Reportaj
FOTOREPORTAJ Focar de infecție în… oază de verdeață: Tone de gunoi într-o fostă discotecă, copaci şi hățiș de vegetație la fostul ștrand  
Nostalgicii din Botoșani încă suspină la gândul timpului petrecut lafostul ștrand municipal care, deși construit la standarde cu izcomunist, oferea totuși botoșănenilor acel loc de petrecere al timpuluiliber pe vreme caniculară care acum lipsește cu desăvârșire.

Dragoste şi... boschetari

Mai nimic nu a rămas din ștrandul de odinioară din Parcul Mihai Eminescu. Deși acum aparține unei persoane private, porțile terenului stau căscate larg și permit accesul cetățenilor: copii care se joacă, îndrăgostiți care fură sărutări printre copaci și boschetari care-și fac de cap prin încăperile care încă mai rezistă în clădirea abandonată, folosită altă dată drept discotecă.
Acum totul nu este decât o imagine îngrozitoare de mizerie dusă la extremă, cu un miros puternic de urină, mucegai și obiecte putrezite sau arse. Persoanele fără adăpost care mișună printre ruine sunt pare-se vinovate și de focul făcut acolo care a înnegrit pereții. Tot ele sunt ocupantele toaletelor de altă dată, care acum par să fie folosite pe post de... debara.

Urban Serv nu poate face curat fiindcă e teren privat

Salariații de la Urban Serv au făcut curat însă doar în perimetrul apropiat de locul modern de joacă deschis de municipalitate.
”Când era vorba să deschidă locul acela de joacă, terenul acela era plin de gunoaie. Am trimis întâi o înștiințare la societatea care deține terenul și am rugat să ne permită accesul pe teren. Deci am ajuns să ne rugăm de unele persoane, între ghilimele fie spus și cu oamenii meu am făcut curat acolo. Dar nu mă pot duce în fiecare clădire să-i fac curat. Acolo am făcut că mi-era mie ca operator jenă la cum arăta, era o grămadă de mizerie aruncată”, a declarat Simion Drelciuc, director general SCUrban Serv SA.
De celelalte zone însă salariații de la operatorul de salubrizare nu se pot ocupa dat fiind faptul că locația aparține unei persoane private. O pot face însă doar contra-cost.
”Nu-i poate face curat acolo. Trebuie să intervină cei abilitați și dacă nu se intervine dat amendă, că asta este. Că eu, de exemplu, îi pot presta un serviciu că avem tarife, poate să-mi spună să-i facem curățenie, dă comandă, plătește, se poate interveni, cum am făcut și în spatele Casei Sindicatelor, că și acolo este teren privat”, a mai spus directorul Urban Serv.

Copaci în loc de apă în bazine

Lăsând la o parte mizeria din clădirea care oricând poate declanșa un focar de infecție din cauza copiilor care obișnuiesc să se joace acolo și imaginea celor două bazine este la fel de dezolantă.
Copaci au crescut acolo unde altă dată era o bălăceală generală, iar pe margine deja pe alocuri nu se mai poate circula deloc. Respectivul teren ar fi putut intra în domeniul public al municipiului, ca urmare a unei propuneri de schimb între Primăria Botoşani și omul de afaceri ieșean Dănuț Prisecariu, care deține proprietatea, schimb care nu s-a mai realizat.
”Este teren privat și nu avem ce face. Aveam un proiect acolo, intenționam să facem un schimb de terenuri. Terenul din parc are o valoare mult prea mare și noi nu ne permitem acum, ar trebui să venim noi să mai suplimentăm cu o valoare foarte mare, bani pe care nu-i avem. Nu mai țin minte cifrele, dar era o diferență foarte mare între terenul de la mall și cel din parc”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Speranţe pierite în gunoi

Ar mai exista însă o speranță ca municipalitatea să intre în posesia terenului și să-i dea o destinație, însă într-un viitor mult mai îndepărtat.
"Lucrurile se pot schimba în funcție de evoluția imobiliară și de prețurile la terenuri și atunci poate deveni interesant într-o altă perioadă o asemenea variantă, care oricum ar fi supusă Consiliului Local”
, a concluzionat primarul municipiului.
Pe terenul din parc unde a funcționat ștrandul, patronul de la Uvertura Mall ar fi dorit să construiască un ansamblu de locuințe. Inițiativa ar fi presupus însă și preluarea parcelei pe care a fost construit anul acesta terenul de joacă, care ar fi fost folosită drept cale de acces. Cum acest lucru nu s-a mai întâmplat și respectivul teren a rămas izolat, cel mai probabil imaginea actuală se va mai întâlni pentru mult timp.
Gabriela ERDIC
VEZI ŞI:
 O alee pavelată va traversa tot parcul, către noul loc de joacă - FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI CE SE ÎNTÂMPLĂ IARNA LA DISCOTECA DE LA FOSTUL ŞTRAND:
 Vânătoare de oameni în puterea nopţii – VIDEO & GALERIE FOTO
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
Sa-i dea cate o amenda cei de la mediu .sanepid, pompierie ,etc (autoritatile locale care nu iau mita) si veti vedea MINUNI...........
21 septembrie 2014, 15:50
Locatie buna, pacat de cum arata acum fostul strand. Mă mir cum de nu a luat Gheorghita locul!!
19 iunie 2014, 09:17
Mai b.......lor de la primarie, Prisecariu are si cladirea de pe Bd. Mihai Eminescu care tot paragina sta. Sigur aveti parghii sa-l obligati pe ....asta de Prisecariu sa faca curat DAR NU VRETI SAU NU SUNTETI LASATI?
19 iunie 2014, 09:15
Dar cum a ajuns Dl.Dan proprietarul acelui teren?
19 iunie 2014, 09:11
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această zi specială le urăm "La mulți ani!" tuturor copiilor adoptați, tuturor părinților adoptatori și tuturor celor care doresc să schimbe destinul unui copil prin adopție. Adopția este despre iubire necondi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8398 lei
USD
Dolarul SUA
4.3112 lei
CHF
Francul elveţian
4.4819 lei
GBP
Lira sterlină
5.4325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9648 lei
XAU
Gramul de aur
238.2284 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1924 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.