Reportaj
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.

Acesta este rezumatul ediţiei 2019 a Discotecii '80, eveniment ce-şi propune să aducă anual în inima Transilvaniei fostele glorii internaţionale ale muzicii cu ”paiete şi sclipici, spadex, culori stridente, mâneci bufante şi umeri supradimensionaţi”.

 

Spectatori, de la Boc până la... Botoșani


Deşi în 2017 s-a lăsat cu acuzaţii de plagiat la adresa Sandra, Londonbeat și Fancy, biletele pentru 2018 și 2019 s-au vândut în totalitate, iar pe data de 21 a lunii trecute la Sala Polivalentă din Cluj s-a înregistrat ”sold-out”, semn că generaţia 40+ din România și-a dorit nu doar încă o seară de tinereţe, ci şi să-şi vadă idolii interzişi de comunism.


Abia s-au deschis uşile Sălii Polivalente că un val de nostalgici costumaţi, cu peruci şi accesorii specifice anilor '80, şi-au făcut loc în primele rânduri din faţa scenei. După doar câteva zeci de minute, ringul de dans a devenit neîncăpător. Peste 10.000 de participanţi este bilanţul oficial.


Printre ei inclusiv primarul Emil Boc, ocupat mai tot timpul super show – ului cu live-urile pe Facebook, dar și mai mulți botoșăneni care au făcut două zile pe drum, dus și întors, doar că să vadă live artiștii pe care cel mult îi puteau asculta în urmă cu vreo trei decenii și mai bine. Că de văzut era practic imposibil.


La 19:00, ora programată, şi-a făcut apariţia şi prezentatorul serii. După un scurt discurs de introducere, cronometrul spre călătoria în timp a început: 10, 9, 8, ...1!

 

Ce mai, o veritabilă D.I.S.C.O.


D.I.S.C.O. la Discoteca '80 Cluj! 10.000 de oameni au dansat și am fredonat melodiile trupei Ottawan, mai ales celebra piesă ”D.I.S.C.O.” A fost un concert plin de energie!


Silent Circle a entuziasmat o bună parte din public - o mulțime de oameni așteptau de ani buni să participe la un concert al lor.

 

Spectatorii au cântat alături de Milli Vanilli - și ce frumos au cântat "Stand by me"! - au dansat și s-au bucurat de vocile lor și de energia lor molipsitoare!


Senzuala Sabrina a sedus publicul cu șarmul ei! Vorba prezentatorului către publicul masculin: hai recunoașteți, câți dintre voi mai aveți încă pe undeva prin casă un poster de acum vreo 20-30 de ani din clipul ”Boy, boys, boys”?


Thomas Anders & Modern Talking band au susținut un concert memorabil la Discoteca '80 Cluj! Publicul a fost încântat să-l vadă - sau să-l revadă, după concertul din 2016 de la Cluj - pe artistul supranumit "the gentleman of music".


În pauzele lungi dintre formaţii, atmosfera a fost animată de un DJ, iar oamenii s-au îndreptat spre baruri ca să-şi astâmpere setea. Deşi cozile s-au format repede, servirea a fost ceva mai bună decât anul trecut... doar 30 de minute de aşteptare.

 

Rețeta de două milioane


În bună parte am citat mai sus din presa de prin Cluj. Dar să ne întoarcem puțin la Botoșani.


Și acum întrebarea: cum se face că la Cluj vin oameni din toată țara și plătesc între 159 și 239 lei pentru un bilet, iar la Botoșani trebuie să dea bani Primăria ca să fie aduși artiști de un asemenea calibru? La BT Arena din Cluj, construită lângă senzaționalul stadion Cluj Arena, sunt peste 7.000 de locuri pe scaune și încă vreo 2.000 pe suprafața de joc, în așa numitul ”party zone”, ceea ce înseamnă că numai din vânzările de bilete se încasează undeva la 2 milioane de lei de la oameni veniți din toată țara. Dar au fost cozi infernale la apă, sucuri, chipsuri, alune. S-au dat și accesorii specifice anilor 80, de la cravate strălucitoare la peruci crețe multicolore.


Iar când aducem în discuție mii de oameni veniți de prin alte județe ale țării realizăm că nu doar organizatorii sunt câștigați, ci și hotelurile, restaurantele, benzinăriile. Cumulat, probabil că încasările orașului ca atare se dublează și bat spre un milion de euro. Și asta în afara câștigului indirect, de imagine, al orașului, care este mai greu cuantificat, deși poate că este cel mai important.

 

Câte decenii mai așteptăm până ajung și la noi anii... 80?


La noi Primăria a cheltuit direct sau indirect în acest an vreo 600.000 de lei numai cu deschiderea de la Cornișa. Ce-i drept, Cornișa Aquapark & Sports a depășit și cele mai optimiste predilecții ca public și încasări.


Dar totuși nu putem uita că la Botoșani și când se încearcă fie și organizarea unui concert cu un singur astfel de artist, Nana de exemplu, tentativa eșuează lamentabil fără sprijinul bugetului local.


