Interviuri
INTERVIU Paul Secrieru : „Mulţi au spus că voi fi depăşit de situaţie”

P.SecrieruO carieră profesională de invidiat şi un statut social de acelaşi nivel, sînt doar două din punctele definitorii ale subprefectului Paul Secrieru. Executor judecătoresc de meserie, Paul Secrieru s-a implicat în viata publică încă din adolescenţă, de la vîrsta de 17 ani cînd s-a contaminat cu virusul politic, larg răspîndit în familie. Paul Secrieru pare mulţumit de realizările de pînă acum şi este omul care promite şi altele pe viitor, astfel, poate fi considerat un personaj din viaţa publică care va rămîne încă în centrul atenţiei mult timp de acum încolo.


„Relaţia pe care o am cu dl. prefect în afara instituţiei este una, cea instituţională e alta”


- Cum aţi regăsit Prefectura după doi ani de zile?
- Prefectura am găsit-o întinerită faţă de ultima dată, după ce am fost director de cancelarie în 2005, cu acelaşi domn prefect cu care am plecat în 2007, cu o activitate dinamică, cu personal pe care îl ştiam în proporţie de 99%, au fost schimbate puţine persoane faţă de 2007. O activitate mult mai deschisă faţă de ce cetăţeni, faţă de cum am lăsat-o şi faţă de cum am aflat că s-a întîmplat de cînd am revenit.

- Ceea ce nu se întîmpla şi înainte?
- Se întîmpla şi înainte dar în perioada trecută erau mult mai mulţi funcţionari care proveneau din vechile sisteme, acum discutăm şi aţi văzut şi dvs. de un personal tînăr, este un personal bine pregătit, deschis cetăţeanului şi deschis pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor.

- Cît a contat faptul că sunteţi finului prefectului în ocuparea funcţiei de subprefect?
- Au fost discuţii, dar eu cred că le-am clarificat aceste discuţii, cred că am confirmat şi confirm prin funcţia pe care o deţin. Mulţi au spus că voi fi depăşit de situaţie, că nu mă voi putea descurca…nu am mai auzit discuţii de acest gen în ultima perioadă şi chiar consider că am depăşit această problemă. Relaţia pe care o am cu dl. prefect în afara instituţiei este una, relaţia instituţională este cu totul alta, nu sunt favorizat cu absolut nimic faţă de ceilalţi funcţionari. Dacă greşesc, primesc reproşurile şi dacă îmi văd de treabă şi îmi fac treaba aşa cum trebuie mă bucur de acelaşi tratament ca alţi funcţionari.

- Şi s-a întîmplat să greşiţi?
- Greşeli…au fost la început perioade cînd… şi aici sunt servicii în subordine, dar nu să zic greşeli majore, nu au fost. Şi întotdeauna eu sunt un tip care întreb, nu îmi este jenă să întreb, unde nu ştiu ceva pun mîna pe telefon, sau urc la colegi şi mă consult cu d-lor, cu cei care au experienţă mai mare.

Eu şi Daniel Moruzi suntem prieteni

- De ce credeţi că aveţi mai multe atribuţii faţă de celălalt subprefect?
- Nu vreau să comentez, nu am venit odată cu celălalt subprefect în instituţie, eu sunt din octombrie, d-lui a venit în luna ianuarie, noi am prins o perioadă de reorganizare să zic aşa a funcţiilor de subordine cînd eu am fost aproape trei luni de zile singurul subprefect din instituţie, ne-a fost şi nouă oarecum dificil pentru că dl,prefect dacă era plecat în delegaţie, automat trebuie să preiau atribuţiile, dar lucrurile astea se reglează din mers, din cîte ştiu şi colegul meu a început să primească sarcini. Sarcini avem toţi, sunt o mulţime de comisii din care facem parte, asta este activitatea noastră de bază, care pînă la urmă să nu uităm este de control a legalităţii. Asta este principala noastră activitate şi avem cele două servicii care sunt în atribuţiile colegului, avem serviciul de apostilă care este în subordinea mea şi cam astea sunt atribuţiile principale. Sunt nişte comisii din care facem parte şi mai sunt serviciile de deconcentrate, aici impropriu spus servicii deconcentrate pentru că avem o relaţie nu de subordonare cum ar crede unii ci de colaborare.

