Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural

Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.

PPU-sl a fost înființat în 2015 de unii membri ai Partidului Conservator care s-au opus fuziunii cu Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu-Tăriceanu, unificare ce s-a terminat atunci cu crearea actualului ALDE.

 

”Umanismul ar trebui să ne îmbrățișeze pe toți”

 

- Ce v-a determinat ca, după ani buni de antreprenoriat, să faceți pasul spre politică?
- Bună întrebare! Într-adevăr, după 28 de ani de antreprenoriat și 50 ani etate, datorită unei conjuncturi, am întâlnit un OM, respectiv pe dl Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU-sl, doctor în drept și teologie, un om curat și cu credință. El a fost cel care mi-a propus înființarea și conducerea organizației județene Botoșani, cu oameni onești, fără trecut politic, bine ancorați în realitățile județului, trăind și muncind aici.

 

- Este politica o afacere?
- Dacă întrebarea dvs. se referă în general la clasa politică, nu am căderea să mă pronunț. Pentru mine însă, categoric, nu!

 

- De ce PPU-sl? În general oamenii se bat pe partidele mari, parlamentare, cu fonduri, cu influență.
- Datorită doctrinei umaniste, ce tinde să devină un curent mondial, ce are în mijloc OMUL și valoarea sa. Umanismul ar trebui să ne îmbrățișeze pe toți, indiferent de orientarea politică, de Stânga sau de Dreapta, grija și respectul față de cetățeni să primeze înaintea oricăror alte interese! De ce nu partidele mari? Deoarece mereu mi-au plăcut provocările, am avut satisfacția muncii de la zero, să vezi cum crește și se dezvoltă o idee, să obții rezultate, să te lupți, să te bucuri pentru fiecare mica victorie, fără ajutor și influențe!

 


”Adevăratele plângeri ale oamenilor, marile probleme, sunt cele pe care le-au avut și până acum”

 

- Am văzut pe mai multe materiale ale PPU-sl mesajul ”Stop abuzurilor”. La ce abuzuri vă referiți?
- Campania “STOP ABUZURILOR” a fost lansată de către președintele Daniel Ionașcu, dumnealui considerând că, prin pregătirea și experiența sa juridică, poate ajuta oameni fără mijloace materiale și fără speranță. Este adresată tuturor cetățenilor ce vor să sesizeze un abuz comis de reprezentanți ai autorităților publice. În acest sens, am obținut promisiunea dlui Ionașcu de a înființă o filială a biroului sau de avocatură astfel că fac un apel către birourile individuale de avocatură din Botoșani, poate că există un doritor să sprijine inițiativa, sub coordonarea dlui Daniel Ionașcu, însă până atunci sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0771.679954 sau online pe adresa de e-mail [email protected]

 

- ”Auzim! Ascultăm! Facem!” este sloganul electoral al PPUSL Botoșani. Ce ați auzit în această campanie de la botoșăneni, care sunt problemele cele mai mari cu care se confruntă și ce pot face umaniștii din acest județ pentru rezolvarea lor?
- După cum ați observat, sloganul nostru, ”Auzim, Ascultăm, Facem”, este la timpul prezent, nu la viitor! Mult-puțin cât am făcut, am făcut și este de necontestat. Adevăratele plângeri ale oamenilor, marile probleme, sunt cele pe care le-au avut și până acum! Faptul că trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural, refacerea căilor de rulare din municipiu, deratizarea și exterminarea coloniilor de șobolani din subsolurile blocurilor, asigurarea accesului cetățenilor la un serviciu medical competent etc! Toate aceste lucruri reprezentau fără tăgadă ”obligația de a face”, o normalitate a zilelor prezente.

 


”Au fost cazuri sfâșietoare, ce ne-au impresionat profund”

 

- Inițial ați fost nominalizată drept candidată la președinția Consiliului Județean, până la urmă ați intrat în cursa pentru funcția de primar. De ce această schimbare?
- Decizia a fost luată de dl președinte Daniel Ionașcu, în urma unei vizite de lucru din luna iulie, în Botoșani.

 

- Sunteți poate singurul candidat la Primăria Botoșani care a început să facă ceva în sensul propriu al cuvântului chiar dinaintea alegerilor și mă refer la acțiunea ”Inimi pentru inimi”. Cât este însă o acțiune politică și cât una de campanie electorală? Și, mai ales, ce garanții avem că va continua și după 27 septembrie?
-  Campania “Inimi pentru inimi” a devenit finalitatea unor discuții avute cu prof.dr. Cristian Gabriel, ce au avut loc înainte de declararea pandemiei COVID 19. În cadrul clinicii deținem echipamente performante pentru diagnosticarea bolilor cardiace, ce stau în majoritatea timpului nefolosite din cauza penuriei de medici specializați. Ulterior, după parcursul acestor luni de limitări, constatând accentuarea nevoii de acces la sistemul medical, boli agravate ca urmare a asigurării doar a urgențelor medicale, dl. profesor a decis consultarea cazurilor sociale grave. Fiind un om credincios, resursele financiare nereprezentând pentru el o prioritate, este mulțumit sufletește pentru acest bine ce îl poate face. Au fost cazuri sfâșietoare, ce ne-au impresionat profund.