Ce-i drept, Sala Polivalentă de la Cluj are trei etaje și locuri cât Stadionul Municipal de la Botoșani. ”Elisabeta Lipă” de la noi doar o singură tribună și vreo 2.000 de locuri. Chiar și cu încă vreo mie – două mii de oameni pe terenul de joc probabil că nu ar exista suficiente încasări ca firma care s-ar apuca de o asemenea afacere să își permită aducerea Sabrinei sau a lui Modern Talking. Iar la Cluj, lângă ”Polivalentă” se află un stadion ultramodern cu 30.000 de locuri, toate acoperite. La Botoșani avem un ”Municipal” cu același aer de ”oval de beton” comunist.


Mai trebuie probabil să treacă niște ani până ce să ajungă și la Botoșani Discoteca 80, concept lansau acum cam un deceniu de ruși. Uite că au făcut și ei ceva bun pentru români. Nu pentru toți, ce-i drept.

 

loading...
Concertul la Botoșani al celebrului rapper Nana ANULAT după ce a picat o combinație regională
Nana n-a fost chiar... ”lonely” la Botoșani: 20.000 de oameni au sărit cu el, 100 de copii pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
Loading...
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
Loading...
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Cat de lipsit de inteligenta, rationament si logica sa fii incat sa compari Botosaniul cu Clujul vietii ?Abia are curaj Bucurestiul si Constanta sa concureze cu ei .... dar prostia e mare ...si nu ! , nu e vina noastra ca botosaneni, este vina cui a fost prim-ministru si a bagat tara in rahat pana in gat... astfel toate fondurile s-au dus in vest, in timp ce in est, ni se da mumu
14 ianuarie 2020, 12:42
Așa este cănd nu mai încapi sa faci cultură de Țurcanu/Flutur si Cornișa lor. Acum se uită ca milogii la Cluj cum fac aia 2 milioane pe seara. La expertiza altora, care chiar se pricep, nu ca ei, care cred că le știu pe toate. Au privatizat primaria. Macar să vanda ceva de calitate. Desigur, pesedeii sunt exact la fel. Nici Macaleti la județ nu da nici doi bani pe cultura. Turismul cultural, turismul ecumenic, muzeele, galeriile de arta, sunt total necunoscute. Astia se duc la liceul de arta in Botosani doar sa voteze, nu îi intereseaza pe ei dotarile... Bine ca se duc la Sandra la Cluj. Circ si nostalgie. Cand o sa mearga la Ateneul Roman la Festivalul Enescu ( Enescu, cu care se tot lauda) trecem în alta dimensiune. Toate sunt bune in felul lor, si muzica disco, si opera, si pictura si literatura, si sculptura, dar astia nu fac nimic. Nimeni nimic. Botosaniul a încăput demult pe mana unor parveniti si tupeisti care se zbat in mizerie politică si interese marunte.
21 octombrie 2019, 19:51
"Câte decenii mai așteptăm până ajung și la noi anii... 80?" Primăria Bt nu a terminat de reparat teatrul cu bani de la UE şi matale visezi la discoteci de 10.000 de fomişti? Teatrul e de 500 de locuri şi marii noştri primari l-au făcut Zob şi Zdub.
19 octombrie 2019, 19:43
Cum poti sa compari Botosaniul cu Clujul?Penibil.
19 octombrie 2019, 13:12
Așa este cănd nu mai încapi sa faci cultură de Țurcanu/Flutur si Cornișa lor. Acum se uită ca milogii la Cluj cum fac aia 2 milioane pe seara. La expertiza altora, care chiar se pricep, nu ca ei, care cred că le știu pe toate. Au privatizat primaria. Macar să vanda ceva de calitate. Desigur, pesedeii sunt exact la fel. Nici Macaleti la județ nu da nici doi bani pe cultura. Turismul cultural, turismul ecumenic, muzeele, galeriile de arta, sunt total necunoscute. Astia se duc la liceul de arta in Botosani doar sa voteze, nu îi intereseaza pe ei dotarile... Bine ca se duc la Sandra la Cluj. Circ si nostalgie. Cand o sa mearga la Ateneul Roman la Festivalul Enescu ( Enescu, cu care se tot lauda) trecem în alta dimensiune. Toate sunt bune in felul lor, si muzica disco, si opera, si pictura si literatura, si sculptura, dar astia nu fac nimic. Nimeni nimic. Botosaniul a încăput demult pe mana unor parveniti si tupeisti care se zbat in mizerie politică si interese marunte.
19 octombrie 2019, 10:28
Fie se acceptă, fie nu, la Botoșani nu se consumă cultură. Nici nu se face. Nu exista apetit decat pentru cateva concerte ieftine cu pseudoartiști ca Bitman si Smiley, etc, care traiesc din banii primariilor din țara. Cand bugetul primariei pentru cultura si sport ( si cam tot merge la sport) este de 150.000 lei anual, cu se poate spune ca este sustinuta cultura? Cand o sa fie 3% din buget...mai discutam, cand o sa avem investitii in sali de concerte, de spectaole, expozitii, galerii, ...cand o sa existe politici de atragere a tinerilor, nu de migrare a acestora o sa vedem altceva. Culmea este ca tocmai cultura ar putea fi punctul forte de relansare a acestui oras si judet, dar cum sa priceapa saltimbancii ce oconduc. Niste pigmei care fac un caz si din aceea ca merg la Cluj la niste spectacole banale.
19 octombrie 2019, 10:05
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.