- Dl.Daniel Moruzi spune că e prieten cu dvs. Dvs. sunteţi prieten cu el?
- Da, suntem prieteni, ne cunoaştem de mult, suntem de aceeaşi vîrstă, din aceeaşi generaţie, am terminat în acelaşi an liceul.

- S-a întîmplat frecvent să vă solicite ajutorul cînd a venit aici?
- Întotdeauna am stat de vorbă pe anumite probleme, deci chiar şi eu l-am întrebat anumite chestiuni economice şi dumnealui unde… frecvent… atunci cînd a fost cazul ne-am consultat, fără probleme şi ne consultăm în continuare.

"Cu tatăl meu discut strict probleme juridice"

- Dar cu tatăl dvs. vă consultaţi cînd aveţi o chestiune mai importantă?
- Cu tatăl meu discut strict probleme juridice dacă am, acolo îi cer părerea pentru că este un bun profesionist din punct de vedere juridic şi ăsta este domeniul. Dar nu pot să îi cer sfaturi şi păreri în ceea ce priveşte activitatea Instituţiei Prefectului, am spus aici cînd am anumite probleme şi nelămuriri mă consult cu colegii din instituţie, şi aici sunt jurişti buni care cunosc foarte bine probleme.

P.Secrieru juramint

- Cît de mult v-a sprijinit tatăl dv. în cariera profesională?
- Pot spun că m-a ajutat pentru că eu am terminat facultatea în anul 2002, am avut oferte de a rămîne ca şi consilier juridic în Bucureşti, pentru că am terminat facultatea în Bucureşti, însă am optat să mă întorc din anul 2, nu mi-a plăcut capitala ca şi trai de viaţă, sunt o persoană mai liniştită, mai boemă ca să spun aşa, mie îmi place foarte mult oraşul Botoşani şi am fost angajat pe o perioadă de 3 ani de zile ca şi consilier juridic în cadrul biroului de executare silită pe care îl avea şi îl are. După care am venit la Prefectură, a fost o decizie să spun aşa, a prefectului şi a conducerii instituţiei de la acea oră care şi pe mine m-a luat puţin prin surprindere. Am primit un telefon într-o zi de duminică şi am fost invitat a doua zi luni la o discuţie, moment pînă în care nu ştiam absolut nimic, erau doar nişte zvonuri atunci la nivel de partid. A fost perioada pînă în 2007 în care am fost director de cancelarie a prefectului după care imediat a fost un concurs foarte fericit, o împrejurare foarte fericită pentru mine, pentru că imediat la o lună jumătate în septembrie am plecat de la Instituţia Prefectului, în octombrie am avut examenul şi am devenit executor judecătoresc. Moment din care mi-am deschis propriul cabinet de executare silită în care am activat pînă în octombrie 2009. Faptul nefericit pot spune, dar astea sunt prevederile legale, a trebuit să mă suspend din activitate printr-un ordin a ministrului, am făcut cerere la Uniunea Naţională care a înaintat la Ministerul de Justiţie şi ministrul justiţiei m-a suspendat pe perioada mandatului de subprefect din funcţia de executor judecătoresc.

- La anul pe vremea asta vă vedeţi tot aici?
- Nu îmi place să mai fac previziuni pe termen lung, sper să fie tot în administraţia publică şi sper să fie tot în Instituţia Prefectului. Şi cred că da, la anul pe vremea asta tot la Prefectura Botoşani, dacă nu în altă parte.

- Deci să înţeleg că vă place mai mult în administraţie decît să activaţi în profesia dvs. …
- Nu pot spune că îmi place mai mult administraţia publică. Sunt două lucruri total diferite. Administraţia publică înseamnă un program riguros, înseamnă lipsă de timp liber, este cu totul altceva, profesia de executor judecătoresc şi în general orice profesie liberală, avocat, notar, mediator mai nou este o profesie în care îţi faci programul cum vrei, în funcţie de necesităţile financiare ş.a.m.d. Deci dacă nu vrei să mergi două zile la serviciu nu o faci în propriul tău business.

