Interviuri
INTERVIU Victor Mihalachi : „Numai Dumnezeu este în spatele meu”

Plecat dintr-o familie cu 15 copii omul de afaceri Victor Mihalachi a ajuns să aibă o familie mult, mult mai mare, probabil peste ceea ce şi-a imaginat vreodată. Familia sa are acum peste 800 de oameni, de la masteranzi şi pînă la muncitori necalificaţi. 2009, 2010 au fost ani de criză. Nu însă şi pentru SC Victor Construct SRL. Victor Mihalachi recunoaşte însă că odată şi odată trebuia făcută ordine în bugetărime. Crede că sunt mult prea mulţi plimbători de hîrtii şi cel puţin la fel de mulţi de asistaţi sociali, buni de muncă, dar care s-au obişnuit să trăiască din tot felul de indemnizaţii şi ajutoare sociale plătite de stat prin contribuţia atît de importantă a marilor antreprenori, aşa cum este şi conducătorul grupului „Victor Construct”.
Mihalachi 2
- Aveţi 10, 15 ani de afaceri de la revoluţie şi vreau să vă întreb de ce aţi ales această cale şi nu să fiţi angajat la un patron sau eventual chiar să fiţi bugetar la vreo instituţie.
- Nu m-am gîndit nici atunci să fiu bugetar şi nici acum nu mă gîndesc să fiu angajat. Aşa a fost conjunctura că am început cu un magazin, cu o crîşmă, de fapt cum începe toată lumea, pentru că noi pe atunci nu avem acces la şcoală sau la educaţie pentru a face business şi am început cu ce am putut. Aveam magazine pe la ţară, nişte baruri, mai dădeam pe datorie, mai aduceam de pe la Bucureşti încălţăminte. Dar nu m-am gîndit niciodată să fac altceva, iar dacă nu făceam afaceri aici, sigur eram plecat în străinătate. Cîştigam alţi bani, deja cunoşteam, aveam cîţiva ani în afară, eu am plecat pe timpul lui Ceauşescu în 1988 şi aş fi ales să plec, fiind muncitor şi am plecat din ’88, mi-ar fi fost greu să mă angajez la un patron.

- Cum aţi făcut pasul de la comerţ la construcţii şi ce anume v-a determinat să faceţi acest pas?
A fost aşa într-o clipă, comerţul nu prea mergea, nu prea îl înţelegeam şi am zis că dacă am lucrat atîţia ani pe şantier, am zis că ar fi bine să înţeleg şantierul mai bine, lucrînd cu oamenii şi înţelegînd oamenii. Pot spune însă că nu a fost nimic premeditat, eu nu aveam certitudinea că o să reuşesc, dar am încercat şi mi-a ieşit.

