Reportaj
FOTOREPORTAJ Răscoală la ţară : Sat întreg ieşit în drum cu urlete, înjurături şiameninţări la primar şi poliţişti: te iau de c…l pantalonilor şi tearunc în iaz & îţi dau una îţi sare cascheta  
Răzmeriţă la Mileanca miercuri, 8 mai 2013. Un sat întreg a provocat un imens scandal din cauză că vitele pe care le deţin nu mai sunt lăsate să bea apă dintr-un iaz concesionat unui cetăţean din comuna alăturată, Drăguşeni. Suprafaţa de apă se află pe păşunea comunală care aparţine sătenilor constituiţi într-o cooperativă şi unde îşi trimit vitele la păscut. Mai nou, proprietarul iazului a încercat să împiedice bovinele să mai bea apă din iazul lui, moment în care a început răscoala.

Iazul se află în apropierea satului Codreni din comuna Mileanca, iar cei afectaţi de măsurile luate de concesionarul suprafeţei de apă sunt sătenii din acest sătuc care deţin în total în jur de 150 de vite care se hrănesc pe imaşul din jurul acestuia. Oamenii s-au constituit într-o asociaţie denumită Cooperativa Milenceasca şi care anul trecut a încheiat cu Primăria Mileanca un contract de concesiune a păşunii comunale. De cealaltă parte, Luigi Bâţic din Drăguşeni a parafat un contract similar pentru iazul din zonă în anul 2007 şi care pe atunci era în suprafaţă de aproape 5 hectare luciu de apă. În timp însă, iazul s-a mărit şi a ajuns la circa 10 hectare de luciu de apă, luând şi din imaşul sătenilor.
"Animale rănite în sârmă ghimpată la adăpat"

Lucrurile au decurs firesc fără nici o problemă pentru vreuna din părţi până când, deţinătorul iazului a decis să nu mai lase vitele să bea apă întrucât ar speria peştii. Drept urmare şi-a pus ideea în practică şi şi-a adus în jur de şase dulăi pe care i-a legat pe două dintre malurile apei, unde, prin contractul încheiat cu administraţia publică locală, avea obligaţia să lase bovinele la adăpat. Le-a construit câinilor şi cuşti şi mai mult decât atât, pentru a mai multă siguranţă a montat în apă mai mulţi pari legaţi între ei cu sârmă ghimpată dar şi mărăcini care aveau ataşate de rădăcini, cărămizi. Măsurile luate de Luigi Bâţic au avut efectul scontat. Animalele însetate s-au rănit de sârma ghimpată din apă, proprietarii primindu-le acasă pline de sânge.


Revoltaţi de comportamentul acestuia oamenii au decis să îşi facă singuri dreptate încă din cea de-a treia zi de Paşti când s-au înfiinţat pe malul apei şi s-au luat la harţă cu paznicul acesteia. Conflictul a degenerat, răsculaţii dând foc unei construcţii situată pe unul dintre maluri şi care a ars din temelii şi aruncând cuştile câinilor în apă. La faţa locului au ajuns atât primarul Ioan Ursachi cât şi poliţiştii din comună care au aplanat pe moment scandalul. „În contract era prevăzut ca iazul să deservească şi la adăparea bovinelor pentru că este situat pe islazul comunal. Concesionarul ca orice om de afaceri vrea să câştige bani de acolo şi de asta a şi făcut contractul de concesiune şi şi-a apărat proprietatea, iazul. A montat acolo, a pus nişte sârmă cu pari ca să-şi protejeze peştele. Că vin braconieri. Şi a pus nişte sârme ghimpate în coada iazului acolo. Bovinele acolo de regulă, unde era apa mai mică beau, s-au mai tăiat vitele acolo”, a explicat primarul Ioan Ursachi conflictul iscat în comuna sa. El a primit marţi în audienţă o parte dintre sătenii nemulţumiţi pentru a se ajunge la un consens.
"Tot satul... veniţi încoace"

Însă cum nu a fost găsită o soluţie pentru rezolvarea problemei, sătenii s-au adunat din nou ieri în faţa Primăriei încă de la primele ore ale dimineţii. Iniţial a venit să ceară explicaţii primarului un grup restrâns de oameni care s-a tot mărit odată cu trecerea minutelor, mai ales după apelurile făcute prin telefon pentru ca protestatarii să fie în număr cât mai mare. „Hai veniţi încoace toţi ăi, luaţi maşini, căruţe cu ce veniţi dar veniţi toţi. Tot satul veniţi încoace…dacă nu se rezolvă pară şi foc, nici o discuţie nimic, s-a terminat, ne-am săturat”, striga la telefon unul dintre oamenii din Codreni.

