Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO

Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.

”Botoșani este un județ frumos și foarte ofertant, numai că din păcate, cei care au fost până acum și vorbim de partidele mari, nu au folosit acest lucru”

 

 

-    D-na deputat, în primul rând voiam să vă întreb cum ați ajuns să candidați la funcția de președinte al CJ? Și vă întreb asta pentru că, acum vreo două luni, când a fost vicepreședintele național al Pro România la Botoșani, Adrian Țuțuianu, a spus că și dlui în județul pe care-l păstorește a intrat în această competiție electorală pentru locale. A fost o linie directoare de la centru sau opțiunea dvs.?
-    Nu, nu a fost o linie directoare, a fost opțiunea mea și a echipei Pro România Botoșani. De altfel, noi ne-am consultat cu echipa la nivel de județ și pentru celelalte candidaturi. Eu cred că este și un semn de respect și prețuire pentru botoșăneni. Pentru că vreau să-mi pun experiența și tot ce am făcut până acum la dispoziția botoșănenilor. Eu cred că a venit momentul să facem ceva pentru județul Botoșani. Ne plângem că județul Botoșani  este marginalizat, că nu avem drumuri, că nu avem instituții de cultură, că nu știm să profităm de ceea ce avem. Vreau să vă spun că județul Botoșani este un județ frumos și foarte ofertant, numai că din păcate, cei care au fost până acum și vorbim de partidele mari, că au fost cei de la PNL, că au fost cei de la PSD, nu au folosit acest lucru. Și atunci noi, echipa de la Pro România am spus că facem o altfel de politică. Și această altfel de politică înseamnă de fapt o politică plecând de la nevoile cetățenilor, de la problemele cetățenilor și de ce are nevoie județul Botoșani.

 


-    Ați spus dvs. în programul electoral că Pro Botoșani este pro-dezvoltare, pro-sănătate, pro-educație și pro digitalizarea administrației. Sunt patru domenii, chiar cinci aș putea spune, dar dacă este să le aprofundăm cred că nu ar ajunge patru ani de zile de rezolvat problemele în aceste domenii.
-    Eu aș vrea să vă spun așa: Mai întâi, programul nostru, noi l-am făcut, așa cum am spus, din a rezolva problemele județului și nevoile cetățenilor. Noi nu am inventariat problemele cetățenilor, ale botoșănenilor, în perioada de campanie. De doi ani de zile, de când a fost înființat Pro România, am avut departamente pe toate domeniile. De fapt „Pro Botoșani, pro-dezvoltare” se numește programul nostru pe care-l oferim alegătorilor, dar nu numai ca să ne aleagă. Pentru că, să zicem că nu vom ieși. Vom merge și vom oferi acest program de dezvoltare al județului Botoșani. Are mai multe subcapitole, primul este sănătatea. Pentru că e pro-sănătate, de ce? Sănătatea este foarte importantă, știm foarte bine și atunci ne dorim ca toți botoșănenii să aibă acces la servicii medicale de calitate. Instituțiile medicale să fie moderne și să răspundă nevoilor botoșănenilor. Deci, orice om în primul rând își dorește să fie sănătos. Apoi am pus capitolul pro-educație, este foarte importantă educația, la ce ții mai mult decât la copiii tăi? La copiii comunității, la copiii din județul Botoșani. Pentru că avem niște copii minunați, numai că noi trebuie să le oferim o educație de calitate ca să performeze și nu doar pentru a performa, ci ca să dezvolte și această zonă. Pentru că pot contribui foarte mult și atunci ele se leagă educația cu sănătatea. Totodată, al treilea capitol este intitulat pro cultură. Așa cum am mai spus, județul nostru este foarte ofertant. Ne uităm, sunt județe care au acolo niște ruine și dezvoltă un turism electoral, dezvoltă economia județului.