„În TNL S-a dărîmat ceea ce am construit noi în doi ani şi jumătate”

- De ce aţi plecat din PNL?
- Din PNL am fost exclus în ianuarie 2007, după care am făcut un şir de contestaţii care au ajuns pînă la Comisia de Onoare şi Arbitraj la Bucureşti, unde mi s-au admis contestaţiile, moment în care am plecat singur pentru că simţeam că nu mai eram dorit. În momentul în care am fost exclus din PNL eram preşedintele Organizaţiei de Tineret. Urmau să aibă loc alegeri la nivelul TNL-ul de la nivel naţional. Organizaţia Botoşani care pînă în anul 2005 cînd am preluat-o împreună cu echipa de tineri era invizibilă pentru cei de la nivel naţional, era o persoană care trăgea, nu ştia nimeni de la centru despre organizaţia noastră de tineri. În 2005 am preluat organizaţia şi am fost un grup puternic de tineri care am construit şi printre care s-a aflat şi colegul meu subprefect, Daniel Moruzi (rîde). În momentul în care am fost exclus din partid, noi eram pe cai mari, în sensul că urma să obţinem anumite posturi de conducere la nivel central, deci practic prin excluderea noastră, că nu numai eu am fost exclus s-a dizolvat practic organizaţia. S-a dărîmat ceea ce am construit noi în doi ani şi jumătate şi chiar mi-a lăsat un gust amar şi am simţit nevoia că trebuie să plec, se doreau practic alte persoane. Alt gen de persoane. Noi nu eram oamenii care să stăm mîna întinsă în faţa seniorilor, eram oameni cu afaceri proprii, eram jurişti, economişti, ingineri, arhitecţi, chiar am fost un grup foarte frumos de circa 20-25 de persoane.

- Aţi rămas cu acelaşi gust amar avînd în vedere direcţia în care se îndreaptă PNL?
- Da, am acelaşi gust amar şi acum cînd văd ce se întîmplă.

„Viaţa publică şi politica îţi intră în sînge ca picătura chinezească”

- Şi după mandatul de subprefect, veţi mai cocheta cu politica?
- Imediat după ce am cîştigat contestaţiile cu PNL-ul, în martie 2008 m-am înscris în PDL. Partid din care am demisionat la începutul lui octombrie 2009. Nu ştiu, ulterior, probabil nu voi rămîne în afara vieţii publice pentru că am activat de la vîrsta de 17 ani cînd eram elev şi viaţa publică şi politica îţi intră în sînge ca picătura chinezească. Uşor, uşor începe să îţi placă. Este frumos, sunt un tip sociabil, nu pot sta, să rămîn…o să vedem ce oportunităţi oferă viitorul şi ce şanse.

- Care credeţi că este principala dvs. realizare din mandatul de subprefect?
- Mandatul meu de subprefect are şase luni de zile, deci este încă un mandat scurt. Pot să zic că m-am implicat în anumite chestiuni punctuale, vorbesc de serviciile deconcentrate şi aici m-aş putea referi la o problemă acută, care este şi acum în zilele noastre, vedeţi că este o nebunie a primarilor cu concesionarea păşunilor, m-am implicat activ cu cererile pentru subvenţii pe care le depun cetăţenii. Chiar am coordonat o comisie formată din directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cel al Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi reprezentantul Asociaţiei Comunelor pentru a uşura modul de conlucrare dintre cetăţean şi executivul primăriilor în ceea ce înseamnă eliberarea acelor adeverinţe care stau la baza acordării de subvenţii pentru terenurile agricole. Am spus întotdeauna, este păcat să rămînă terenuri pîrloagă, este păcat ca banul european care ne este destinat nouă în ţară să nu vină. Chiar m-am implicat foarte mult, în momentul în care veneau primari şi spuneau, domnule la APIA e coadă, am discutat, am colaborat foarte bine cu conducerea APIA şi cu echipele lor, au mers pe teren, s-au implicat, au stat zile întregi în primării şi au rezolvat problemele. Asta este o situaţie care mi-a rămas şi chiar mă bucur că am reuşit să rezolv cîte ceva, ce este drept perioada se termină pe 17 mai, dar acum lucrurile merg chiar spre foarte bine în acest domeniu.
 
Interviu realizat de Gabriela ERDIC

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.