Interviuri
Primul INTERVIU Dănuţ Prisecariu după deschiderea Uvertura : Suntem peste aşteptări
La exact o săptămână de la data în care Uvertura Mall şi-a deschis porţile pentru oficialităţi propietarul a purtat o discuţie cu jurnaliştii din Botoşani în care şi-a exprimat primele impresii de la inaugurare. Dănuţ Prisecariu a dezvăluit câteva din planurile de ocupare a spaţiilor încă libere şi a evitat să vorbească despre amortizare, susţinând că acest tip de calcule le va face după trei luni de activitate. În schimb a declarat ferm că, „suntem peste aşteptări, inclusiv în momentul de faţă”, exemplificând cu cifre: dacă în alte centre comerciale din Botoşani intră zilnic în jur de 3.000 – 4.000 de oameni, pragul Uvertura Mall a fost călcat în fiecare zi de cel puţin trei ori mai multă lume.
 interviu Danut Prisecariu proprietar Uvertura Mall Botosani

"Am fost nevoiţi o anumită perioadă de timp să închidem intrarea în centrul comercial"

-    Ce impresie v-a creat ce a fost aici sâmbătă seară, cu năvala de la Alex Velea?... Noi glumeam şi spuneam că, în curând, o să fie un anunţ: mall-ul se închide pentru reparaţii.
-    Nu cred că se pune problema de reparaţii. Noi am reuşit să facem faţă, lumea a fost destul de bine organizată şi nu s-a spart nici un geam, nu s-a aruncat nimeni, deci fără probleme majore. E adevărat, am fost nevoiţi o anumită perioadă de timp să închidem intrarea în centrul comercial.
-    E adevărat că a fost o strategie cu Alex Velea, să tragă poporul în Uvertura Mall?

-    Nici pe departe, nici pe departe. Pentru că nu se puteau da autografe afară şi pentru că exista această dorinţă din partea botoşănenilor de a primi autografe, atunci am zis hai să mergem într-un loc cât de cât civilizat, în care să se poată sta la un rând, să se intre pe o parte şi să se iasă pe partea cealaltă şi se pot da autografe într-un mod normal. A fost o îmbulzeală, că s-a stat la rând într-un stil mai mult sau mai puţin european e cu totul altă problemă.

-    Dvs. v-a bucurat sau v-a mâhnit ceea ce s-a întâmplat? Sau şi una, şi alta?
-    Să zicem că am zâmbit.

-    Aţi luat autograf de la Alex Velea?
-    Nu.

"Munca mea se vede"

 
-    V-aţi confruntat cu o problemă, în zilele astea de la deschidere, la care nu vă aşteptaţi?

-    A fost ceva, dar nu pot să declar.

-    Off the record.
-    Nici off the record.

interviu Danut Prisecariu proprietar Uvertura Mall Botosani 2  -    Din partea unei autorităţi sau...

-    Nu pot să declar.

-    V-au dezamăgit autorităţile cu unele declaraţii prin care şi-au asumat meritele, de parcă era mall-ul lor?
-    Nu pot eu să cenzurez ce declară un politician sau un altul, e declaraţia lui, şi-o va asuma, cu rezultate mai apropiate sau poate de viitor. Nu e treaba mea să cenzurez ce declară fiecare.

-    E ceva de genul că s-a lăudat altcineva cu munca dvs.
-    Munca mea se vede, rezultatele de acum încep să apară.

"Orice cetăţean al unei urbe, atât timp cât trăieşte în urbea aceea şi plăteşte o taxă, are dreptul să întrebe"


-    N-aţi avut oarece temeri înainte de susţinerea discursului, care a fost unul deosebit de critic la adresa clasei politice din Botoşani. Noi chiar am scris că nici un om de afaceri nu a mai avut curajul în prezenţa atâtor oameni, oameni importanţi din Botoşani, să le adreseze asemenea cuvinte.
-    Deci nu trebuie să fii om de afaceri, orice cetăţean al unei urbe, atât timp cât trăieşte în urbea aceea şi plăteşte o taxă, indiferent ce taxă, că e pe teren pe casă, pe apartament, pe maşină, are dreptul să întrebe unde se duc banii lui fiindcă de asta îi plăteşte. Atât timp cât banii lui nu se văd în nimic care să îi ajute pe ei, are dreptul să întrebe: dom’le, totuşi de ce? În clipa în care plăteşti, în cazul nostru, multe milioane de euro, direct sau indirect la buget, şi vii pe acelaşi drum care era din 2006 - cred chiar că era un pic mai bun ca acum - înseamnă că pot să întreb: dom’le, ce se întâmplă?

-    Şi nu v-aţi gândit la represalii? E o chestie practică.
-    Nu, cred în responsabilitatea unor oameni şi într-un mod raţional de gândire. Represaliile sunt nişte chestii, aşa, mai de oameni mai nepregătiţi, care pot să facă represalii, oameni care au puţină şcoală nu ar trebui să se gândească la aşa ceva.