 

 

”Din poze, noi am putea să facem un drum de la Târgu Frumos la Botoșani. Și poze semnând contracte sau poze cu declarații în care încep lucrările”

 

 

-    Spunea unul dintre contracandidații dvs. că suntem un județ bogat cu oameni săraci.
-    Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi management și doar trebuie să-ți pese de acest județ și de locuitorii lui. Astea sunt elementele, deci nu trebuie lucruri și formule sofisticate să le aplici. Nu-ți trebuie formulă de la București ca s-o aduci aici, să o implementezi. Nu trebuie să ai acea aroganță de câștigător și de partid mare ca să poți implementa un proiect sau altul. Și aici exemplele pot vină din foarte multe domenii. Numai dacă ne gândim la acel drum național, eu aș putea să-i spun „al rușinii” în care toată lumea și-a făcut poze. Din poze, noi am putea să facem un drum de la Târgu Frumos la Botoșani. Și poze semnând contracte sau poze cu declarații în care încep lucrările. Nu, nu se face aici. Dar dacă putem spune că Bucureștiul ne-a uitat în ceea ce privește anumite drumuri naționale, atunci în ceea ce privește drumurile județene este chiar obligația noastră, a celor de aici. Fie ei dintr-o parte sau din cealaltă. Cred că ați văzut drumurile din sudul județului...


 
-    Vai de mine...
-    Sunt impracticabile și m-am întrebat de multe ori și am stat de vorbă cu oamenii de acolo. Cu ce au greșit acei oameni să fie astfel tratați? De aceea trebuie deblocate toate proiectele de investiții, pentru că ele sunt blocate la momentul actual și trebuie să se găsească soluții imediate de rezolvare. Nimeni nu poate spune că din a doua zi toate lucrurile se dezvoltă. Dar ele pot să intre pe un făgaș normal. Cum se poate în alte județe, așa se poate și la noi.

 

 

mihaela hunca

 

 

”Își negociază fel de fel de funcții pe la București stagnând proiectele de dezvoltare ale județului care așteaptă de mulți ani”

 

 

-    În ultimii 4 ani de zile pare că Botoșani a stagnat și aici este o întreagă discuție, că a fost vinovat președintele CJ sau că a fost vinovat partidul care-l susține că nu l-a ajutat sau din contră chiar i-a pus și niște „tălpi” ca să o spun într-un limbaj mai puțin academic. Unde este adevărul?
-    Nu vorbim de ultimii 4 ani, chiar mai mulți ani. Haideți să dăm mai în urmă, că dacă stau și mă gândesc numai la Teatrul Mihai Eminescu care este emblemă a județului...

 

 

-    Dar eu vorbeam de Consiliul Județean că acolo candidați dvs.
-    Eu vreau să spun și despre partea cealaltă, cum s-a folosit cultura? Cum a dezvoltat economia în jurul acestuia? Câte drumuri s-au făcut? Nu, vina aparține tuturor celor care au fost până acum. Iar în ceea ce privește războaiele interne de la partidele mari, normal că trag în jos, că exact cum ați spus, neacademic, își pun piedică unii celorlalți. Și atunci noi ne așteptăm ca județul nostru să se dezvolte. Sau mai nou, își negociază fel de fel de funcții pe la București stagnând proiectele de dezvoltare ale județului care așteaptă de mulți ani.

 


-    Adică s-a vândut județul sau investițiile din județ s-au vândut pentru unele funcții?
-    Nu știu dacă este o vânzare sau o acceptare a unor funcții, a unor avantaje personale în detrimentul unor proiecte pentru că altfel eu nu-mi explic cum partidele mari nu au putut interveni în rezolvarea problemelor județului. Să știți că oamenii din județ nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare. Sau să facem o stație de lansare de rachete. Sau să facem autostradă în județul Botoșani. Nu. Oamenii vor lucruri normale și simple, vor să circule în siguranță și civilizat pe drumurile din județul Botoșani, vor să aibă un învățământ de calitate în care să fie condiții normale de învățare, vor să aibă servicii de calitate și să aibă facilitate la serviciile medicale, vor să aibă utilitățile necesare. Mă gândesc la apă curentă, la canalizare, la gaz. Deci nu vor lucruri nemaipomenite, ci lucruri firești și normale care se pot realiza.

