Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural

Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.

PPU-sl a fost înființat în 2015 de unii membri ai Partidului Conservator care s-au opus fuziunii cu Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu-Tăriceanu, unificare ce s-a terminat atunci cu crearea actualului ALDE.

 

”Umanismul ar trebui să ne îmbrățișeze pe toți”

 

- Ce v-a determinat ca, după ani buni de antreprenoriat, să faceți pasul spre politică?
- Bună întrebare! Într-adevăr, după 28 de ani de antreprenoriat și 50 ani etate, datorită unei conjuncturi, am întâlnit un OM, respectiv pe dl Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU-sl, doctor în drept și teologie, un om curat și cu credință. El a fost cel care mi-a propus înființarea și conducerea organizației județene Botoșani, cu oameni onești, fără trecut politic, bine ancorați în realitățile județului, trăind și muncind aici.

 

- Este politica o afacere?
- Dacă întrebarea dvs. se referă în general la clasa politică, nu am căderea să mă pronunț. Pentru mine însă, categoric, nu!

 

- De ce PPU-sl? În general oamenii se bat pe partidele mari, parlamentare, cu fonduri, cu influență.
- Datorită doctrinei umaniste, ce tinde să devină un curent mondial, ce are în mijloc OMUL și valoarea sa. Umanismul ar trebui să ne îmbrățișeze pe toți, indiferent de orientarea politică, de Stânga sau de Dreapta, grija și respectul față de cetățeni să primeze înaintea oricăror alte interese! De ce nu partidele mari? Deoarece mereu mi-au plăcut provocările, am avut satisfacția muncii de la zero, să vezi cum crește și se dezvoltă o idee, să obții rezultate, să te lupți, să te bucuri pentru fiecare mica victorie, fără ajutor și influențe!

 


”Adevăratele plângeri ale oamenilor, marile probleme, sunt cele pe care le-au avut și până acum”

 

- Am văzut pe mai multe materiale ale PPU-sl mesajul ”Stop abuzurilor”. La ce abuzuri vă referiți?
- Campania “STOP ABUZURILOR” a fost lansată de către președintele Daniel Ionașcu, dumnealui considerând că, prin pregătirea și experiența sa juridică, poate ajuta oameni fără mijloace materiale și fără speranță. Este adresată tuturor cetățenilor ce vor să sesizeze un abuz comis de reprezentanți ai autorităților publice. În acest sens, am obținut promisiunea dlui Ionașcu de a înființă o filială a biroului sau de avocatură astfel că fac un apel către birourile individuale de avocatură din Botoșani, poate că există un doritor să sprijine inițiativa, sub coordonarea dlui Daniel Ionașcu, însă până atunci sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0771.679954 sau online pe adresa de e-mail [email protected]

 

- ”Auzim! Ascultăm! Facem!” este sloganul electoral al PPUSL Botoșani. Ce ați auzit în această campanie de la botoșăneni, care sunt problemele cele mai mari cu care se confruntă și ce pot face umaniștii din acest județ pentru rezolvarea lor?
- După cum ați observat, sloganul nostru, ”Auzim, Ascultăm, Facem”, este la timpul prezent, nu la viitor! Mult-puțin cât am făcut, am făcut și este de necontestat. Adevăratele plângeri ale oamenilor, marile probleme, sunt cele pe care le-au avut și până acum! Faptul că trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural, refacerea căilor de rulare din municipiu, deratizarea și exterminarea coloniilor de șobolani din subsolurile blocurilor, asigurarea accesului cetățenilor la un serviciu medical competent etc! Toate aceste lucruri reprezentau fără tăgadă ”obligația de a face”, o normalitate a zilelor prezente.

 


”Au fost cazuri sfâșietoare, ce ne-au impresionat profund”

 

- Inițial ați fost nominalizată drept candidată la președinția Consiliului Județean, până la urmă ați intrat în cursa pentru funcția de primar. De ce această schimbare?
- Decizia a fost luată de dl președinte Daniel Ionașcu, în urma unei vizite de lucru din luna iulie, în Botoșani.

 

- Sunteți poate singurul candidat la Primăria Botoșani care a început să facă ceva în sensul propriu al cuvântului chiar dinaintea alegerilor și mă refer la acțiunea ”Inimi pentru inimi”. Cât este însă o acțiune politică și cât una de campanie electorală? Și, mai ales, ce garanții avem că va continua și după 27 septembrie?
-  Campania “Inimi pentru inimi” a devenit finalitatea unor discuții avute cu prof.dr. Cristian Gabriel, ce au avut loc înainte de declararea pandemiei COVID 19. În cadrul clinicii deținem echipamente performante pentru diagnosticarea bolilor cardiace, ce stau în majoritatea timpului nefolosite din cauza penuriei de medici specializați. Ulterior, după parcursul acestor luni de limitări, constatând accentuarea nevoii de acces la sistemul medical, boli agravate ca urmare a asigurării doar a urgențelor medicale, dl. profesor a decis consultarea cazurilor sociale grave. Fiind un om credincios, resursele financiare nereprezentând pentru el o prioritate, este mulțumit sufletește pentru acest bine ce îl poate face. Au fost cazuri sfâșietoare, ce ne-au impresionat profund.

