Interviuri
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO

În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.

Din acest motiv, Simona Radiș nu a putut fi prezentă la evenimentul Creștem Campioni. A acordat însă un interviu care a putut fi urmărit de toți cei prezenți la manifestare.

 

Sărbători în familie pentru sportiva din Botoșani

 

Fata de aur a Botoșaniului a apreciat că micii campioni trebuie încurajați de la vârste fragede. Și-a amintit de copilăria sa și avut un discurs motivațional pentru elevii sportivi.

 

Despre primul ei antrenament a susținut că „ A fost dragoste la prima vedere”.

 

Simona a răspuns de-a lungul interviului mai multor întrebări.

 

 

Redăm și noi câteva dintre ele:

 

Cum îți vei petrece sărbătorile?

  • De Crăciun voi veni acasă, nu va fi un liber total. Îmi voi lua aparatul cu mine și voi continua să mă antrenez acasă, dar cel mai important e că voi fi alături de cei dragi mie.

 

Vei avea o dietă specială sau reușești să te bucuri de bunătățile de sărbători?

  • Mă voi bucura de bunătățile de sărbători, dar voi încerca să păstrez o limită astfel încât să nu iau prea multe kilograme în plus.

 

Dacă tot ești acum în cantonament, spune-ne ce te motivează? Cum îți găsești forța de a mai merge mai departe?

 

  • Cred că faptul că îmi doresc să repet rezultatul pe care l-am realizat deja, îmi doresc să fac parte printre cei mai buni în continuare și lucrul acesta mă face să lupt în continuare, să nu mă dau bătută și să nu cedez fiindcă adevărul este că uneori este foarte greu și apar acele gânduri că ne vine să renunțăm. Am și eu astfel de momente și recunosc că nu este ușor să le depășesc mereu, dar îmi aduc aminte pentru ce lupt, pentru ce muncesc, îmi aduc aminte de oamenii dragi care îmi sunt alături și mă susțin și nu am cum să plec acasă. Continui lupta.

 

 

Când ai știut că vrei sa practici sportul acesta?

  • La început canotajul a fost o joacă, totul a venit treptat. Nu am visat de la început că voi deveni campioană olimpică, dar visam să devin cât de bună pot și să fac performanță la cel mai înalt nivel pe care îl pot eu. Și treptat au început să vină rezultatele. Cred că mi-am dat seama cu adevărat că pot să devin campioană olimpică și să am niște rezultate la cel mai înalt nivel în anul 2019 când am început să concurez în barca de dublu vâsle. Am început să câștig medalii la cele mai importante competiții și mi-am dat seama că totul este posibil, iar de atunci totul a decurs oarecum normal, nu într-un ritm alert pentru că fost și pandemia și ne-a dat și nouă totul peste cap. Dar pot spune cu mâna pe inimă că dorința a rămas aceeași, puterea și obiectivul au rămas acolo, iar faptul că am luptat și nu am renunțat m-a făcut pe mine să devin campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

 

Ar fi o greșeală să începi cu un vis mare?

  • Nu ... deloc. Trebuie să visăm să ne dorim cât mai mult, dar în același timp să fim realiști, să știm cât putem noi în prezent. Dar bineînțeles cât putem noi în prezent nu se compară cât vom putea în viitor.

 

Sportul schimbă

 

Ce te-a învățat sportul ca om? Te- a schimbat?

 

  • Într-adevăr sportul schimbă, educă, oferă o altă perspectivă asupra lumii. Consider că devii mai serios, conștientizezi altfel lucrurile, ești mai respectuos, îți schimbi comportamentul foarte mult și este important să treacă copiii prin această etapă a vieții.

 

Când ești în oraș, prin magazine, la restaurant te recunoaște lumea?

  • Unii da, unii nu. Este un subiect greu de dezbătut. Mi-ar plăcea să fiu mai cunoscută, să vorbesc mai mult cu oamenii din jur, dar lucrurile trebuie să se desfășoare treptat. Cred mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc.

 

Care ar fi vacanța ta de vis?

  • Sunt multe locuri pe care mi le-aș dori să le vizitez. Cred că aș vizita Barcelona, nu am fost și auzit că este foarte frumos. Pe viitor probabil voi ajunge acolo.

 

Eu am plecat de jos

 

Ce le transmiți juniorilor prezenți la eveniment?

  • În primul rând doresc să îi felicit pe toți pentru ceea ce fac, doresc să-i felicit pentru faptul că ei sunt deja niște campioni, niște campioni mici acum care vor fi mari mai târziu, poate mâine, poate poimâine. Îi încurajez și să le spun că eu am plecat de jos, din Avrămeni, și am ajuns pe cea mai înaltă treaptă a lumii la Jocurile Olimpice din Tokyo. Un drum foarte greu, plin de hopuri, dar datorită faptului că mi-am dorit și nu am renunțat am demonstrat că totul este posibil și vreau să aveți încredere în voi că și voi veți reuși în drumul vostru și orice limită, hop sau neputință vă apare în cale să știți că voi puteți să ștergeți cu buretele acel hop și veți trece mai departe ajungând mai puternici și veți trece linia aceea de sosire învingători.

 

 

Ce amintiri are Simona din copilărie? Ce face în timpul liber? Sau cu ce personalitate și-ar dori să stea la masă?

 

Toate răspunsurile la întrebările adresate pot fi urmărite în materialul video atașat mai jos.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un magician a dat sute de euro pe tricoul campioanei Simona Radiș – FOTO
Botoșăneanca Simona Radiș, AUR și RECORD MONDIAL în Polonia, Elisabeta Lipă: Avem cel mai bun lot de tineret din Europa - GALERIE FOTO
SENZAȚIONAL: O botoșăneancă de 22 de ani a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
29 noiembrie 2022
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.7383 lei
CHF
Francul elveţian
4.9890 lei
GBP
Lira sterlină
5.6933 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4339 lei
XAU
Gramul de aur
267.3958 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2093 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1941 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5228 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2021 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.0 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.