Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO

Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.

”Mă duc la CJ pentru botoșăneni, eu voi reprezenta botoșănenii în toate verigile importante pentru județul Botoșani”

 

 

-    Dle Șoptică le propuneți botoșănenilor 100 de soluții pentru Botoșani. Asta înseamnă că ați identificat cele 100 de probleme ale Botoșaniului?
-    M-ați luat foarte abrupt (râde n.r.) de la bun început și nu o să vă răspund la fel de abrupt. În schimb, vă pot spune următorul lucru: eu m-am hotărât să candidez la CJ în urmă cu un an și jumătate, doi ani. Încă de atunci am lucrat la acest program de dezvoltare, l-aș numi, nu neapărat program electoral. Un program de guvernare locală să-i spunem, pentru următorii 4 – 8 ani de zile. Spun 4 – 8 ani de zile pentru că unele dintre măsurile identificate aici nu se pot realiza în 4 ani, ci în 5 sau 6 ani de zile. Dar ca să revenim la întrebarea dvs., dacă vă uitați în acest program de guvernare, veți vedea că sunt 13 capitole ca să le numim așa, mari, începând de la infrastructură și terminând cu cultura. Și atunci când am început să dezvolt pe fiecare capitol problematicile care se potrivesc județului nostru și care trebuie luate în calcul, am ajuns ușor, ușor spre un număr de probleme și implicit spre un număr de soluții. Și bineînțeles că atunci când le-am numărat s-au apropiat de 100 de astfel de probleme și soluții în acealași timp și practic această denumire de „100 de soluții” este o denumire generică dacă doriți, asupra acestui program de guvernare.

 

 

 

Bineînțeles că la un capitol, de exemplu învățământ, sunt șase, șapte soluții la problematicile care cred eu că ar fi, că am discutat și zilele astea, dar pot să vă spun și dvs. și celor care ne ascultă zilele astea și care vor citi acest material că pot fi nouă probleme și putem găsi 10 soluții. Sau invers, la un alt capitol, pot fi nouă soluții propuse de mine și probleme doar șapte. Deci nu am pretenția în acest moment că este un contract într-o sută de puncte. Este un program de dezvoltare, și cu asta închei într-o simplă propoziție, și datorită faptului că exercițiul financiar european următor 2021 – 2027, pe care se bazează aproape în integralitate acest proiect al meu de guvernare, încă nu este edificat în procent de 100%, urmând ca ghidurile de aplicare să apară în 6, poate chiar 10 luni de zile. Și atunci acest program de guvernare din punctul meu de vedere va trebui să se afle într-o continuă dinamică, dacă într-adevăr ne dorim ca botoșănenii să simtă și să vadă că se schimbă ceva în viața lor.

 


-    Dvs. candidați la CJ, dar în aceste 100 de soluții pentru Botoșani sunt cuprinse și drumuri naționale. De exemplu, modernizarea drumului Botoșani – Târgu Frumos și modernizarea drumului Botoșani – Ștefănești.
-    Corect. Nu numai drumuri naționale.

 

-    Nu este treaba CJ, promiteți lucruri pe care nu le puteți face.
-    Imediat o să vă dau și explicația. Nu numai drumuri naționale. Dacă vă uitați și la programul pentru agricultură, veți vedea că 70% din ce-mi propun sunt lucruri care derivă din programele naționale. Să vă mai spun ceva, dle Bălășcău. Eu mă duc la CJ pentru botoșăneni, eu voi reprezenta botoșănenii, în toate verigile importante pentru județul Botoșani. Chiar dacă aceste drumuri sau proiecte de agricultură nu sunt neapărat în subordinea CJ, pe mine mă interesează ca aceste proiecte, chiar dacă sunt naționale, să fie duse la bun sfârșit. Și mă voi implica în realizarea acestor obiective. De aceea, chiar dacă nu este treaba mea, am adus director CNAIR la Botoșani, pentru a întreba ce se întâmplă cu aceste drumuri. De aceea, în urmă cu o săptămână am avut o discuție la Botoșani, în sediul Prefecturii, în prezența prefectului, cu constructorii desemnați câștigători pe drumul Botoșani – Târgu Frumos. De aceea am avut o discuție cu dl primar Oloeriu de la Flămânzi și acești oameni deja încep organizarea de șantier, la Flămânzi.

