Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO

Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.

”Ne-am săturat de promisiuni, pentru că nu s-a făcut nimic, acesta este marele adevăr”

 


-    Dle Rotaru, câți ani aveți dvs.?
-    Dl Rotaru are 47 de ani.

 

 

-    Mulți înainte! Ce-l poate determina pe un om care până la 47 de ani a stat deoparte de acest domeniu, al politicii, să intre într-o competiție electorală și încă într-una foarte dură, pentru președinția Consiliului Județean?
-    Până la vârsta asta am stat și am fost doar chibiț, cum se spune în fotbal, pentru că i-am lăsat pe ceilalți, mari, să facă. Noi am votat, iar ei ne promiteau una, alta. Și am stat pe margine. În momentul acesta unii ar putea spune că sunt frustrări. Nu, nu sunt frustrări că m-am băgat. Sunt nemulțumiri, supărări de la atâtea promisiuni care, timp de 30 de ani, ni s-a promis: vă dăm, vă facem, fel și fel de fantezii, facem căi ferate cu 160 km/h. Glume, am văzut că au început cu o glumă ca să destindă atmosfera. Ne-am săturat de promisiuni, pentru că nu s-a făcut nimic, acesta este marele adevăr. Din nefericire pentru noi. În afară de promisiuni și câte un asfalt aruncat „la mișto” pe ici, pe colo, nu mare lucru. Și trăim aici, este datoria noastră până la urmă, pentru că trăim în orașul acesta. Când trecem pe lângă o casă frumoasă și ne place, o admirăm. De ce să nu ne tratăm orașul ca pe propria curte?

 

 

-    Alții sunt invidioși când văd o casă mare și frumoasă.
-    Da, dar putem să o copiem. Chiar nu e greu. Eu așa văd lucrurile din punctul meu de vedere. Am stat deoparte pentru că am zis să o facă alții, care se pricep. Dar se pare că, nu toți care au multe școli și au ajuns în Guvernul României, chiar se pricep.

 


”Prima dată faci fundația. Așa e și la județul Botoșani”

 


-    Am văzut că într-un clip electoral că dvs. afirmați: „doresc să schimbăm împreună județul Botoșani”. Cum, ce plan aveți pentru județul Botoșani?
-    Și ceilalți care au promis diverse schimbări au liste interminabile. Când te apuci să faci o casă, o iei de la fundație. Prima dată faci fundația. Așa e și la județul Botoșani. Prima dată ar trebui să începem de la infrastructură, adică să putem merge, să ne deplasăm. Nu zicem că: noi facem diferite lucruri ca să aducem bani. Trebuie făcute și acestea. Dar făcând infrastructura județului, antreprenorii care derulează și care aduc bani la buget, pot să-și deruleze în primul rând ei afacerile mai departe ca să ne poată ajuta și pe noi.

 

 

-    Vreau chiar să citesc puțin dintr-un mesaj trimis de dvs. botoșănenilor în care spuneți cam așa, este practic o listă de promisiuni: „sunt sătul de promisiunile ultimilor 30 de ani, sunt sătul să se schimbe între ei, sunt cei care mereu promit că vor face ceva și care nu au făcut nimic în tot acest timp, iar eu nu pot să vă promit nimic, decât faptul că voi munci pentru dvs.”. E greu totuși să votezi o persoană care nu promite canalizări, drumuri cu asfalt...
-    Asta promit toți ceilalți. A veni cu promisiuni și a nu face nimic, tot s-a făcut până acum. Tocmai v-am spus, vin ca să muncim, să ne facem drumurile pe care le circulăm, să facem tot ce este de făcut de ajutat mici antreprenori, mici agricultori, tot ceea ce se desfășoară pe lângă noi. Făcând județul în perioada aceasta, am intrat în contact cu fel și fel de oameni pe care nu-i cunosc sau oameni cu care mi s-a făcut cunoștință cu ei. Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au.

