Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO

Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.

”Ne-am săturat de promisiuni, pentru că nu s-a făcut nimic, acesta este marele adevăr”

 


-    Dle Rotaru, câți ani aveți dvs.?
-    Dl Rotaru are 47 de ani.

 

 

-    Mulți înainte! Ce-l poate determina pe un om care până la 47 de ani a stat deoparte de acest domeniu, al politicii, să intre într-o competiție electorală și încă într-una foarte dură, pentru președinția Consiliului Județean?
-    Până la vârsta asta am stat și am fost doar chibiț, cum se spune în fotbal, pentru că i-am lăsat pe ceilalți, mari, să facă. Noi am votat, iar ei ne promiteau una, alta. Și am stat pe margine. În momentul acesta unii ar putea spune că sunt frustrări. Nu, nu sunt frustrări că m-am băgat. Sunt nemulțumiri, supărări de la atâtea promisiuni care, timp de 30 de ani, ni s-a promis: vă dăm, vă facem, fel și fel de fantezii, facem căi ferate cu 160 km/h. Glume, am văzut că au început cu o glumă ca să destindă atmosfera. Ne-am săturat de promisiuni, pentru că nu s-a făcut nimic, acesta este marele adevăr. Din nefericire pentru noi. În afară de promisiuni și câte un asfalt aruncat „la mișto” pe ici, pe colo, nu mare lucru. Și trăim aici, este datoria noastră până la urmă, pentru că trăim în orașul acesta. Când trecem pe lângă o casă frumoasă și ne place, o admirăm. De ce să nu ne tratăm orașul ca pe propria curte?

 

 

-    Alții sunt invidioși când văd o casă mare și frumoasă.
-    Da, dar putem să o copiem. Chiar nu e greu. Eu așa văd lucrurile din punctul meu de vedere. Am stat deoparte pentru că am zis să o facă alții, care se pricep. Dar se pare că, nu toți care au multe școli și au ajuns în Guvernul României, chiar se pricep.

 


”Prima dată faci fundația. Așa e și la județul Botoșani”

 


-    Am văzut că într-un clip electoral că dvs. afirmați: „doresc să schimbăm împreună județul Botoșani”. Cum, ce plan aveți pentru județul Botoșani?
-    Și ceilalți care au promis diverse schimbări au liste interminabile. Când te apuci să faci o casă, o iei de la fundație. Prima dată faci fundația. Așa e și la județul Botoșani. Prima dată ar trebui să începem de la infrastructură, adică să putem merge, să ne deplasăm. Nu zicem că: noi facem diferite lucruri ca să aducem bani. Trebuie făcute și acestea. Dar făcând infrastructura județului, antreprenorii care derulează și care aduc bani la buget, pot să-și deruleze în primul rând ei afacerile mai departe ca să ne poată ajuta și pe noi.

 

 

-    Vreau chiar să citesc puțin dintr-un mesaj trimis de dvs. botoșănenilor în care spuneți cam așa, este practic o listă de promisiuni: „sunt sătul de promisiunile ultimilor 30 de ani, sunt sătul să se schimbe între ei, sunt cei care mereu promit că vor face ceva și care nu au făcut nimic în tot acest timp, iar eu nu pot să vă promit nimic, decât faptul că voi munci pentru dvs.”. E greu totuși să votezi o persoană care nu promite canalizări, drumuri cu asfalt...
-    Asta promit toți ceilalți. A veni cu promisiuni și a nu face nimic, tot s-a făcut până acum. Tocmai v-am spus, vin ca să muncim, să ne facem drumurile pe care le circulăm, să facem tot ce este de făcut de ajutat mici antreprenori, mici agricultori, tot ceea ce se desfășoară pe lângă noi. Făcând județul în perioada aceasta, am intrat în contact cu fel și fel de oameni pe care nu-i cunosc sau oameni cu care mi s-a făcut cunoștință cu ei. Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au.