 

 

”Cred că într-un timp foarte scurt voi reuși să deschid Punctul de la Racovăț”

 

 

-    Asta voiam să vă întreb, există și o finalitate a acestor discuții?
-    Finalitatea este aceea că implicându-mă, lucrurile se vor face mult mai repede și mult mai bine. Este adevărat și toți știm că trăim în România și mai ales în nordul țării. Eu consider că un președinte de CJ trebuie să fie implicat în tot ceea ce se întâmplă pe raza județului respectiv, în speță pe raza județului Botoșani, iar împreună cu ceilalți președinți de consilii județene limitrofe, mă refer aici cel puțin la Iași și Suceava, trebuie găsite și soluții de interconectare a diferitelor problematici care apar. Deci nu vedem și gândim mic, minuscul, la nivelul nostru, vedem noi ce-om face, eventual dacă se va face unde sunt primari PNL și peneliști, unde sunt pesediști lăsăm deoparte. Nu! Conceptul meu este un modern, este unul pentru județul Botoșani și pentru toți cetățenii județului Botoșani.

 


-    Aveți trecut în program și redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Racovăț. Acolo este ceva incredibil, lucrările sunt gata de o mulțime de ani, cred că este unul dintre obiective care ar aduce o dezvoltare rapidă a acelei zone a județului.
-    Cred că sunt câteva chestiuni care se pot face extrem de rapid și aici vă pot spune că, pentru relația pe care o am eu cu ministrul de externe și relația pe care o am cu prim-ministrul, cred că într-un timp foarte scurt voi reuși să deschid Punctul de la Racovăț. Spun cred și nu afirm cu certitudine și o să vă spun și de ce. Pentru că avem discuții și cu partea ucraineană. În ultimii doi ani de zile eu nu știu care au mai fost discuțiile dintre partea română și partea ucraineană pentru deschiderea acestui punct de trecere. Dar vă garantez că printr-o implicare - și nu vă imaginați că o să răstorn munții - pur și simplu printr-o implicare normală voi reuși să deschid acest punct al frontierei. Cum tot printr-o implicare normală, voi reuși să fac cei 2,8 km de drum, aproape 3, ca să legăm prin varianta Prăjeni – Plugari, Botoșaniul de Iași. Sau o variantă că vom începe lucrările la Botoșani – Târgu Frumos și va trebui să existe această a doua variantă. Sunt lucruri simple, lucruri care se pot face, cu o minimă implicare, repet, cu o minimă implicare.

 

 

interviu costel soptica

 

 

”Nu pot să gândesc că voi face apa la Darabani pentru că Darabani are primar PNL, iar la Dorohoi pentru că este primar PSD, să nu fac”

 

 

-    Promiteți aici că veți realiza un parc industrial, dar primarul municipiului Botoșani a anunțat încă de acum două săptămâni că se face parc industrial la Electromining.
-    Din punctul de vedere sunt chestiuni care pot fi la un moment dat conexate și așa ar trebui. De altfel, dacă m-ați urmărit până acum, eu am și povestit că, de exemplu, în ce privește parcurile industriale sau aducțiunile de gaz, inclusiv lucrările de apă și canal, lucrurile trebuie să fie concentrate. În momentul acesta dacă vă uitați și probabil că ați și văzut deja, fiecare UAT își face studiu de fezabilitate pentru gaz, fiecare se gândește cum să tragă apa, cum îl taie capul. Nu a apelat nimeni, niciodată la CJ. Este clar că în momentul acesta ce și-a propus Cătălin Flutur la municipiu este foarte fezabil, eu îmi propun, dacă v-ați uitat în program, să încerc să integrez. Cred că v-ați uitat, vorbesc și de Săveni, vorbesc și de Trușești. De ce dau exemplele astea? Acolo, cel puțin sunt primari PSD. Deci nu pot să gândesc că voi face apa la Darabani pentru că Darabani are primar PNL, iar la Dorohoi pentru că este primar PSD, să nu fac. Să vă dau un exemplu, primarul de la Dorohoi, aproape că ar fi renunțat la proiectul de modernizare al spitalului, are un proiect de modernizare. De ce? Pentru că nu-i ajung banii. Am auzit de chestiunea asta, am discutat cu dl primar, personal, în două rânduri, i-am înțeles dorința, am discutat la rându-mi cu ministrul Tătaru și am găsit o soluție care să-i dea încredere primarului să meargă cu lucrările mai departe. Chiar dacă este PSD. Poate că sunt și în zona Dorohoiului născut și poate că în spitalul respectiv, acum 11 ani cineva de acolo a spus că mama a avut un accident cerebral și a spus că, ”dle este aproape ca și decedată” și eu am dus-o la Botoșani și la Iași și mama trăiește și în ziua de astăzi. Și de aceea mă gândesc că poate printr-o modernizare la Dorohoi, poate putem salva și câteva vieți ulterior. Neținând cont neapărat de culoarea politică și eu insist pe chestiunea asta. Pentru că suntem într-o competiție acum și nu trebuie să fim ca într-un război, cine scapă, cine e prizonier, care pe care, nu așa se fac lucrurile.

