Reportaj
FOTOREPORTAJ Chef de chef în judeţ: prima doamnă la dans cu primarul, printre plăcinte  
Distracţia şi voia bună au fost din nou la ele acasă sâmbătă seară, la Stăuceni. A XI – a ediţie a şezătorii tradiţionale „Din Străbuni” organizată de Primăria Stăuceni, rebotezată de-a lungul anilor în Festivalul Plăcintelor, a adunat laolaltă oameni simpli, gospodine, fermieri, dar şi câteva dintre cele mai importante oficialităţi ale judeţului.


Mulţumiri şefului judeţului pentru un festival care se face cu mulţi înainte de a deveni el preşedinte

Pe la 19:30 femeile comunei şi-au pus pe mese bunătăţile pregătite cu migală ore la rând, oferind tuturor celor prezenţi un adevărat festin culinar. De la salată boeuf şi sărmăluţe până la pârjoluţe şi pui la ceaun, nimic n-a lipsit din meniul de sărbătoare. Peste toate felurile de mâncare, cele mai căutate s-au dovedit însă a fi plăcintele, de toate formele, mărimile şi gusturile. Şi pentru ca petrecerea să fie completă, pe scena amenajată la parterul clădirii administraţiei publice locale şi-au dat concursul solişti de la Orchestra Populară Rapsozii Botoşanilor. Preluarea microfonului de către Cornelia Ciobanu a însemnat şi startul distracţiei. După ce i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, pentru că a făcut posibilă manifestarea, deşi aceasta are loc cu mulţi înainte ca el să dobândească funcţia, fosta directoare social-democrată a Direcţiei pentru Cultură, s-a apucat şi de cântat.
[[banner]]

Bunătăţile lăsate pentru dans

O bună parte a mesenilor au abandonat bunătăţile şi s-au prins în horă. Fete îmbrăcate în straie ţigăneşti, oameni în toată firea din sat, oaspeţi de la Botoşani, s-au apucat de dansat. După ce a exersat singură câteva figuri de dans, deputata Roxana Anuşcă a fost invitată în ring chiar de primarul de Stăuceni, Cozmin Epuraş, cei doi „evoluând” sub ochii lui Florin Ţurcanu, dar nu numai a lui. Nu au fost însă singurii. Fostul consilier judeţean Gheorghe Epuraş, pensionar, a ţinut neapărat să se prindă în dans cu copilele din Stăuceni, a chiuit şi s-a învârtit până ce l-a scos soţia de acolo şi l-a readus la masă. Ringul de dans a devenit atât de aglomerat încât dansatorii au dărâmat şi stativul cu cântece la care mai trăgeau ochii artiştii.

Festival de poale în brâu

„În fiecare an se ţine la moşii de iarnă. După cum bine ştiţi, în zona noastră, a Moldovei, la moşii de iarnă se oferă pentru cei trecuţi din viaţă de pomană, cozmin epuras primar stauceni tradiţionalele plăcinte poale în brâu. De aceea, în această seară vedeţi pe masă foarte multe plăcinte poale în brâu. De aceea, presa locală l-a denumit şi Festivalul Plăcintelor”, a declarat Cozmin Epuraş, primarul de Stăuceni. Acesta a adăugat că nu se face nici o selecţie a gospodinelor care aduc plăcinte la şezătoare, toate venind din propia iniţiativă.
Trecutul şi prezentul din politica botoşăneană s-au reîntâlnit la Stăuceni, ex-deputatul Cătălin Buhăianu cu soţia, fostul inspector şcolar general Ada Macovei, cu soţul, întâlnindu-se la Festivalul Plăcintelor cu preşedintele CJ Botoşani şi cu prefectul Costică Macaleţi. (S.B.)VEZI CUM A DECURS DISTRACŢIA DE ANUL TRECUT, DE LA FESTIVALUL PLĂCINTELOR:
La plăcinte, înainte! Cu prefect, parlamentare, dansuri unisex & fete mari - VIDEO & FOTO
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
FOTOREPORTAJ Liberalii au pus-o de-un chef nebun cu colinde, urături şi sorcovă la o lună după Crăciun 
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
Domnilor, nu va mirati....veselia e si n cursul saptamanii pe taxele noastre:functionarii sunt mereu " in teren"!!!
6 martie 2014, 05:12
Felicitari gospodarilor pentru bucatele delicioase si organizatorilor. Tine-ti-o tot asa, sa moara dusmanii de ciuda!!!!!!!!!
25 februarie 2014, 11:26
ADUNATURA DE ANALFABETI SI LINGAI.NE MERITAM SOARTA NU PUTEA SA LIPSEASCA PARASUTA DE NORA LUI BOZ SI NICI DOBITOACA LUI NEGRUT CA NU STIE CAT FACE 2+2 DACA NU ARE CALCULATORUL IN MANA
24 februarie 2014, 00:12
Roxana Anusca - aceasta femeie malefica si parvenita care a ajuns in Parlamentul Romaniei nu face nimic in afara de a desparti familiile. Acum are pretentia sa conduca judetul in locul lui Turcanu. In ce hal s-a ajuns. Cucoana sa nu uiti ca suntem multi cei care iti stim trecutul tumultuos. Centura politicii iti apartine pentru ca esti o ........Si apropo salutari .... de la naselu. Cand incepe lucrarea la drumul Copalau.
23 februarie 2014, 23:49
UN FESTIVAL POLITIC LA CARE PARTICIPA TOTII LINGAII CU 4 CLASE SI CHIORU DE PRIMAR ISI VEDE DE MERSU SAU TRIUNFATOR SPRE UN NOU PROIECT CA DOAR ASA SE MAI POATE IMBOGATI CO 10 LA SUTA NE MERITAM SOARTA SA MURIM SARACI SI POLITICU SA SE IMBOGATEASCA OARE TURCANU CE CAUTA ACOLO? VOTURI..A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA CU LAUTARI LA SARACI SE GINDESTE CINEVA?
23 februarie 2014, 18:32
fam.Melniciuc nu lipseste din poza de familie a Imparatului,rar mi-a fost dat sa vad asemenea lingai.
23 februarie 2014, 17:15
La petreceri se pricepe foarte bine Primaru dar canalizarea din Tocileni cind o mai termina ca nu mai poti sa ieși din casa si voi presa mai căutati si alte subiecte nu petrecire lui epuras mai bine l-ați întreba cit a luat de la Victorconstruct averea impresionanta cu ce a făcut-o sa lese festivalurile si sa pună piatra pe drumuri Rușine sa va fie
23 februarie 2014, 17:07
Pai misule tu vrei sa ii scada bugetul de ar baga benzina/motorina in masina proprie ?? Fraierii de noi platim tot ce inseamna contributii, iar altii se lafaie pe banii nostri !! Hai sa traiti voi bine, ca pe noi doar in vorbe ne duceti !!
23 februarie 2014, 16:39
petreceri private se merge cu masina si pe banul nostru imparate??????????/
23 februarie 2014, 15:10
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Foștii colegi și conducerea Liceului "Alexandru cel Bun" Botoșani deplâng plecarea în lumea de dincolo a celei care a ghidat în fascinanta lume a chimiei numeroase generații de elevi și a îndrumat, în calitate de director ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.