Reportaj
FOTOREPORTAJ Cultural September Fest: Covor de gunoaie, puzderie de minoritari și semințe cât vezi cu ochiul
Prima zi a festivalului Cultural September Fest organizat înCentrul Istoric al municipiului Botoșani s-a închiat, la propiu, cu mult guno. Botoșănenii s-au distrat și aumâncat lăsând în urma lor un ”covor” de gunoi, mai ales în fața scenei. Unii oameni au preferat să arunce resturile pejos, fără nici o jenă. 

WC-ul public confundat cu tufişul

Sticle de suc, pahare de bere, semințe, hârtii au fost aruncate pe jos, deși peste tot existau locuri amenajate pentru aruncarea resturilor. Chiar și între mesele puse de comerciați au fost amplasați saci menajeri, însă cu toate acestea unii locuitori ai județului au preferat să arunce gunoiul pe jos.
Locuitorii de etnie romă  din zonă s-au adunat încă de la amiază înarmați cu semințe și alte gustări de pe la standuri pentru a lua parte la spectacolul oferit de Primăria Botoșani. Așezați ba pe scări, ba rezemați de fântânele arteziene, s-au ”relaxat” pe ritmuri tradiționale românești și au privit trecătorii. Parcă toată suflarea etniei a ieșit aseară în Centrul Istoric.
De la prea multă bere, unii botoșăneni au cam confundat WC-ul public cu... tufișul.

Selfie peste selfie la umbrele

În altă ordine de ei, activitățile programate ieri au decurs conform planului, iar toți interpreții de muzică populară au cântat și animat botoșănenii care au venit să ia parte la eveniment și să uite un pic de stresul cotidian de zi cu zi. Umbrelele multicolore care mai nou ar avea conotații homosexuale au fost atracția serii, zeci de oameni s-au fotografiat sub copertina de pe strada 1 Decembrie.

De la Doboş la Sofia, prin... Rapsozi

La lăsarea serii, artiștii au revitalizat zona cu cântece populare și au pus în mișcare botoșănenii. Pe scenă au urcat Rapsozii Botoșanilor cu Elena Mândrescu, Cornelia Ciobanu, Dan Doboș, Laura Ștefănescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu și în sfârșit... Sofia Vicoveanca.Toată ziua jandarmii și polițiștii au patrulat prin zonă și au asigurat ordinea și liniștea publică, inclusiv un echipaj Inspectoartului pentru Situații de Urgență fiind prezent în apropierea scenei. Ștefania VORNICEANU
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
ACUM: Sute de oameni prezenți la Festivalul Toamnei, Florin Ţurcanu şi consoarta printre ei - FOTOGALERIE
[[banner]]
VEZI ŞI:
Vicele-i uimit și fericit de numărul mare de botoșăneni prezenți la September Fest: Nu mă așteptam


REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
Sa vedeti ce a ramas pe tapsan la Vorona la hram. A doua zi am tecut pe acolo si m-am ingrozit cata mizerie a ramas pe jos!!!!!
12 septembrie 2014, 14:02
Nimic nu ne mai mira, dezamagit am fost doar cand am aflat locatia unde se va organiza acest eveniment, nu trebuie organizate in locurile cele mai expuse destrabalarii si cu atat mai mult in zona istorica a orasului care de fapt trebuie cat mai bine conservata si nu distrusa
12 septembrie 2014, 12:50
Ne-am saturat de asemenea manifestari populiste in care educatia isi spune cuvantul. Centrul Vechi trebuie sa fie o perla a Botosaniului, nu o groapa de gunoi. Nu mai vrem astfel de manifestari, mai bine s-ar investi banii in educatie sau orice altceva. Vrem sa vedem organizatorii saptamana viitoare la facut curatenie!
12 septembrie 2014, 12:42
Noi, cei civilizati suntem vinovati, deoarece nu ar trebui sa dam ocazia manifestarii unor asemenea comportamente. Intr-un cuvant, asemenea festivaluri nu sunt bine venite. Spectacole civilizate ar trebui sa se desfasoare in sali de spectacole, poate asa ii civilizam si pe cei care nu cunosc normele de comportament civilizat.
12 septembrie 2014, 11:56
Mormane de gunoaie lasate in urma e un lucru specific romanesc, este lucru cert. Facand abstractie de locatia in care se desfasoara September Fest, aceiasi munti de gunoaie puteti vedea si la Baisa, si la Ipotesti, si la Targu Cucuteni-Iasi (ceva incredibil), si la manastiri de hramuri, si in sala de la Cinema, si in gara/ autogara, si in orice loc se ia picnicul... Pe tigani nici nu-i mai iau in calcul. Dar am vazut romani intelectuali care nu se deosebesc cu nimic de cei care nu au pic de educatie. Au stins tigara, au aruncat chistocul pe jos... au mancat un covrig sau o napolitana, au aruncat pachetul la voia intamplarii... au baut un suc, petul abandonat imediat din mana... Plozii lor procedeaza la fel, dar nu se ia nici o atitudine. Asa parinti, asa copii. Din acest motiv s-au alipit tiganii pe langa romani, sunt leiti la igiena si la educatie. Majoritatea! Pe strada, iti pufaie tigara si iti scuipa cojile de seminte in fata. Doar..."e afara!"
12 septembrie 2014, 10:58
Orce sarbatoare nare farmec daca tigani nus prezenti ori la cercit ori la jordit ,prezenta lor si a ciorilor se cunoaste prin ce lasa in urma lor. Orcum merita felicitati cei doi viciprimari pentru marea lor realizare pe placul tiganilor in primul rand ,si a comerciantilor care au ridicat preturile pentru asi recupera perderile .
12 septembrie 2014, 09:35
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7550 lei
USD
Dolarul SUA
4.2719 lei
CHF
Francul elveţian
4.3002 lei
GBP
Lira sterlină
5.5278 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9229 lei
XAU
Gramul de aur
203.9407 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2469 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4327 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2461 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6365 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.