Interviuri
INTERVIU Ovidiu Portariuc : „Nu totul se reduce la bani”
Ovidiu Portariuc reprezintă una dintre surprizele alegerilor interne desfăşurate vara aceasta în PSD Botoşani. El a reuşit să dobîndească o funcţie de vicepreşedinte într-o competiţie cu mulţi social-democraţi mult mai titraţi. S-a înscris în partid prin 2002, însă pînă prin urmă cu doi-trei ani a activat mai mult la Bucureşti unde şi-a făcut studiile. Este absolvent de ASE şi Psihologie şi ocupă funcţia de director de dezvoltare la SC Multiagra SRL, o afacere de familie bazată pe agricultură ecologică şi care anul trecut a avut o cifră de afaceri de circa 500.000 de euro. Primul job l-a avut la 20 de ani, cînd a lucrat la o firmă chineză de import-export, după care a activat ca agent la bursa de valori. Este fiul fostului consilier judeţean PSD Gheorghe Portariuc.

„N-am avut niciodată afaceri cu statul”

-    Faci şi politică, şi afaceri. Unde este mai greu, unde este mai uşor?
-    Am intrat direct în subiect... Păi afaceri pot să zic că fac de ceva timp, în politică încă sînt începător, de foarte scurt timp am intrat în domeniul ăsta. E greu în ambele domenii, e şi greu, e şi frumos în acelaşi timp. Dacă e să privim spre afaceri, au fost perioade şi mai bune, şi mai grele, acum putem însă spune că, privind în urmă, este una din cele mai grele perioade din ultimii 15 ani. Cam de 15 ani pot să spun că m-am implicat în această afacere. Este un business de familie început prin 1992-1993. Ştiu de la început cît de greu a fost. În ce priveşte rolul politic, sînt la început, vom vedea cît de greu va fi.
-    Sînt două chestiuni care teoretic ar trebui să fie separate, politica şi sectorul economic, dar, din nefericire, la noi se împletesc foarte mult. De ce depinde atît de mult economicul de politic în România, în Botoşani mai ales?
-    În primul rînd am să spun care este poziţia mea şi punctul meu de vedere şi faptele o pot demonstra. N-am avut niciodată tangenţe cu statul, n-am avut niciodată afaceri cu statul şi mi-am propus să nu fac niciodată. Şi aici presa poate chiar să urmărească dacă...

„Sînt indivizi care au intrat în politică cu mîna în buzunar şi au ieşit din politică cu vile”

-    Eu chiar vroiam să întreb de ce nu vă băgaţi la lapte-corn, de exemplu?
-    Tocmai din acest motiv, pentru că sînt sigur că vor exista interpretări, şi nu pozitive, şi atunci nu are sens să... Din contră, pentru noi este o provocare de a reuşi în mediul privat, care este foarte concurenţial şi aşa realizezi şi îţi dai seama că produsul tău este bun, dacă rezistă în mediul privat. Tocmai de asta mi-am propus să nu am nici un fel de afaceri cu statul. În ce priveşte conexiunea între cele două, e clar că sînt împletite, dar în sensul că domeniul politic ar trebui să ajute prin politici sectorul economic pentru că el trasează politicile publice de dezvoltare şi inclusiv strategiile de dezvoltare şi atunci domeniul economic îşi poate planifica dezvoltarea urmînd aceste politici. În ceea ce priveşte nuanţa întrebării care am sesizat-o, eu nu pot să mă pronunţ pentru că nu urmăresc asemenea lucruri. În principiu nu sînt de acord ca oamenii care sînt implicaţi în politică să aibă afaceri cu statul în acelaşi timp.
-    Afirma fostul preşedinte de la PSD Botoşani Constantin Conţac în urmă cu ceva ani, că oamenii care nu au bani „rupţi în fund” cum spunea d-lui, nu prea au ce căuta politică. Eşti de aceeaşi părere? Sau cîtă dreptate avea el în ceea ce spunea pentru că tu faci şi politică, şi afaceri?
-    Eu n-aş fi atît de radical, dar există un mic adevăr în afirmaţia d-lui dacă e să ne uităm în sistemul politic european. În ce sens sînt de acord? Eu sînt adeptul sistemului vechi, britanic, în care, în momentul în care intrau în politică, oamenii depuneau o sumă prin care arătau că nu sînt interesaţi de avantajele materiale înainte, ci o fac doar pentru a ajuta comunitatea şi ca funcţie de reprezentare. Pe de altă parte, nu poţi să limitezi accesul cuiva, mai ales în ziua de astăzi, pentru că societatea între timp a evoluat, nu mai sîntem acum 200 de ani, nu poţi să limitezi accesul într-o funcţie publică sau de reprezentare după criterii materiale pentru că, poate fi un foarte bun specialist. De asta spun că, în viziunea mea ar trebui cumva mixate aceste lucruri. Adică, partidele să aibă atît oameni profesionişti, fără a se ţine cont de partea materială, dar şi oameni care au realizat cîte ceva în mediul privat şi au intrat apoi în politică. Există şi exemple opuse în care, într-adevăr, sînt indivizi care au intrat în politică cu mîna în buzunar şi au ieşit din politică cu vile, maşini, proprietăţi, ş.a.m.d.
„Funcţia de vicepreşedinte şi pentru mine a fost o surpriză”

