Reportaj
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.

Acesta este rezumatul ediţiei 2019 a Discotecii '80, eveniment ce-şi propune să aducă anual în inima Transilvaniei fostele glorii internaţionale ale muzicii cu ”paiete şi sclipici, spadex, culori stridente, mâneci bufante şi umeri supradimensionaţi”.

 

Spectatori, de la Boc până la... Botoșani


Deşi în 2017 s-a lăsat cu acuzaţii de plagiat la adresa Sandra, Londonbeat și Fancy, biletele pentru 2018 și 2019 s-au vândut în totalitate, iar pe data de 21 a lunii trecute la Sala Polivalentă din Cluj s-a înregistrat ”sold-out”, semn că generaţia 40+ din România și-a dorit nu doar încă o seară de tinereţe, ci şi să-şi vadă idolii interzişi de comunism.


Abia s-au deschis uşile Sălii Polivalente că un val de nostalgici costumaţi, cu peruci şi accesorii specifice anilor '80, şi-au făcut loc în primele rânduri din faţa scenei. După doar câteva zeci de minute, ringul de dans a devenit neîncăpător. Peste 10.000 de participanţi este bilanţul oficial.


Printre ei inclusiv primarul Emil Boc, ocupat mai tot timpul super show – ului cu live-urile pe Facebook, dar și mai mulți botoșăneni care au făcut două zile pe drum, dus și întors, doar că să vadă live artiștii pe care cel mult îi puteau asculta în urmă cu vreo trei decenii și mai bine. Că de văzut era practic imposibil.


La 19:00, ora programată, şi-a făcut apariţia şi prezentatorul serii. După un scurt discurs de introducere, cronometrul spre călătoria în timp a început: 10, 9, 8, ...1!

 

Ce mai, o veritabilă D.I.S.C.O.


D.I.S.C.O. la Discoteca '80 Cluj! 10.000 de oameni au dansat și am fredonat melodiile trupei Ottawan, mai ales celebra piesă ”D.I.S.C.O.” A fost un concert plin de energie!


Silent Circle a entuziasmat o bună parte din public - o mulțime de oameni așteptau de ani buni să participe la un concert al lor.

 

Spectatorii au cântat alături de Milli Vanilli - și ce frumos au cântat "Stand by me"! - au dansat și s-au bucurat de vocile lor și de energia lor molipsitoare!


Senzuala Sabrina a sedus publicul cu șarmul ei! Vorba prezentatorului către publicul masculin: hai recunoașteți, câți dintre voi mai aveți încă pe undeva prin casă un poster de acum vreo 20-30 de ani din clipul ”Boy, boys, boys”?


Thomas Anders & Modern Talking band au susținut un concert memorabil la Discoteca '80 Cluj! Publicul a fost încântat să-l vadă - sau să-l revadă, după concertul din 2016 de la Cluj - pe artistul supranumit "the gentleman of music".


În pauzele lungi dintre formaţii, atmosfera a fost animată de un DJ, iar oamenii s-au îndreptat spre baruri ca să-şi astâmpere setea. Deşi cozile s-au format repede, servirea a fost ceva mai bună decât anul trecut... doar 30 de minute de aşteptare.

 

Rețeta de două milioane


În bună parte am citat mai sus din presa de prin Cluj. Dar să ne întoarcem puțin la Botoșani.


Și acum întrebarea: cum se face că la Cluj vin oameni din toată țara și plătesc între 159 și 239 lei pentru un bilet, iar la Botoșani trebuie să dea bani Primăria ca să fie aduși artiști de un asemenea calibru? La BT Arena din Cluj, construită lângă senzaționalul stadion Cluj Arena, sunt peste 7.000 de locuri pe scaune și încă vreo 2.000 pe suprafața de joc, în așa numitul ”party zone”, ceea ce înseamnă că numai din vânzările de bilete se încasează undeva la 2 milioane de lei de la oameni veniți din toată țara. Dar au fost cozi infernale la apă, sucuri, chipsuri, alune. S-au dat și accesorii specifice anilor 80, de la cravate strălucitoare la peruci crețe multicolore.