"Te iau de c...l pantalonilor şi te arunc în iaz"

Cearta din curtea instituţiei a luat proporţii, oamenii luându-l la rost pe primar şi reproşându-i faptul că ajuns pe funcţie în urma votului lor: „Te-am votat, am pus ştampila şi tu acum ce faci? Că te iau de c…l pantalonilor şi te arunc şi pe tine în iaz”, a strigat unul dintre protestatari către alesul local care i-a răspuns: „Te rog să vorbeşti frumos”.

"Îţi dau şi ţie una îţi sare cascheta"

Nici poliţiştii nu au scăpat de nervii oamenilor, mai ales că şeful Postului de Poliţie din Mileanca s-a prezentat la Primărie cu un spray lacrimogen în mână pe care îl ţinea la spate fiind pregătit să intervină în cazul în care lucrurile ar fi degenerat. „Ai şprai şi pistol, uăi? Că îţi dau şi ţie una, îţi sare cascheta”, i-a strigat unul dintre oameni. Pentru mai multă siguranţă poliţistul a apelat la ajutorul colegilor din Darabani, la scurt timp sosind la faţa locului doi ofiţeri care au participat ulterior la întreaga răzmeriţă.La scurt timp au ajuns şi cei chemaţi, aproximativ 50 de oameni din sătucul amintit, înghesuiţi într-o remorcă de tractor. Nici bine nu au coborât însă din mijlocul de transport că a fost nevoie să facă cale întoarsă după ce toţi participanţii au decis să se deplaseze la iaz. Zis şi făcut. În maşini sau în remorca tractorului, cu primar, viceprimar şi poliţişti, întreaga suflare care a încins sediul Primăriei a luat drumul Codreniului. 


Ajunşi la marginea satului Codreni, grupul de protestatari s-a mărit considerabil astfel că spre iazul cu probleme a mers aproape tot satul, de la tineri şi bătrâni deopotrivă până la copii şi femei cu bebeluşi în braţe, adică în jur de 100 de persoane. Toţi mergeau înverşunaţi şi cerându-şi dreptate.


Când au ajuns în apropierea apei, spiritele s-au încins din nou la vederea parilor legaţi între ei cu sârmă ghimpată. Doi dintre localnici au sărit în iaz şi au început să tragă de pari şi de sârmă pentru a le scoate cu totul însă misiunea lor s-a dovedit a fi dificilă dată fiind şi apa rece dar şi faptul că aceştia se întindeau pe o suprafaţă mai mare şi ar fi fost nevoie de mai multă forţă pentru a-i înlătura.La faţa locului l-au găsit şi pe cel care i-a făcut să se răscoale, respectiv concesionarul iazului care, extrem de calm, a încercat să le promită nemulţumiţilor găsirea unei soluţii şi redarea bucăţii de imaş de aproximativ cinci hectare care a fost acoperită de apă. „O să rămâie 3 hectare şi 900, dăm drumul la apă şi măsurăm…”, a încercat să explice Luigi Bâţic (foto jos) însă nu a avut timp să îşi termine ideea că oamenii au şi tăbărât pe el: „Nu era mai bine să laşi vacile să bea apă? Şi nu mai era scandalul, nu era mai bine?”, i-a reproşat un bătrân care însă nu şi-a găsit răspuns la întrebare întrucât vocea celui chestionat era acoperită de vacarmul general.

Întreg „alaiul” a înaintat spre locul de unde li s-a promis că se va da drumul la apa din iaz care să fie scoasă pentru a se reveni la suprafaţa iniţială prevăzută în contract. Ameninţările şi înjurăturile s-au înteţit la vederea câinilor care lătrau continuu, oamenii plângându-se că nu-i chip să meargă să-şi lucreze terenurile din jur din cauza patrupedelor care se reped să muşte pe oricine se apropie de drumul situat lângă iaz. Nici straturile cu ceapă şi usturoi pe care şi le-a înfiinţat proprietarul iazului nu au ajutat la aplanarea scandalului, oamenii necontenind cu blestemele şi arătându-le poliţiştilor abuzurile care le sunt făcute.


Un alt episod s-a consumat la locul de scurgere a apei din iaz şi unde oamenii l-au acuzat pe Bâţic că ar fi aruncat cadavre de animale în iaz pentru a-şi hrăni peştii sau le-a dat câinilor să mănânce, dovadă în acest sens fiind resturile unui animal aflate în faţa unei cuşti. „Arunci hoituri în iaz şi apoi vitele noastre vin şi beau apă. Laptele care îl mulgem se duce la orăşeni, asta mănâncă orăşenii, lapte cu hoit”, striga una dintre femeile prezente la răzmeriţe şi care îşi ţinea mâna la nas din cauza mirosului greu din zonă.

