Reportaj
FOTOREPORTAJ Un an de Uvertura Mall: Şampanie, bătaie pe tort, ironii cu suceveni, discursuri sforăitoare
Cel mai mare centru comercial al judeţului a sărbătorit sâmbătă seară unan de la inaugurare. A făcut-o printr-o manifestare care a avut loc laetajul IV al complexului şi care s-a axat pe un concert extraordinarsusţinut de Filarmonica de Stat Botoşani.


"Sufletul acestui mall sunt botoşănenii"

S-a montat o scenă în faţa căreia au fost aşezate în jur de o 50 de scaune, pe care au luat loc în general oficialităţi locale şi şefi de magazine. Spectacolul a fost precedat de câteva discursuri. Primul a vorbit directorul Uvertura Mall, care a mulţumit partenerilor, fiecărui magazin şi întregului personal care activează în centrul comercial.
cristi tugui director uvertura mall botosani „Doar împreună putem face din Uvertura Mall un centru comercial de care să fim mândri. Sufletul acestui mall sunt botoşănenii. Puterea unui centru comercial este dată de numărul clienţilor care îi trec pragul. Magazinele, de la cele locale până la cele de renume internaţional, îşi doresc să satisfacă exigenţele fiecărui cumpărător. Suntem mândri că avem unul dintre cele mai moderne cinematografe din ţară, lucru apreciat inclusiv de vecinii noştri suceveni”, a declarat Cristi Ţugui, directorul Uvertura Mall Botoşani.
Acesta a arătat că, de la inaugurare s-au deschis alte 22 magazine şi că se poartă discuţii avansate cu operatori internaţionali pe care botoşănenii şi-i doresc pentru a veni la Uvertura Mall. Cristi Ţugui a cerut totodată sprijinul administraţiei publice în locale în privinţa politicii de impozitare.

Prefectul a aflat din târg că sucevenii vin la mall-ul de la Botoşani

Apoi au luat cuvântul „personalităţile”, aşa cum au fost numiţi oamenii politici prefectul costica macaleti  prezenţi la eveniment. Toate alocuţiunile au avut un numitor comun: la mall-ul de la Botoşani vin sucevenii. Primul a fost prefectul, care nu s-a dezminţit şi a vorbit la fel de puţin ca de obicei.
„Uvertura Mall a schimbat faţa oraşului, de dezvoltarea acestui ansamblu depinde foarte mult şi dezvoltarea oraşului, aici unde se desfac produse din zonă, plus magazine de renume. Să vă spun ceva ce se vorbeşte prin târg: sucevenii vin la noi, la film, la Botoşani. La Piatra Neamţ, la fel cei din Neamţ vin la mall aici, la Botoşani, ceea ce e un lucru bun”, a afirmat Costică Macaleţi.

CJ-ul cu Piaţa, Primăria cu buletinele

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi primarul municipiului reşedinţă au lipsit de la eveniment, delegându-şi colaboratorii.
gheorghe sorescu „Este o sărbătoare atât pentru reprezentanţii Uvertura Mall, care oferă de un an de zile o alternativă modernă pentru petrecerea timpului liber, cât şi pentru toţi botoşănenii care beneficiază în sfârşit de un centru comercial modern. Pentru Botoşani este un câştig enorm din punct de vedere economic, Uvertura Mall devenind un punct de atracţie şi pentru locuitorii judeţului vecin, Suceava”, a menţionat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ Botoşani.
Atât acesta, cât şi viceprimarul Cosmin Andrei au insistat asupra colaborărilor pe care instituţiile din conducerea cărora fac parte le au cu UverturaMall, piaţa agroalimentară, respectivul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.
cosmin andrei „Iată că după 12 luni avem un nou prilej de a felicita şi încuraja investitorul şi partenerii săi, nu doar că au avut îndrăzneala de a veni pe piaţă cu un concept nou pentru oraş, ci mai ales pentru că s-au dezvoltat ca afacere în aceste vremuri economice încă tulburi. Valoarea adăugată a Uvertura Mall s-a făcut simţită prin numărul mare de vizitatori şi clienţi de-a lungul acestei perioade, prin evenimentele găzduite şi parteneriatele încheiate cu diverse entităţi, printre care şi Instituţia Primarului municipiului Botoşani”, a spus Cosmin Andrei.
El a transmis deschiderea municipalităţii botoşănene pentru orice proiect care ajută economia şi creează locuri de muncă, subliniind că bunul mers al economiei depinde şi de relaţia dintre administraţia publică locală şi investitorii privaţi.

Îngrămădeală la tortul cu şase nivele

Concertul s-a finalizat în jurul orei 19:00 şi a fost urmat de ciocnirea unor pahare de şampanie şi de tăierea tortului cu şase nivele, exact cât are şi Uvertura Mall (demisol, parter şi patru etaje). În acel moment zeci de botoşăneni s-au îngrămădit pentru a prinde o felie din tortul inscripţionat cu numele centrului comercial, fiind necesară potolirea unor pofticioşi de către agenţii firmei de pază. Centrul comercial a fost decorat de sărbătoare, zeci de flori artificiale fiind ancorate de la parter şi până la etajul IV al centrului. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
ACUM: Un an de Uvertura sărbătorit cu oficialități și concert extrordinar, mall-ul împodobit ca niciodată - FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI CUM A FOST ÎN URMĂ CU UN AN, LA DESCHIDEREA UVERTURA MALL:
Asalt isteric la Uvertura Mall cu Alex Velea : Canapele călcate în picioare, puradei pe bar, căciuli şi fulare aruncate, intervenţie disperată a bodyguarzilor – VIDEO & GALERIE FOTO
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
VINO CU PROPUNERI SI CU INTELIGENTA TA DACA ESTI ASA BUNA NU VORBI LA C...T SI .
30 martie 2014, 08:58
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această zi specială le urăm "La mulți ani!" tuturor copiilor adoptați, tuturor părinților adoptatori și tuturor celor care doresc să schimbe destinul unui copil prin adopție. Adopția este despre iubire necondi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8398 lei
USD
Dolarul SUA
4.3112 lei
CHF
Francul elveţian
4.4819 lei
GBP
Lira sterlină
5.4325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9648 lei
XAU
Gramul de aur
238.2284 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1924 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.