Iar când aducem în discuție mii de oameni veniți de prin alte județe ale țării realizăm că nu doar organizatorii sunt câștigați, ci și hotelurile, restaurantele, benzinăriile. Cumulat, probabil că încasările orașului ca atare se dublează și bat spre un milion de euro. Și asta în afara câștigului indirect, de imagine, al orașului, care este mai greu cuantificat, deși poate că este cel mai important.

 

Câte decenii mai așteptăm până ajung și la noi anii... 80?


La noi Primăria a cheltuit direct sau indirect în acest an vreo 600.000 de lei numai cu deschiderea de la Cornișa. Ce-i drept, Cornișa Aquapark & Sports a depășit și cele mai optimiste predilecții ca public și încasări.


Dar totuși nu putem uita că la Botoșani și când se încearcă fie și organizarea unui concert cu un singur astfel de artist, Nana de exemplu, tentativa eșuează lamentabil fără sprijinul bugetului local.


Ce-i drept, Sala Polivalentă de la Cluj are trei etaje și locuri cât Stadionul Municipal de la Botoșani. ”Elisabeta Lipă” de la noi doar o singură tribună și vreo 2.000 de locuri. Chiar și cu încă vreo mie – două mii de oameni pe terenul de joc probabil că nu ar exista suficiente încasări ca firma care s-ar apuca de o asemenea afacere să își permită aducerea Sabrinei sau a lui Modern Talking. Iar la Cluj, lângă ”Polivalentă” se află un stadion ultramodern cu 30.000 de locuri, toate acoperite. La Botoșani avem un ”Municipal” cu același aer de ”oval de beton” comunist.


