Interviuri
INTERVIU Verginel Gireadă : „Să meargă Ţurcanu la Senat şi eu la deputaţi”
Primarul de Mihai Eminescu este unul dintre cei mai puternici, dar şi ce mai controversaţi din judeţ. După cîteva încercări eşuate de a deveni consilier local, în 2004 a bătut şi PSD, şi PD-ul de atunci şi a cîştigat Primăria. Localitatea s-a transformat încet-încet într-un fief liberal, astfel încît în 2008 şi-a spulberat contracandidaţii, înregistrînd un scor de aproximativ 75% încă din primul tur. În plus, la mai toate celelalte runde de alegeri, liebralii au avut mai mereu peste 50% din sufragii în comuna de lîngă Ipoteşti. Proporţional cu scorul partidului a crescut însă şi numărul dosarelor penale intentate lui Verginel Gireadă, majoritatea pentru chestiune ce privesc tranzacţii imobiliare.

„Foarte multe primării vor fi nevoite să închidă uşile”

-    Cum staţi cu banii, mai aveţi, nu mai aveţi? E o mare problemă acum la primării.
-    Da, într-adevăr, Primăria Mihai Eminescu se confruntă cu o mare problemă. În special încasările de la persoanele fizice şi juridice, în ultimul trimestru am avut încasări pe minus chiar cîte 700 de milioane – un miliard. De aceea, cred că vom ajunge în pragul blocării plăţilor. Ni se cere chiar imperativ printr-o ordonanţă de urgenţă să reducem cheltuielile la bunuri şi serviciu cu 20%. Dacă stăm şi ne întrebăm nu ştim de unde să reducem acele cheltuieli că ni s-au redus singure şi intrăm în imposibilitate de plată. Deşi s-au făcut o rectificare cu minus, ne-au luat aproape două miliarde din banii care erau repartizaţi din TVA şi din alte venituri. Ca să facem o paranteză, ar trebui să întrerupem iluminatul stradal, să trimitem copiii de la şcoli acasă, să închidem Primăria ca să putem face reduceri de 20%, adică ceea ce ni se cere prin lege. Deci, dacă lucrurile vor merge în continuare aşa, cred că foarte multe primării vor fi nevoite să închidă uşile.

-    Dar totuşi Primăria Mihai Eminescu este percepută ca fiind una dintre cele mai bogate, cu cele mai mari încasări din judeţ.
-    Da, aşa este percepută, dar una este să percepi şi alta este să vezi realitatea. Cu ce ne confruntă, noi se confruntă toată lumea şi este o chestiune generală, la nivel naţional, deci nu putem să spunem că noi am scăpat de criză pentru că, criza a afectat foarte multe societăţi, au rămas trei-patru societăţi care funcţionează în momentul de faţă şi ele mai alimentează bugetul de stat.

„Au luat de la noi ca să dea la ceilalţi”

-    Criza este mai evidentă la primăriile conduse de primari din opoziţie sau este valabilă la toate primăriile?
-    Eu am să vă spun un singur lucru, cum s-a repartizat criza mai mult la primari PNL şi cred că uşor şi la cei PSD. La ultima rectificare, banii care s-au centralizat şi s-au luat de la toate primăriile, s-au trimis apoi prin hotărîre de Guvern la primăriile PDL, ceea ce este mai nou şi mai strigător la cer. Au luat de la noi ca să dea la ceilalţi. Cu ce sunt mai buni ceilalţi? Dacă facem o situaţie comparativă, noi, care avem totuşi o medie de încasare de 80-90% faţă de ceilalţi care au 10-20%, îmi iei mie care încasez şi stau bine şi care-s puturoşi şi stau şi cu 20-25 de angajaţi cît avem şi noi, şi cu 2.000 de locuitori, stau şi cerşesc din banii celor care muncim? Ceea ce nu este corect. Este o administraţie… nu ştiu ce fel de administraţie este, dar se face o administraţie în detrimentul celor care muncesc.

-    Dar nu se mai vînd terenuri, nu se mai tranzacţionează nimic, nu se mai fac showroom-uri, nu se mai fac sedii de firme?
-    În ultimul an, care mai bine, un an şi jumătate, nu ştiu dacă se vinde o bucată de teren pe săptămînă, comparativ cu anii anteriori cînd se vindeau 20-30 de bucăţi de teren pe zi sau chiar 50-60. Comunitatea era într-o continuă tranzacţie, schimbări şi modificări de titluri şi de proprietate.