-    Ai puţin peste 30 de ani şi eşti deja vicepreşedinte la un partid puternic la nivel judeţean şi naţional. Lumea se întreabă cum ai reuşit?
-    Sincer spun, şi pentru mine a fost o surpriză. A fost o provocare, mi-am depus candidatura, am discutat cu cîţiva colegi, le-am spus cam ce intenţionez să fac, am o oarecare activitate în PES Activists, un ONG european în care lucrează membrii partidelor socialiste din Europea şi care promovează valorile de stînga europene, le aduce mai aproape de oameni, nu le lasă doar la nivel teoretic, conceptual şi împreună cu un grup de prieteni din Bucureşti, de aproape doi-trei ani sîntem implicaţi în această mişcare. Practic, aşa am reuşit să mă apropii de mişcarea social-democrată, am călătorit afară, în Spania, în Franţa, în Germania, am văzut ce înseamnă social-democraţia şi socialismul european şi acolo trebuie să ajungem şi noi şi de asta am făcut pasul ăsta.

familia Portariuc

Eu cred că România are nevoie de stînga acum pentru că stînga înseamnă modernizare, solidaritate, un concept care la noi şi-a pierdut mult din conţinut, dreapta înseamnă conservatorism, rămînere în tiparele existente. Am prezentat aceste lucruri colegilor, i-am rugat să mă susţină şi, surprinzător, deşi iniţial nu am crezut că am şanse -  am crezut că voi candida, va fi o încercare -  a fost o surpriză pentru mine şi cu atît mai mult mă obligă de acum încolo avînd în spatele votul a aproape 75 din colegii din Consiliul Judeţean, nu trebuie să îi dezamăgesc, nu degeaba m-au trimis acolo şi prin acţiunile care urmează să le fac, atît la nivel local, cît şi în ţară, cît şi acţiuni cu partidele din afară, partidele socialiste europene, să reuşim să aducem un plus de valoare organizaţiei Botoşani.

-    O bună parte a populaţiei percepe oamenii din mediul de afaceri care intră în politică la modul „d-le, vine ăsta să se mai îmbogăţească puţin”. Cum ai să reuşeşti să demontezi credinţa asta a multor oameni?
-    Aici mă întorc la ce am spus şi adineauri. E problema de mentalitate care ne urmăreşte de ceva ani. Aici e o greşeală pentru că tot timpul s-a amestecat mediul de afaceri, diverse categorii de oameni de afaceri, unii care au reuşit să acumuleze ceva corect, plătind impozite, dezvoltînd afaceri de la 0 şi care au reuşit să cîştige ceva şi oameni de afaceri care au mers pe alte căi, pe alte drumuri şi au ajuns cam la acelaşi nivel. Fiind amestecaţi, lumea nu distinge şi nu face diferenţă între ei şi atunci, imaginea asta negativă de care beneficiază, se răsfrînge asupra întregii categorii.

„Tatăl meu (...) s-a retras definitiv, adică nu îl mai interesează activitatea politică”
-    Tatăl tău a fost un om relativ cunoscut în PSD, a fost şi consilier judeţean. Este un avantaj sau un dezavantaj?
-    Cred că a fost un avantaj pentru notorietate în cadrul partidului şi acum cînd am dobîndit funcţia de vicepreşedinte, pentru că am vorbit cu cei din generaţia mea, care mă cunosc şi le-am spus ce vreau să fac. Am vorbit însă şi cu cei mai în vîrstă, care l-au cunoscut şi pe el şi mi-au spus că îmi acordă încrederea lor. Tatăl meu, menţionez în acelaşi timp, că s-a retras definitiv, adică nu îl mai interesează activitatea politică.
-    Pe de altă parte, se poate să ţi se reproşeze că „ăsta e băiatul lui ăla, i-a deschis drumurile, el îl ajută, îl manevrează cumva din spate”.
-    Asta se va vedea ulterior pentru că el a avut cu totul alt drum şi a rămas în partea de business, deci nu, la modul cel mai serios, nu este implicat absolut deloc. A încercat, dar mi-a spus că nu este pentru el politica, nu e o pasiune şi s-a întors la prima pasiunea.