Luigi Bâţic a încercat să trimită un om pe podeţul care ducea spre călugăr pentru a da drumul la apa din iaz. În ciuda eforturilor acestuia însă care au durat aproximativ 40 de minute şi dat fiind pericolul cauzat de presiunea apei care i-ar fi pus viaţa în pericol, operaţiunea a fost abandonată. Demers care a stârnit noi valuri de nervi printre oamenii aflaţi pe mal care au început din nou să gesticuleze şi să arunce vorbe de năduf."Măi, nu trimiteţi copiii să distrugă"

Într-un final au găsit un nou motiv pentru a-şi descărca nervii şi anume mai multe umbreluţe amplasate pe unul dintre malurile apei pentru eventualii pescari care ar fi plătit pentru a se bucura de o zi de pescuit. Şi cum poliţiştii îi urmăreau îndeaproape ei au trimis copiii care să demonteze umbrelele. Aceştia au reuşit să distrugă un panou care anunţa programul de pescuit şi care au fost imediat opriţi de oamenii legii. „Măi, nu trimiteţi copiii să distrugă. De ce trimiteţi copiii să distrugă? Măi oameni buni, nu ne apucăm noi acum să distrugem, o să le scoată proprietarul. Hai pune tu mâna pe ceva să te văd eu, pune tu mâna”, i-a strigat unul dintre poliţişti unui tânăr care însă de frica unei eventuale amenzi s-a potolit pe moment.