„Am avut discuţii cu PDL-ul pe fonduri europene”

-    În ce relaţii mai sunteţi cu liberalii? Acum cîteva luni spuneaţi că aveţi, aşa, o apropiere faţă de PDL. După cum se împart banii s-ar părea că e o depărtare, nu e o apropiere.
-    Nu, nu, nu, eu am avut discuţii cu PDL-ul pe fonduri europene, pe finanţări şi discuţii am şi acum cu PDL-ul, cu conducerea celor de la PDL, dar am discuţii pentru a mă ajuta să-mi bag proiectele care le am la nivel de comunitate pentru a mi le urca şi a intra eventual la finanţare. Asta nu înseamnă că este interzis să porţi discuţii. Eu port discuţii cu toate partidele politice, dar discuţii sunt pe proiecte, pe finanţări, pe colaborare şi nu pe altceva, deci nu am alte tipuri de discuţii.

„N-o să se lipsească niciodată, cît voi fi eu primar, firmele de apartament”

-    Apropos de proiecte, vi se reproşează mai mult sau mai puţin direct, mai mult sau mai puţin oficial, faptul că o mare din lucrări se efectuează prin firma Tehnic Asist.
-    Eu vreau să spun un singur lucru, ceea ce reproşează o să rămînă cu reproşurile. Eu lucrez cu societăţi puternice, nu cu firme de apartament, ceea ce nu s-a înţeles este că la Primăria Mihai Eminescu n-o să se lipsească niciodată, cît voi fi eu primar, firmele de apartament sau alţii care vînd calculatoare să vină să facă asfalt. Nu voi accepta niciodată lucrul acesta. Să le iasă lor din cap.

-    Vă referiţi la Elsaco, nu?
-    Nu mă refer la nimeni, o să tragă alţii concluzii. Sau nu voi acceta niciodată alţii care au 10 angajaţi să spună că ei fac o lucrare într-o lună sau în două, niciodată. Eu merg pe dreptate, firmele care sunt puternice în Botoşani şi care au demonstrat că pot face, o demonstrează şi în continuare că pot face, iar de cîştigat a cîştigat cel ce a fost mai bun, care a avut oferta cea mai sănătoasă. Foarte mulţi au contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dat dreptate la firmele pe care le-am declarat cîştigătoare, deci astea le considerăm subiecte încheiate pentru că, am şi o afirmaţie de făcut în acest sens, mulţi sunt cei ce vor şi-s neputincioşi, dar mulţi sunt care pot şi îi apreciez că au potenţă şi lasă-i să facă.

Gireada

„Două-trei dosare în plus sau în minus, eu tot la drum merg”

-    Aţi adus aminte de contestaţii. Mai dormiţi noaptea cu atîtea plîngeri, dosare şi aşa mai departe?
-    Hmm… Astea fac parte din conduită, din ceea ce faci, că ne place, că nu ne place. Orice instituţie publică, Primărie, Finanţe, Prefectură, sunt reclamaţii. Dacă îl întrebăm pe prefect şi el are reclamaţii, dacă întrebăm pe primarul de la Botoşani, şi el are reclamaţii, dacă îl întrebi pe primarul de la Mihai Eminescu, şi el are reclamaţii. Sunt oameni şi oameni.

-    Dar cum se face că aceste reclamaţii s-au înmulţit la adresa dvs. după ce partidul pe care îl reprezentaţi a trecut în opoziţie?
-    Da şi asta putem spune. În perioada în care am fost la guvernare… au fost şi atunci reclamaţii, dar nu li se dădea acea tentă politică atît de evidentă şi nu erau atît de acide, nu reclamaţii… Pentru cei ce vin în control nu mai există acea prezumţie de nevinovăţie. Dacă există o reclamaţie de la un cetăţean turmentat, e de bună luată, deci nu contează, e bună, eşti tratat de la un nivel exact de infractor, ceea nu este corect, cu toate că am avut „n” plîngeri, „n” dosare, „n” celelalte, dar nu vreau să intru pentru că astea pentru mine au devenit lucruri banale, care nu mă mai afectează cu nimic. Ori că sunt dou-trei plîngeri în plus, ori că sunt două-trei dosare în plus sau în minus, eu tot la drum merg. Şi eu cred că o să-mi văd de drumul meu în sensul că am multe lucruri de făcut la comunitate şi nu mă mai afectează cu nimic pentru că, comunitatea locală ştie, mă vede, locuiesc cu ei, sunt cu ei, ştie cum stau lucrurile. Şi una este să acuzi, alta-i să vezi realitatea. Noi lăsăm pe cei care sunt cu acuzele să ţină în continuare de acuze, iar noi ne facem treaba pentru că populaţia vede altceva, vede cum se lucrează, cum se construieşte, cum în jurul lor se transformă. Îi lăsăm pe alţii să aprecieze, unii să acuze, alţii să aprecieze.