 

corina danuta

 

Îmi amintesc de o mamă cu grave probleme cardiace, care a venit fără programare cu fiica sa, tetraplegică, în scaunul cu rotile. Cum să refuzi asemenea oameni? Și chiar trebuie să spun că dl profesor, având competențe în imagistică, nu se limitează  doar la consultul cardiologic, identificând multe alte probleme de sănătate. Sinceră să fiu, a fost unul dintre cei ce m-au încurajat în demersul politic, alăturându-ni-se cu bucurie! Deci, această campanie nu a demarat ca o acțiune politică, ci ca un real ajutor destinat persoanelor defavorizate. Garanția că va continua și după dată alegerilor o reprezintă însuși declarațiile sale date în presa locala și preluate și de Antena 3. Până acum au fost consultați peste 60 de pacienți, iar începând cu următoarea vizită va extinde cu încă o zi consultațiile datorită cererii extraordinar de mari. Efortul este deosebit având în vedere cele 16 ore petrecute pe drum și programului încărcat pe care îl are.

 


”Proiectele de dezvoltare locală realizate cu finanțare UE vor face diferența între comunitățile prospere și cele falimentare”

 

- Care ar fi primul lucru pe care l-ați face în calitate de primar?
- Primul și cel mai important lucru, indiferent de rezultat, ar trebui să fie atragerea de urgență a fondurilor europene, cu ajutorul unei echipe de specialiști pentru construcția dosarelor. Deoarece, în anii ce urmează, proiectele de dezvoltare locală realizate cu finanțare UE vor face diferența între comunitățile prospere și cele falimentare. Asta pentru că, după cum bine știți, în urma crizei economice cauzate de pandemie, UE a luat rapid decizii și soluții anticriză, finanțate consistent, de care poate beneficia România. Dar o face? Putem pierde o șansă unică de a ne dezvolta, dincolo de “Stânga” sau de “Dreapta”, sigle de partid, promisiuni și programe politice. Și apoi, în cadrul acestor proiecte, aș sugera șanse firmelor din Botoșani, oneste, cu prețuri corecte. Astfel ne putem dezvolta aici, prin noi, și pentru noi.

 

- Și ce nu ați face niciodată ca primar?
- Chiar nu știu ce să răspund acum, ar fi multe. Cert este că nu aș refuza să ascult oamenii și nevoile lor.

 

- Care este obiectivul realist al PPU-sl Botoșani pentru aceste alegeri, ce procent v-ați propus să obțineți?
- Deoarece nu am mai făcut până acum politică, nu am la ce mă raporta. Doar prin prisma lucrurilor ce le gândesc, este insuficient să pot exprima o părere. Doar speram să obținem un procent onorabil, proporțional cu efortul și sinceritatea noastră, continuând ce ne-am propus, cu speranță că oamenii din acest județ pot înțelege necesitatea unei schimbări în tabloul politic.

 

corina danuta ppusl

 

loading...
Corina Dănuță, candidatul Partidului Puterii Umaniste la Primăria Botoșani: Scrisoare deschisă către botoșăneni
ASTĂZI: Celebrul doctor în medicină premiat de președintele României consultă din nou gratuit la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Loading...
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
Loading...
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
mai draga, mai femeie, degeaba te plangi. daca statul roman ar fi fost capabil sa incaseze prejudiciul provocat de seful tau, voiculescu, poate nu mai erau scoli in botosani cu wc in curte.culmea este ca desi sunteti inexistenti, seful tau, voiculescu, santajeaza toate partidele cu latrina 3.si tu acum te dai politician curat? esti sluga unui securist, fiica unui ....si chiar ai tupeu...
16 septembrie 2020, 12:36
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
 „Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,Ludovic Orban, premierul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8583 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5057 lei
GBP
Lira sterlină
5.2937 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9588 lei
XAU
Gramul de aur
255.7976 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3385 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9961 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1173 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1806 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.7 o C
Dorohoi
24.9 o C
Bucecea
24.6 o C
Darabani
25.6 o C
Saveni
24.4 o C
Ştefăneşti
25.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.