Reportaj
FOTOREPORTAJ Război în pădure la Agafton: Femei-soldat, puşti, pistoale şi grenade
Tabăra Codrii de Aramă de la Agafton s-a populat vineri seară ca învremurile în care era plină de elevi veniţi în vacanţă. Şcolarii au fostînsă înlocuiţi cu soldaţi echipaţi asemenea celor văzuţi prin filme.Peste 200 de împătimiţi de airsoft s-au strâns laolaltă pentru aparticipa la cea de-a IV – a ediţie a Bătăliei pentru Codrii de Aramă.


Bătălie de o zi şi-o noapte

Intitulată sugestiv „Apocalipsa”, competiţia încă se află în desfăşurare la această oră, combatanţii împărţiţi în două tabere luptându-se pe perioada a 24 de ore într-o pădure de aproximativ două hectare. Au de cucerit diverse obiective, iar echipa care deţine supremaţia în cele mai multe este desemnată învingătoare. Spectacol a fost încă chiar şi înainte de plecarea la luptă. Uniformele cu specific militar, pistoalele mitralieră, ochelarii şi standurile cu marfă pentru airsoft, de la bilele-glonţ la grenade cu vopsea sau cu bile atrăgând privirile curioşilor. Nu au lipsit nici reprezentantele sexului slab, care abia puteau fi zărite de sub uniforma de război şi nici luptători vopsiţi pe faţă sau camuflaţi sub vegetaţie artificială.
Competiţia este organizată de Clubul de Airsoft Botoşani împreună cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Botoşani.
„Iniţiativa a aparţinut Clubului de Airsoft Botoşani, noi am fost foarte receptivi la idee şi am marşat chiar de la prima ediţie, am participat cu toate forţele noastre şi i-am susţinut şi cu componenta financiară chiar din prima ediţie. Suntem o echipă frumoasă, am ajuns la a patra ediţie cu o chestie de noutate, lupta de 24 de ore”, ne-a declarat Radu Humelnicu, director executiv DJST Botoşani.

Armele nu sunt letale, riscul mare este la ochi

Airsoft-ul este un sport relativ nou, provenit din Asia, dar care s-a extins în aproape întreaga lume şi care simulează un război real. Diferenţa principală este că armele nu sunt letale, fiind vorba de bile cu vopsea, şi că participanţii se pot alege doar cu echimoze sau zgârieturi. Există însă şi un risc major, ca o bilă să lovească un combatant în ochi şi tocmai de aceea luptătorii sunt dotaţi cu ochelari speciali.
„Un om poate mereu să reintre în joc dacă parcurge drumul de unde a fost lovit până înapoi la bază, are o perioadă de cinci-zece minute în care stă în bază, după care se întoarce la joc să-şi reia misiunea”, a menţionat Radu Humelnicu.

1.000 de lei echipamentul, minim 300 arma

Sportul nu este unul tocmai ieftin deoarece echipamentul este similar cu cel al unui soldat adevărat şi variază de la 1.000 de lei pentru un minim necesar până la sume exorbitante, în funcţie de calitate şi producător. Se adaugă armele, care variază de la 300 de lei la 3.000 de lei. Marea parte a echipamentelor provin din Japonia, acolo unde s-a inventat airsoftul.
„Armele folosite sunt arme adevărate, simpla diferenţă este că muniţia folosită este de un alt calibru, dintr-un alt material, cu un alt principiu de funcţionare şi bineînţeles un alt efect. Airsoftul rămâne într-un grad de energie şi periculozitate sub un anumit nivel, astfel încât să nu prezinte un pericol în moment jocului”, a explicat Vasile Bostan, reprezentant departament vânzări Airsoft.ro, primul magazin din România specializat în desfacerea materialelor necesare practicării acestui sport. 
Apocalipsa de la Agafton, una dintre cele mai importante competiţii de airsoft din România a adus în judeţul Botoşani împătimiţi ai acestui sport de prin toată ţara, din Bucureşti şi Sibiu, dar şi din Iaşi şi Piatra Neamţ. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
 Primăria, DJST şi CS Airsoft dau Lupta pentru Codrii de Aramă
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Tabără naţională la Agafton cu tehnici de autoapărare şi drumeţii
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
Loading...
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
Loading...
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Nu faceti confuzie .... Clubul Sportiv Airsoft Botosani a fost initiatorul si organizatorul primelor 3 evenimente intitulate Lupta Pentru Codrii de Arama si nu are nici o implicare in organizarea evenimentului de anul acesta. Orice asemanare intre denumirile celor doua cluburi din Botosani este intamplatoare.pentru cei ce doresc sa practice acest sport va rog sa va interesati la un club de profil inainte de a face cheltuieli nejustificative.
23 iunie 2014, 13:17
Armele nu sunt reale si nici bilele cu vopsea ci armele sunt făcute sa reprezinte armele reale si nu daca pui glont nu o sa iti tragă fiindca in primul rând nu ai unde să-l pui, puștile fiind in general electrice au înăuntru un motor si baterie si componente electrice si normal o teavă de 6,2 sau 6,3 milimetri. Bilele sunt din PLASTIC au 6 milimetri. Apropo asta e un eveniment pentru airsofteri care se desfășoară anual, jocul de airsoft se poate practica oricând la un club organizat . Pentru voi care vreți sa va apucati va recomand sa intrebati la un magazin specializat( adica sa aibă numai produse de airsoft NU ca alte magazine care au numai bălării chinezesti) de un club de airsoft in orașul Dvs si cum ii puteți contacta. Aveți grija Airsoftul este un joc dar trebuie tratat cu multa seriozitate.
23 iunie 2014, 10:15
Aveau si acolo dar am vazut si in oras un magazin unde au asa ceva, la intersectia de la scoala 11 - unde era candva un supermarket.
23 iunie 2014, 09:36
STIE CINEVA: Aveau acolo la stand si arme de vanzare? M-as cara s eu pe acolo in vizita poate imi cumpar ceva echipament sa ma apuc de sportul asta.
21 iunie 2014, 10:18
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.