„M-am fost sictirit de tot ce înseamnă politică”

-    Spuneaţi prin primăvară sau prin vară că vă bate gîndul să vă retrageţi după acest mandat. Vă mai bate gîndul ăsta?
-    Nu! Am avut atunci o perioadă în care, sincer, m-am fost sictirit de tot ce înseamnă politică, de tot ce înseamnă şi clasă politică, şi instituţiile statului.

-    Cum de v-a trecut sictirul?
-    Eu sunt un luptător şi am spus că „nu mor caii cînd vor cîinii” şi pînă la urma-urmei am spus „nu!” Ştii cum e, ca pasărea Phoenix, din cenuşă. Au semănat vînt, furtună vor culege. Deocamdată îmi văd de drumul meu, voi urca mai sus, sper să urc mai sus, voi candida din nou la Primăria Mihai Eminescu pentru cei ce nu ştiu, vor avea în continuare cu cine să se bată, nu vor veni aici singuri, nu vor fi lăsaţi singuri, deci competiţia democratică rămîne în continuare deschisă.

- Cînd spuneţi că o să urcaţi şi mai sus vă referiţi şi la planul politic?
- Da! Există posibibilitatea asta şi la planul politic.

„Deci prima mea ţintă este Primăria, după aia vom vedea”

Gireada 2-    Păi sunteţi vicepreşedinte la PNL Botoşani, mai sus nu există decît preşedinte.
-    Nu, nu ca preşedinte, deci asta categoric nu îmi doresc eu preşedinte PNL Botoşani, nu. Şi din postul de vicepreşedinte sunt la fel ca preşedintele, deci, dacă există colaborare între cei şase vicepreşedinţi şi preşedinte, nu contează cine este preşedinte. Toate deciziile se iau în biroul politic, transparent, chiar transparent, pentru că participa la toate deciziile care se iau în partid şi la multe se ţine cont de ceea ce spun în cadrul partidului.

-    O întrebare mai aveam…
-    Mai sus se poate, la deputaţi. Există posibilitatea.

-    Vă gîndiţi la chestia asta?
-    De obicei cînd îmi doresc un lucru… dar încă nu e momentul să afirm, voi ieşi public cînd mă voi hotărî să candidez la o asemenea funcţie.

-    Dar spuneaţi că ma candidaţi la Primărie.
-    Întîi Primăria. Deci prima mea ţintă este Primăria, după aia vom vedea. Dacă cîştig Primăria…

„Ar trebui să ne încuiem în casă şi să începem a plînge că-i criză?”

-    Mihai Eminescu este în colegiul lui Ţurcanu din cîte ştiu.
-    Nu contează, la colegiu este şi senator, şi deputat, deci poate să meargă Ţurcanu la Senat şi eu la deputaţi, deci există posibilitatea asta.

-    Spuneaţi că vă confruntaţi cu mari dificultăţi financiare. În condiţiile astea mai puteţi ţine o echipă de fotbal sau mai este oportun aşa ceva?
-    Echipa de fotbal, sportul, fac parte din viaţa locuitorilor comunei Mihai Eminescu şi a judeţului. Dacă sport n-avem, cultură n-avem, ce ne mai rămîne să avem? Să fim sclavi în propriile noastre curţi sau în propriile noastre comunităţi? Atunci noi unde mai ieşim? Ar trebui să ne încuiem în casă şi să începem a plînge că-i criză? Nu! Şi sportul face parte din viaţa noastră, pentru o oră-două, cei ce sunt amatori şi pasionaţi de sport mai se descarcă poate şi la un meci de fotbal. Unii vin supăraţi, alţii pleacă bucuroşi, ca la o competiţie, iar echipa din Mihai Eminescu va pluti, nu se va retrage, deci va rămîne.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
e un om josnic, care se foloseste de oameni apoi le da cu piciorul, josnic, dar sa nu uite ca exista si cineva care va face dreptate iar el va plati peentru raul pe care il face
21 noiembrie 2010, 16:34
pai asa un crai caruia ii place sa se dea cat mai barbat, cred si eu ca se vrea la capitala....de cand s-a saturat printesa lui de botosani si vrea intalniri amoroase numai la hotel la suceava . si daca s-a saturat si de suceava , hai la capitala pe banii fraierilor .
21 noiembrie 2010, 16:27
Pai nu zice nimic de proasta administrare .. cum sa administrezi o localitate cand are cu 2 clase mai mult decat trenul.Un mafiot care si-a cumparat voturile pe banii din tranzactiile facute pe banii contribuabililor.Dar in ziua de azi daca furi un ou esti un bou .. daca furi boul atunci esti smecher deja :)
9 noiembrie 2010, 08:21
Ne ma trebuie un mafiot la deputati care are"inalte studii joase!"
6 noiembrie 2010, 14:28
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.