 

 

Plecarea din PSD: ”Am ajuns chiar până la audiență la președintele de atunci (...). Mi s-au propus funcții și le-am spus că nu au înțeles nimic”

 

 

-    Dvs. ați vorbit de partidele mari care deseori dau dovadă de aroganță, dar până acum doi ani dvs. ați făcut parte dintr-un asemenea partid și acesta este un reproș pe care vi-l aduc alți contracandați. Că nu vă asumați ceea ce ați făcut sau a trebuit să faceți în PSD o bună perioadă de vreme.

-    Cei care au citit ce am făcut în perioada... Să știți că eu am fost o voce chiar în cadrul partidului, atunci când au fost anumite nereguli sau deraieri de la ceea ce am promis. Atunci am luat atitudine, am văzut că nu se întâmpla nimic. Dacă luam atitudine, dacă aduceam aminte la un anumit proiect, pentru că era un proiect foarte frumos, în care, dacă se punea în aplicare, atunci botoșănenii o duceau mai bine. Cred că atunci am plecat, când am văzut că e o deraiere de la calea pe care o promisesem alegătorilor. Eu nu pot să promit ceva și apoi să mă duc la alegători să le promit din nou, pentru că ultima perioadă erau promisiuni deșarte. Mie nu-mi place să mi se facă promisiuni deșarte și știți cum se spune: „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Deci am încercat atât în interiorul partidului să spun ceea ce trebuie și am spus în interiorul partidului. Am ajuns chiar până la audiență la președintele de atunci.

 

 

-    La Liviu Dragnea?
-    Da. În care mi s-au propus funcții și le-am spus că nu au înțeles nimic. Eu nu am nevoie de funcții.

 

 

-    Dar dvs. chiar ați fost în cărți la un moment dat pentru postul de ministru al educației, presa centrală a vehiculat această informație.
-    Presa centrală a vehiculat probabil având în vedere activitatea de dinainte și ca inspector școlar general și ca parlamentar pentru că sunt în comisia de învățământ, tineret și sport în care am avut o activitate destul de bogată. Am legi care îmi poartă semnătura.

 


”Am undeva la 100 de inițiative legislative (...). Sunt legi care îmi poartă semnătura”

 


-    OK, aici voiam să vă opriți o clipă fiindcă spre deosebire de alți candidați dvs. aveți deja un mandat aproape plin de demnitate publică și puteți spune dacă ați făcut sau nu ceva. Ne puteți da exemplu de un proiect de lege inițiat de deputatul Mihaela Huncă care s-a și aprobat și care a și devenit lege și care are impact în România, care contează?
-    Mă jigniți dacă spuneți numai un proiect. Deci am undeva la 100 de inițiative legislative, unele sunt în cooperare cu alți colegi parlamentari. Dar sunt legi care îmi poartă semnătura cum ar fi premierea elevilor olimpici de către consiliile județene. Înființarea centrelor de excelență. Dar am și pe domeniul violenței domestice, înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă ordinul de restricție în cazul violenței domestice. Am legi în ceea ce privește corectarea unor salarizări și chiar pe perioada de pandemie mi s-au aprobat în regim de urgență inițiative legislative cum ar fi: salarizarea celor care lucrează în laboratoarele spitalelor, farmaciile spitalelor, dar și kinetoterapeuților, fizioterapeuților.

 

 

mihaela hunca pro romania

 

 

Legile sunt din toate domeniile dar, într-adevăr, recunosc, cele mai multe sunt din domeniul de educație pentru că aici consider că am expertiza necesară. Dar, în schimb, fiind manager începând de la școală, Inspectorat Școlar, Casa Corpului Didactic, atunci am putut să am și o viziune de ansamblu a întregului județ și cunoscând sistemul de învățământ, am putut să intervin destul de mult. Ca să nu mai spun că am și amendamente și inițiative foarte bune, dar din păcate, deciziile politice în general ale partidelor mari, le-au blocat. Cum ar fi: înființarea de cabinete de medicină școlară în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică, am făcut amendamente în doi ani de zile la proiectul legii de buget prin care propuneam să se realizeze și să se doteze cabinetele psihopedagogice în unitățile de învățământ și să crească numărul profesorilor consilieri și a logopezilor. Sunt foarte multe, e o paletă largă de legi, deci, eu am plecat la București să muncesc nu să mă plimb.

