Interviuri
INTERVIU Mihai Ţâbuleac : Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici
Mihai Ţâbuleac o ia din nou de la capăt. După ce a condus frâiele PNL Botoşani, pentru ca apoi să formeze de la zero fostul Partid Liberal Democrat, care prin fuziunea cu PD a dat naştere actualului PDL, se află în faţa unei noi provocări: Partidul Mişcarea Populară. Fost consilier judeţean în două rânduri, fost senator şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac pare atins de virusul politicii, activitate pe care nu o poate abandona. Dincolo de această „boală” ţine însă să ia atitudine faţă de ceea ce se întâmplă la Botoşani, unde Puterea instalată de un an şi trei patru luni face tocmai ceea ce a reproşat PDL-ului, ba chiar pe alocuri mai rău decât „portocaliii”. Iar pentru el Mişcarea Populară, a cărei filială o conduce la Botoşani ca preşedinte interimar, pare să fie cea mai bună oportunitate pentru acordarea unei noi şanse… lui, dar mai ales botoşănenilor.
interviu Mihai Tabuleac presedinte interimar Partidul Miscarea Populara Botosani

„Mulți au preferat să tacă, să nu facă nimic, devenind complici, îmbolnăvindu-se la rîndul lor”

- Ați ocupat funcții importante în partide politice, dar ați renunțat la ele pentru a o lua de la capăt. Ați făcut lucrul acesta cu Partidul Liberal Democrat, acum se repetă istoria. Nu este mai ușor să duci muncă de convingere într-o entitate politică deja consacrată, decât să construiești de la temelie?
-    Sunt mai multe categorii de oameni politici. Unii se implică, eventual ocupă funcții importante, pentru că așa le dictează conștiința, aceasta este concepția lor despre viață. Alții reușesc pentru că duc mapa șefului, sunt promovați pe criterii „de cumetrie”, ori sunt jucători experimentați și știu să joace la mai multe capete. Eu fac parte din prima categorie, a celor care și-au propus să facă lucruri importante pentru el și semenii săi prin muncă, prin pregătire permanentă, fără pile. De aceea construiesc de fiecare dată plecând de la temelie. Și mai este ceva: la fel ca în cazul celor mai mulți români, și încrederea mea în partidele politice a scăzut în permanență. Mai mult decât atât, eu am fost în interior și am văzut cum apare și se extinde boala numită „politică proastă”. Mulți au preferat să tacă, să nu facă nimic, devenind complici, îmbolnăvindu-se la rîndul lor. Eu am spus deseori lucrurilor pe nume, chiar dacă am incomodat. Ca ultimă soluție am și demisionat, pentru o mai clară delimitare. Toate acestea s-au întâmplat sub ochii oamenilor, sunt lucruri dovedite. Este suficient să dăm înapoi filele presei locale și obținem dovezile. Aceste dovezi îmi dau curajul să afirm că m-am ținut de cuvânt, am spus de la început că voi face un alt fel de politică și așa am făcut.

„Un om trebuie să rămână permanent într-un partid care nu mai corespunde credințelor sale?”


-    Au fost și voci care v-au acuzat de traseism...
-    Eu nu cred că, pentru a evita această critică, un om trebuie să rămână permanent într-un partid care nu mai corespunde credințelor sale, sau într-un partid al cărui lider are două fețe, cu una disprețuiește iar cu alta uneltește, reușind să-și păstreze supremația.
Sau a anulat cineva libertatea conștiinței și dreptul constituțional al cetățeanului de a se asocia liber în partide politice?
Iar s-a preluat o lozincă de la televizor, pentru că a fost interesul cuiva să se întâmple asta! Uitați-vă cum se sancționează traseismul la români: parlamentarul deloc, primarul numai dacă pleacă din partid iar consilierul dacă pleacă din partid și dacă este dat afară. Cu alte cuvinte, cu cât funcția este mai mare cu atât sancțiunea este mai mică. Din punctul meu de vedere, plecările din partidele politice sunt determinate de faptul că acestea funcționează prost iar responsabili sunt liderii și nu membrii.
Ce pretenții de statornicie putem să avem atunci când partidele își schimbă principiile de la stânga la dreapta sau invers, ori atunci când, sub același semn electoral, candidează competitori cu opțiuni politice contrare?
Totuși, oportunismul este absolut condamnabil. Cineva care a dobândit o funcție în administrație sau legislativ și se folosește de ea pentru a obține foloase personale  înregimentându-se în partidul de la putere săvârșește o eroare gravă care trebuie incriminată de opinia publică și chiar de lege.