- Dar nu v-aţi gîndit că veţi ajunge la acest nivel…
- Nu. Aveam o gîndire simplă cînd am pornit, aveam şi avantajul că fusesem deja plecat afară, văzusem lumea şi cum merg lucrurile, dar nu eram implicat în afaceri, nu ştiam nimic, nu aveam pe atunci nici o noţiune. Am lăsat comerţul şi am zis să schimb. Dar repet nu a fost o trecere de premeditare, era o chestie de încercare.
„În ţara mea, eu fiind român mă duc şi lucrez unde vreau”
- Şi cum aţi reuşit? Vă întreb asta pentru că firma s-a regăsit mereu în topurile făcute de Camera de Comerţ, de asociaţii, care este cheia succesului?
- Cheia succesului nu o ştie nimeni, decît eu. Eu am spus-o şi o repet, eu nu am secrete. Secretul este să îţi faci treaba foarte bine, să găseşti soluţii aproape imposibile. Pe atunci cînd am pornit am angajat şapte băieţi şi mi-am spus că dacă nu reuşesc plec, îmi iau soţia, aveam băiatul cel mare şi plecam afară unde ştiam că sunt alţi bani şi alte oportunităţi. Ce este drept, nu plecam cu tot sufletul, cu toată inima, pentru că atunci cînd te rupi de ceva, eşti aproape gol pe interior. Eu ştiu foarte bine. Şi am spus „nu”. Şi din momentul acela mi-am propus să fac tot posibil să reuşesc în ţara mea, pentru că întotdeauna mi-a plăcut modelul german, întotdeauna mi-au plăcut oamenii care au făcut ordine în ţara lor, care au funcţionat foarte bine, care au găsit soluţii, care au fost creativi în primul rînd, pentru că dacă nu îmbini creativitatea cu munca, nu te zbuciumi, nu îţi iese nimic. Chiar şi acum după 20 de ani îmi mai este greu şi nu îmi este clar de exemplu Codul Fiscal, ce poţi să înţelegi, trebuie să provii din domeniul ştiinţifico-fantastic ca să înţelegi nişte lucruri. Dar dacă am fost bătăios, le-am învăţat şi am avut şi oameni de nădejde.
- Care a fost cel mai greu moment din toţi aceşti ani de activitate?
- În fiecare zi mi-e foarte greu, dar nu am cui să spun avînd în vedere că în toţi aceşti ani s-a spus că am pe cineva în spate…
- Cum este să lucrezi în afara judeţului, să cîştigi licitaţii la Bacău, la Alba? Nu aveţi parte de presiuni din partea unor grupuri de influenţă de acolo, din partea instituţiilor, se fac tot felul de controale din partea unor agenţi economici influenţi…
- Cînd am intrat în Piatra Neamţ, am primit amenzi de un miliard. Cînd am intrat în Bacău, am primit amendă de 500 de milioane. Le-am plătit, mi-a venit greu, dar unii oameni nu au înţeles că, în ţara mea, eu fiind român mă duc şi lucrez unde vreau. Nu unde vor alţii. Şi am lucrat, mă duc, mă bat, lucrez. Eu nu am interdicţie în ţara mea nicăieri şi nu am depins nici de politic, pentru că eu am respectat şi respect şi politicienii, nu am personal nimic cu nimeni şi foarte mulţi oameni de acolo au înţeles pentru că aşa este normal.
„Am promovat oameni care mi-au făcut blocuri cu 10 etaje, care au zece clase”

- Şi nu aveţi pe nimeni?
- Este cineva în spate, numai Dumnezeu este în spatele meu. Atît. Restul, nimeni, doar efort, muncă, suferinţă, creaţie. Este o chestiune, eu dacă am lucrat atîţia ani muncitor, eu am înţeles mentalitatea oamenilor simpli. Cu ei faci, cu ei rezolvi treburile şi lucrurile sunt simple, eu am învăţat extraordinar de multe lucruri de la ei, am promovat oameni care mi-au făcut blocuri cu 10 etaje, care au zece clase. Aici am avut o chestiune, cînd m-am luptat stînd în şantier şapte, opt ani de dimineaţă de la 4, 5. Eu nu lucrez cu ziua sau cu ora, eu lucrez non stop. Nu ar fi un secret anume ca să munceşti şi să îţi faci treaba bine, trebuie să munceşti foarte mult şi să vorbeşti extraordinar de mult cu oamenii.
- Aţi spus că nu aveţi pe nimeni în spate, dar ştiţi cum este, cînd o firmă ajunge la un anumit nivel, la o anumită cifră de afaceri, de milioane de euro, oamenilor le este greu să creadă că aceste lucruri se fac fără şpagă, fără mită pe româneşte spus, fără influenţă ş.a.m.d. Cum contracaraţi afirmaţiile de genul acesta?
- Este normal ca oamenii simpli, de pe stradă, oamenii pe care îi am şi eu să creadă aşa. Pentru că şi ei la rîndul lor pe unde au mers sau de ce s-au lovit… uite un exemplu, mergi de exemplu la un doctor, îi dai cinci milioane, îi dai, nu? Şi atunci, cum să spun, eu am nişte relaţii foarte bune cu nişte oameni cu care trebuie să ai relaţii şi din lumea politică şi din business şi fenomenul există, dar se ştie foarte bine, acest subiect nu vreau să îl ating. Oamenii simpli înţeleg, pentru că aşa a fost creat sistemul, aşa funcţionează sistemul.