Mai trebuie probabil să treacă niște ani până ce să ajungă și la Botoșani Discoteca 80, concept lansau acum cam un deceniu de ruși. Uite că au făcut și ei ceva bun pentru români. Nu pentru toți, ce-i drept.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Concertul la Botoșani al celebrului rapper Nana ANULAT după ce a picat o combinație regională
Nana n-a fost chiar... ”lonely” la Botoșani: 20.000 de oameni au sărit cu el, 100 de copii pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Copiii din școlile botoșănene aduși la ore cu „masa caldă” a Guvernului: Încercăm prin toate metodele să-i atragemVIDEO & GALERIE FOTO
Nouă unități de învățământ din județul Botoșani sunt beneficiare ale programului guvernamental „Masa Caldă”, unul introdus de câțiva ani în sistemul educațional românesc și încă aflat în testare.
Hlipiceni, inima credinței! Sute de credincioși și pelerini la una dintre cele mai impresionate slujbe: Doamne, învață-ne să ne rugămVIDEO & GALERIE FOTO
Probabil că nicicând centrul comunei Hlipiceni nu a fost într-atât de animat precum în dimineața zilei de 15 septembrie 2022 care va rămâne în memoria colectivă ca o pagină în istoria credinței creștine.
Muncitorii care părăsesc Botoșaniul fugăriți tocmai de patronii care se plâng că le mor afacerile - REPORTAJ în trenul spre munca răsplătită pe merit
Sunt deja ani la rând de când mediul de afaceri din județul Botoșani suferă din cauza deficitului de forță de muncă. Întreaga vină a căzut asupra statului sau a prezumtivilor angajați care vânează mirajul străinătății. Realitatea arată lucrurile într-o lumină diferită. Meseriașii nu mai pleacă peste granițe în căutarea respectului pentru munca lor. Trec doar granițele dintre județele țării.
REPORTAJ: Sute de oameni la Mănăstirea Vorona, ceremonial religios impresionant săvârșit de Nichifor Botoșăneanul: De acum Dumnezeu ne-a rămas și Maica Sfântă VIDEO & GALERIE FOTO
Este zi de mare sărbătoare pentru creștini. Prima sărbătoare din noul an bisericesc are loc pe 8 septembrie de Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului.
Prefectul Sorin Cornilă i-a deranjat pe „directorii fără chip”! A intrat neanunțat în birouri și a dat de lacrimi la un șef: Ne-a îmbolnăvit / Deci, plâng, dacă vreți vă spun... VIDEO & GALERIE FOTO
Într-o probabilitate extrem de ridicată puțini sunt botoșănenii care cunosc abrevierile acestor instituții: OSPA, ITCSMS sau OJZ. Aceste unități de stat există și funcționează din bani publici.Și sunt conduse de directori care sunt deranjați la fața locului extrem de rar de către jurnaliști sau șefi ierarhici.
REPORTAJ din perla montană a țării, acolo unde Briliantu' României se produce la terasă, iar oamenii care aruncă gunoaie ajung în iad – GALERIE FOTO 
Au curs vara aceasta valuri-valuri-valuri articolele, postările și indignările aferente despre ceea ce se întâmplă pe litoral, de la carnea expirată de acum câțiva ani și până la parcarea de o sută de lei pe zi din Mamaia. Bineînțeles, neuitând de episodul cu băiatul care și-a transferat celebritatea de la TV în online și a reușit să trezească la viață o țară cum nu au putut să o facă nici măcar prețurile aberante la gaze, electricitate și carburanți. 
REPORTAJ în județ! Chipul pe care-l arată războiul! Botoșani primește ucraineni cu ochii în lacrimi: Vin, se uită... nu pun mâna pe nimic, sunt foarte traumatizațiVIDEO & GALERIE FOTO 
Țara noastră a devenit un pansament al suferinței pentru zecile de mii de ucraineni care ne-au trecut deja granițele și care au statut de refugiat. Războiul și-a arătat fața la Botoșani prin valul de oameni care fac cunoștință cu noi cu lacrimi în ochi și înconjurați de copii și bagaje. 
Instituția de la Botoșani cu ușa aproape întotdeauna închisă! În interior, o profesie moare încet, ultimii „doctori ai pământului” lucrează mai degrabă din pasiune – GALERIE FOTO
Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA). Există o astfel de instituție la Botoșani, (mai puțin cunoscută sau chiar deloc) și vizitată preponderent de persoanele care dezvoltă afaceri în domeniul agricol. Însă numai dacă sunt obligate, în demersul birocratic.
Bătrânul Măr care a făcut minuni ”odihnește” lângă gard, Sfinte Moaște ascunse de Securitate în zidul bisericii: De ce nu iei oasele acelea să le arunci în pârâu? - GALERIE FOTO
Botoșanii sunt asemenea unui tărâm încă nedescoperit, cu minuni purtate din gură în gură de pustnici sau de pelerinii care, an de an, bat potecile dintre mănăstiri.
REPORTAJ în Ucraina! CreaFuture a ajuns la Cernăuți într-un proiect cu educație non-formală, laborator de creativitate și legende cu străzi măturate cu trandafiri – FOTO & VIDEO