 

 

CONSTANTIN ROTARU

 

 

”Să venim cu programe fanteziste, la ce bun”

 

 

-    Chiar citesc acum din mesajul dvs.: „nu vreau să promit că voi repara integral infrastructura rutieră care este jalnică, nu vă promit că voi aduce apă și canalizare în fiecare colț al județului, nu pot promite doar pentru a vă face să mă votați și știți de ce? Pentru că eu nu vreau să vă mint”. Înseamnă că dvs. sunteți conștient că nu se pot face lucrurile acestea.
-    Ba se pot face, dar nu la scara la care au promis ei. Le facem pe toate odată în tot județul? Nu s-au făcut în 30 de ani: nici lumină, apă, canalizări, gaze. Le luăm pe bucăți. Facem ceea ce este chiar posibil să se facă. Până acum nu a fost făcut nici măcar ce a fost palpabil. Ceea ce se putea face. Da, să venim cu programe fanteziste, la ce bun? Și să nu faci și după aia să-ți bată omul iar obrazul. De exemplu, revenind la infrastructură, nu-s adeptul lucrului prost făcut și aici ca exemplu „s-a asfaltat” Botoșani – Trușești – Ștefănești. Aruncat nisip și puțină smoală deasupra. Păi, dacă ești angajat în fața cetățeanului ai bunul simț în primul rând să faci lucruri de calitate, ca omul să te respecte, să te admire pentru asta. Atât timp cât el: „pune, băi o găleată de nisip, aruncă puțină smoală acolo, aia e, dă-i mai departe”...  Asta e lipsă de respect față de om, în primul rând. Nu că se toarnă asfaltul ăla de câțiva centimetri, care se ia pe roți după prima ploaie sau așa, și după aia, vezi dragă Doamne, v-am asfaltat. Facem puțin și facem de calitate. Oricum suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri proaste. Oricum mergem într-o direcție greșită și este târziu. Măcar să încercăm să oprim și să punem lucrurile în funcțiune. Astea care sunt cât de cât funcționabile în momentul de față.

 

 

-    Ați descoperit în această campanie electorală lucruri pe care nu le știați despre Botoșani? Nu știu, ați avut o revelație?
-    Nu, nici o revelație, știam încotro mergem, știam, tocmai de aici aceste nemulțumiri pentru că știam cum se trăiește la țară. Circulăm, știm cum se trăiește în tot județul. Am văzut școli jalnice, toalete la școală... Primării cu toaletă în fundul curții, adevărul că sunt mai puține decât școli cu toaletă în curte.

 

 

-    Sunt o mulțime de primării care și-au făcut sedii faraonice aproape, am spune...
-    Ați văzut?

 

 

-    Pentru 15 – 20 de angajați.
-    Eu vă spun, oameni sau școli în care pui șase toalete, nu cred, nu costă sute de mii de euro.

 


-    Ei, nu. La Botoșani am avut și toalete de 200.000 de lei, deci...de 50.000 de euro, cam așa.
-    În fine, oricum, se pot face. Și ca să trimiți un copil la școală la clasa I, clasa pregătitoare sau chiar până în clasa a IV-a, să-l trimiți la școală și pe perioada friguroasă, să iasă afară să se ducă la toaletă, să vină înapoi în clasă, trăind în secolul XXI, parcă totuși nu se leagă lucrurile. Duce a bătaie de joc.

 

 

”Suntem un partid tânăr, suntem un partid care vrem să ne luptăm cu morile de vânt”

 

 

-    Ați spus dvs. la o acțiune pe Pietonalul Unirii din precampania electorală că drumurile sunt atât de proaste la Botoșani încât dacă vorbești îți muști limba. V-ați mușcat limba acum?
-    Am fost pe un sector de drum chiar săptămâna trecută, am fost în zona Joldeștiului, e un drum exact identic în genul acesta și e o zonă la Românești – Ștefănești, în partea cealaltă. Deci e tradițional acel drum, în acest fel.

 

 

-    Și ați evitat să vorbiți, nu? Asta ca să nu pățiți un accident...
-    Am vorbit, să spunem, mai puțin. Dar, așa este. Anumite sectoare de drum, că sunt și drumuri bune, dar anumite sectoare de drum sunt jalnice.