 

 

CONSTANTIN ROTARU

 

 

”Să venim cu programe fanteziste, la ce bun”

 

 

-    Chiar citesc acum din mesajul dvs.: „nu vreau să promit că voi repara integral infrastructura rutieră care este jalnică, nu vă promit că voi aduce apă și canalizare în fiecare colț al județului, nu pot promite doar pentru a vă face să mă votați și știți de ce? Pentru că eu nu vreau să vă mint”. Înseamnă că dvs. sunteți conștient că nu se pot face lucrurile acestea.
-    Ba se pot face, dar nu la scara la care au promis ei. Le facem pe toate odată în tot județul? Nu s-au făcut în 30 de ani: nici lumină, apă, canalizări, gaze. Le luăm pe bucăți. Facem ceea ce este chiar posibil să se facă. Până acum nu a fost făcut nici măcar ce a fost palpabil. Ceea ce se putea face. Da, să venim cu programe fanteziste, la ce bun? Și să nu faci și după aia să-ți bată omul iar obrazul. De exemplu, revenind la infrastructură, nu-s adeptul lucrului prost făcut și aici ca exemplu „s-a asfaltat” Botoșani – Trușești – Ștefănești. Aruncat nisip și puțină smoală deasupra. Păi, dacă ești angajat în fața cetățeanului ai bunul simț în primul rând să faci lucruri de calitate, ca omul să te respecte, să te admire pentru asta. Atât timp cât el: „pune, băi o găleată de nisip, aruncă puțină smoală acolo, aia e, dă-i mai departe”...  Asta e lipsă de respect față de om, în primul rând. Nu că se toarnă asfaltul ăla de câțiva centimetri, care se ia pe roți după prima ploaie sau așa, și după aia, vezi dragă Doamne, v-am asfaltat. Facem puțin și facem de calitate. Oricum suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri proaste. Oricum mergem într-o direcție greșită și este târziu. Măcar să încercăm să oprim și să punem lucrurile în funcțiune. Astea care sunt cât de cât funcționabile în momentul de față.

 

 

-    Ați descoperit în această campanie electorală lucruri pe care nu le știați despre Botoșani? Nu știu, ați avut o revelație?
-    Nu, nici o revelație, știam încotro mergem, știam, tocmai de aici aceste nemulțumiri pentru că știam cum se trăiește la țară. Circulăm, știm cum se trăiește în tot județul. Am văzut școli jalnice, toalete la școală... Primării cu toaletă în fundul curții, adevărul că sunt mai puține decât școli cu toaletă în curte.

 

 

-    Sunt o mulțime de primării care și-au făcut sedii faraonice aproape, am spune...
-    Ați văzut?

 

 

-    Pentru 15 – 20 de angajați.
-    Eu vă spun, oameni sau școli în care pui șase toalete, nu cred, nu costă sute de mii de euro.

 


-    Ei, nu. La Botoșani am avut și toalete de 200.000 de lei, deci...de 50.000 de euro, cam așa.
-    În fine, oricum, se pot face. Și ca să trimiți un copil la școală la clasa I, clasa pregătitoare sau chiar până în clasa a IV-a, să-l trimiți la școală și pe perioada friguroasă, să iasă afară să se ducă la toaletă, să vină înapoi în clasă, trăind în secolul XXI, parcă totuși nu se leagă lucrurile. Duce a bătaie de joc.

 

 

”Suntem un partid tânăr, suntem un partid care vrem să ne luptăm cu morile de vânt”

 

 

-    Ați spus dvs. la o acțiune pe Pietonalul Unirii din precampania electorală că drumurile sunt atât de proaste la Botoșani încât dacă vorbești îți muști limba. V-ați mușcat limba acum?
-    Am fost pe un sector de drum chiar săptămâna trecută, am fost în zona Joldeștiului, e un drum exact identic în genul acesta și e o zonă la Românești – Ștefănești, în partea cealaltă. Deci e tradițional acel drum, în acest fel.

 

 

-    Și ați evitat să vorbiți, nu? Asta ca să nu pățiți un accident...
-    Am vorbit, să spunem, mai puțin. Dar, așa este. Anumite sectoare de drum, că sunt și drumuri bune, dar anumite sectoare de drum sunt jalnice.

 

 


-    Oamenii știu despre liberalism, despre social democrație dar poate ar trebui să le explicăm puțin, ce înseamnă doctrina asta, umanistă. În ce costă?
-    În general se adresează clasei de mijloc. În ce constă? A fi cât mai aproape de om. Iei latura umanistă, a scoate din om tot ce este mai bun. La o conferință de presă dl avocat Ionașcu (președintele PPU-sl – n.r.) spunea că a avut o întâlnire cu cineva și spunea că vrea să ajute niște oameni și nu reușea să-i ajute, să o scoată la capăt. Și dl avocat Ionașcu a spus în felul următor: „dacă tu vrei să ajuți și nu poți și eu nu te ajut, o să ne bată Dumnezeu pe amândoi, că nu facem ceva ce putem în binele omului”.  