Cernăuți – Ucraina. Vineri, 18 iunie 2021, o zi frumoasă cu un soare arzător, diferit de cel care se ascunde după norii încărcați de ploaie ai municipiului Botoșani. Într-un cotidian alert, echipa de implementare a proiectului a ajuns în acest frumos oraș al țării vecine pentru mai multe momente de interes într-un parteneriat educațional, cu rezultate în ambele țări.
Drumul de aproape 100 de milioane de euro reparat cu ceremonii, primar ”omorât” și soț de primăriță pus la zid. Pentru că... ”oamenii sunt pe primul loc”VIDEO & GALERIE FOTO
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
”Zare de vânzare”, locul din Botoșani care s-a născut dintr-un MIRACOL: Și peste toată ecuația asta este Dumnezeu – GALERIE FOTO
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Cat de lipsit de inteligenta, rationament si logica sa fii incat sa compari Botosaniul cu Clujul vietii ?Abia are curaj Bucurestiul si Constanta sa concureze cu ei .... dar prostia e mare ...si nu ! , nu e vina noastra ca botosaneni, este vina cui a fost prim-ministru si a bagat tara in rahat pana in gat... astfel toate fondurile s-au dus in vest, in timp ce in est, ni se da mumu
14 ianuarie 2020, 12:42
Așa este cănd nu mai încapi sa faci cultură de Țurcanu/Flutur si Cornișa lor. Acum se uită ca milogii la Cluj cum fac aia 2 milioane pe seara. La expertiza altora, care chiar se pricep, nu ca ei, care cred că le știu pe toate. Au privatizat primaria. Macar să vanda ceva de calitate. Desigur, pesedeii sunt exact la fel. Nici Macaleti la județ nu da nici doi bani pe cultura. Turismul cultural, turismul ecumenic, muzeele, galeriile de arta, sunt total necunoscute. Astia se duc la liceul de arta in Botosani doar sa voteze, nu îi intereseaza pe ei dotarile... Bine ca se duc la Sandra la Cluj. Circ si nostalgie. Cand o sa mearga la Ateneul Roman la Festivalul Enescu ( Enescu, cu care se tot lauda) trecem în alta dimensiune. Toate sunt bune in felul lor, si muzica disco, si opera, si pictura si literatura, si sculptura, dar astia nu fac nimic. Nimeni nimic. Botosaniul a încăput demult pe mana unor parveniti si tupeisti care se zbat in mizerie politică si interese marunte.
21 octombrie 2019, 19:51
"Câte decenii mai așteptăm până ajung și la noi anii... 80?" Primăria Bt nu a terminat de reparat teatrul cu bani de la UE şi matale visezi la discoteci de 10.000 de fomişti? Teatrul e de 500 de locuri şi marii noştri primari l-au făcut Zob şi Zdub.
19 octombrie 2019, 19:43
Cum poti sa compari Botosaniul cu Clujul?Penibil.
19 octombrie 2019, 13:12
Așa este cănd nu mai încapi sa faci cultură de Țurcanu/Flutur si Cornișa lor. Acum se uită ca milogii la Cluj cum fac aia 2 milioane pe seara. La expertiza altora, care chiar se pricep, nu ca ei, care cred că le știu pe toate. Au privatizat primaria. Macar să vanda ceva de calitate. Desigur, pesedeii sunt exact la fel. Nici Macaleti la județ nu da nici doi bani pe cultura. Turismul cultural, turismul ecumenic, muzeele, galeriile de arta, sunt total necunoscute. Astia se duc la liceul de arta in Botosani doar sa voteze, nu îi intereseaza pe ei dotarile... Bine ca se duc la Sandra la Cluj. Circ si nostalgie. Cand o sa mearga la Ateneul Roman la Festivalul Enescu ( Enescu, cu care se tot lauda) trecem în alta dimensiune. Toate sunt bune in felul lor, si muzica disco, si opera, si pictura si literatura, si sculptura, dar astia nu fac nimic. Nimeni nimic. Botosaniul a încăput demult pe mana unor parveniti si tupeisti care se zbat in mizerie politică si interese marunte.
19 octombrie 2019, 10:28
Fie se acceptă, fie nu, la Botoșani nu se consumă cultură. Nici nu se face. Nu exista apetit decat pentru cateva concerte ieftine cu pseudoartiști ca Bitman si Smiley, etc, care traiesc din banii primariilor din țara. Cand bugetul primariei pentru cultura si sport ( si cam tot merge la sport) este de 150.000 lei anual, cu se poate spune ca este sustinuta cultura? Cand o sa fie 3% din buget...mai discutam, cand o sa avem investitii in sali de concerte, de spectaole, expozitii, galerii, ...cand o sa existe politici de atragere a tinerilor, nu de migrare a acestora o sa vedem altceva. Culmea este ca tocmai cultura ar putea fi punctul forte de relansare a acestui oras si judet, dar cum sa priceapa saltimbancii ce oconduc. Niste pigmei care fac un caz si din aceea ca merg la Cluj la niste spectacole banale.
19 octombrie 2019, 10:05
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Aseară mi s-a împlinit un vis, acela de a vedea județul Botoșani pe harta meteo de la ProTV. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru pentru mine și pentru botoșăneni. Sunt fericit!”,Rareș ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.5 o C
Dorohoi
-3.4 o C
Bucecea
-5.0 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
-3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.