„Am reușit să asigur pentru județ finanțări nerambursabile de peste 300 milioane euro”


-    Considerați că implicarea dumneavoastră de până acum s-a soldat cu rezultate concrete care vă recomandă ca un politician eficient?

-     Discutăm despre rezultate concrete și eficiență, luând în considerare următoarele dovezi:
Ca președinte al PNL Botoșani, între 2001 și 2006, am reușit împreună cu echipa de atunci, atât o creștere de la 4,5% la 20%, cât și câștigarea alegerilor în municipiul Botoșani;
După un mandat de senator, obținut pe listele Alianței DA, am câștigat funcția de președinte al Consiliul Județean Botoșani, prin vot uninominal;
Chiar și în 2012, deși nu am mai obținut un mandat, am avut un număr semnificativ de voturi, chiar mai multe decât în 2008, motiv pentru care le mulțumesc din nou botoșănenilor.
Dar nu dobândirea voturilor și a funcțiilor reprezintă adevărata eficiență în politică. Mereu am susținut că adevărata politică nu înseamnă să lămurești oamenii să te voteze, ci să faci treabă bună exercitând funcția pentru care ai fost votat.
Din acest punct de vedere, invoc următoarele dovezi:
Ca senator, am fost prezentat de statistici oficiale ca fiind printre cei mai conștiincioși, am provocat demararea construcției conductei de gaz metan Hârlău-Botoșani, finalizarea investițiilor de la Colegiul AT Laurian și Direcția de Finanțe Publice, includerea în harta investițiilor a drumului național Rădăuți Prut-Manoleasa Prut;
Ca președinte al Consiliului Județean Botoșani, am reușit să asigur pentru județ finanțări nerambursabile de peste 300 milioane euro și să demarez investiții majore precum reabilitarea Spitalului Județean, sistemul integrat de management al deșeurilor, extinderea și modernizarea infrastructurii de apă-canalizare.

„Este evident că nici nu le trece prin cap că trebuie să schimbe direcția”

-    De ce considerați Partidul Mișcarea Populară un proiect interesant?
   Partidul Mișcarea Populară reprezintă un proiect pe cât de interesant, pe atât de necesar. Este interesant pentru că aduce elemente de noutate pe o scenă politică ce a devenit destul de descurajantă. Tot mai mulți români susțin că și-au pierdut total încrederea în partidele politice actuale și în liderii politici care, de la revoluție încoace, și-au schimbat doar locurile dar au repetat mereu aceleași greșeli. Partidul Mișcarea Populară intervine pentru a reda speranțele, pentru a aboli minciuna și înșelăciunea și pentru a activa o nouă generație de oameni politici. Această nouă generație va fi compusă cu predilecție din tineri care înțeleg că au datoria să se implice și din cei care s-au implicat și până acum, acumulând experiență, fără a renunța la principii. Necesitatea noului proiect politic decurge din obligativitatea îndepărtării unui pericol real cu care se confruntă comunitatea noastră: guvernarea în România se dovedește a fi un demers aproape imposibil . Partidele care conduc acum au mai condus și altădată și au eșuat. Este evident că nici nu le trece prin cap că trebuie să schimbe direcția iar finalul nu este greu de anticipat.
interviu Mihai Tabuleac presedinte interimar PMP Botosani Celelalte partide au avut, de asemenea, prilejul să-și dovedească valoarea și nu au reușit decât să-și trimită reprezentanții la posturile de televiziune.
Cineva trebuie să coboare printre oameni și să se preocupe de nevoile lor reale: de ce factura la curent este umflată cu tot felul de taxe, de ce sunt nevoiți să plece la lucru în străinătate, de ce afacerile lor sunt controlate de prea mulți inspectori, de ce sunt impozitele prea mari și prea multe, de ce nu reușim să absorbim fonduri europene,  de ce nu funcționează creditul bancar pentru firme si așa mai departe. Este foarte periculos să se amâne prea mult rezolvarea acestor probleme, mai ales după ce anul trecut s-a suprasolicitat orizontul de așteptări al electoratului. De fiecare dată, în caz de dezamăgire, supărarea oamenilor este cu mult mai mare decât nivelul votului de încredere acordat.

