Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO

Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.

Și dintre pretendenții intervievați de Botoșăneanul este singura care recunoaște care nu se vede câștigătoare și care recunoaște că se gândește și la o altă funcție în afară de cea de primar.

 

”Nu lipsesc bărbații din acest partid, dar sunt mai puțin curajoși”

 

-    Ați ajuns candidată la Primărie după o conjunctură, retragerea lui Lucian Borfotină. Care era planul dvs. inițial pentru aceste alegeri?
-    Pentru alegerile locale nu am avut niciun plan. Ținta mea erau parlamentarele, de asta am stat liniștită și relaxată până la momentul retragerii lui Lucian Borfotină și în momentul acela s-a terminat liniștea mea pentru că nimeni nu a vrut să-și asume această candidatură. Iar eu în calitate de președinte de partid am considerat că este corect să-mi asum candidatura

 

-    Apropos de asumare, îmi amintesc de faptul că în momentul în care v-ați anunțat candidatura ați spus ceva de genul că: sunt mai bărbată decât toți bărbații din ALDE.
-    Sunt cea mai bărbată din toți bărbații din partid.

 

-    Da, cam așa ceva... cum de lipsesc bărbații din acest partid?
-    Nu lipsesc bărbații din acest partid, dar sunt mai puțin curajoși.

 

 


-    S-a discutat atunci în partid, au fost membri care și-au exprimat intenția de a candida sau doar dvs. ați venit cu această dorință?
-    După retragerea candidatului s-a întrunit Biroul Politic Teritorial, s-a discutat despre altă persoană care să candideze, au fost persoane care din momentul anunțării, acum opt luni de zile spuneau: de ce să îl aducem pe Borfotină, când o avem pe doamna și poate candida? Da, unii colegi poate și-au dorit să candideze, dar nu au avut curaj. Pentru că, cel care a candidat în 2016 din partea ALDE a avut o altfel de campanie, nu la fel ca a mea. Eu umblu pe străzi. El...  a încercat să atragă altfel alegătorii.

 

-    A alergat atunci cu un maratonist, dacă îmi amintesc bine, ca principală acțiune de campanie electorală. Dar, cât a fost o chestiune naturală și cât una provocată în această retragere a lui Lucian Borfotină?
-    Nu știu ce să spun, dar eu nu l-am văzut niciodată candidat ALDE. Adică eu îl cunosc foarte bine pe directorul de campanie al ALDE și Lucian Borfotină nu se plia pe această strategie.

 


-    Nu ați avut o discuție mai devreme dacă ați simțit acest lucru?
-    Eu personal nu am avut, dar colegii mei au avut. Atât vicepreședintele care se ocupă de organizare, secretarul coordonator, candidatul la Consiliul Județean, tot au avut discuții. Și în cele din urmă ne-am trezit că peste noapte s-a răzgândit.

 


”Dacă nu reușesc să îi asfaltez omului, să îi aduc apă sau iluminat public, măcar pot să-i reduc impozitul”

 


-    Da, până la urmă tot răul spre bine. Am văzut că mergeți foarte mult pe la periferia orașului, este o temă foarte abordată în această campanie electorală, dar mai puțin prin centru, prin cartierele de blocuri.
-    Urmează, este o etapă din campanie în care urmează să trecem și prin aceste cartiere de blocuri. Voi începe tot așa, din zonele mai defavorizate, Parcul Tineretului, Împărat Traian, Grivița, zone unde sunt foarte mulți copii, dar lipsesc cu desăvârșire spațiile verzi, parcurile de joacă, un teren de fotbal. Este acel teren de fotbal la Școala 8, dar vă dați seama că nu oricine poate intra în curtea școlii să joace fotbal. Iar pentru băieți în general, fotbalul e viața lor, cum a spus un copil la ANL Cișmea: „dacă ne-ați face aici în cartier un teren de fotbal, știți doamnă, fotbalul e viața mea”. Și peste tot unde mă duc, copiii joacă fotbal, în fața mașinilor, pe trotuare, unde găsesc și ei.

 


-    La unii fotbalul e viața lor, la alții politica e viața lor. Ce vă spun oamenii de la periferii? Este o temă de campanie, a fost la fiecare patru ani, avem o mulțime de străzi neasfaltate, fără gaz, unele nu au nici chiar canalizare. Nu știu, mai au puterea acei oameni să stea să asculte politicienii când vin în campanie?

