Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO

Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.

”Botoșani este un județ frumos și foarte ofertant, numai că din păcate, cei care au fost până acum și vorbim de partidele mari, nu au folosit acest lucru”

 

 

-    D-na deputat, în primul rând voiam să vă întreb cum ați ajuns să candidați la funcția de președinte al CJ? Și vă întreb asta pentru că, acum vreo două luni, când a fost vicepreședintele național al Pro România la Botoșani, Adrian Țuțuianu, a spus că și dlui în județul pe care-l păstorește a intrat în această competiție electorală pentru locale. A fost o linie directoare de la centru sau opțiunea dvs.?
-    Nu, nu a fost o linie directoare, a fost opțiunea mea și a echipei Pro România Botoșani. De altfel, noi ne-am consultat cu echipa la nivel de județ și pentru celelalte candidaturi. Eu cred că este și un semn de respect și prețuire pentru botoșăneni. Pentru că vreau să-mi pun experiența și tot ce am făcut până acum la dispoziția botoșănenilor. Eu cred că a venit momentul să facem ceva pentru județul Botoșani. Ne plângem că județul Botoșani  este marginalizat, că nu avem drumuri, că nu avem instituții de cultură, că nu știm să profităm de ceea ce avem. Vreau să vă spun că județul Botoșani este un județ frumos și foarte ofertant, numai că din păcate, cei care au fost până acum și vorbim de partidele mari, că au fost cei de la PNL, că au fost cei de la PSD, nu au folosit acest lucru. Și atunci noi, echipa de la Pro România am spus că facem o altfel de politică. Și această altfel de politică înseamnă de fapt o politică plecând de la nevoile cetățenilor, de la problemele cetățenilor și de ce are nevoie județul Botoșani.

 


-    Ați spus dvs. în programul electoral că Pro Botoșani este pro-dezvoltare, pro-sănătate, pro-educație și pro digitalizarea administrației. Sunt patru domenii, chiar cinci aș putea spune, dar dacă este să le aprofundăm cred că nu ar ajunge patru ani de zile de rezolvat problemele în aceste domenii.
-    Eu aș vrea să vă spun așa: Mai întâi, programul nostru, noi l-am făcut, așa cum am spus, din a rezolva problemele județului și nevoile cetățenilor. Noi nu am inventariat problemele cetățenilor, ale botoșănenilor, în perioada de campanie. De doi ani de zile, de când a fost înființat Pro România, am avut departamente pe toate domeniile. De fapt „Pro Botoșani, pro-dezvoltare” se numește programul nostru pe care-l oferim alegătorilor, dar nu numai ca să ne aleagă. Pentru că, să zicem că nu vom ieși. Vom merge și vom oferi acest program de dezvoltare al județului Botoșani. Are mai multe subcapitole, primul este sănătatea. Pentru că e pro-sănătate, de ce? Sănătatea este foarte importantă, știm foarte bine și atunci ne dorim ca toți botoșănenii să aibă acces la servicii medicale de calitate. Instituțiile medicale să fie moderne și să răspundă nevoilor botoșănenilor. Deci, orice om în primul rând își dorește să fie sănătos. Apoi am pus capitolul pro-educație, este foarte importantă educația, la ce ții mai mult decât la copiii tăi? La copiii comunității, la copiii din județul Botoșani. Pentru că avem niște copii minunați, numai că noi trebuie să le oferim o educație de calitate ca să performeze și nu doar pentru a performa, ci ca să dezvolte și această zonă. Pentru că pot contribui foarte mult și atunci ele se leagă educația cu sănătatea. Totodată, al treilea capitol este intitulat pro cultură. Așa cum am mai spus, județul nostru este foarte ofertant. Ne uităm, sunt județe care au acolo niște ruine și dezvoltă un turism electoral, dezvoltă economia județului.