 

 

”Bătălia e cruntă și cuțitele s-au ascuțit maxim”

 

 

-    Ori prizonieri, ori e blat, că așa s-au adus acuzații.
-    Nu, nu. În acest sistem de competiție electorală, trebuie să ne punem toți la masă și să facem lucruri bune pentru Botoșani și botoșăneni. Altfel vom intra, iar eu nu o să intru niciodată în paradigma pesedistă și de aia nu s-a întâmplat nimic pe conducere pesedistă. Ei au făcut ei ceva, un drumușor care a mers pe la Biserică, pe la cimitir și a trecut prin fața școlii și s-a terminat. Ori alea-s chestiuni normale, aparțin primăriilor, primarilor, eu îmi propun să fac lucruri mari, lucruri pentru județ. Lucruri care să atragă în următorii 4 – 8 ani de zile, de ce nu, un miliard de euro și în Botoșani. Cum au atras și alte județe din jurul nostru.

 


-    Vedeți, tot vorbiți de primarii PSD și sunteți suspectat de o înțelegere cu contracandidata de la PSD.
-    Iese din discuție așa ceva și cred că se vede. Dimpotrivă, eu văd că bătălia e cruntă și cuțitele s-au ascuțit maxim. Dar eu tot elegant în campanie o să rămân, indiferent ce fac cei de la PSD. În sensul în care eu consider că gândesc pozitiv, am proiecte fezabile și vin în fața cetățenilor cu lucruri care chiar se vor întâmpla. Mie în locul PSD-ului mi-ar fi rușine să deschid gura, să mai povestesc ceva. Inclusiv d-na Doina Federovici pentru că dumneaei a fost șefa dlui Macaleți și a format o echipă, da?

 

-    Păi, nu prea au format o echipă, că s-au certat 4 ani de zile.
-    S-au certat... s-au certat de unde? Eu nu cred că ați auzit-o pe d-na Federovici strigând: „eu vreau drum, am făcut drum frumos și tu Macaleți nu vrei”. Nu. Dimpotrivă, a fost invers. Au avut câștigătorul la drumul spre Târgu Frumos după cum bine știți și au anulat licitația pentru că nu a câștigat firma lui Dragnea. Haideți să fim cu cărțile pe față, despre asta discutăm. Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi... în fine, vreo fecioară.

 

 

”Nova Apaserv, pe lângă faptul că este o bombă cu ceas, are un management nu defectuos, dezastruos”

 

 

-    CJ are în subordine câteva instituții sau unități vitale pentru Botoșani, mă gândesc la Nova Apaserv și la Direcția de Drumuri în primul rând. Nova Apaserv spun tot mai mulți oameni că este o bombă cu ceas, ce soluție aveți dvs. pentru rezolvarea situației de acolo?

-    Vă declar la modul cel mai sincer că Nova Apaserv, pe lângă faptul că este o bombă cu ceas, are un management nu defectuos, dezastruos și o să vă spun și de ce. Din simplul motiv că eu am adus la Botoșani ministrul fondurilor europene să ne explice și să le explice și să fie întrebat de către cei de la Botoșani, de ce nu ar funcționa ceva. Pentru că, pentru perioada următoare, în următorii șase, șapte ani de zile, se vor investi în Botoșani 186 de milioane de euro pentru apă și canal.

 

-    Cine, cum investește?
-    Prin Nova Apaserv. Fonduri europene care sunt pentru a doua etapă de tragere a apei și canalului în Botoșani, astea-s fondurile alocate Botoșaniului. Lucrurile astea se știu deja. Ar fi putut ca începând cu 1 ianuarie, Nova Apaserv să aplice pe această măsură și pentru acești bani. Ori, deși dl ministru Boloș a venit cu secretarul de stat specializat pe această direcție, cei de la Nova Apaserv, au găsit de cuviință să vină doar directorul general, fără consultant, fără nimeni lângă el. Care, vă spun așa: i-a spus ministrului că nu-i trebuie nimic, că are de toate, da? Și că eventual, deși știa foarte bine de programul acesta de 186 de milioane de euro, cere chiar pentru studiul de fezabilitate încă 3 luni de prorogare a termenului. Adică nu știe ce are de făcut, să-l mai lase trei luni să se gândească. Poate că, gândindu-se că nici nu va mai fi el la conducere, ceea ce va fi și adevărat după ce ajung eu la CJ, nu va mai fi la conducerea Nova Apaserv.