După aproximativ trei ore de scandal participanţii încă nu ajunseseră la o înţelegere. Protestatarii s-au împărţit în două tabere, una în care unii cereau ca imediat să se dea drumul la apa din iaz iar o doua în care alţii propuneau să se aştepte pentru a se face un loc în care apa să fie păstrată pentru adăpatul animalelor. Şi cum toată lumea vorbea deodată şi nimeni nu asculta nimic, imaginea generală era aceea a unui vacarm, spectatori fiind copiii care aliniaţi pe iarbă îi urmăreau pe adulţi desfăşurându-se. Într-un final, spiritele s-au mai potolit la promisiunea proprietarului iazului de a elibera apa în etape de-a lungul unei săptămâni de zile pentru ca oamenii să aibă unde să îşi adape bovinele.
CITEŞTE:
EXCLUSIV: Chef în şcoală cu primar, muzică, dans şi băuturică - FOTO
Gabriela ERDIC
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 Primar suspect pus să sufle în fiolă de către săteni: Ori are emoţii - VIDEO & FOTOGALERIE
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Loading...
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
Loading...
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
" 90 % dintre tineri braconau " ! Ai făcut multă statistică ? Că limba română se vede că nu ai facut ! Îs foarte curios să văd cum ai ajuns tu la rezultatele alea de 90 % ... Acolo s-au încălcat clauze contractuale ! Ești doar un alt cocalar prost ...
19 mai 2013, 19:52
Tare sunt curios si eu cum ar fi ajuns vacile la 25 de metri de la mal... dar de ce nu spuneti ca sarma aia ghimpata era pusa impotriva braconierilor - 90% dintre tinerii din codreni braconau in acel iaz ! De ce nu spuneti cum era sa il omorati pe paznic cu setcile ??? Parca sunteti o adunare de nebuni ... Voi pe seceta asta vreti sa dea drumul la iaz ... Eu in locul patronului as fi dat drumu la tot iazul , sa vad de unde a-ti mai fi avut apa pentru animale ... Dar cum stati mai prosti cu gandirea .Era frumos la codreni la iaz , dar datorita idiotilor ...
19 mai 2013, 02:45
Bravo locuitori ai satului Codreni, BRAVO! Aţi dat dovadă de multă ştiinţă, unitate şi caracter (după un pahar de băutură). Mă întreb, oare cum ajungeau vitele până la acei pari puşi în apă, dacă gardul electric era la 2 metri în faţa lui de la mal?...ori voi vroiaţi ca vitele dumneavoastră să facă şi ele baie?...Frumos, fără cuvinte...
15 mai 2013, 17:43
15 mai 2013, 08:36
O organizatie de tip mafiot care incepe sa ia apa,chiar daca stau la umbra lucilui de apa a iazului Codreni,caci umbrelute nu mai au si nici sopronul cu tigari de contrabanda.
14 mai 2013, 20:52
gekko, eşti un prost! dacă acum câţiva ani mergeai la nuntă în costum şi tenişi, acum mergi la fel, fiind cazat la oraş... Că de, la ţară sunt maimuţoi! :P
14 mai 2013, 15:03
Doamne, ce țărănoi a comentat, pardon, maimuțoi !
13 mai 2013, 22:39
Doamne, ce taranoi! Nu poti cumpara/concesiona ceva la tara ca vin maimutele sa-ti dea in cap!
12 mai 2013, 22:26
de ce andreea rusine oamenilor din codreni mai bn zis rusine celor ce au facut mafie din munca oamenilor din codreni si eu am trait acolo si le dau mare dreptate foarte bine ca sau desteptat macar in cel de al 12 ceas ma mandresc ca au avut acest curaj si le sunt alatur ca si eu mai am acolo parinti si frati si nu vreau sa le fie rau.bravo codrenenii mei.
10 mai 2013, 23:00
Să vină organele statului în control în comuna mileanca ca să vadă corupţia din această comună fucţionarii primariei care-i vazi beţi criţă la servici şi mulţi care nui gaseşti mai tot timpul la servici dacă te servesc cu ceva trebuie să dai şpagă sunt multe foarte multe ilegalităţi şi corupţia e foarte mare im cadrul primăriei cât şi al Poliţiei....Mai lăsaţi crâşmele şi apucaţivă de treabă că Comuna e vai de ea...
10 mai 2013, 18:50
Nu e nicio rușine ! Doar pentru că a venit presa și a relatat, reliefând de fapt adevărul, nu cred că ar trebui să le fie rușine. Poate că aceste persoane nu sunt dintre cele mai cizelate, dar să nu uităm că până la urmă cu toții am plecat de acolo, de la țară sau avem bunici acolo. Și faptul că au încercat să facă dreptate în acest mod, dacă altfel nu s-a reușit.
10 mai 2013, 18:40
De ce rusine?Ca au avut curajul sa se revolte impotriva unor abuzuri? Poti gasi orice vinovat vrei aici numai pe cetateni nu
10 mai 2013, 17:44
10 mai 2013, 16:11
ca la noi la nimeni rusine cetatenilor din codreni
10 mai 2013, 14:46
Nu mai vorbiți atunci când nu știți despre ce este vorba ... Fostul primar e Maftei Ioan, contractul fiind semnat în 2007.
10 mai 2013, 09:55
Poate actualul primar nu e academician, ca tine, ăla din Bucureşti, însă nici nu este nevoie ! Pentru a fi primar e nevoie de multe altele. Să nu mai vorbim de componenţa Consiliului Local sau de vestita secretară .
9 mai 2013, 23:15
The Special One ...sa-ti reamintesc, din cate stiu eu..sper sa nu ma insel..si nu cred ca o fac....fostul primar, de fapt e chiar actualul primar !!!! ...
9 mai 2013, 22:56
Cel mai ușor în viața este să dai vina pe altcineva! Și asta nu pentru a avea o conștiință împăcată ci pentru simplu fapt că dă bine la popor. În altă ordine de idei pe domnul primar nu îl dă afară din casă inteligența. Și, credeți-mă, nu mă refer la inteligența academică.
9 mai 2013, 20:04
O soluție venită de la un incompetent, desigur ! Fostul primar a fost cel care a semnat contractul de concesiune, nu actualul. Învață să citești !
9 mai 2013, 17:39
Multumim ca ati venit la Mileanca sa aratati lumii ce se petrece la noi in comuna!
9 mai 2013, 16:41
O SOLUTIE COMPETENTA: REFERENDUM PENTRU DEMITEREA PRIMARULUI COMUNEI
9 mai 2013, 13:10
SI UITE ASA AI DEVENIT VEDETA DOMNU TOSCARIU. TE SALUT DE LA VACULESTI. TINETE TARE NU TE DA/.
9 mai 2013, 11:09
În sfârşit s-a luat atitudine împotriva acestor parveniţi ! Nişte contrabandişti puşcăriaşi "făceau legea" pe proprietăţile pe care bunicii noştri şi-au rupt oasele . Până în momentul în care presa nu a fost anunţată, nu s-a luat nicio măsură, e un întreg aranjament ! Ruşineee!
9 mai 2013, 10:55
Boierasi de carton ,cum i-i numea Calinescu. Boieri pe averea statului.Sunt si prin parlament din astia.
9 mai 2013, 10:22
Inceputul boierimii ! Lumea o sa bea apa la comanda, iar mancare cum o sa vrea "CONASUL"
9 mai 2013, 08:23
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.