Reportaj
FOTOREPORTAJ Agro-Zoo Popăuţi între porcii lui Ţurcanu şi brânza luiPortariuc  
A fost asediu duminică la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) Popăuţi. La orele prânzului mii de oameni au poposit la complexul din comuna Răchiţi. Afluenţa publicului a fost atât de mare încât câmpurile dinaintea şi de după staţiune, pe ambele sensuri de mers, s-au umplut cu sute de maşini.
Targul Agro Zoo Popauti 2012

Directorii agricoli care ignorau târgul au devenit brusc interesaţi de Agro-Zoo Popăuţi

Deşi sâmbătă s-a încercat dirijarea acestora pentru evitarea aglomeraţiei, astăzi nu s-a mai putut face faţă, astfel încât SCDCOC a devenit mijlocul unei imense parcări. Spre deosebiri de ediţiile precedente, când implicarea instituţiilor statului era practic inexistentă, organizarea Târgului Agro-Zoo de către Consiliul Judeţean şi preşedintele acestuia, Florin Ţurcanu, din postura şefului unui partid aflat la guvernare, a schimbat lucrurile. Direcţia Agricolă Judeţeană şi Camera Agricolă au avut chiar corturi, în care oferit de la pliante şi până la nou apărutul ziar “Fermierul Botoşănean”, şefii acestor instituţii, plus cel de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură adresându-se chiar publicului de pe scenă. Aceştia nu au fost însă singurii reprezentanţi ai unor instituţii care ţin de Ministerul Agriculturii. Agenţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin preşedintele Mihai Ţurcanu şi Minodora Vasiliu, în calitate de director al unităţii de la Botoşani, făcându-şi apariţia la manifestare.

De la tractoare şi bănci, la urdă şi ţuică

Alocarea a 100.000 de lei din bugetul Consiliului Judeţean pentru organizare s-a resimţit şi în extinderea perimetrului târgului, sute de oi, capre, vite, porci, ponei, păsări, porumbei având spaţii mai generoase faţă de anii precedenţi. Nu au fost doar animale, ci şi tractoare, bănci cu oferte de credite agricole, firme de asigurare în domeniul agricol. În mijlocul staţiunii cheful a fost la el acasă: zeci de terase cu produse tradiţionale, de la carne de miel la brânză, urdă şi caşcaval, toate putând fi achiziţionate atât de la producători, cât şi de la deţinători de restaurante care au închiriat căsuţe la care să desfacă produse cumpărate de la alţii. Spre deosebire de anii precedenţi a lipsit mustul, în schimb, ţuica a fost oferită spre vânzare în candităţi industriale, de la tescovină la célèbra “de Rădeni”. Totul a fost completat de concerte susţinute de Orchestra Rapsozii Botoşanilor şi de formaţii din judeţ, maestru de ceremonii fiind Ion Ilie, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. O bună parte a manifestării a fost filmată de Etno TV, o producătoare de la popularul post de televiziune transmiţând publicului inclusiv când să tacă pentru că începe transmisia.   

“Ferma Ţurcanu”, “Bunna” lui Portariuc

Florin Ţurcanu nu a fost prezent doar ca organizator, ci şi ca zootehnist, pe lângă “Metişi karakul & Cap negru german”, “Ferma Ţurcanu” participând şi cu suine de Suliţa. De altfel, preşedintele CJ a şi fost premiat pe scenă pentru iniţierea şi organizarea Târgului Agro-Zoo. Primarul Ovidiu Portariuc şi-a făcut simţită prezenţa şi prin produsele comercializate sub brandul Bunna. Acestea au fost oferite spre vânzare într-un stand situat în zona produselelor lactate şi de peanificaţie. “Descoperă bunătăţile de la Bunna într-o nouă prezentare – joviale, gustoase şi de nelipsit de pe masa familiei” era slogonalul sub care au fost puse la vânzare tot felul de brânzeturi şi sortimente de caşcaval.
În fine, nu au lipsit cabalinele lui Valeriu Iftime de la “Cai de vis”, care au străbătut semeţ ţârgul.

Targul Agro Zoo Popauti 2012 2
Targul Agro Zoo Popauti 2012 3
Targul Agro Zoo Popauti 2012 4
Targul Agro Zoo Popauti 2012 6
Targul Agro Zoo Popauti 2012 7
Targul Agro Zoo Popauti 2012 9
Targul Agro Zoo Popauti 2012 10
Targul Agro Zoo Popauti 2012 11
Targul Agro Zoo Popauti 2012 12
Targul Agro Zoo Popauti 2012 deschis cu oameni politici 14
Targul Agro Zoo Popauti 2012 15

VEZI ŞI:
 Ţurcanu la Popăuţi: Pentru prima dată avem în Guvern un ministru  - VIDEO
VEZI ŞI:
 Revista Fermierului lansată la Popăuţi cu un fost ministru - FOTOGALERIE
VEZI ŞI:
Şeful CJ de la Iaşi „fură” ideea lui Ţurcanu cu târgul de la Popăuţi – VIDEO
VEZI ŞI:
 Târgul Agro-Zoo s-a deschis la Popăuţi cu "Ferma Ţurcanu" şi pleiadă de candidaţi - GALERIE FOTO

Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Loading...
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
Loading...
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Fotogalerie la superlativ, cuvintele sunt de prisos ! Bucurii !
23 octombrie 2012, 13:41
Pe noi, oamenii ,care am fost acolo si pe dumneavoastra ,presa ,unde am fost pusi: inainte sau dupa porci?
21 octombrie 2012, 21:48
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Vă este frică de coronavirus?
Declaraţia zilei
”De câte ori nu am trăit scenariul acesta? Domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri unde se duc banii pe care an de an susţineţi că-i dirijaţi către reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, către asfaltări şi parc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8079 lei
USD
Dolarul SUA
4.4355 lei
CHF
Francul elveţian
4.5355 lei
GBP
Lira sterlină
5.7552 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0183 lei
XAU
Gramul de aur
236.0469 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4240 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3345 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1905 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6435 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.