-    Prima dată: „Aaa, dar noi nu mai credem pe nimeni, nu mai cred, nu mai vreau să aud”. Le spun: da, dar uitați, aici dvs. nu beneficiați de nimic – Dacă au venit și acum 4 ani și ne-au promis... – D-le, eu nu vă promit pentru că în momentul acesta eu nici nu sunt în Primărie, nici nu sunt consilier local. Dar, în condițiile în care voi ajunge în cadrul Primăriei, voi ocupa o funcție de decizie, voi face în așa fel încât fiecare să fie mulțumit. Dacă nu reușesc să îi asfaltez omului, să îi aduc apă sau iluminat public, măcar pot să-i reduc impozitul. Pentru că nu poate să plătească cel care nu are nimic același impozit cu o persoană care locuiește în centrul orașului.

 


-    Bine, în principiu există un impozit diferențiat în funcție de zona în care locuiești în Botoșani, cu cât ești mai spre centru cu atât impozitul este mai mare...
-    Este mai mare, dar să știți că oamenii care locuiesc în zona de periferie și nu au nimic, chiar plătesc un impozit mare. Adică să nu ai nici asfalt, să nu ai nici canalizare, să nu ai nici iluminat public, să nu ai nici apă. Deci, am fost într-o zonă unde nu au apă, mi-au spus clar: Nu pot folosi apa. Cumpără bidoane de apă pentru consum pentru că apa pe care o au nici măcar nu o pot folosi pentru udat în grădină. Nici apa din fântână nu este bună în zona aia.

 

ROXANA TURCANU ALDE

 


”Probleme sunt peste tot, că au asfalt, că nu au asfalt...”

 

-    Apropos de acest subiect, v-ați exprimat la un moment dat nemulțumirea față de faptul că unul dintre candidați v-ar plagia programul, sau mă rog, acest periplu pe la periferie. M-ați făcut curios, despre cine este vorba?

-    M-am simțit așa oarecum... adică eu nu am nimic împotrivă, am observat că mi-au mai luat și alții fotografiile. Dar de aici și până să iei cuvânt cu cuvânt din declarațiile mele și din filmulețele mele de pe Facebook și să le pui ca fiind declarațiile tale, e mult. Dar nu cred eu că neapărat candidatul respectiv a făcut lucrul acesta, ci echipa lui de campanie. Eu am spus de la început că vreau o campanie civilizată, nu vreau să lovesc pe nimeni și la rândul meu nu vreau să fiu jignită. De asta am și reacționat elegant în presă pentru că nu mi se pare normal să jignesc și consider că trebuie să facem politică la un alt nivel. Nu mai suntem în perioada preistoriei.

 


-    Vorbim de o politică la un alt nivel, dar chiar dvs. ați avut o postare referitoare la faptul că la Botoșani se asfaltează o dată la 4 ani în anumite zone și ați dat exemplul străzii Humăriei...
-    Da. Păi dacă strada Humăriei a fost prinsă în proiect de asfaltare împreună cu Drumul Tătarilor și apoi s-au luat banii de la Humăriei ca să finalizeze lucrările pe Drumul Tătarilor, atunci ce pot eu să mai spun? Oamenii îmi scriu în privat și îmi spun: „Doamnă, dar e corect așa? Nu se poate? De ce acolo au făcut, pe Drumul Tătarilor și noi suntem vecini cu ei și nu s-a putut face. Unde sunt banii care au fost alocați?”. Eu ce le pot spune? Nu le pot spune decât ceea ce am văzut că s-a întâmplat în ședințele de Consiliu Local. S-au luat banii dintr-un loc și s-au dus în partea cealaltă. Iar cei de pe Drumul Tătarilor se plâng de faptul că strada este prea înaltă, când plouă apa le vine în curte. Deci, probleme sunt peste tot, că au asfalt, că nu au asfalt...

 


-    Ați spus că nu vreți să faceți promisiuni dar ați vorbit despre această inițiativă de reducere a taxelor și impozitelor în zonele mărginașe. Acolo concret v-ați gândit la un procent, la o procedură?
-    Voi face un studiu pe fiecare stradă în parte și în funcție de ce are strada respectivă și ce nu are, voi iniția un proiect de hotărâre de CL prin care voi cere diferențierea impozitelor pe zonele respective.