 

 

”În niciun caz nu vom face opoziție doar de dragul opoziției”

 


-    Și acum vreți să reveniți la Botoșani, probabil tot ca să munciți. Altceva voiam să vă întreb. Acum câteva zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că ar fi perfectat un acord cu președintele Pro România, Victor Ponta, de creare a unor alianțe pentru consiliile județene și consiliile locale, după alegerile locale de duminică. Vom avea alianță Pro România – PSD la Botoșani?
-    Foarte bine ați spus, de creare a unor alianțe. Pentru că există la nivel național câteva alianțe înainte de alegerile din 27 septembrie, vor exista și după aceea cu predilecție în acele județe. Noi nu avem ceva impus de la București asupra faptului că trebuie să facem o alianță post-electorală, numai cu anumite părți. Nu. Noi așa cum am spus electoratului nostru, ați văzut, am intrat singuri în alegerile locale. Cu candidați proprii, cu candidați foarte buni, profesioniști, specialiști, cu experiență în domeniile lor și în administrația publică. Și așa cum am promis electoratului, noi vom face majorități sau vom susține proiecte doar în interesul comunității. În niciun caz nu vom face opoziție doar de dragul opoziției. Vedem ce s-a întâmplat la municipiul Botoșani. Nu este corect. După ce ești ales în funcția de consilier, că este județean, că este local, în funcție de viceprimar, de vicepreședinte, după aceea trebuie să fii la dispoziția cetățeanului. Adică să lucrezi în interesul cetățeanului. De fapt, asta este altfel de politică. Asta propunem noi, nevoile cetățenilor să fie în principala atenție a aleșilor locali.

 

 

-    Care va fi viața deputatului Mihaela Huncă în cazul în care nu reușește să câștige alegerile pentru președinția CJ?
-    Viața va continua, pentru că proiectul nostru politic, vă dați seama, în primul rând, noi cei de la Pro România avem o calitate: suntem curajoși. Eu am plecat dintr-un partid care era la guvernare și care avea toată puterea și am avut curajul și nu pot să vă spun câte presiuni am avut. În momentul când ai principii și când știi exact ce vrei să construiești, atunci mergi mai departe. Viața merge mai departe, nu va fi un eșec, pentru că eu nu voi considera un eșec nici dacă nu câștig președinte la Consiliul Județean. Pentru că Partidul Pro România pleacă acum de la zero, își creează rădăcinile, rădăcinile fiind consilierii locali, consilierii județeni, viceprimarii, vicepreședintele la CJ. Sperăm să avem asta, de ce nu și președinte? Dacă nu voi fi președinte la CJ, eu voi continua să muncesc în acest proiect care nu este proiect de azi pe mâine...

 


-    Posibil și din postura de vicepreședinte la CJ să munciți?
-    Nu m-am gândit, nu este printre obiectivele mele. Dar eu cred că dacă nu voi fi președinte la CJ aș putea să-mi continui o parte dintre proiectele legislative pe care le-am început. E și asta o variantă. Deci, proiectul Pro România este la început, este un proiect pe termen lung. Nu pe termen scurt. Noi din 2024 încolo o să vorbim de Pro România, un partid puternic. Cel puțin așa ne pregătim să fie.

 

 

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200010

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Mihaela Huncă, candidat Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani: Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării
Un candidat la CJ vrea să-i ajute pe sărmanii județului – INVESTIȚIILE propuse

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Dacă promite că va pune țiganii(ăia pe care i-a adus Flutur în oraș) la muncă, o votez!
24 septembrie 2020, 19:57
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.