 

-    Are concurs dat, mai are un an de mandat.
-    Să-și demonstreze performanțele în primul rând, nu performanța, nici nu mai spunem. Normalitatea în funcție. Vreau să vă spun că acolo într-adevăr, lucrurile stau foarte prost, una dintre firmele care a avut de suferit în urma unei licitații cu această Nova Apaserv a câștigat în instanță peste 100 de miliarde de lei vechi. Care trebuie plătite mâine. Dacă firma respectivă, nu se ajunge la o înțelegere cu ea, poprește conturile Nova Apaserv și într-o săptămână se oprește apa în Botoșani. Cam așa stăm. Poate pare ireal, nu este așa. Așa se poate întâmpla.

 

-    Dacă nu mă înșel aveți doi liberali în Consiliul de Administrație de la Apă.
-    Doi liberali din câți?

 


-    Din 9 parcă...
-    Ai văzut? Cam asta e proporția și între parlamentari, doi liberali dar șapte parlamentari PSD. Și atunci ne mai minunăm de ce au mers lucrurile prost, de aia au mers prost. Ei s-au văzut mulți, s-au văzut puternici și nu i-a interesat deloc ce se va întâmpla. Crezând că botoșănenii o să-i voteze în continuare. Din toate semnalele pe care le am este clar că lucrurile se vor schimba pe 27 în favoarea noastră și în favoarea, acum nu știu dacă mă întrebați pentru mine ca persoană, pentru că mă gândesc câtă responsabilitate vine asupra mea, odată cu intrarea pe funcția asta. Mai ales că sloganul meu este „responsabilitate și asumare”. Mă gândesc cum o să fac și m-ați întrebat ce facem la Nova Apaserv, probabil va trebui făcut un audit foarte serios ca să vedem cum stăm și de unde restartăm lucrurile acolo. La Drumuri Județene la fel vom face și acolo este o firmă și firma respectivă a câștigat tot vreo 100 și ceva de miliarde.

 

 

costel soptica pnl

 

 

”Nu voi pune în funcțiile de directori oameni care doar sunt politic la PNL. Ca să fiu foarte clar”

 

 

-    Doar dl de la Apă are postul în pericol în eventualitatea în care preia PNL-ul cu dvs. conducerea CJ-ului?
-    Eu am fost manager de școală. După aia am fost manager în privat, cu sute de angajați. Eu nu pot spune că este sau nu în pericol un post. Postul acela are niște cerințe. Atât timp cât persoana respectivă are abilitățile necesare și îndeplinește cerințele respective....

 

-    Practic, de fiecare dată când s-a schimbat conducerea CJ s-au schimbat directorii la aceste unități.
-    Nu voi pune în funcțiile de directori oameni care doar sunt politic la PNL. Ca să fiu foarte clar. Dacă nu sunt profesioniști și nu au capabilitățile necesare, în cazul acesta să redreseze, să vină cu un plan de management foarte serios, nu voi pune, și vă garantez lucrul acesta și veți vedea.

 

 

”Am adus bani în Botoșani, am plasat Botoșaniul pe locul 5 la buget pe anul 2020, locul 5 nu a fost niciodată”

 

 