„La betoane căram de la Suceava şi mă păcăleau şi la preţ, îmi fura şi din ciment”
- Am văzut că aveţi practic tot fluxul tehnologic, de la atelier de PVC şi confecţii metalice pînă la staţii de betoane, laboratoare de încercare a betonului. De ce aţi făcut aceste lucruri, pentru că economic este mai ieftin sau pentru a nu sta la mîna altor firme?
- Şi economic este foarte avantajos. Cînd am făcut eu primele staţii moderne de betoane, nu era nimic în oraş. Toată lumea aducea beton de la Suceava. Am investit foarte mult în trei staţii de betoane, în două laboratoare de gradul trei şi un laborator de gradul 1 care fac încercări şi reţete pentru betoane şi pentru alte analize, drumuri şi fier, ciment. În primul rînd, şi asta este într-adevăr extraordinar, pentru că nu stai după cineva să îţi dea cum vrea el şi la ce preţ vrea el. Mihalachi 4Şi în Botoşani ating segmentul acesta, nu a fost dezvoltat, după ce a picat trustul de construcţii, montaj care ştim foarte bine că s-a împărţit în trei şi în patru firme care au căzut, Magic, Ascon, Rotconi şi încă alţii, erau vreo patru, nu s-a mai investit absolut nimic. Şi am fost nevoit, obligat de multe ori. De exemplu, cînd am început să lucrez cu Luk Oil şi am luat o firmă din Botoşani sub antrepriză directă. Vreau să spun că aveam 25.000 de dolari în electrice şi ea mi-a cerut 50.000 de dolari. Şi eram obligat, forţat să rămînă profit, pentru că am făcut tot posibilul ca să fie firma profitabilă. Ating şi acest segment, ca să ajungi şi aici firma trebuie să fie foarte puternică, solvabilitate, lichiditate, licitaţii, scrisori de garanţie, cifră de afaceri care foarte mulţi nu şi-au dat seama şi le-au scăpat. Şi atunci a fost nevoie să fac coaliţie cu cinci, şase firme. Şi am fost nevoit să îmi dezvolt eu toată structura asta pe orizontală şi aşa am dezvoltat staţiile de beton, laboratoare, confecţii metalice, PVC-ul şi aluminiul, mica mecanizare, am dezvoltat toate maşinile de fasonat, depozitele mele, service pentru maşini mari şi maşini mici. Pentru că m-am dus prima dată într-un service şi m-au ţinut cu un parbriz trei luni. Nu am acceptat să fac treaba asta, că aveam nevoie, aveam o singură maşină şi trebuia să fac ceva şi a fost foarte greu. Şi am fost nevoit să fac eu, pentru că nu era nimic în oraş. Asta a fost. La betoane căram de la Suceava şi mă păcăleau şi la preţ, îmi fura şi din ciment şi nu am acceptat. Şi de aceea a fost nevoie să dezvolt atît de multe capacităţi de dezvoltare şi voi continua să dezvolt, la anul voi investi cîteva milioane de euro tot în acest segment.