 

corina danuta

 

Îmi amintesc de o mamă cu grave probleme cardiace, care a venit fără programare cu fiica sa, tetraplegică, în scaunul cu rotile. Cum să refuzi asemenea oameni? Și chiar trebuie să spun că dl profesor, având competențe în imagistică, nu se limitează  doar la consultul cardiologic, identificând multe alte probleme de sănătate. Sinceră să fiu, a fost unul dintre cei ce m-au încurajat în demersul politic, alăturându-ni-se cu bucurie! Deci, această campanie nu a demarat ca o acțiune politică, ci ca un real ajutor destinat persoanelor defavorizate. Garanția că va continua și după dată alegerilor o reprezintă însuși declarațiile sale date în presa locala și preluate și de Antena 3. Până acum au fost consultați peste 60 de pacienți, iar începând cu următoarea vizită va extinde cu încă o zi consultațiile datorită cererii extraordinar de mari. Efortul este deosebit având în vedere cele 16 ore petrecute pe drum și programului încărcat pe care îl are.

 


”Proiectele de dezvoltare locală realizate cu finanțare UE vor face diferența între comunitățile prospere și cele falimentare”

 

- Care ar fi primul lucru pe care l-ați face în calitate de primar?
- Primul și cel mai important lucru, indiferent de rezultat, ar trebui să fie atragerea de urgență a fondurilor europene, cu ajutorul unei echipe de specialiști pentru construcția dosarelor. Deoarece, în anii ce urmează, proiectele de dezvoltare locală realizate cu finanțare UE vor face diferența între comunitățile prospere și cele falimentare. Asta pentru că, după cum bine știți, în urma crizei economice cauzate de pandemie, UE a luat rapid decizii și soluții anticriză, finanțate consistent, de care poate beneficia România. Dar o face? Putem pierde o șansă unică de a ne dezvolta, dincolo de “Stânga” sau de “Dreapta”, sigle de partid, promisiuni și programe politice. Și apoi, în cadrul acestor proiecte, aș sugera șanse firmelor din Botoșani, oneste, cu prețuri corecte. Astfel ne putem dezvolta aici, prin noi, și pentru noi.

 

- Și ce nu ați face niciodată ca primar?
- Chiar nu știu ce să răspund acum, ar fi multe. Cert este că nu aș refuza să ascult oamenii și nevoile lor.

 

- Care este obiectivul realist al PPU-sl Botoșani pentru aceste alegeri, ce procent v-ați propus să obțineți?
- Deoarece nu am mai făcut până acum politică, nu am la ce mă raporta. Doar prin prisma lucrurilor ce le gândesc, este insuficient să pot exprima o părere. Doar speram să obținem un procent onorabil, proporțional cu efortul și sinceritatea noastră, continuând ce ne-am propus, cu speranță că oamenii din acest județ pot înțelege necesitatea unei schimbări în tabloul politic.

 

corina danuta ppusl

 

 

 

Comandat de PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL LIBERAL) – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200022

 

 

 

loading...
Corina Dănuță, candidatul Partidului Puterii Umaniste la Primăria Botoșani: Scrisoare deschisă către botoșăneni
ASTĂZI: Celebrul doctor în medicină premiat de președintele României consultă din nou gratuit la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Loading...
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
Loading...
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
mai draga, mai femeie, degeaba te plangi. daca statul roman ar fi fost capabil sa incaseze prejudiciul provocat de seful tau, voiculescu, poate nu mai erau scoli in botosani cu wc in curte.culmea este ca desi sunteti inexistenti, seful tau, voiculescu, santajeaza toate partidele cu latrina 3.si tu acum te dai politician curat? esti sluga unui securist, fiica unui ....si chiar ai tupeu...
16 septembrie 2020, 12:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu am fost dintotdeauna liberal și nu am ascuns chestiunea asta. Și vreau să vă spun că astăzi demonstrăm încă o dată că indiferent de culoarea politică suntem împreună pentru a dezvolta această piață de weekend....
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9473 lei
USD
Dolarul SUA
4.1999 lei
CHF
Francul elveţian
4.5309 lei
GBP
Lira sterlină
5.7880 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8197 lei
XAU
Gramul de aur
238.6026 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4085 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0693 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3177 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1955 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6653 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
8.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.