 


”Nu ar trebui să existe această mâncărime între primarul de o culoare și directorul Urban Serv de altă culoare”

 


-    Și am văzut că ați propus sau ați inițiat o discuție despre acele platforme de gunoi subterane. Cu ce bani? Programe frumoase cred că au majoritatea candidaților la Primărie, problema ar fi din ce fonduri?
-    Vor fi axe de finanțare europeană în perioada 2021 – 2027 și vor fi foarte ușor de accesat. Pentru că în Primăria Botoșani sunt oameni capabili care pot și sigur vor reuși să facă proiecte europene și cu siguranță vom reuși foarte ușor să atragem fonduri europene. Acum, eu cred că aceste platforme sunt extrem de necesare pentru că, mergând prin cartiere am văzut cum se depozitează gunoiul. Aici nu mai spun că este doar vina municipalității, nu, este și vina cetățeanului. Dacă vezi că mai sunt buncăre goale și depozitezi alături, ce poți să mai zici? Sau am dat un exemplu, pe Aleea Ioan Misir e un loc viran cu gunoi. Dacă gunoiul s-a depozitat acolo, e greu să mai faci 6 km, să mergi roată din cartierul Luizoaia să ajungi în zona Carrefour să depozitezi gunoiul. Pentru că acolo chiar nu au, nici container, nu au nimic.

 


-    La Botoșani aceste probleme apar și din cauza faptului că primarul este de la un partid, iar conducerea Urban Serv în totalitate este de la alt partid. Și nu știu cum s-ar putea rezolva în viitoarea legislatură acest conflict de acolo.
-    Atât primarul cât și conducerea Urban Serv stau în Botoșani. Deci locuiesc în Botoșani. Conducerea Urban Serv nu locuiește la Suceava...

 


-    Avem pe cineva de la Suceava care exploatează în schimb rampa de gunoi a județului, că de asta am făcut proiect de 10 milioane de euro, ca să dăm ceva la suceveni...
-    Nu știu, Urban Serv ar trebui totuși să gândească în interesul botoșănenilor pentru că botoșănenii sunt cei care achită gunoiul și le plătesc lor salariile. Și nu ar trebui să existe această mâncărime între primarul de o culoare și directorul Urban Serv de altă culoare pentru că în momentul în care ajungi pe o funcție trebuie să-ți uiți culoarea. Atât timp cât funcția este pentru interesul cetățeanului.

 


”Ce a făcut Țurcanu în doi ani nu au reușit alții în șase ani”

 


-    Am văzut comentarii din partea unor posibili votanți, mai mult sau mai puțin oficiale, sau din partea altor candidați prin care vă spuneau: dle, veniți voi să candidați acum la Primărie, ați fost pe la CJ, pe la Prefectură, prin Parlament, atât față de dvs. cât și vizavi de Florin Țurcanu, soțul dvs. Ce le răspundeți acestor oameni?
-    Eu atât vreau să le spun: în perioada cât a stat Florin Țurcanu la CJ, 2012 – începutul anului 2015, în Botoșani s-a făcut câte ceva. S-a asfaltat câte ceva, s-a făcut proiectul pentru drumul strategic, pe care nimeni nu a reușit să-l facă. Nici cei de la PNL care au urmat în 2015 – 2016, nici cei care au preluat CJ din 2016 până acum. Deci, ce a făcut Țurcanu în doi ani nu au reușit alții în șase ani. Iar la Prefectură eu am stat trei luni, perioadă în care mi-am făcut datoria așa cum a trebuit și cum a prevăzut legea. Nu puteam să intru peste nimeni să fac ceva cu forța atât timp cât eu, în calitate de director de cancelarie, aveam un șef – prefectul. Și nu aveam eu putere de decizie.

 


-    Vi s-a reproșat atunci trimiterea unei adrese către autoritățile locale, către primării, fiind interpretată ca o încercare de presiune din partea ALDE.
-    A apărut semnătura mea pe adresa respectivă. Nu am știut nici noi că nu avem voie să plece așa în teren. Eu am inițiat această adresă, dl prefect mi-a spus să scriu o adresă către toate UAT-urile prin care cerea să fie anunțat când sunt ședințe de Consiliu Local ca să participe. Fiind eu cea care am întocmit adresa, m-am semnat. Dar nimeni nu mi-a spus că această adresă trebuie refăcută, rescrisă și să apară doar semnătura prefectului. Nimeni nu mi-a spus lucrul acesta, că a fost rea-voință...

 


-    Dar sunt o mulțime de juriști în Prefectură.
-    Na... asta a fost. Nu că am vrut eu neapărat să apară numele meu pe adresa respectivă, sub nicio formă. Eu am fost cea care a întocmit acea adresă. Atât.

