimis-o la un consult medical. La un psihiatru. Foarte mari probleme îmi creează, toată ziua este cu gunoierii mână în mână, tot ce fură gunoierii se aduce la ea. De la containere, de pe unde găsesc și aduc în bloc tot ce vreți. Eu n-am nimic cu ea, ea este puțin bolnavă. Dacă o să credeți ce spune ea…”, a povestit Petru T., vecinul femeii.
Spune că o să o dea în judecată pe vecina pentru că-i denigrează imaginea și pentru că zilnic ea îi strigă tot felul de injurii.
Gabriela ERDIC
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
 Botoșăneancă ținută în frig de trei ani de zile de… Poșta Română: Mi-e frică. Pe cuvânt – GALERIE FOTO
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Loading...
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
Loading...
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Nebunia de care da dovada,( vedem cu toti lucrul ăsta) a mai lăsat-o si mostenire...interesati-va si de fata dumneaei....e ereditar...alta doamna distinsa care traieste identic...cu același domeniu de activitate...oricum Sanipidul doarme...adevarate focare de infectie...
9 februarie 2015, 11:11
Articolul este slab documentat in ceea ce priveste istoricul casniciei. Numele de Radmacher l-a obtinut in urma casniciei de doar 5 ani cu bunicul meu. Pe langa nume a obtinut si foloase materiale. Ne pare rau ca numele familiei este injosit de comportamentul imoral al unei persoane fara discernamant.
8 februarie 2015, 21:49
@Marius. Ai o baba deasupra ta?
7 februarie 2015, 14:42
Baba asta a stat la inceput deasupra la agentia tarom,la etajul 1 unde avea si o frizerie la negru intr-o camera.Sanatoasa nu are nici atunci,a vandut acolo si si-a cumparat aici pe unirii. A avut si la magazinul botosani o tentativa de frizerie dar nu a tinut mult,avea un gardian public ce statea la usa ca unii se tundeau si fugeau fara sa plateasca
7 februarie 2015, 14:01
Vai, nu mai pot :))) Ce baba nebuna. I se citeste nebunia din ochi :)) Ce sa mai zici, tind sa ii dau dreptate barbatului invinuit la cat de curat era in casa si pe terasa doamnei
7 februarie 2015, 12:14
Pe tanti o poate ajuta dr. Vlad de la spitalul de nebuni. Poate fiecare din noi avem câte una de asta în bloc. Eu unu am una chiar deasupra mea și îmi face zile fripte. :(
7 februarie 2015, 12:07
Dar pe Flutur nu-l vede de la geam?E foarte important sa-l vada si pe el,poate ii rezolva situatia prin Locativa,ca are echipa de constructori,sa-i puna geamurile si usile la punct.Stiu ca el e milos si poate o ajuta cumva.Poate si cei de la Somax sau Telem,sau Botosaneanul,dau o mana de ajutor femeii.
7 februarie 2015, 09:51
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Vă este frică de coronavirus?
Declaraţia zilei
„Acesta este un mod sigur  de a ne îmbolnăvi de altceva decât coronavirus. Nu ne protejează de nimic pentru marea masă a populației. Și în recomandările Ministerului Sănătății scrie foarte clar, masca se folosește de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8127 lei
USD
Dolarul SUA
4.3601 lei
CHF
Francul elveţian
4.5243 lei
GBP
Lira sterlină
5.6207 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0113 lei
XAU
Gramul de aur
228.5606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2475 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4164 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8419 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1890 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6440 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.