 

 


-    Oamenii știu despre liberalism, despre social democrație dar poate ar trebui să le explicăm puțin, ce înseamnă doctrina asta, umanistă. În ce costă?
-    În general se adresează clasei de mijloc. În ce constă? A fi cât mai aproape de om. Iei latura umanistă, a scoate din om tot ce este mai bun. La o conferință de presă dl avocat Ionașcu (președintele PPU-sl – n.r.) spunea că a avut o întâlnire cu cineva și spunea că vrea să ajute niște oameni și nu reușea să-i ajute, să o scoată la capăt. Și dl avocat Ionașcu a spus în felul următor: „dacă tu vrei să ajuți și nu poți și eu nu te ajut, o să ne bată Dumnezeu pe amândoi, că nu facem ceva ce putem în binele omului”.  

 

constantin rotaru ppusl


-    Am discutat cu mai mulți oameni despre acest PPU-sl, reproșul principal ar fi: „dle, ăsta e partidul lui Voiculescu”. Pare ca un pietroi de gât.
-    Președintele nostru este dl avocat Ionașcu. Noi suntem, știți destul de bine, la Botoșani, când ne-am întâlnit și prima oară, în momentul de față cred că avem 4 luni. Suntem un partid tânăr, suntem un partid care vrem să ne luptăm cu morile de vânt. Toată lumea, nu că ne blamează, cel puțin nici nu ne prea bagă în seamă, pentru noi este un avantaj oarecum, pentru că ne putem face treaba. Să ajungem la sufletul oamenilor, să facem ceea ce ne-am propus prin toate campaniile pe care le-am făcut pentru oameni și tot ceea ce înseamnă a ieși și a fi alături de oameni, așa cum dl avocat a putut să fie alături, de a oferi acele consultații gratuite și pe perioada pandemiei și pe perioada celor care au luat fel și fel de amenzi, care au fost abuzați în fel și fel de chip. De asta și sloganul nostru este: „stop abuzurilor”. Noi încercăm a ne face vizibili și a ne face ceea ce ne-am propus cât mai bine.

 

 


”Surprinzător, tot vin oameni care sunt interesați de ceea ce facem și de ceea ce ne propunem”

 

 

-    Care este obiectivul realist pentru aceste alegeri și vă întreb acest lucru ținând cont de faptul că în 2019 la alegerile prezindențiale, candidata cu nume aproape imposibil pentru botoșăneni, Bruynseels, a obținut 4.706 voturi, undeva la 3%. La Botoșani, mă refer.
-    Am fost unul dintre cei care a votat-o, fără să știu prea multe despre dânsa. Fără să știu sau a avea vreo revelație că o să ajung vreodată aici. Poate oamenii cărora le pasă într-adevăr de viitor, poate vor altceva. Poate sunt conștienți, s-au trezit că trăim un deja-vu, care poate se repetă de la mandat la mandat și poate chiar vor o schimbare pentru ei, pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor lor și, de ce nu Partidul Puterii Umaniste, care este un partid care chiar vrem să fim alături de oameni.

 

 

-    Celelalte partide mai mici, să le spun așa, s-au plâns de faptul că foarte greu găsesc oameni dispuși să candideze la alegerile locale. În câte localități ați reușit să găsiți candidați?
-    Avem câteva localități în care am reușit să găsim candidați. Oamenii... Noi când am început să ne găsim ca un grup de prieteni pentru acest partid, cam ăsta a fost principiul pentru care am mers și în județ. Prima dată am mers la oameni pe care-i cunoaștem și ne-am adresat, nu am luat la grămadă sau... Ne-am adresat oamenilor cu care împărțim aceleași sentimente și surprinzător am găsit oameni care neștiind prea multe despre Partidul Umanist, dar cunoscându-ne între noi și spunându-ne planurile noastre, au fost de acord să vină alături de noi. Și surprinzător, tot vin oameni care sunt interesați de ceea ce facem și de ceea ce ne propunem.

 

 

-    Intrați în Consiliul Județean?
-    Da. Cu siguranță.

 

 

-    Și în Consiliul Local Botoșani?
-    Să vedem. Oricum susținerea pe care ne-o spun oamenii ne dă încrederea că sigur vom fi acolo și vom avea un cuvânt de spus.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL LIBERAL) – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200022

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Constantin Rotaru, candidat PPU-SL la CJ Botoșani: Ne-am săturat de minciuni, ne-am săturat de promisiuni, iubiți botoșăneni, haideți să facemVIDEO
Candidatul umaniștilor la șefia CJ: Avem drumuri parcă sunt bombardate, nu poți vorbi în timp ce mergi că îți muști limba

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.