Interviuri
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO

În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.

Din acest motiv, Simona Radiș nu a putut fi prezentă la evenimentul Creștem Campioni. A acordat însă un interviu care a putut fi urmărit de toți cei prezenți la manifestare.

 

Sărbători în familie pentru sportiva din Botoșani

 

Fata de aur a Botoșaniului a apreciat că micii campioni trebuie încurajați de la vârste fragede. Și-a amintit de copilăria sa și avut un discurs motivațional pentru elevii sportivi.

 

Despre primul ei antrenament a susținut că „ A fost dragoste la prima vedere”.

 

Simona a răspuns de-a lungul interviului mai multor întrebări.

 

 

Redăm și noi câteva dintre ele:

 

Cum îți vei petrece sărbătorile?

  • De Crăciun voi veni acasă, nu va fi un liber total. Îmi voi lua aparatul cu mine și voi continua să mă antrenez acasă, dar cel mai important e că voi fi alături de cei dragi mie.

 

Vei avea o dietă specială sau reușești să te bucuri de bunătățile de sărbători?

  • Mă voi bucura de bunătățile de sărbători, dar voi încerca să păstrez o limită astfel încât să nu iau prea multe kilograme în plus.

 

Dacă tot ești acum în cantonament, spune-ne ce te motivează? Cum îți găsești forța de a mai merge mai departe?

 

  • Cred că faptul că îmi doresc să repet rezultatul pe care l-am realizat deja, îmi doresc să fac parte printre cei mai buni în continuare și lucrul acesta mă face să lupt în continuare, să nu mă dau bătută și să nu cedez fiindcă adevărul este că uneori este foarte greu și apar acele gânduri că ne vine să renunțăm. Am și eu astfel de momente și recunosc că nu este ușor să le depășesc mereu, dar îmi aduc aminte pentru ce lupt, pentru ce muncesc, îmi aduc aminte de oamenii dragi care îmi sunt alături și mă susțin și nu am cum să plec acasă. Continui lupta.

 

 

Când ai știut că vrei sa practici sportul acesta?

  • La început canotajul a fost o joacă, totul a venit treptat. Nu am visat de la început că voi deveni campioană olimpică, dar visam să devin cât de bună pot și să fac performanță la cel mai înalt nivel pe care îl pot eu. Și treptat au început să vină rezultatele. Cred că mi-am dat seama cu adevărat că pot să devin campioană olimpică și să am niște rezultate la cel mai înalt nivel în anul 2019 când am început să concurez în barca de dublu vâsle. Am început să câștig medalii la cele mai importante competiții și mi-am dat seama că totul este posibil, iar de atunci totul a decurs oarecum normal, nu într-un ritm alert pentru că fost și pandemia și ne-a dat și nouă totul peste cap. Dar pot spune cu mâna pe inimă că dorința a rămas aceeași, puterea și obiectivul au rămas acolo, iar faptul că am luptat și nu am renunțat m-a făcut pe mine să devin campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

 

Ar fi o greșeală să începi cu un vis mare?

  • Nu ... deloc. Trebuie să visăm să ne dorim cât mai mult, dar în același timp să fim realiști, să știm cât putem noi în prezent. Dar bineînțeles cât putem noi în prezent nu se compară cât vom putea în viitor.

 

Sportul schimbă

 

Ce te-a învățat sportul ca om? Te- a schimbat?

 

  • Într-adevăr sportul schimbă, educă, oferă o altă perspectivă asupra lumii. Consider că devii mai serios, conștientizezi altfel lucrurile, ești mai respectuos, îți schimbi comportamentul foarte mult și este important să treacă copiii prin această etapă a vieții.

 

Când ești în oraș, prin magazine, la restaurant te recunoaște lumea?

  • Unii da, unii nu. Este un subiect greu de dezbătut. Mi-ar plăcea să fiu mai cunoscută, să vorbesc mai mult cu oamenii din jur, dar lucrurile trebuie să se desfășoare treptat. Cred mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc.

 

Care ar fi vacanța ta de vis?

  • Sunt multe locuri pe care mi le-aș dori să le vizitez. Cred că aș vizita Barcelona, nu am fost și auzit că este foarte frumos. Pe viitor probabil voi ajunge acolo.

 

Eu am plecat de jos

 

Ce le transmiți juniorilor prezenți la eveniment?

  • În primul rând doresc să îi felicit pe toți pentru ceea ce fac, doresc să-i felicit pentru faptul că ei sunt deja niște campioni, niște campioni mici acum care vor fi mari mai târziu, poate mâine, poate poimâine. Îi încurajez și să le spun că eu am plecat de jos, din Avrămeni, și am ajuns pe cea mai înaltă treaptă a lumii la Jocurile Olimpice din Tokyo. Un drum foarte greu, plin de hopuri, dar datorită faptului că mi-am dorit și nu am renunțat am demonstrat că totul este posibil și vreau să aveți încredere în voi că și voi veți reuși în drumul vostru și orice limită, hop sau neputință vă apare în cale să știți că voi puteți să ștergeți cu buretele acel hop și veți trece mai departe ajungând mai puternici și veți trece linia aceea de sosire învingători.

 

 

Ce amintiri are Simona din copilărie? Ce face în timpul liber? Sau cu ce personalitate și-ar dori să stea la masă?

 

Toate răspunsurile la întrebările adresate pot fi urmărite în materialul video atașat mai jos.

loading...
Un magician a dat sute de euro pe tricoul campioanei Simona Radiș – FOTO
Botoșăneanca Simona Radiș, AUR și RECORD MONDIAL în Polonia, Elisabeta Lipă: Avem cel mai bun lot de tineret din Europa - GALERIE FOTO
SENZAȚIONAL: O botoșăneancă de 22 de ani a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
Loading...
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Loading...
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.8 o C
Dorohoi
19.8 o C
Bucecea
22.7 o C
Darabani
19.0 o C
Saveni
19.9 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.