Reportaj
FOTOREPORTAJ Isterie în cascadă cu pensionare călare pe primar, vicele Buliga ”uitat”acasă la Revelion, l-a înlocuit Ady 
1.000 de pensionari aproximativ s-au îmbrăcat la patru ace unii, saucu ținute lejere alții și au participat la acțiunea devenită tradiție,un revelion dedicat doar lor. Au avut parte de valul de vârstnicidornici de chiuit și hore patru restaurante din municipiu.
Pe toate le-au luat la rând primarul Ovidiu Portariuc și viceprimarul Cosmin Andrei însoțiți de consilierii locali PSD, Tereza Nica și Ady Petrușcă. Nici urmă de Marius Buliga, celălalt viceprimar care pare-se că încă nu și-a câștigat dreptul de a se ”bucura” de băile de mulțime și pupăturile depuse de pensionarele efervescente pe obrajii celor doi social democrați din fruntea Primăriei. Ovidiu Portariuc a avut grijă să le pronunțe numele celor care-l însoțeau. La Miorița doar, a uitat-o pe Tereza Nica.

Legea junglei...pe-un dans sau un pup

Intrările în restaurante a primarului au avut toate același numitor comun. Nici bine nu lăsa microfonul din mână după ce le transmitea gândurile lui bine și un mesaj pacifist anti-dezbinare, că doamnele trecute de prima tinerețe își puneau în aplicare asaltul asupra edilului. Imaginea per ansamblu nu mai semăna cu a unei hore sau a unui dans ci mai degrabă cu a unei îmbulzeli generale și a unei frământări continue. O luptă prin care fiecare pensionară, în unele cazuri exemplele fiind și masculine, să ajungă la Ovidiu Portariuc, să-i șoptească ceva la ureche, să-l pupe apăsat pe obraji sau să-i ofere o scurtă îmbrățișare.

”Venit, văzut vorbit, dansat...plecat!!”

„Raidul” edilitar a început în jur de ora 18:00 la Complex Miorița unde echipa roșie din Primărie a intrat în ambele săli, primarul le-a adresat câteva cuvinte la microfon și apoi, vânzoleala de dans. S-a continuat cu sala de la Rareș unde programul a urmat aceeași linie. ”Bună seara….mesajul….dansul….la revedere, distracție plăcută”. A treia oprire, Complex Maria de pe Pietonalul Unirii și ultima Rapsodia. La cea din urmă locație a apărut un alt fenomen și anume acela al fotografiilor cu primarul. Ochii chefliilor s-au pus pe căutat febril aparate de fotografiat, telefoane sau chiar tablete pentru fotografii cu Ovidiu Portariuc. Au existat și cazuri unde edilul șef era firesc înconjurat pentru a se imortaliza doar de doamne, iar dintre cele mai ciudoase pe o poziție mai apropiată de el, se trezeau și unele cu coarne puse din spate. Măcar atât, o răzbunare mică pentru fericitele care au reușit să pună mâna pe el.
Gabriela ERDIC
VEZI SI:
 ACUM: Mare chef mare la vârsta a treia, pensionarele au tăbărât pe Portariuc  – FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]

ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
ASA E EVA,PE DOAMNA CU BATIC O STIU PT. CA E VECINA CU MINE SI CHIAR MERITA ASA CEVA PT. CA STIU SIGUR CA NU ARE POSIBILITATI
26 ianuarie 2015, 21:35
pentru cel ce-a comentat de doamna cu batic: cei ca ea ar trebui sa-si petreaca sau sa profite de organizarile astea. si sunt multe persoane ca ea, dar tot pe cunostinte se admit cei care vin la asa zise revelioane. FACETI PENTRU OAMENII DEFAVORIZATI ASTFEL DE ORGANIZARI!
26 ianuarie 2015, 19:57
Daca esti un pic mai atent toate aceste pensionare care se dau .. fane Portariuc cand sunt intervievate pe strada despre activitatea primarului binenteles e unanim.....nu face nimic, este un copil etc. Sunt duplicitare, dar mai ales sunt nemultumite ca pensiile sunt mici , sunt bolnave si si medicamentele sunt scumpe etc.Dar bani gasesc de cocuri, sclipici, si rochii sic sa nu mai spun de chiueli, si hore dansate pana la epuizare........nu mai au tensiune si tahicardie, cand li se cere sa stea la o coada la platit utilitati. Urat cat pot fi de prefacute.
26 ianuarie 2015, 09:05
SE PUTEA TU SA NU-L APLAUZI CA O FOCA DRESATA PE LIDERUL TAU SPIRITUAL MORTARIUC...ESTI JALNIC,STAI TOATA ZIUA PE ACEST SITE SI CUM APARE CEVA DE EL HOPA SI TU CU APRECIERI IAR CAND APARE CEVA DE CEILALTI POLITICIENI NU ITI CONVINE.MAI TRECI PE LA PARTID SA ITI EI COVRIGUL,CA TE ASTEAPTA COMUNISTI,IL MERITI CA DAI BINE CU SCRISU.
25 ianuarie 2015, 18:16
Mananci ciuperci,ca sa nu zic altceva.Pe timpul lui ceasca,nu a fost niciodata,niciun revelion moca.Revelioanele se organizau la restaurante si se inscria cine dorea.Se mai organizau si pa la cantinele intreprinderilor,dar tot pe bani.
25 ianuarie 2015, 17:43
Este o actiune frumoasa pentru cei varstnici. Este foarte bine ca primarul Portariuc a organizat-o si in acest an. Trebuie sa se gandeasca si la pensionari pentru ca sunt parte a societatii, merita respectul nostru si merita o astfel de petrecere de socializare pe an. Avem parinti, avem bunici, si cu siguranta vom ajunge si noi batrani. Lasati rautatea la o parte. Iar noi, cei tineri, sa muncim. Nu mai asteptati pomana.
25 ianuarie 2015, 16:39
Multi dintre acesti pensionari si pe timpul comunistilor aveau parte de revelioane ,deoarece ereu membri PCR cu functi si doar ei aveau parte de asemenea revelioane . Asa ca nui plangeti domnilor acestia au trait bine pe timpul lui Ceausescu au pensi frumuseli nicidecum de 3 sau 400 de lei .
25 ianuarie 2015, 16:36
Pentru un alt tanar. Pe ce lume traiesti ca sa nu stii ca nu poti sa-ti faci casa nici intr-o viata in Romania, doar daca speli pe la straini si te injosesti.
25 ianuarie 2015, 14:55
Nici tinerii nu-si permit restaurante dar la ei nu se gandeste nimeni. Mai au nevoie si de case si de mancare mai ieftina, ca la noi e scumpa ca nicaieri.
25 ianuarie 2015, 14:52
Doamna cu batic este cu siguranta una din simpatiile primarului. Fiecare cu ce-i place.Oricum, pe strada le-ar sta bine de manuta sau cuprinsi de mijloc, asa ca-n hora. Am avea un primar familist sfatuit de o femeie inteleapta.
25 ianuarie 2015, 14:24
Pentru "tanar din BT": De ce sunt penibili? ca se gandesc la niste oameni batrani care nu isi permit sa iasa la un restaurant? As vrea sa te vad la etatea lor... Cat despre locuinte, ar trebui sa creasca chiriile la ANL (de la 60 lei pt o gars la 500 lei) ca sa forteze chiriasii sa cumpere locuintele. O perioada de 10 15 ani este suficienta sa pui niste bani deoparte sa iti iei o casa. I felul asta s-ar construii alte locuinte, ar aparea alte locuri de munca in constructii si multe alte beneficii. Apropo: vezi ca ai locuinte pentru tineri in ansamblul Primavera sau ceva de genu. Ai de unde alege, is toate libere !
25 ianuarie 2015, 12:14
Sunteti penibili cu revelionul pensionarilor. La alte categorii sociale nu va ganditi? unde sunt locuintele pentru tineri, domnule primar? Avem nevoie de locuinte , nu de petreceri.
25 ianuarie 2015, 10:46
HÚuuuuuuuuuuuuuuuu!!!.... Va distrati votanților???
25 ianuarie 2015, 10:37
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.