 

 

”Din poze, noi am putea să facem un drum de la Târgu Frumos la Botoșani. Și poze semnând contracte sau poze cu declarații în care încep lucrările”

 

 

-    Spunea unul dintre contracandidații dvs. că suntem un județ bogat cu oameni săraci.
-    Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi management și doar trebuie să-ți pese de acest județ și de locuitorii lui. Astea sunt elementele, deci nu trebuie lucruri și formule sofisticate să le aplici. Nu-ți trebuie formulă de la București ca s-o aduci aici, să o implementezi. Nu trebuie să ai acea aroganță de câștigător și de partid mare ca să poți implementa un proiect sau altul. Și aici exemplele pot vină din foarte multe domenii. Numai dacă ne gândim la acel drum național, eu aș putea să-i spun „al rușinii” în care toată lumea și-a făcut poze. Din poze, noi am putea să facem un drum de la Târgu Frumos la Botoșani. Și poze semnând contracte sau poze cu declarații în care încep lucrările. Nu, nu se face aici. Dar dacă putem spune că Bucureștiul ne-a uitat în ceea ce privește anumite drumuri naționale, atunci în ceea ce privește drumurile județene este chiar obligația noastră, a celor de aici. Fie ei dintr-o parte sau din cealaltă. Cred că ați văzut drumurile din sudul județului...


 
-    Vai de mine...
-    Sunt impracticabile și m-am întrebat de multe ori și am stat de vorbă cu oamenii de acolo. Cu ce au greșit acei oameni să fie astfel tratați? De aceea trebuie deblocate toate proiectele de investiții, pentru că ele sunt blocate la momentul actual și trebuie să se găsească soluții imediate de rezolvare. Nimeni nu poate spune că din a doua zi toate lucrurile se dezvoltă. Dar ele pot să intre pe un făgaș normal. Cum se poate în alte județe, așa se poate și la noi.

 

 

mihaela hunca

 

 

”Își negociază fel de fel de funcții pe la București stagnând proiectele de dezvoltare ale județului care așteaptă de mulți ani”

 

 

-    În ultimii 4 ani de zile pare că Botoșani a stagnat și aici este o întreagă discuție, că a fost vinovat președintele CJ sau că a fost vinovat partidul care-l susține că nu l-a ajutat sau din contră chiar i-a pus și niște „tălpi” ca să o spun într-un limbaj mai puțin academic. Unde este adevărul?
-    Nu vorbim de ultimii 4 ani, chiar mai mulți ani. Haideți să dăm mai în urmă, că dacă stau și mă gândesc numai la Teatrul Mihai Eminescu care este emblemă a județului...

 

 

-    Dar eu vorbeam de Consiliul Județean că acolo candidați dvs.
-    Eu vreau să spun și despre partea cealaltă, cum s-a folosit cultura? Cum a dezvoltat economia în jurul acestuia? Câte drumuri s-au făcut? Nu, vina aparține tuturor celor care au fost până acum. Iar în ceea ce privește războaiele interne de la partidele mari, normal că trag în jos, că exact cum ați spus, neacademic, își pun piedică unii celorlalți. Și atunci noi ne așteptăm ca județul nostru să se dezvolte. Sau mai nou, își negociază fel de fel de funcții pe la București stagnând proiectele de dezvoltare ale județului care așteaptă de mulți ani.

 


-    Adică s-a vândut județul sau investițiile din județ s-au vândut pentru unele funcții?
-    Nu știu dacă este o vânzare sau o acceptare a unor funcții, a unor avantaje personale în detrimentul unor proiecte pentru că altfel eu nu-mi explic cum partidele mari nu au putut interveni în rezolvarea problemelor județului. Să știți că oamenii din județ nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare. Sau să facem o stație de lansare de rachete. Sau să facem autostradă în județul Botoșani. Nu. Oamenii vor lucruri normale și simple, vor să circule în siguranță și civilizat pe drumurile din județul Botoșani, vor să aibă un învățământ de calitate în care să fie condiții normale de învățare, vor să aibă servicii de calitate și să aibă facilitate la serviciile medicale, vor să aibă utilitățile necesare. Mă gândesc la apă curentă, la canalizare, la gaz. Deci nu vor lucruri nemaipomenite, ci lucruri firești și normale care se pot realiza.

