Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural

Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.

PPU-sl a fost înființat în 2015 de unii membri ai Partidului Conservator care s-au opus fuziunii cu Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu-Tăriceanu, unificare ce s-a terminat atunci cu crearea actualului ALDE.

 

”Umanismul ar trebui să ne îmbrățișeze pe toți”

 

- Ce v-a determinat ca, după ani buni de antreprenoriat, să faceți pasul spre politică?
- Bună întrebare! Într-adevăr, după 28 de ani de antreprenoriat și 50 ani etate, datorită unei conjuncturi, am întâlnit un OM, respectiv pe dl Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU-sl, doctor în drept și teologie, un om curat și cu credință. El a fost cel care mi-a propus înființarea și conducerea organizației județene Botoșani, cu oameni onești, fără trecut politic, bine ancorați în realitățile județului, trăind și muncind aici.

 

- Este politica o afacere?
- Dacă întrebarea dvs. se referă în general la clasa politică, nu am căderea să mă pronunț. Pentru mine însă, categoric, nu!

 

- De ce PPU-sl? În general oamenii se bat pe partidele mari, parlamentare, cu fonduri, cu influență.
- Datorită doctrinei umaniste, ce tinde să devină un curent mondial, ce are în mijloc OMUL și valoarea sa. Umanismul ar trebui să ne îmbrățișeze pe toți, indiferent de orientarea politică, de Stânga sau de Dreapta, grija și respectul față de cetățeni să primeze înaintea oricăror alte interese! De ce nu partidele mari? Deoarece mereu mi-au plăcut provocările, am avut satisfacția muncii de la zero, să vezi cum crește și se dezvoltă o idee, să obții rezultate, să te lupți, să te bucuri pentru fiecare mica victorie, fără ajutor și influențe!

 


”Adevăratele plângeri ale oamenilor, marile probleme, sunt cele pe care le-au avut și până acum”

 

- Am văzut pe mai multe materiale ale PPU-sl mesajul ”Stop abuzurilor”. La ce abuzuri vă referiți?
- Campania “STOP ABUZURILOR” a fost lansată de către președintele Daniel Ionașcu, dumnealui considerând că, prin pregătirea și experiența sa juridică, poate ajuta oameni fără mijloace materiale și fără speranță. Este adresată tuturor cetățenilor ce vor să sesizeze un abuz comis de reprezentanți ai autorităților publice. În acest sens, am obținut promisiunea dlui Ionașcu de a înființă o filială a biroului sau de avocatură astfel că fac un apel către birourile individuale de avocatură din Botoșani, poate că există un doritor să sprijine inițiativa, sub coordonarea dlui Daniel Ionașcu, însă până atunci sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0771.679954 sau online pe adresa de e-mail [email protected]

 

- ”Auzim! Ascultăm! Facem!” este sloganul electoral al PPUSL Botoșani. Ce ați auzit în această campanie de la botoșăneni, care sunt problemele cele mai mari cu care se confruntă și ce pot face umaniștii din acest județ pentru rezolvarea lor?
- După cum ați observat, sloganul nostru, ”Auzim, Ascultăm, Facem”, este la timpul prezent, nu la viitor! Mult-puțin cât am făcut, am făcut și este de necontestat. Adevăratele plângeri ale oamenilor, marile probleme, sunt cele pe care le-au avut și până acum! Faptul că trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural, refacerea căilor de rulare din municipiu, deratizarea și exterminarea coloniilor de șobolani din subsolurile blocurilor, asigurarea accesului cetățenilor la un serviciu medical competent etc! Toate aceste lucruri reprezentau fără tăgadă ”obligația de a face”, o normalitate a zilelor prezente.

 


”Au fost cazuri sfâșietoare, ce ne-au impresionat profund”

 

- Inițial ați fost nominalizată drept candidată la președinția Consiliului Județean, până la urmă ați intrat în cursa pentru funcția de primar. De ce această schimbare?
- Decizia a fost luată de dl președinte Daniel Ionașcu, în urma unei vizite de lucru din luna iulie, în Botoșani.

 

- Sunteți poate singurul candidat la Primăria Botoșani care a început să facă ceva în sensul propriu al cuvântului chiar dinaintea alegerilor și mă refer la acțiunea ”Inimi pentru inimi”. Cât este însă o acțiune politică și cât una de campanie electorală? Și, mai ales, ce garanții avem că va continua și după 27 septembrie?
-  Campania “Inimi pentru inimi” a devenit finalitatea unor discuții avute cu prof.dr. Cristian Gabriel, ce au avut loc înainte de declararea pandemiei COVID 19. În cadrul clinicii deținem echipamente performante pentru diagnosticarea bolilor cardiace, ce stau în majoritatea timpului nefolosite din cauza penuriei de medici specializați. Ulterior, după parcursul acestor luni de limitări, constatând accentuarea nevoii de acces la sistemul medical, boli agravate ca urmare a asigurării doar a urgențelor medicale, dl. profesor a decis consultarea cazurilor sociale grave. Fiind un om credincios, resursele financiare nereprezentând pentru el o prioritate, este mulțumit sufletește pentru acest bine ce îl poate face. Au fost cazuri sfâșietoare, ce ne-au impresionat profund.