 


-    Am vorbit mai devreme de soțul dv, cât de mult vă afectează problema pe care o are în justiție în această campanie electorală?
-    Deloc. Nu îmi spune nimeni nimic. Cu cine intru în legătură și mă întreabă dacă sunt soția lui Florin Țurcanu, le spun că da. Și îmi spun: „știți că pe mine m-a ajutat, am avut o problemă, am avut nu știu ce, am fost la el la Consiliu, a chemat, m-a ajutat...”. Deci, a ajutat multă lume și cred că de asta lumea nu e chiar așa de speriată.

 

ROXANA TURCANU

 


”Eu am și un plan B și acela este de viceprimar”

 


-    Aveți planuri de viceprimar?
-    Dacă aș spune că nu, aș minți... (zâmbește, nota red.)

 


-    Fiindcă până acum am realizat interviuri cu trei candidați la Primăria Botoșani și fiecare mi-a spus că ei nu au un plan B pentru că vor câștiga cu siguranță alegerile și vor deveni primari. Deci, din interviuri, până acum avem trei primari și niciun viceprimar.
-    Primar va fi unul singur, viceprimari vor fi doi. Sincer, dacă aș fi intrat în campanie acum opt luni și aș fi lucrat sistematic, lumea m-ar fi cunoscut. Mi-aș fi prezentat altfel proiectele, aș fi avut timp. Poate aș fi avut o șansă. Dar, în momentul acesta nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt. La nivelul meu de femeie și începător în viața politică la nivel de municipiu...

 


-    Sunteți tulburător de sinceră...
-    Așa sunt eu. V-am spus, eu am și un plan B și acela este de viceprimar.

 


-    Și viceprimar cu cine, cu PSD sau cu PNL?
-    Asta depinde tot de alegători. Degeaba îmi doresc eu să fiu viceprimarul lui Flutur dacă alegătorii decid ca, Cosmin Andrei să fie primarul pe următorii 4 ani. Nu știu, cu cine va da Dumnezeu, cu cine va hotărî și electoratul.

 


”Cu siguranță că ALDE intră în CL”

 


-    Am văzut că și la PNL și la Pro România, candidatul de la Primărie se regăsește și pe lista de la CJ. La ALDE nu se întâmplă acest lucru, de ce?
-    Pentru că nu mi-am dorit acest lucru. Nu, am zis că nu are niciun rost să ocup un loc la CJ dacă intenționez să intru în Consiliul Local și să fac ceva pentru CL.

 

-    Și dacă nu iese nici treaba cu viceprimarul?
-    Dacă nu iese treaba cu viceprimarul voi rămâne consilier până la alegerile parlamentare și voi candida pentru un post de deputat.

 


-    Consilier însemnând că aveți siguranța că ALDE intră în Consiliul Local.
-    Da, cu siguranță că ALDE intră în CL.

 


-    Dvs. și mai cine intră în CL?
-    Eu zic că intrăm trei. Părerea mea, acum vedem ce vor zice alegătorii noștri.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ALEGERI LOCALE 2020! Prima femeie de la Botoșani care vrea să fie primar în municipiul reședință de județ: Astăzi mi-am dat seama că joaca e serioasă FOTO&VIDEO
Primul candidat femeie la Primăria Botoșani vine de la ALDE: Sunt cel mai bărbat dintre toți bărbații acestui partid - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Viața fericită a medicului Gheorghe Avram povestită de el însuși: Nu pot să evaluez eu cât rău, cât bine a făcut României Silviu Brucan
Gheorghe Avram a avut curajul destăinuirii. Vorbește fără patimă. Uneori fără falsă modestie, alteori cu necesare justificări.
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
"Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt" Ţurcanu ştie?
15 septembrie 2020, 22:27
Dacă Roxana vrea primar și eu vreau sa fiu preot.
10 septembrie 2020, 17:04
pe langa faptul ca sunt complet de acord cu tine, nu esti nici pe departe cea mai indicata persoana pentru a fi primar, mai ai si un cataroi de gat...recte penalul de ...stii tu cine, fricosul ala de nu-si face casa pe numele lui...asadar, de ce nu te iei de mana cu cataroiul ala si dispareti din viata politica si publica a municipiului?
10 septembrie 2020, 16:36
Dacă tu crezi despre tine ca nu ești cea mai buna, de ce mai candidezi ? Doar pt ca ți-a fugit Luci din partid și nu mai aveați alta persoana ? Prea puțin.
10 septembrie 2020, 11:04
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.7 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.