Interviuri
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO

În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.

Din acest motiv, Simona Radiș nu a putut fi prezentă la evenimentul Creștem Campioni. A acordat însă un interviu care a putut fi urmărit de toți cei prezenți la manifestare.

 

Sărbători în familie pentru sportiva din Botoșani

 

Fata de aur a Botoșaniului a apreciat că micii campioni trebuie încurajați de la vârste fragede. Și-a amintit de copilăria sa și avut un discurs motivațional pentru elevii sportivi.

 

Despre primul ei antrenament a susținut că „ A fost dragoste la prima vedere”.

 

Simona a răspuns de-a lungul interviului mai multor întrebări.

 

 

Redăm și noi câteva dintre ele:

 

Cum îți vei petrece sărbătorile?

  • De Crăciun voi veni acasă, nu va fi un liber total. Îmi voi lua aparatul cu mine și voi continua să mă antrenez acasă, dar cel mai important e că voi fi alături de cei dragi mie.

 

Vei avea o dietă specială sau reușești să te bucuri de bunătățile de sărbători?

  • Mă voi bucura de bunătățile de sărbători, dar voi încerca să păstrez o limită astfel încât să nu iau prea multe kilograme în plus.

 

Dacă tot ești acum în cantonament, spune-ne ce te motivează? Cum îți găsești forța de a mai merge mai departe?

 

  • Cred că faptul că îmi doresc să repet rezultatul pe care l-am realizat deja, îmi doresc să fac parte printre cei mai buni în continuare și lucrul acesta mă face să lupt în continuare, să nu mă dau bătută și să nu cedez fiindcă adevărul este că uneori este foarte greu și apar acele gânduri că ne vine să renunțăm. Am și eu astfel de momente și recunosc că nu este ușor să le depășesc mereu, dar îmi aduc aminte pentru ce lupt, pentru ce muncesc, îmi aduc aminte de oamenii dragi care îmi sunt alături și mă susțin și nu am cum să plec acasă. Continui lupta.

 

 

Când ai știut că vrei sa practici sportul acesta?

  • La început canotajul a fost o joacă, totul a venit treptat. Nu am visat de la început că voi deveni campioană olimpică, dar visam să devin cât de bună pot și să fac performanță la cel mai înalt nivel pe care îl pot eu. Și treptat au început să vină rezultatele. Cred că mi-am dat seama cu adevărat că pot să devin campioană olimpică și să am niște rezultate la cel mai înalt nivel în anul 2019 când am început să concurez în barca de dublu vâsle. Am început să câștig medalii la cele mai importante competiții și mi-am dat seama că totul este posibil, iar de atunci totul a decurs oarecum normal, nu într-un ritm alert pentru că fost și pandemia și ne-a dat și nouă totul peste cap. Dar pot spune cu mâna pe inimă că dorința a rămas aceeași, puterea și obiectivul au rămas acolo, iar faptul că am luptat și nu am renunțat m-a făcut pe mine să devin campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

 

Ar fi o greșeală să începi cu un vis mare?

  • Nu ... deloc. Trebuie să visăm să ne dorim cât mai mult, dar în același timp să fim realiști, să știm cât putem noi în prezent. Dar bineînțeles cât putem noi în prezent nu se compară cât vom putea în viitor.

 

Sportul schimbă

 

Ce te-a învățat sportul ca om? Te- a schimbat?

 

  • Într-adevăr sportul schimbă, educă, oferă o altă perspectivă asupra lumii. Consider că devii mai serios, conștientizezi altfel lucrurile, ești mai respectuos, îți schimbi comportamentul foarte mult și este important să treacă copiii prin această etapă a vieții.

 

Când ești în oraș, prin magazine, la restaurant te recunoaște lumea?

  • Unii da, unii nu. Este un subiect greu de dezbătut. Mi-ar plăcea să fiu mai cunoscută, să vorbesc mai mult cu oamenii din jur, dar lucrurile trebuie să se desfășoare treptat. Cred mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc.

 

Care ar fi vacanța ta de vis?

  • Sunt multe locuri pe care mi le-aș dori să le vizitez. Cred că aș vizita Barcelona, nu am fost și auzit că este foarte frumos. Pe viitor probabil voi ajunge acolo.

 

Eu am plecat de jos

 

Ce le transmiți juniorilor prezenți la eveniment?

  • În primul rând doresc să îi felicit pe toți pentru ceea ce fac, doresc să-i felicit pentru faptul că ei sunt deja niște campioni, niște campioni mici acum care vor fi mari mai târziu, poate mâine, poate poimâine. Îi încurajez și să le spun că eu am plecat de jos, din Avrămeni, și am ajuns pe cea mai înaltă treaptă a lumii la Jocurile Olimpice din Tokyo. Un drum foarte greu, plin de hopuri, dar datorită faptului că mi-am dorit și nu am renunțat am demonstrat că totul este posibil și vreau să aveți încredere în voi că și voi veți reuși în drumul vostru și orice limită, hop sau neputință vă apare în cale să știți că voi puteți să ștergeți cu buretele acel hop și veți trece mai departe ajungând mai puternici și veți trece linia aceea de sosire învingători.

 

 

Ce amintiri are Simona din copilărie? Ce face în timpul liber? Sau cu ce personalitate și-ar dori să stea la masă?

 

Toate răspunsurile la întrebările adresate pot fi urmărite în materialul video atașat mai jos.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un magician a dat sute de euro pe tricoul campioanei Simona Radiș – FOTO
Botoșăneanca Simona Radiș, AUR și RECORD MONDIAL în Polonia, Elisabeta Lipă: Avem cel mai bun lot de tineret din Europa - GALERIE FOTO
SENZAȚIONAL: O botoșăneancă de 22 de ani a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Viața fericită a medicului Gheorghe Avram povestită de el însuși: Nu pot să evaluez eu cât rău, cât bine a făcut României Silviu Brucan
Gheorghe Avram a avut curajul destăinuirii. Vorbește fără patimă. Uneori fără falsă modestie, alteori cu necesare justificări.
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.0 o C
Dorohoi
-3.6 o C
Bucecea
-3.2 o C
Darabani
-4.3 o C
Saveni
-3.7 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.