 

constantin rotaru ppusl


-    Am discutat cu mai mulți oameni despre acest PPU-sl, reproșul principal ar fi: „dle, ăsta e partidul lui Voiculescu”. Pare ca un pietroi de gât.
-    Președintele nostru este dl avocat Ionașcu. Noi suntem, știți destul de bine, la Botoșani, când ne-am întâlnit și prima oară, în momentul de față cred că avem 4 luni. Suntem un partid tânăr, suntem un partid care vrem să ne luptăm cu morile de vânt. Toată lumea, nu că ne blamează, cel puțin nici nu ne prea bagă în seamă, pentru noi este un avantaj oarecum, pentru că ne putem face treaba. Să ajungem la sufletul oamenilor, să facem ceea ce ne-am propus prin toate campaniile pe care le-am făcut pentru oameni și tot ceea ce înseamnă a ieși și a fi alături de oameni, așa cum dl avocat a putut să fie alături, de a oferi acele consultații gratuite și pe perioada pandemiei și pe perioada celor care au luat fel și fel de amenzi, care au fost abuzați în fel și fel de chip. De asta și sloganul nostru este: „stop abuzurilor”. Noi încercăm a ne face vizibili și a ne face ceea ce ne-am propus cât mai bine.

 

 


”Surprinzător, tot vin oameni care sunt interesați de ceea ce facem și de ceea ce ne propunem”

 

 

-    Care este obiectivul realist pentru aceste alegeri și vă întreb acest lucru ținând cont de faptul că în 2019 la alegerile prezindențiale, candidata cu nume aproape imposibil pentru botoșăneni, Bruynseels, a obținut 4.706 voturi, undeva la 3%. La Botoșani, mă refer.
-    Am fost unul dintre cei care a votat-o, fără să știu prea multe despre dânsa. Fără să știu sau a avea vreo revelație că o să ajung vreodată aici. Poate oamenii cărora le pasă într-adevăr de viitor, poate vor altceva. Poate sunt conștienți, s-au trezit că trăim un deja-vu, care poate se repetă de la mandat la mandat și poate chiar vor o schimbare pentru ei, pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor lor și, de ce nu Partidul Puterii Umaniste, care este un partid care chiar vrem să fim alături de oameni.

 

 

-    Celelalte partide mai mici, să le spun așa, s-au plâns de faptul că foarte greu găsesc oameni dispuși să candideze la alegerile locale. În câte localități ați reușit să găsiți candidați?
-    Avem câteva localități în care am reușit să găsim candidați. Oamenii... Noi când am început să ne găsim ca un grup de prieteni pentru acest partid, cam ăsta a fost principiul pentru care am mers și în județ. Prima dată am mers la oameni pe care-i cunoaștem și ne-am adresat, nu am luat la grămadă sau... Ne-am adresat oamenilor cu care împărțim aceleași sentimente și surprinzător am găsit oameni care neștiind prea multe despre Partidul Umanist, dar cunoscându-ne între noi și spunându-ne planurile noastre, au fost de acord să vină alături de noi. Și surprinzător, tot vin oameni care sunt interesați de ceea ce facem și de ceea ce ne propunem.

 

 

-    Intrați în Consiliul Județean?
-    Da. Cu siguranță.

 

 

-    Și în Consiliul Local Botoșani?
-    Să vedem. Oricum susținerea pe care ne-o spun oamenii ne dă încrederea că sigur vom fi acolo și vom avea un cuvânt de spus.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL LIBERAL) – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200022

 

 

 

loading...
Constantin Rotaru, candidat PPU-SL la CJ Botoșani: Ne-am săturat de minciuni, ne-am săturat de promisiuni, iubiți botoșăneni, haideți să facemVIDEO
Candidatul umaniștilor la șefia CJ: Avem drumuri parcă sunt bombardate, nu poți vorbi în timp ce mergi că îți muști limba

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
2.2 o C
Saveni
1.5 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.