 

corina danuta

 

Îmi amintesc de o mamă cu grave probleme cardiace, care a venit fără programare cu fiica sa, tetraplegică, în scaunul cu rotile. Cum să refuzi asemenea oameni? Și chiar trebuie să spun că dl profesor, având competențe în imagistică, nu se limitează  doar la consultul cardiologic, identificând multe alte probleme de sănătate. Sinceră să fiu, a fost unul dintre cei ce m-au încurajat în demersul politic, alăturându-ni-se cu bucurie! Deci, această campanie nu a demarat ca o acțiune politică, ci ca un real ajutor destinat persoanelor defavorizate. Garanția că va continua și după dată alegerilor o reprezintă însuși declarațiile sale date în presa locala și preluate și de Antena 3. Până acum au fost consultați peste 60 de pacienți, iar începând cu următoarea vizită va extinde cu încă o zi consultațiile datorită cererii extraordinar de mari. Efortul este deosebit având în vedere cele 16 ore petrecute pe drum și programului încărcat pe care îl are.

 


”Proiectele de dezvoltare locală realizate cu finanțare UE vor face diferența între comunitățile prospere și cele falimentare”

 

- Care ar fi primul lucru pe care l-ați face în calitate de primar?
- Primul și cel mai important lucru, indiferent de rezultat, ar trebui să fie atragerea de urgență a fondurilor europene, cu ajutorul unei echipe de specialiști pentru construcția dosarelor. Deoarece, în anii ce urmează, proiectele de dezvoltare locală realizate cu finanțare UE vor face diferența între comunitățile prospere și cele falimentare. Asta pentru că, după cum bine știți, în urma crizei economice cauzate de pandemie, UE a luat rapid decizii și soluții anticriză, finanțate consistent, de care poate beneficia România. Dar o face? Putem pierde o șansă unică de a ne dezvolta, dincolo de “Stânga” sau de “Dreapta”, sigle de partid, promisiuni și programe politice. Și apoi, în cadrul acestor proiecte, aș sugera șanse firmelor din Botoșani, oneste, cu prețuri corecte. Astfel ne putem dezvolta aici, prin noi, și pentru noi.

 

- Și ce nu ați face niciodată ca primar?
- Chiar nu știu ce să răspund acum, ar fi multe. Cert este că nu aș refuza să ascult oamenii și nevoile lor.

 

- Care este obiectivul realist al PPU-sl Botoșani pentru aceste alegeri, ce procent v-ați propus să obțineți?
- Deoarece nu am mai făcut până acum politică, nu am la ce mă raporta. Doar prin prisma lucrurilor ce le gândesc, este insuficient să pot exprima o părere. Doar speram să obținem un procent onorabil, proporțional cu efortul și sinceritatea noastră, continuând ce ne-am propus, cu speranță că oamenii din acest județ pot înțelege necesitatea unei schimbări în tabloul politic.

 

corina danuta ppusl

 

 

 

Comandat de PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL LIBERAL) – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200022

 

 

 

loading...
Corina Dănuță, candidatul Partidului Puterii Umaniste la Primăria Botoșani: Scrisoare deschisă către botoșăneni
ASTĂZI: Celebrul doctor în medicină premiat de președintele României consultă din nou gratuit la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Loading...
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
mai draga, mai femeie, degeaba te plangi. daca statul roman ar fi fost capabil sa incaseze prejudiciul provocat de seful tau, voiculescu, poate nu mai erau scoli in botosani cu wc in curte.culmea este ca desi sunteti inexistenti, seful tau, voiculescu, santajeaza toate partidele cu latrina 3.si tu acum te dai politician curat? esti sluga unui securist, fiica unui ....si chiar ai tupeu...
16 septembrie 2020, 12:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9225 lei
USD
Dolarul SUA
4.1367 lei
CHF
Francul elveţian
4.4720 lei
GBP
Lira sterlină
5.6963 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7844 lei
XAU
Gramul de aur
229.6754 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3721 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1519 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2862 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1890 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.0 o C
Dorohoi
6.9 o C
Bucecea
6.8 o C
Darabani
5.6 o C
Saveni
7.0 o C
Ştefăneşti
7.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.