„Nimeni nu părăseşte zona asta, care este o zonă de confort”

-    Pentru tine o să fie oare o pasiune?
-    Eu încerc. Am zis că îmi propun o perioadă. Dacă oamenii consideră că am ceva de spus şi pot să îi reprezint şi pot să fac ceva pentru Botoşani şi pentru zona asta, foarte bine, dacă nu, m-am retras, mă întorc din nou în zona de business şi îmi văd de viaţa mea pentru că nimeni nu părăseşte zona asta, care este o zonă de confort, o zonă de anonimat, de linişte, în care îţi vezi de afacerile tale. De ce ai părăsi-o ca să te arunci într-o lume în care dintr-o dată eşti descoperit, eşti vulnerabil, te expui public? Pentru ce?

Portariuc jr.-    Pentru bani publici, de exemplu.
-    Da, dar eu am menţionat că nu voi face niciodată afaceri cu statul şi în momentul în care cineva va sesiza şi va spune „d-le, ai promis chestia asta”, vorbim atunci, dar vă spun că nu mă interesează pentru că, pînă la urmă, nu totul se reduce la bani.

„Mi-aş dori să reprezint (...) interesele Botoşaniului la nivel central”

-    Unde te vezi peste, să zicem, trei ani? Politic vorbind...
-    E greu de anticipat pentru că mediul politic la noi este foarte impredictibil. Eu mi-aş dori să pot să ajung să reprezint într-un fel sau altul, într-o structură sau alta, interesele Botoşaniului la nivel central, ţinînd cont că 10 ani din viaţă i-am petrecut acolo, unde mi-am făcut studiile, mi-am făcut şi foarte mulţi prieteni şi e bine de ştiut că orice iniţiativă locală sau orice interes local nu pot fi promovate mai departe dacă nu există o anumită bază şi un anumit sprijin care să te ajute să poţi concretiza acele proiecte.
-    Ţi-au folosit la ceva în practică lucrurile teoretice pe care le-ai învăţat la facultate?
-    Destul de puţin, pentru că la noi este o economie atipică, dar nu pot să spun că nu îţi folosesc. Îţi folosesc ca viziune de dezvoltare a unei afaceri, ca şi control, din punctul acesta de vedere îţi sînt folositoare. A trecut perioada cînd se puteau face afaceri empiric, perioada de boom, mai ales din anii ’90, acea perioadă de acumulare primitivă de capital. Lucrurile s-au aşezat, a venit capitalul străin, au venit proceduri foarte bine fixate, concurenţa este foarte dură, de acum încolo rămîn doar cei care reuşesc să anticipeze foarte corect, să facă calcule riguroase, adică se intră într-o economie normală, a trecut timpul speculaţiilor şi a afacerilor făcute după ureche.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU 


INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
Loading...
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
Acest om nu va face nimic pentru Botosani. El nici nu si-a dorit sa iasa primar. Candidatura lui la primaria Botosani a fost o trambulina de imagine pentru ca intentiona sa prinda un mandat de parlamentar. In consecinta si se vede asta din primele luni de mandat, e nepregatit pentru aceasta functie. Dar are un tupeu fantastic de a-si pune oamenii cunoscuti spusi si prieteni in functii, are tupeu de a cheltui banii publici pentru firmele care ii sunt fidele dpv politic. Sa fim seriosi, oameni buni. Acest om nu va fi retinut niciodata ca a fost primar al Botosaniului. Nu va face nimic. Are, e drept si un mare handicap ca vine dupa domnul Flutur care a fost si este foarte iubit de botosaneni dar nici nu are pregatirea si experienta necesara de a administra un oras. Poate era bine sa inceapa mai intai cu o functie de consilier, cu una de viceprimar si apoi mai incoli primar. Mai invata in timpul asta un pic de administratie. A iesit datorita partidului dar se va manji din pacate urat pana la finele mandatului.
12 februarie 2013, 19:49
Felicitari tinere! Sa nu te dezici niciodata de preceptele economice si financiare promovate de socialismul modern!
15 iunie 2012, 08:02
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Este o zi cu o încărcătură emoțională foarte mare pentru mine. N-am mai trăit asemenea emoții de prin 2012, deci timp de opt ani am fost mai relaxată. Astăzi, toate emoțiile s-au adunat și am să îmi cer scuze pentru ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8359 lei
USD
Dolarul SUA
4.0751 lei
CHF
Francul elveţian
4.4904 lei
GBP
Lira sterlină
5.3679 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8595 lei
XAU
Gramul de aur
268.4712 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3964 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0691 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6491 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.