Reportaj
FOTOREPORTAJ Zilele Oraşului terminate în nesimţire şi înşelătorie, Muzeul – un uriaşWC public, artificii în faţă, ţigăneală şi urină în spate 
Dincolo de spectacolele de pe scenă, de focul de artificii şi decomercianţii veniţi de prin alte judeţe care au vând la preţuri pipăratemititei, hamsii şi altele asemenea, Zilele Oraşului organizate de Primăria Botoşani au avut parte şi deo mulţime de vânzători de… iluzii. Nu la figurat, ci în toată putereacuvântului. 

"Nodul mistic" care te scapă de orice îţi trece prin cap, doar 3 lei pentru dvs.

Pe partea bulevardului Mihai Eminescu de la scenă spre strada Marchian şi-au găsit loc o mulţime de comercianţi cu tot felul de „oferte minune”, un veritabil atentat la inteligenţa botoşănenilor. Printre altele, în această zonă, femeile cu fuste largi şi colorate aveau „ofertă șoc: orice bluză 5 lei”, care bluză era de fapt un maiou, „brăţară talisman 1 buc - 3 lei, 2 buc - 5 lei”,„coliere şi cercei 1 leu”, „3 produse cosmetice la alegere 5 lei”, „super ofertă ciorapi 10 lei 5 perechi”,şosete licra 1 leu buc”. Nimic nu a întrecut însă oferta pentru… „nodul mistic”.
„Nodul mistic este nodul norocos, nodul dragostei, nodul infinitului, nodul fără sfârşit, depăşirea bolilor şi a nenorocirilor, fiind unul dintre cele opt semne de bun augur din budism care seamănă cu mai multe cifre 8 ţesute între ele”, era textul pus lângă „nodul mistic”. Cât costa „minunea”? Doar 3 lei.

Comercianţi "ca la orice festival"

„Sunt comercianţi care au făcut cerere inclusiv Primăriei ori s-au adresat firmei organizatoare şi au fost primiţi. Nu am refuzat pe absolut nimeni”, ne-a declarat viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta a adăugat că respectivii comercianţi au plătit o taxă firmei organizatoare şi că nu îi cunoaşte cuantumul. Cât despre produsele scoase la vânzare… au fost „ca la orice festival”. 
Unii comercianţi, nemulţumiţi probabil de volumul vânzărilor, s-au apucat duminică seară de umblat în zona centrală a manifestării, oferind, printre altele, baloane şi seminţe.

Cum transformi un muzeu într-un WC

Pe toată durata festivalului, Muzeul Judeţean de Istorie a devenit un uriaş WC public. Deşi s-au montat mai multe toalete publice, sute de botoşăneni s-au urinat pe pereţii instituţiei subordonate Consiliului Judeţean Botoşani, care oferea duminică seară o imagine jalnică şi jignitoare. Aceasta era combinată cu gunoiul care dădea pe afară din pubele şi un miros greu de respirat. Dacă spatele Muzeului părea a fi o toaletă publică faţa parcă era desprinsă din Centrul Vechi, coji de seminţe, pahare, sticle şi tot feluri de ambalaje fiind aruncate pe scări. (S.B.)
VEZI ŞI:
 Ţociu şi Palade, umor suburban, sex cu Drăguşanca şi reclamă la Bingo: În gâtul mă-tii / în gâţii mă-tii – VIDEO & FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 Zilele Orașului încheiate cu un superb foc de artificii: GALERIE FOTO & VIDEO
[[banner]]
VEZI ŞI:
 Nicu Alifantis, concert cu damf de campanie electorală – VIDEO & FOTOGALERIE ce a făcut pe scenă
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
Dar politia locala unde era? In concediu? Jegul scurs de la gratare pe pietonal si bulevard cine-l scoate? Sau asteptam ploile de vara.
29 aprilie 2014, 12:43
De cand sunt festivalurile astea, n-am avut ce cauta pe-acolo... Procentajul de cocalarism si lipsa de neuroni pe metrul patrat se ridica in medie la 90%, sa nu mai spun de alcool... daca-ti sufla 2 in fata te-ai facut manga... Ce sa ma duc sa vad la o astfel de "sarbatoare"? Cum ciordesc croncanitoarele sau cum se pisa manelistii pe unde apuca pentru ca "ei este bo$$ de bo$$"? Hai sictir! Bani publici cheltuiti de pomana... Ca doar deh, vine europarlamentarele, cu ce se pot ei lauda? concerte... Locuinte, locuri de munca? Oras curat? Astea pe mai incolo, n-avem nevoie de ele acum :-j
28 aprilie 2014, 14:22
Marlaneala puternic..
28 aprilie 2014, 13:26
Mesele cu jardiniera, extrem de scumpe, mult prea multe pentru Pietonalul Unirii, care stau goale tot anul (dar "mananca" o groaza de parale, pentru ingrijire), au stat goale si nefolosite si acum. Daca nici in timpul anului, nici la un asemenea prilej, cu aglomeratie, nu si-au demonstrat utilitatea, cand vor fi ele utile? Cand sunt ele utile? Inca o idee proasta de-a lui Flutur, un inginer mecanic pus in fruntea cheltuirii banului public botosenean. (Stai sa vezi distrugerea Salii Teatrului!...urmeaza...) Cand oare botosenenii vor vota pe cineva cat de cat gospodar, care sa vada realitatea si sa demoleze aceste inutilitati costisitoare iar in locul lor sa puna un mobilier stradal simplu, util si usor de intretinut?
28 aprilie 2014, 10:27
Paine si circ pentru prostime! La europalamentare ma duc sa semnez lista ca sa nu semneze Dragnea in locul meu, iar pe buletinul de vot o sa va spun niste vorbe"civilizate" dragi politicieni! Si am convins inca cinci persoane sa faca acelasi lucru!
28 aprilie 2014, 10:25
festivalul social al prostiei si kokalarilor!
28 aprilie 2014, 10:18
festivalul social al prostiei si kokalarilor!
28 aprilie 2014, 10:18
facem o propunere istorica domnului primar,mare iubitor de festivaluri de orisice fel pe pietonal si pe bulevard:urmatoarele festivaluri sa poarte numele de Festivalul Urinii de pe Unirii!sa inregistreze si marca la Osim!
28 aprilie 2014, 09:50
Sa va a dracu cu festivalurile voastre de doi lei. Promovati marlaneala si manelism nesimtitilor. In padure la festivalurile voastre de rahat si la zilele pe care le sarbatorti impreuna cu marlanimea aciuata la oras.
28 aprilie 2014, 08:28
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8387 lei
USD
Dolarul SUA
4.3203 lei
CHF
Francul elveţian
4.5005 lei
GBP
Lira sterlină
5.4094 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9642 lei
XAU
Gramul de aur
237.1382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9737 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.