„Nu există absolut nici un secret în afară de muncă”
- Cît de mult v-a afectat criza economică din ultimii doi ani de zile?
- Criza economică nu m-a afectat deloc.
- Dar cum aşa, că toată lumea se plînge de criză economică, de la George Copos şi Becali pînă la cei care vînd la chioşcuri în Botoşani?
- Sunt un om simplu între oameni şi am muncit extraordinar de mult să cresc această firmă. Nu există absolut nici un secret în afară de muncă. Am văzut că s-au produs schimbări, pentru că am şi pe partea asta multe apartamente şi nu ştiam că nu se vor mai vinde, dar cum să spun, am creat o chestiune în care m-am dus la licitaţie, dar cu un profit mai mic. Eu am cîştigat foarte multe licitaţii, dar cu un profit mai mic. Am fost extraordinar de flexibil, foarte luptător şi atunci am mers în profit. De exemplu, am spus că dacă cineva construia cu 2 lei, eu am construit cu 1,7 sau 1,8 şi mi-a rămas mai mult profit pentru că am redus cheltuielile şi pierderile. De cînd funcţionez eu nu am avut pierderi deloc, nu am avut cheltuieli inutile şi atunci cînd lucrezi strîns şi ai control şi organizare, oamenii sunt mulţumiţi.
- Şi nu aţi fost lovit nici în ceea ce priveşte proiectele imobiliare, aţi avut blocuri pe care le-aţi terminat chiar în perioada crizei?
- Eu am ale mele, am vîndut din ele, dar am şi beneficiari care nu au vîndut, iar de acolo mai am de încasat foarte mulţi bani. Am un proiect foarte mare la Piatra Neamţ de 18 milioane de euro. Nu a vîndut şi mai trebuie să îmi mai dea 1,2 milioane de euro.
- Este cunoscută implicarea dvs. şi în biserici şi aşezăminte monahale…
- Apropos de asta. În toţi aceşti ani am construit firma ca să poată îndeplini condiţii pentru a se bate cu firmele mari din afară. Şi o să se bată pentru că străinii au venit la noi pentru că au găsit un mijloc de a scoate profit şi o nişă de unde se poate cîştiga mulţi bani. Ei, din 2011 nu o să mai meargă.

Mihalachi 3

„Criza a aşezat nişte lucruri extraordinar de corect”

- Dar de ce din 2011?
- Pentru că, criza a aşezat nişte lucruri extraordinar de corect care m-au avantajat foarte mult. Eu şi echipa mea - pentru că nu am construit singur, am muncit din prima zi pînă acum, iar cu venirea crizei am muncit la fel - am făcut lucrurile să funcţioneze. Am participat la foarte multe licitaţii unde am cîştigat şi eu. Firma îndeplineşte toate condiţiile necesare, am lîngă mine BCR-ul, care este o bancă foarte puternică şi atunci nu mi-a trebuit să iau alte firme la licitaţii şi mă duc singur şi mă bat cu aceştia mari din ţară care mă cunosc mai ales în zona Moldovei şi mă bat şi cu alte firme care mai sunt străine. Multe au dat faliment pentru că s-au dus la un profit enorm. Dar depinde de oamenii pe care ţi-i alegi, nu din aceştia cu master şi cu multe diplome, oamenii simpli care muncesc cu mîna, în şantier se munceşte cu mîna.
- Dar nu sunt oameni simpli şi cu diplomă?
- Nu. Cei cu diplome şi master complică lucrurile, le pun în alt context, vorbesc mult şi nu fac nimic. Ei, acel om simplu care înţelege mesajul meu şi care a crescut aici, odată cu mine are o productivitate bună şi de aici iese profitul. Mai e şi viteza, transportul. Eu am un transport extraordinar de bine de pus la punct. Nu are nici o firmă un transport atît de bine pus la punct şi nu am pierderi deloc, totul este la litrul de motorină şi este foarte bine organizat, este una din cheile succesului şi din profit, este organizarea impecabilă.
- Mănăstiri, aveţi o latură importantă care constă în implicarea în construcţii de lăcaşe sfinte, faceţi acest lucru din credinţă sau pentru că mai iese un ban şi de aici?
- Bani nu sunt. Dar ceva este. Aşa cred că a vrut Dumnezeu să fac, pentru că atunci cînd plec nici nu iau şi nici nu primesc, astea rămîn şi rămîn pentru oameni.
„Pe duşmanii mei tot prieteni în consider”
- Ce este mai valoros pentru dvs., această firmă, construcţiile pe care le lăsaţi în urmă, familia, relaţiile de prietenie pe care le-aţi legat cu tot felul de oameni de afaceri?
- Eu nu am prieteni şi nu am avut niciodată, prietenii îmi sunt familia mea, restul sunt cunoştinţe, respect oamenii, mă respectă, ţin la ei îi ajut foarte mult pe care pot şi cum pot, dar prieteni nu am.