 

 

Plecarea din PSD: ”Am ajuns chiar până la audiență la președintele de atunci (...). Mi s-au propus funcții și le-am spus că nu au înțeles nimic”

 

 

-    Dvs. ați vorbit de partidele mari care deseori dau dovadă de aroganță, dar până acum doi ani dvs. ați făcut parte dintr-un asemenea partid și acesta este un reproș pe care vi-l aduc alți contracandați. Că nu vă asumați ceea ce ați făcut sau a trebuit să faceți în PSD o bună perioadă de vreme.

-    Cei care au citit ce am făcut în perioada... Să știți că eu am fost o voce chiar în cadrul partidului, atunci când au fost anumite nereguli sau deraieri de la ceea ce am promis. Atunci am luat atitudine, am văzut că nu se întâmpla nimic. Dacă luam atitudine, dacă aduceam aminte la un anumit proiect, pentru că era un proiect foarte frumos, în care, dacă se punea în aplicare, atunci botoșănenii o duceau mai bine. Cred că atunci am plecat, când am văzut că e o deraiere de la calea pe care o promisesem alegătorilor. Eu nu pot să promit ceva și apoi să mă duc la alegători să le promit din nou, pentru că ultima perioadă erau promisiuni deșarte. Mie nu-mi place să mi se facă promisiuni deșarte și știți cum se spune: „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Deci am încercat atât în interiorul partidului să spun ceea ce trebuie și am spus în interiorul partidului. Am ajuns chiar până la audiență la președintele de atunci.

 

 

-    La Liviu Dragnea?
-    Da. În care mi s-au propus funcții și le-am spus că nu au înțeles nimic. Eu nu am nevoie de funcții.

 

 

-    Dar dvs. chiar ați fost în cărți la un moment dat pentru postul de ministru al educației, presa centrală a vehiculat această informație.
-    Presa centrală a vehiculat probabil având în vedere activitatea de dinainte și ca inspector școlar general și ca parlamentar pentru că sunt în comisia de învățământ, tineret și sport în care am avut o activitate destul de bogată. Am legi care îmi poartă semnătura.

 


”Am undeva la 100 de inițiative legislative (...). Sunt legi care îmi poartă semnătura”

 


-    OK, aici voiam să vă opriți o clipă fiindcă spre deosebire de alți candidați dvs. aveți deja un mandat aproape plin de demnitate publică și puteți spune dacă ați făcut sau nu ceva. Ne puteți da exemplu de un proiect de lege inițiat de deputatul Mihaela Huncă care s-a și aprobat și care a și devenit lege și care are impact în România, care contează?
-    Mă jigniți dacă spuneți numai un proiect. Deci am undeva la 100 de inițiative legislative, unele sunt în cooperare cu alți colegi parlamentari. Dar sunt legi care îmi poartă semnătura cum ar fi premierea elevilor olimpici de către consiliile județene. Înființarea centrelor de excelență. Dar am și pe domeniul violenței domestice, înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă ordinul de restricție în cazul violenței domestice. Am legi în ceea ce privește corectarea unor salarizări și chiar pe perioada de pandemie mi s-au aprobat în regim de urgență inițiative legislative cum ar fi: salarizarea celor care lucrează în laboratoarele spitalelor, farmaciile spitalelor, dar și kinetoterapeuților, fizioterapeuților.

 

 

mihaela hunca pro romania

 

 

Legile sunt din toate domeniile dar, într-adevăr, recunosc, cele mai multe sunt din domeniul de educație pentru că aici consider că am expertiza necesară. Dar, în schimb, fiind manager începând de la școală, Inspectorat Școlar, Casa Corpului Didactic, atunci am putut să am și o viziune de ansamblu a întregului județ și cunoscând sistemul de învățământ, am putut să intervin destul de mult. Ca să nu mai spun că am și amendamente și inițiative foarte bune, dar din păcate, deciziile politice în general ale partidelor mari, le-au blocat. Cum ar fi: înființarea de cabinete de medicină școlară în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică, am făcut amendamente în doi ani de zile la proiectul legii de buget prin care propuneam să se realizeze și să se doteze cabinetele psihopedagogice în unitățile de învățământ și să crească numărul profesorilor consilieri și a logopezilor. Sunt foarte multe, e o paletă largă de legi, deci, eu am plecat la București să muncesc nu să mă plimb.