-    Am tot discutat despre ce ați face în eventualitatea în care veți ajunge președintele CJ. Dar dacă pierdeți?
-    Dacă pierd, o să stau pe capul lor cum nu am stat niciodată până acum. Pe de altă parte, cu toate resursele și resorturile pe care o să le am, o să ajut județul Botoșani. Pentru că e clar că noi vom rămâne la guvernare, cel puțin în următorii 4 ani de zile, noi PNL. Și este clar că vor avea nevoie de sprijinul nostru. Ca și exemplu până acum, uitați-vă în ultimele 9 luni de zile, am adus bani în Botoșani, am plasat Botoșaniul pe locul 5 la buget pe anul 2020, locul 5 nu a fost niciodată. La penultima rectificare am avut locul 2 național și cu diferențe foarte mari față de celelalte județe. Și chiar și la ultima rectificare de buget nu am împărțit Botoșaniul între peneliști și pesediști, am dat la absolut toți. Este adevărat că cei de la PNL au primit mai mult, este adevărat. Dar nu mi-am bătut joc cum era până acum, că PSD primea, spre exemplu o primărie 2 miliarde și unul de la PNL primea 100 de milioane. Eu nu o să fac niciodată chestia asta. Nu știu dacă mă avantajează sau nu ceea ce spun, dar deocamdată gândesc pentru Botoșani și botoșăneni în ansamblul lor, eu nu pot să împart lumea în cei de stânga și cei de dreapta. Dar în momentul acesta, pentru că suntem în campanie electorală, este foarte clar că lumea trebuie să vină lângă un asemenea concept și o asemenea gândire pentru dezvoltarea județului Botoșani.

 


-    Spuneați că vreți să munciți în continuare pentru județul Botoșani. Peste trei săptămâni credeți că veți munci din postura de președinte al CJ sau de senator?
-    100% din postura de președinte al CJ.

 

-    Pe ce vă bazați?
-    Pe „feelingul” meu din momentul acesta, pe ceea ce am văzut că se întâmplă. Eu vin, spre exemplu acum, am mers în două comune, ieri am mers în patru orașe și două comune. Văd ce-și doresc oamenii, nu vă ascund că avem și un sondaj de opinie la nivelul județului și la nivelul municipiului Botoșani și se vede clar că suntem favoriții electoratului din județul Botoșani.

 

 

loading...
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Dacă promite că va pune țiganii(ăia pe care i-a adus Flutur în oraș) la muncă, îl votez!
24 septembrie 2020, 19:55
Dupa 30 de ani ce ciuma rosie la conducere judetul BT a fost adus pe ultimul loc din tara.Acum au nesimtirea sa spuna ca vor in continuare.Le place la ciolan pe spinarea oamenilor.TREZIREA!
24 septembrie 2020, 16:33
Votez Costel Soptica! Celor ce comenteaza aiurea despre falimente- au avut un singur angajat pentru care sa fi platit impozit la statul roman? Am convingerea ca sunt niste habarnisti prosti si cu tupeu. In timp, au rezistat firmele mafiei, cele mici s-au desfiintat de la sine, fiindca daca nu FURI, nu rezisti in Romanica, deci Raspect celor care au dat chiar si pentru scurt timp un salariu unui om si i-a mai platit si impozitul pentru acel salariu. Asta ca sa nu-i jignesc adversarii politici, eterni bugetari, sugatori la țâțele statului roman. Pana acum 8 ani, profesorul Soptica platea la stat impozite, nu trantorea la stat. Succes Soptica!
24 septembrie 2020, 15:46
Dacă printr-un management prost a falimentat ferma agricolă, apoi firma de termopane și cea de mobilă, care aveau câțiva angajați, cum va manageria ditmai județul, salariații de la CJ și cei din unitâțile subordonate?Nu-l cred în stare să țină județul măcar pe linia de plutire, nu să-l mai dezvolte!
24 septembrie 2020, 14:03
Votez Soptica pentru a scapa judetul de slugile lui Dragnea.
24 septembrie 2020, 13:06
Soptica te rugam sa ne scapi de slujnica lui dragnea.
24 septembrie 2020, 10:48
nu votez Soptica, e jalnic acest personaj
24 septembrie 2020, 10:37
penibil acest Soptica, dute acasa , ai falimenatat toate firmele tale , ce sa faci la judet...
24 septembrie 2020, 10:36
Nu mai vrem ciuma rosie!nu mai vrem lacheii lui dragnea brutarul!
24 septembrie 2020, 09:44
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Nu ne-am dorit aceste alegeri pentru că noi am pus și punem pe primul loc sănătatea botoșănenilor, educația copiilor noștri, sănătatea bunicilor și părinților noștri și nu suntem de acord cu aceste alegeri. Ne-am î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8730 lei
USD
Dolarul SUA
4.1185 lei
CHF
Francul elveţian
4.5396 lei
GBP
Lira sterlină
5.3917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
253.9661 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3354 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9234 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1317 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6548 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.0 o C
Dorohoi
12.5 o C
Bucecea
15.0 o C
Darabani
12.0 o C
Saveni
15.0 o C
Ştefăneşti
18.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.