"Multe alte firme care stăteau într-o anumită expectativă (...) doresc să vină aici"


-    Spuneaţi că veţi face primele calcule privind amortizarea după cel puţin trei luni de activitate. Deja Primăria şi-a făcut calculele, cât va încasa direct, indirect.
-    E relativ simplu pentru ei deoarece au o valoare, o înmulţesc cu valoarea impozitului şi află exact ce sumă intră, la ei e cât se poate de simplu. Îţi merge, nu-ţi merge, ei oricum îşi încasează banii.

-    Aveţi temeri că n-o să meargă?
-    Nu, în momentul de faţă nu mai am.

-    Înseamnă că aveţi totuşi ceva elemente încurajatoare.
-    Să zicem că, după deschidere, multe alte firme care stăteau într-o anumită expectativă au pus mâna pe telefon, au sunat şi doresc să vină aici.

-    Ce faceţi la demisol?
-    Ăăăă...

-    Club sau Altex?
-    Va fi un magazin de electrocasnice şi sunt şanse foarte mari să fie şi un club.

interviu Danut Prisecariu proprietar Uvertura Mall Botosani 3

"Am apreciat că e mai bună oferta Carrefour decât altă variantă"


-    Pe partea de supermarket aţi negociat şi cu altcineva în afară de Carrefour şi care nu este prezent în Botoşani?
-    Da.

-    De ce nu s-a concretizat?
-    Pentru că am apreciat că e mai bună oferta Carrefour decât altă variantă.
-    Ce s-a întâmplat, ai anunţaseră că deschid magazinul cu o zi înaintea mall-ului. A fost doar o eroare şi atât sau aţi negociat până în ultima clipă?

-    Magazinul s-a deschis cu o zi înainte, dar bănuiesc că cei de la marketing, de la ei, nu au fost atenţi întrucât cu o zi înainte era deschiderea pentru oficialităţi şi bănuiesc că nu au fost atenţi. Data deschiderii se ştia de mult. De altfel, dacă vă uitaţi în toate declaraţiile noastre de la începutul anului, am spus: luna martie, în ultima parte a lui martie. Am fost constanţi.
VEZI ŞI:
Patronul de la mall izbeşte oficialii: VIDEO Botoşani are taxă de turism cât Mamaia
CITEŞTE UN INTERVIU REALIZAT ÎN 2006 CU DĂNUŢ PRISECARIU:
N-am venit în Botoşani cs să-mi schimb maşina
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
Păcat că nimeni nu are in vedere cine e acest prisacariu danut.cat privește mall-ul sau,cred ca n-are viitor.
30 aprilie 2013, 18:02
Adi mama draga, stergatoare de dosuri e mamica ta draga.
13 aprilie 2013, 22:16
Am fost aseara !Toti tiganii din centru s-au adunat acolo !Puradeii se "dadeau" huta cu liftul de sticla de sus-jos si invers iar pirandele cu fuste largi se plimbau cu scarile rulante .In loc sa fim degajati prin mall, ne uitam cu ingrijorare in jurul nostru si eram atenti la portofele !!!FIASCO TOTAL !Ca sa nu mai zic de Karaoke care spargea timpanele clientilor de la parter pana la ultimul etaj !!!Am fost nevoiti sa ascultam ( cat timp faceam cumparaturi ) toate falsitatile si behaiturile celor ce incercau sa cante live !Nu credem ca mai calcam pe acolo !
6 aprilie 2013, 15:21
Singura luna in care vor fi ceva vanzari, va fi august, cand marii stranieri, stergatori de dosuri se vor da in figuri prin orasul asta.
6 aprilie 2013, 09:25
Bravo, sa vina zara, sa vina il passo, sa vina guara, toate firmele mari, vor avea vanzare, botosanenii si nu numai, chiar si "vecinii" au nevoie de asa ceva
5 aprilie 2013, 22:15
TIGANIE CURATA ,KICIURI ,NIMIC SPECTACULOS ,BOARFE CA DE MANA A DOUA .
5 aprilie 2013, 20:39
a ales carrefour pentru ca nu a venit altcineva si doar nu era sa ramana cu spatiul neinchiriat
5 aprilie 2013, 09:39
Da' mai dati-va naibii cu Kfc si Mec! Va rugati toata ziua ca niste sclavi
4 aprilie 2013, 21:03
una din firmele care stateau in expectativa tine de food court?ca e cam putine pe acolo...si nu ar strica un kfc sau mc.donald s
4 aprilie 2013, 17:56
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Consider că am ajuns la maturitatea politică în care să pot ajunge la CJ să fac mult mai mult pentru județ decât au făcut toți ceilalți în cei 30 de ani care au trecut de la revoluție”,Costel Șoptică, președinte ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7524 lei
USD
Dolarul SUA
4.3164 lei
CHF
Francul elveţian
4.3241 lei
GBP
Lira sterlină
5.4550 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9864 lei
XAU
Gramul de aur
207.4267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4292 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9196 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2618 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1840 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6362 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.