 

 

”În niciun caz nu vom face opoziție doar de dragul opoziției”

 


-    Și acum vreți să reveniți la Botoșani, probabil tot ca să munciți. Altceva voiam să vă întreb. Acum câteva zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că ar fi perfectat un acord cu președintele Pro România, Victor Ponta, de creare a unor alianțe pentru consiliile județene și consiliile locale, după alegerile locale de duminică. Vom avea alianță Pro România – PSD la Botoșani?
-    Foarte bine ați spus, de creare a unor alianțe. Pentru că există la nivel național câteva alianțe înainte de alegerile din 27 septembrie, vor exista și după aceea cu predilecție în acele județe. Noi nu avem ceva impus de la București asupra faptului că trebuie să facem o alianță post-electorală, numai cu anumite părți. Nu. Noi așa cum am spus electoratului nostru, ați văzut, am intrat singuri în alegerile locale. Cu candidați proprii, cu candidați foarte buni, profesioniști, specialiști, cu experiență în domeniile lor și în administrația publică. Și așa cum am promis electoratului, noi vom face majorități sau vom susține proiecte doar în interesul comunității. În niciun caz nu vom face opoziție doar de dragul opoziției. Vedem ce s-a întâmplat la municipiul Botoșani. Nu este corect. După ce ești ales în funcția de consilier, că este județean, că este local, în funcție de viceprimar, de vicepreședinte, după aceea trebuie să fii la dispoziția cetățeanului. Adică să lucrezi în interesul cetățeanului. De fapt, asta este altfel de politică. Asta propunem noi, nevoile cetățenilor să fie în principala atenție a aleșilor locali.

 

 

-    Care va fi viața deputatului Mihaela Huncă în cazul în care nu reușește să câștige alegerile pentru președinția CJ?
-    Viața va continua, pentru că proiectul nostru politic, vă dați seama, în primul rând, noi cei de la Pro România avem o calitate: suntem curajoși. Eu am plecat dintr-un partid care era la guvernare și care avea toată puterea și am avut curajul și nu pot să vă spun câte presiuni am avut. În momentul când ai principii și când știi exact ce vrei să construiești, atunci mergi mai departe. Viața merge mai departe, nu va fi un eșec, pentru că eu nu voi considera un eșec nici dacă nu câștig președinte la Consiliul Județean. Pentru că Partidul Pro România pleacă acum de la zero, își creează rădăcinile, rădăcinile fiind consilierii locali, consilierii județeni, viceprimarii, vicepreședintele la CJ. Sperăm să avem asta, de ce nu și președinte? Dacă nu voi fi președinte la CJ, eu voi continua să muncesc în acest proiect care nu este proiect de azi pe mâine...

 


-    Posibil și din postura de vicepreședinte la CJ să munciți?
-    Nu m-am gândit, nu este printre obiectivele mele. Dar eu cred că dacă nu voi fi președinte la CJ aș putea să-mi continui o parte dintre proiectele legislative pe care le-am început. E și asta o variantă. Deci, proiectul Pro România este la început, este un proiect pe termen lung. Nu pe termen scurt. Noi din 2024 încolo o să vorbim de Pro România, un partid puternic. Cel puțin așa ne pregătim să fie.

 

 

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200010

 

 

loading...
Mihaela Huncă, candidat Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani: Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării
Un candidat la CJ vrea să-i ajute pe sărmanii județului – INVESTIȚIILE propuse

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Dacă promite că va pune țiganii(ăia pe care i-a adus Flutur în oraș) la muncă, o votez!
24 septembrie 2020, 19:57
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Imediat după ce am aflat rezultatul lui George, mi-am făcut și eu testul, pentru că noi am cam petrecut timpul împreună. Important este că suntem bine, deocamdată nu avem simptome, stăm izolați, ne-am anunțat familiile ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.1289 lei
CHF
Francul elveţian
4.5467 lei
GBP
Lira sterlină
5.3552 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9112 lei
XAU
Gramul de aur
253.0441 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2436 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3353 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9072 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1337 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1790 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
11.2 o C
Bucecea
12.1 o C
Darabani
9.7 o C
Saveni
12.2 o C
Ştefăneşti
13.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.