FOTOREPORTAJ Miss Preuniversitaria cu spate gol, urale şi cor de fluierături
Cele mai frumoase liceene din Botoşani, şi-au disputat joi seară mult râvnitul titlu de Miss Preuniversitaria 2013. Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost umplută până la refuz de către elevii din cele opt licee ale oraşului, care au venit fie să îşi susţină favorite, fie să se distreze.
De la "Time to say goodbye" la "I love rock'n'roll"
De-a lungul celor aproape trei ore de spectacol publicul prezent în sală a putut admira atât calităţile fizice ale concurentelor, cât şi momentele artistice introduse între probe de către organizatori, Casa de Cultură a Sindicatelor în colaborare cu Inspectoratul şcolar Judeţean. Mai exact, a fost vorba de dansuri şi de interpretări vocale, de la Loredana la Andrea Bocelli, de la "Time to say goodbye" la "I love rock'n'roll". Fetele care au defilat pe scenă au fost declarate cele mai frumoase la nivelul unităţii liceale pe care le-au reprezentat seara trecută. Frumoasele eleve au trecut prin focul probelor din concurs, fiind vorba de ţinuta de zi, ţinuta sport, ţinuta de seară şi... vals. În funcţie de fiecare concurentă, rochiile alese cu grijă pentru această importantă seară au fost de la costumaţii clasice, “cuminţi”, până la unele provocatoare care au încins atmosfera, mai ales în rândul băieţilor din public, remarcată fiind multitudinea de rochii cu spate gol.
Miss întâmpinat cu urale, dar şi cu un cor de fluierături
Ca şi la alte concursuri asemănătoare publicul s-a comportat zgomotos. Dacă au lipsit pancartele, în schimb s-a sacndat şi fluierat, la propriu, la scenă deschis. Deşi Valentin Rău, directorul Casei Sindicatelor, a făcut apel către sutele de tineri să aplaude iar fluierăturile să le ţină pentru stadion, momentul anunţării câştigătoarei a generat urale, dar şi un cor prelungit de fluierături şi huiduieli. "Aş dori să mulţumesc concurentelor care au evoluat în această seară, conducerilor liceelor care au fost alături de concurente şi formaţiilor care au evoluat pe scenă în aceste două săptămâni de festival, să mulţumesc Inspectoratului Şcolar, dnei inspector Mihaela Huncă pentru că este alături de activitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, să mulţumesc părinţilor care au sprijinit concurentele care au participat", afirmat de pe scenă Valentin Rău.
Câştigătoarea se ţine în primul rând de învăţat carte
Juriul a fost format din mai mulţi membri printre care s-au regăsit, din partea Primăriei Cristian Ţebecailo, manager public, Otilia Sandu de la Inspectoratului Şcolar Judeţean, Radu Humelnicu de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Valentin Rău, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor. Aceştia au oferit premii tuturor concurentelor pentru ca nici una dintre participante să nu plece acasă dezamăgită. Titlul de Miss Preuniversitaria a fost obţinut de reprezentanta Colegiului Economic, Andreea Măntăluţă, de 18 ani. "Deocamdată mă axez pe şcoală şi dacă e să fie o oportunitate nu voi spune nu", a spus Andreea Măntăluţă, Miss Preuniversitarea 2013, despre o posibilă carieră în modeling. După terminarea spectacolului liceenii au plecat spre casă, unii probabil continuând distracţia în cluburi. Miss Preuniversitarea 2013 a fost ediţia a XXI - a. CITEŞTE ŞI: Votează cea mai elegantă botoşăneancă – persoană publică - GALERIE FOTO
Nouă unități de învățământ din județul Botoșani sunt beneficiare ale programului guvernamental „Masa Caldă”, unul introdus de câțiva ani în sistemul educațional românesc și încă aflat în testare.
Probabil că nicicând centrul comunei Hlipiceni nu a fost într-atât de animat precum în dimineața zilei de 15 septembrie 2022 care va rămâne în memoria colectivă ca o pagină în istoria credinței creștine.
Sunt deja ani la rând de când mediul de afaceri din județul Botoșani suferă din cauza deficitului de forță de muncă. Întreaga vină a căzut asupra statului sau a prezumtivilor angajați care vânează mirajul străinătății. Realitatea arată lucrurile într-o lumină diferită. Meseriașii nu mai pleacă peste granițe în căutarea respectului pentru munca lor. Trec doar granițele dintre județele țării.
Este zi de mare sărbătoare pentru creștini. Prima sărbătoare din noul an bisericesc are loc pe 8 septembrie de Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului.
Într-o probabilitate extrem de ridicată puțini sunt botoșănenii care cunosc abrevierile acestor instituții: OSPA, ITCSMS sau OJZ. Aceste unități de stat există și funcționează din bani publici.Și sunt conduse de directori care sunt deranjați la fața locului extrem de rar de către jurnaliști sau șefi ierarhici.
Au curs vara aceasta valuri-valuri-valuri articolele, postările și indignările aferente despre ceea ce se întâmplă pe litoral, de la carnea expirată de acum câțiva ani și până la parcarea de o sută de lei pe zi din Mamaia. Bineînțeles, neuitând de episodul cu băiatul care și-a transferat celebritatea de la TV în online și a reușit să trezească la viață o țară cum nu au putut să o facă nici măcar prețurile aberante la gaze, electricitate și carburanți.
Țara noastră a devenit un pansament al suferinței pentru zecile de mii de ucraineni care ne-au trecut deja granițele și care au statut de refugiat. Războiul și-a arătat fața la Botoșani prin valul de oameni care fac cunoștință cu noi cu lacrimi în ochi și înconjurați de copii și bagaje.
Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA). Există o astfel de instituție la Botoșani, (mai puțin cunoscută sau chiar deloc) și vizitată preponderent de persoanele care dezvoltă afaceri în domeniul agricol. Însă numai dacă sunt obligate, în demersul birocratic.
Botoșanii sunt asemenea unui tărâm încă nedescoperit, cu minuni purtate din gură în gură de pustnici sau de pelerinii care, an de an, bat potecile dintre mănăstiri.
Cernăuți – Ucraina. Vineri, 18 iunie 2021, o zi frumoasă cu un soare arzător, diferit de cel care se ascunde după norii încărcați de ploaie ai municipiului Botoșani. Într-un cotidian alert, echipa de implementare a proiectului a ajuns în acest frumos oraș al țării vecine pentru mai multe momente de interes într-un parteneriat educațional, cu rezultate în ambele țări.
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...