„Sunt foarte mulți oameni interesați de acest proiect”

-    Sunt tot mai multe discuții despre necesitatea unificării forțelor politice de dreapta. Credeți că acest demers este posibil și benefic?
-    Este o problemă destul de complicată. Oricum, n-ar fi corect să mă pronunț pentru că o asemenea discuție trebuie să aibă loc într-un for de conducere al partidului.
Deocamdată avem în față două obiective majore: să realizăm o formațiune politică puternică și cu adevărat nouă, capabilă să determine modernizarea societății românești prin promovarea și punerea în practică a doctrinei și politicii populare, respectând valorile Partidului Popular European și să obținem, la primul examen electoral, respectiv la europarlamentarele de anul viitor, un scor care să ne recomande ca principal partid de opoziție.
După aceea, orice discuție despre unificări pe baza identității doctrinare este binevenită dar, repet, într-un cadru instituțional statutar.

-    Cum merge treaba în teren? Aveți adepți? Sunt înscrieri în Partidul Mișcarea Populară?
-    Deși nu s-a finalizat procedura de înregistrare a Partidului Mișcarea Populară, sunt foarte mulți oameni interesați de acest proiect. Părea că, în fața unui USL care stăpânește națiunea de la înălțimea procentului de 70%, nimeni nu mai îndrăznește să  miște în front.
Realitatea este însă total diferită, pentru că procesul absolut necesar de resetare în ceea ce privește atitudinea civică dar și implicarea politică se desfășoară într-un ritm din ce în ce mai alert. Tot mai mulți botoșăneni, care nu au mai deschis până acum ușile partidelor politice, se înscriu în Partidul Mișcarea Populară. În același timp, noi intervenim activ în acest proces pentru că suntem permanent în căutarea oamenilor valoroși și prin aceasta nu fac trimitere neapărat la cei cu state vechi pe scena politică. Racolarea membrilor altor partide nu reprezintă un scop, dar precizez că orice om care împărtășește idealurile și principiile noastre este binevenit. Ar fi neoportun să dau cifre sau să nominalizez organizații locale, însă pot să dau asigurări că, până la primul congres al partidului, vom avea structuri bine puse la punct în toate localitățile județului și marile confruntări electorale care urmează ne vor găsi pregătiți.

interviu Mihai Tabuleac presedinte interimar Partidul Miscarea Populara Botosani

„Opinia publică este atât de relaxată de parcă lucrurile merg perfect”


-    Cum apreciați evoluția lucrurilor la Botoșani, după momentul iunie 2012?

-     Vreți un punct de vedere privind modul în care noua administrație județeană și locală și-a făcut datoria până în prezent ? Nu mai dețin o funcție publică, informațiile sunt mai puține, dar experiența anterioară îmi permite să formulez o părere. Și părerea mea este că deja a devenit clar că una s-a promis și alta s-a făcut. Locurile de muncă, parcurile industriale, parteneriatele public-private s-au dovedit simple vorbe. Cu mari întârzieri, s-au continuat proiectele demarate în mandatul precedent, iar asta nu trebuia să  conducă la “umflarea în pene” și la cheltuirea banilor publici pe filme de lung metraj, broșuri sau panouri. Cel mai mult mă mâhnește faptul că opinia publică este atât de relaxată de parcă lucrurile merg perfect și toată lumea este mulțumită. Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici pentru că, dincolo de ce cred eu, contează ce trăiesc oamenii. Iar oamenii se vor pronunța prin vot la alegerile care vin.
CITEŞTE ŞI:
 Partidul lui Băsescu se mişcă popular: fost director, ex-jurnalist, consilieri undercover şi fără Ada Macovei
[[banner]]
CITEŞTE UN INTERVIU REALIZAT DE BOTOŞĂNEANUL ÎN FEBRUARIE 2010 CU MIHAI ŢÂBULEAC:
 INTERVIU Mihai Ţâbuleac : „Nu mi-i gîndul la alegerile din PD-L”

FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
INTERVIU Constantin Iftime: Mi-au dat o chițibișcă, are 40 de metri pătrați. Cum pot să organizez eu acolo un muzeu al comunismului? - VIDEO
Sunt aproape cinci ani de când poetul, prozatorul, jurnalistul și eseistul Constantin Iftime încearcă să înființeze la Botoșani Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism. Deși pare de neînțeles într-un oraș cu atâtea relicve PCR-iste, Asociația CulturEst la care și-a unit eforturile împreună cu Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, nu reușește să găsească o hală industrială pentru amenajarea obiectivului.
manipulare scrie pe el....dupa ce a stat atata timp si a furat cat sa traiasca o viata intraga el si copii lui vine si imi zice ca partidul asta e in masura sa radieze coruptia care este acum si sa vina in ajutorul nostru ,,,,cine il mai vteaza mare pr... mai sunt....
22 septembrie 2013, 11:41
Sapte din cele noua comentarii sunt scrise de aceeasi persoana multiplu internata la psihiatrie,pe nume Alexandrina.
16 septembrie 2013, 09:50
oau ce discurs din partea unui hot ai fost presedinte de CJ daca vroiu sa faci ceva faceai si pt cei de la botosaneanul nu loati bani pt pupat in fund
15 septembrie 2013, 22:22
Cum l-ai scos pe usa din spate pe Boanca,cel care te-a primit in firma?
15 septembrie 2013, 19:53
Esti jalnic! Ascunde-te!MAI BINE ASCUNDETI-L!
15 septembrie 2013, 18:44
4 ani la conducerea judetului si nu ati facut nimic. Doar intrarea in TOP 5 presedinti de Consilii Judetene dupa avere, curios cu un judet sarac... Traseist, inganfat, tradator si atatea si atatea adjective negative vi se potrivesc... Mai bine ati disparea. Judetul chiar nu ar pierde nimic.
15 septembrie 2013, 17:38
Miscare populara?Apreciati real sintagma?Dimensiunea ei?Sau o manuiti pentru creiere de turma?A cata oara?Manipulari primitive,pentru un judet debusolat!Felicitari,Sergiu B.,pentru material!
15 septembrie 2013, 13:59
Nu a mentionat nimic despre activitatea ca membru al PCR.Nu ca ar fi o crima sa fi fost membru PCR, dar chiar a crezut in ceea ce facea.
15 septembrie 2013, 13:54
Crede cineva ca ne mai fraiereste cu goange din astea? Trebuie schimbata toata clasa politica din radacini, nu au facut nimic pentru tara asta. Acum vezi mai multi boschetari pe la gunoi decat pe timpul comunismului, in schimb s-au inmultit vilele de pe Valea Prahovei de sute de ori.
15 septembrie 2013, 13:41
tibuleac este fara leac!un individ crescut la crasnaleuca ,care are numai interese personale.Un trdator, evazionist, acaparator de averi si functii.Nu cred ca depaseste numarul de o suta membri pe judet , la partidul nou pastorit.
15 septembrie 2013, 13:27
Cum poate fi Miscarea Populara o formatiune noua,cand membrii ei,mai mult,conducatorii sunt vechi si experimentati traseisti politici?Face cumva fiecare membru,vreo operatie pe creer ca sa-i stearga ce are acolo imprimat?Bancuri de "adormit" naivi si creduli.
15 septembrie 2013, 12:12
Sondaj
Ați fost vara ce s-a încheiat la Parcul Cornișa?
Declaraţia zilei
„M-aș fi bucurat dacă începea întâlnirea, nu este o observație, dle Hârtie, cu imnul României și spun asta că trebuie să ținem în mod special la simbolurile statului român, la imn, la tricolor, la stemă. Și cred că ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
11 octombrie 2019
EUR
Euro
4.7582 lei
USD
Dolarul SUA
4.3186 lei
CHF
Francul elveţian
4.3262 lei
GBP
Lira sterlină
5.4003 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9928 lei
XAU
Gramul de aur
207.6010 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4322 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9330 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2538 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1841 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6371 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.