- Dar duşmani?
- Nu ştiu, eu pe duşmanii mei tot prieteni în consider. Nu ştiu dacă a venit vreunul în faţă să mi se declare duşman, tot prieteni rămîn toţi.

- Dacă aţi fi o zi prim ministru, sau mă rog ministrul finanţelor, ce aţi schimba în legislaţia din România?

- Ministrul finanţelor nu mă pricep, cu toate că ştiu multe unde aş putea să intervin, de exemplu sunt foarte mulţi oameni politici care nu au avut un angajat. Eu am o firmă cu sute de oameni. Aş putea să mă implic unde mă pricep, dar la finanţe trebuie o echipă completă, un singur om nu poate. Trebuie o strategie clară, cineva care să vină cu patru sau cinci taxe şi să spună „astea cinci taxe la plăteşte firma X”. Atît, şi ştii că alea trebuie să le plăteşti nu sute, că este un infern, plăteşti foarte mulţi bani.

Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău

 

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
UN TARAN INCULT CARE A UITAT DE UNDE A PLECAT SI A AJUNS SA EXPLOATEZE OAMENII. POATE CANDVA, CINEVA VA SCOATE LA IVEALA A CIU BANI NEGRI SPALA VICTOR MIHALACHI. SICTIRI JAVRA ORDINARA !
17 ianuarie 2012, 13:07
pirlicarule
21 februarie 2011, 12:06
-Cei cu diplome te-au ridicat si apoi au plecat cand au vazut cat esti de dobitoc!
9 ianuarie 2011, 21:24
Mare lucru n-am inteles din tot interviul asta.Bine, in afara de faptul ca e reclama :)).Dar...trebuia macar sa-si angajeze un om ,,din ala cu diploma,, ca sa i-l scrie, pentru ca efectiv nu e coerent deloc in exprimare.Dar totusi de ce le zice alora care le da spaga ,,Dumnezeu,,? :))In fine, ar fi multe de comentat, si cat e de fals si cat e de grandoman, insa, inchei cu a-l felicita pentru reusita lui.Pentru ca in cele din urma, scopul scuza mijloacele, nu? :) Si decat sa stea sa comenteze de altii ca au si ca fac, a ales sa ia pozitia celor comentati.Bravo lui pentru asta, succes in continuare dar totusi sa nu uite ca nu trebuie sa calce peste cadavre.
27 decembrie 2010, 12:42
de ce te lauzi ca ai ingineri economisti, masteranzi?te lauzi ca ai firma europeana?Cine te-a rezolvat cu actele, cu problemele de excutie?Nu ,,astia cu studii superioare,,?Ti-e ciuda ca nu ai pregatire, ca astia sunt mai destepti?
26 decembrie 2010, 10:45
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
„Știm cu toții, firesc, că aceste numiri pe funcții publice așa cum vin, așa și pleacă. Ce aș putea să spun? În scurta perioadă în care am avut această funcție de subprefect al județului Botoșani, perioadă așa cum a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9452 lei
USD
Dolarul SUA
4.3585 lei
CHF
Francul elveţian
4.7614 lei
GBP
Lira sterlină
5.9366 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8144 lei
XAU
Gramul de aur
257.4507 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3859 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1542 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4893 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2039 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6645 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.1 o C
Dorohoi
-2.8 o C
Bucecea
-2.8 o C
Darabani
-3.4 o C
Saveni
-2.1 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.